søndag 25. mai 2008

Erta Berta.....

.....Sukker erter.....
Ja, nå har sukkerertene kommet godt på vei. Jeg har laget litt klatrehjelp til dem i dag for å være føre var. Plutselig en dag er de så lange at de knekker..
Har plantet en søt type, som er kjempegod bl.a å ha i salat.

Jordbærene blomstrer som bare det og det har vært full aktivitet på biene der i dag...


For endelig fikk vi en fantastisk dag her på Østlandet også! Svært etterlengtet var den! I skrivende stund kommer det snikende noen velkjente, gråe skyer innover oss, men jeg håper de er forbigående og at den planlagte grillingen i dag kan gå som normalt.
Vi har holdt på ute i hagen i hele dag. Veggen som skulle males er ferdig og seks bøtter med ugress er kjørt bort. Heldigvis støtte jeg ikke på noen "uvenner" på min rundtur i bedene (Ja Tone, jeg føler med deg og pølseklypa di!)

Over ser dere valmuene som snart står i full blomst.Nei, dette er ikke inn til kirkegården, men inn til oss.....
En gammel port gjør nytten nederst i hagen, i tillegg til at den er dekorativ. Vi har en tilsvarende for å ha på innkjørselen også, men foreløpig står den godt bak låven. Er redd det trengs litt mere kvinnelist til for å få min kjære med på å sette den opp..... Det gjelder å ta det i rette øyeblikk ;-)
Kanskje dere kan hjelpe meg litt? Han leser av og til kommentarene mine her på bloggen, så dere kan jo prøve å legge inn noen hjelpende ord :-).
Ikke sant den bør opp???
Heimen har badet i sol i hele dag og alle mann koser seg.
Sånne dager er så deilige... Vi får gjort masse, i tillegg til å sitte ned å nyte tilværelsen.

Bare noen korte glimt av vedskjulet vårt. Sikkert fryktelig interessant for dere å se bilder av et vedskjul, men jeg syns nå det er ganske koselig rundt det.
Tatt fra utsiden av gjerde (om noen skulle være i tvil, mener jeg....)


Fronten....
Dette er en gammel garasje som nå fungerer som vedskjul. Veldig praktisk å bare rygge rett inntil porten å tippe veden inn i skjulet!
Aner ikke hvor gamle disse portene og beslagene er, men ettersom huset vårt er bygget i 1924 vil jeg tro at garasjen er ca av samme årgang.
Ha en fantastisk ettermiddag og kveld alle sammen!!
Klem Torunn

21 kommentarer:

home 4us sa...

ÅÅåå, skikkelig flotte bilder av hus og hage som bader i sol. Synes det er kjempetrivelig med slike stemningsbilder, selv om det bare er et vedskjul...mange flotte detaljer.
Kanskje jeg skal plante sukkererter jeg og tenker jeg-Ja, det skal jeg gjøre:)
Klem

moseplassen sa...

Litt mer orden hos deg enn hos meg ser jeg hihi. Så deilig med skikkelig grønnsakshage da, her er det ikke noe slikt enda, men det er utrolig hva en kan putte i potter ;)

Beslaget kan faktisk være eldre, det var ikke uvanlig å gjenbruke gamle beslag. Det er tydlig ikke laget industrielt i allefall, så jeg vil ikke tro det er nyere i allefall (men kun ukvalifisert gjetting her altså..)

Hulda sa...

Virkelig en erverdig port dere har, stilig! Slikt ser så fint, syns jeg. :) Sukkererter husker jeg godt fra jeg var lita, morfaren min pleide å ha det i hagen. Det var en sann glede å få smake på de. :)

marie sa...

Flotte bilder av eiendommen deres. Og selvsagt må porten på plass. Det burde ikke være noe å tenke på. Prikken må jo alltid være over i-en.

Ha en flott søndagskveld.

GundaM sa...

Bak låven...? tuller du? Klart den må opp!

Og du for et herlig hus, sted ja selv vedskjulet;)
Hmmm, må nok komme hit oftere skjønner jeg og gleder meg til å se inngangspartiet fullendt;)

Klemz fra Stjørdal;)

åsemor sa...

Dere har et skikkelig flott hjem, og så heldig den eiendommen er som har fått dere som eiere. Bøyer meg i støvet i beundring over hvor fint dere lager det til, og ikke minst hvor fint dere tar vare på det genuine. Og da kommer vel den andre porten opp snart igjen tenker jeg, har noe å si for helheten(fornøyd med den siste setningen, satser på at jeg ikke har fått meg en uvenn pga den)

Jeg og fotballtreneren har ikke grønne fingre, eller så voldsomt engasjement i hagearbeide, så derfor må det være overkommelig. Det vil si minst mulig bedd, og mest mulig krukker. Jeg trodde jeg skulle få gjort så mye i dag, men en venninekveld med rødvin og Grand Prik, satte nok aktivitetsnivået et par hakk. Og det merkes kan jeg si deg, da jeg slett ikke er noe durasell-kanin, og rasløshet ikke finnes i en eneste celle hos denne dama. Så jeg har kosa meg i sola, og nytt synet av de flotte plantene jeg kjøpte i går. Men i morgen, da........

Kos deg med den nye uken Torunn;)

GundaM sa...

Så du var fra Stjørdal i bloggen til Miamor sjø;)
Nei vi er innflyttere, bodd her i fem år. Driver bruktbutikken på gjenbruksstasjonen her på stjørdal...ContainerGirl det er meg det og;) Stikk innom da når du er og besøker folka dine! Herlig sted du har skaffet deg der du bor nå å da;)

Anemone sa...

Nydelige bilder, men sukkerertra ga meg en underlig vemmelig følelse!! Husker vi var på sukkererterslang til en gammel enke "borti høgge" her, og du og du så dårlig jeg ble, kastet opp lenge etterpå, og tror du jeg spiser sukkererter i dag ???
Svar : NEI.

Og porten skal opp, prøv først med din kvinnelist du kjære..., og hjelper ikke det får du legge ut mobilnummeret til mannen din her, med beskjed om å sende sms :-)
En annen blogger gjorde det, og han mannen fikkmange kvinner masende etter seg gitt .-)

Fin fin ukestart til deg

Synnøve sa...

Tusen tusen takk for koselig tilbakemelding på nettbutikken :) Er jo ikke til å stikke under en stol at jeg er veldig spent, hihi...

Så heldig du er som får sukkererter og jordbær, det skulle jeg gjerne hatt i min hage også! Er foreløpig ikke noe spisendes der, bortsett fra rabarbraen jeg tok med fra mormor, og plantet ut her. Får se om det ikke blir mer etter hvert :) Flott port, og så fint skap lenger nede her også, fantastisk hva litt maling kan gjøre ;) Ha en fin søndagskveld! Synnøve

Synnøve sa...

Å ja, angående nummerskiltene så kan jeg ikke huske å ha sett noen hos mine leverandører, men skal holde utkikk :)

chatrine sa...

Heihei!
Så fine bilder! Å ja, klart den porten må jo opp!!!;)
Vakker, både hus og hage!
Gleder meg virkelig til det blir grønt rundt hos meg også. Men det ser visst ut for å ta sin tid...

Ønsker deg en finfin kveld!
Klem fra chatrine:)

Karna sa...

Herlighet for et sted dere har, er jo en drømm!!!

Og ja du får full støtte fra meg, hører du mann!! Porten må opp, var jo sååå fin, og det er ikke mange som har slike, passer til det flotte huset deres!

Hege sa...

Hei
Da er oppgaven levert. Ser at du har nyt værtet i helgen.
Du har fått jobbet og kor det gror i hagen.
Du bor idyllisk til. Å sukkererrter er jo bare kjempe godt.

Skulle plante sukker erter i helgen med jentene men de måtte jeg kaste for de hadde blitt liggende for lenge i vann.
Ble glemt i innspurten til oppgaven skulle leveres.

Aritg å lage kort,og jeg syns det er deilig å sitte å lage slike sitter i mange timer maler og setter de sammen. Lager kort til forskjellige anledninger. Syns det er trivellig å lage et hjemmelaget kort å gi bort.
Det må du prøve det er kjempe morsomt og må bare advare deg man blir helt hekta:-)

Du får ha en super dag.
Klem Hege

Miamor sa...

Herlige bilder du serverer her...

Si fra når du skal til Stjørdal i sommer da...så kanskje jeg også er der og kan vise deg veien til GundaM :)

Det hadde vært koslig!

Anitas hus sa...

Nydelige bilder fra hagen din Torunn og den porten måååå bare husbonden få hengt opp. Du får heller montere en portåpner å gi han en fjernkontroll så han slipper å gå ut av bilen for å åpne/lukke;)
Klem:O)

christinasinteriør sa...

Lekkre bilder av hus og hjem!
Rå fint!
Ha ei nydelig uke!

Magny sa...

du har det virkelig Herskapelig....
Ja Fruen bør få på plass sin tiltrengte port,- slik seg hør og bør i hvert et herskapelig hjem...
Men disse kjære bloggveninnene dine kommer gjerne på dugnad,- vi smeller porten opp ! jeg har også sukkererter i drivhuset og erteblomster.... klem, kjære deg;O)
Godt dere fikk sol,,,

Heidi sa...

Så koselig bilder av hus og hage.
Vet ikke helt hvor du holder til, er ikke sååå lokalkjent, men vet jo godt hvor den gamle folkehøyskolen ligger. Fin beliggenhet det da :o)
Den porten var jo rett og slett bare kjempeflott. Bildet var jo som tatt ut av en bok om gamle herskapshus....helt herlig. Klart den må på plass. Det setter i høyeste grad prikken over i-en.
Nå må du ta til fornuft mannen!

Kos deg i det fine været som er blitt lovet... i dagene som kommer ;o)

Grip dagen sa...

Hvor mange har port eller har plass til en port?!?
SELFØLGELIG MÅ DERE FÅ DEN OPP!!!

Kjedelig med vedskjul? Å nei da! Jeg storkoser meg med fine bilder fra hus og hage. Og ofte er det de små detaljer som teller.
Jeg er glad i dører og hengsler... -Ja, jeg vet jeg er litt rar...
Men derfor var jo nettopp dette vedskjulet midt i blinken for meg!
Nydelig, forseggjort dør, og gammeldagse hengler. Heldige dere!

Det er et flott hus dere har! Takk for titten.
Klem Marit

Anna Lisa sa...

Herlig hus og hage du har :)
Ser virkelig ut som ein koselig plass.
Deilig med sukererter. Barna liker å gå å plukke om sommaren.

Ønska deg ien fin tirsdag. Her er planen å vaske sengkle og henge ut til tørk i det nydelige været.
Klem

Randi sa...

WOW!! for ett flott hus og for ett utrolig fint ved skjul....var jo rene gjeste huset..hmm uten vindu vel og merke. Men pytt pytt....hva gjør det når omgivelsene er så vakre.

Porten må jo opp...det skjønner vel din mann...ellers kommer vi alle damene i blogglandia....da altså..hihihihi

Håper solen fortsatt skinner over det vakre hjem. Her ligger skydekket ennå. men det er håp i sikte om sol og varme. Da flytter jeg ut på min lille veranda.