torsdag 1. mai 2008

1. mai og hva dagen brukes til.....

Ettersom jeg er oppe før hanan galer, så må jeg innta frokosten i ensomhet.
Egentlig ganske deilig, for dette er den tiden på døgnet hvor jeg kan få sitte i ro med kaffekoppen mens den enda er varm.....
Ingen av oss er veldig 1 maiforkjempere og syns bare dette er en kjærkommen, ekstra fridag. Været er heller ruskete i dag, så dugnaden vi skulle hatt på hytta er utsatt til en annen dag! Helt greit det også ;-)
Gemalen har vært flink og støvsugd bilen, hvilket var sårt tiltrengt. Han har dessuten skiftet dekk. Hvilket også var på tidet!

Jeg har syslet med det jeg kan best......
Vi har lenge vært på utkikk etter et hjørneskap for ekstra oppbevaringsplass i spisestuen, men selv for en møbelhandler kan det være vanskelig å finne.
Ettersom jeg ikke sto først i køen da tålmodigheten ble utdelt, tok jeg like godt saken i egne hender.
Mormor`s gamle hjørneskap har stått i garasjen siden vi flyttet inn og hvorfor ikke gjøre noe med dette og bruke det??En liten detalj fra skapet innvendig. Rosemønstret hyllepapir fra dengangda.... Fargene er jo helt mine og foreløpig har jeg ikke gjort noe med dette papiret.


Underdelen på skapet.
Ingen spesielle detaljer på dette skapet, men da jeg fikk det var det fylt med et rosemønstret kaffeservise. Jeg tenker også det skal få nytt liv jeg!
Her er overdelen malt ett strøk. Fargen ser grå ut her, men jeg har malt i en havregul/kornåkergrønn farge. Det er liksom slike farger jeg trives best med.

Flere bilder av skapet kommer etterhvert som prossessen stiger frem.
Nå er det tilbake til godstolen og hekling av lapper til pledd.
Ha en fortsatt fin dag!
Klem Torunn8 kommentarer:

Min verden sa...

Så fint det blir Torunn. Det med hyllepapir burde fått en ny renessanse. Jeg synes faktisk det er fint og det er unektelig praktisk. Kanskje jeg skal ut å se etter hyllepapir. Ha en fortsatt fin 1. mai.

Heidi sa...

Dette ser ut til å bli skikkelig fint. Gleder meg til å se hele skapet ferdig malt. Jeg har mye som skulle vært malt, men venter bare til at ånden skal komme over meg....Den ser ut til å vente på seg dessverre. Orker bare ikke tanken på slike prosjekter akkurat nå. Vil veldig gjerne ha det malt -skulle ønske det bare var å knipse - så vips var det gjort;o) Den gang ei...
HA EN FIN 1. MAI KVELD!!

borghild sa...

Vi har nok samme forhold til 1. mai... Her har vi snekret og malt, og naboen kom for å låne en kost til å vaske huset utvendig... Ikke mye markering eller toggåing på oss heller...:-) Klem B.-)

Rosa sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Rosa sa...

Hyllepapir er faktisk ganske flott! I dei gamle møblane som fylgde huset mitt er det både skuffepapir og hyllepapir, og det skal få vere der. Og så er det jo utruleg kva litt maling gjer for utdaterte møblar! Akurat når det kjem til gult har eg ei enorm sperre, men når det er ein farge du trivst med, og det passar inn i heimen, så er det jo flott!

Forholdet til 1. mai er nok ganske likt i heimen her: Mannen har rydda i hagen, eg rydda inne, og så pakka me sakene for å reise på tur. Men ein ekstra fridag seier me jo ikkje nei til :)

Marit sa...

Er det ikke gjerne sånn, at det man leter etter med lykt og lupe tilslutt befinner seg like i nærheten. Mormors gamle skap får ny renessanse ved hjelp av din nennsomme hånd. Dette blir fint, Torunn. Det var lurt å beholde hyllepapiret - det understreker nostalgien. Gjenbruk er lurt ;-)

Bo med barn sa...

Ser vi har "feiret" på samme måte. Her har det også blitt fixet og ordnet idag... og bakt brød. Mm...nå lukter det deilig i hele huset :)

Ønsker deg en flott fredag! Lena :)

Trønderpia sa...

Hei!
Gleder meg til å se bilder av skapet ferdig, tenker det kommer til å bli kjempefint!
Og så er det jo litt ekstra stas at det har tilhørt familien.

Så flittige dere har vært på 1. mai da!
Jeg ser også på 1. mai som en ekstra fridag, og den er like etterlengtet hver år.
Men jeg burde kanskje være flinkere til å sende gode tanker til de som kjempet frem denne dagen for oss.

Ha en finfin 2. mai, klem