onsdag 21. mai 2008

Mormors gamle hjørneskap...

For et par-tre uker siden viste jeg dere første runde av Mormors gamle hjørneskap....
Jeg har hatt dette stående i garasjen i flere år. Så kom jeg plutselig på at jeg skulle prøve å gjøre noe med det. Vi har lenge vært på jakt etter et hjørneskap, men DET er ikke enkelt å finne!Slik så det ut før jeg begynte....

Et høyst ordinært furuskap i grunn .-)

Nå er det på plass i spisestuen. Ikke bare ble det dekorativt, men det rommer jo så mye også! Plutselig har jeg fått leta litt på trykket i et par andre skap, gitt.Når jeg arvet skapet, var det fylt med dette kaffeserviset. Det er kopper, asjetter og skåler til 12 og alle har hvert sitt blomstermotiv! Yndig og søtt syns jeg, og dette er faktisk kopper hvor kaffen holder seg varm lenger enn 15 sekund i!


Her er alle delene på plassFuruknottene ble byttet ut til fordel for hvite proselensknotter fra Creme de la creme.Jeg har malt to strøk i en kornåkerfarge. Etterpå har jeg brukt brun patinering for å få skapet til å se litt mer slitt ut.En hvit blonde på hyllekanten måtte jeg jo bare ha!Litt av stasen som har fått plass mellom over- og underskap. Regner med det vil være god sirkulasjon på hva som blir stående her....PÅ toppen har jeg funnet en fin plass for det store serveringsbrettet jeg kjøpte for litt siden. Det er så stort, at det går i alle fall ikke inni mine skap. Men her syns jeg det står fint :-). Omkranset av to eviggrønne busker...


Tror jeg kommer til å ha glede av dette skapet i mange, mange år fremover nå. Og jeg syns jeg hører min mormor skratte om hun hadde visst hordan det ser ut nå :-)
Og så gjenstår bare å ønske dere alle en super kveld! Samtidig takker jeg for utrolig mange og koselige kommentarer i tidligere innlegg. Jeg stortrives her i Blogglandia sammen med dere!
Klem Torunn
26 kommentarer:

Tulip sa...

Du å du så flott skapet ble!!!
Den fargen var bare helt nydelig! Kjempefint ble det.

Tone sa...

Hei sveis!
Så fint det ble!! DU er flink!
Jeg har også et sånt gammalt skap fra farmor, men det er på hytta, har malt Kvitebjørn Kong Valemon, og annet gammelt bondemotiv.Det passer der oppe på setra.

Har bare styra med klær i kveld, og takket være deg, som sa man burde vanne - så trengtes det gitt! Har hatt en stor vannerunde.

Legger meg med nytt hageblad, tekopp og ussel dagsform.
'sov godt!

Frida sa...

Så fint skåpet blev, söt servis!
Kram frida

Tordis sa...

Ja du "Tola" du "Tola" å så litt skratting. Det ble kjempefint. Artig at du tar det i bruk:-)Ha en fin dag. Klem

Tordis sa...

Har kommet meg for øret at det står et gammelt bord i Namdalen som ingen vil ha. Det har 8 kanter og din mormor og morfar har hatt det. Ta en tlf. til Bjørg;-)Klem

Lyst på livet! sa...

Takk!
Det skal jeg gjøre :-)

Min verden sa...

Tusen takk Torunn. Jeg gleder meg til å treffe deg. En venninne av meg ringte i går og lurte på om denne bloggturen var for skapbloggere som henne - eller om jeg ville dra med mine "nye venninner". Hehe... Jeg sa hun kunne bli med jeg. Hun er en ivrig leser :) Skapet ditt ble kjempefint rett og slett! Ha en fin dag du også. hanne

Bente sa...

God morgen:)
Og tusen takk for gratulasjonen:)

Du så fint skapet ble da,veldig vakkert når du har gjordt det litt gammelt...serviset er og nydelig....alt var liksom finere før ,på en måte...ikke minst kvaliteten...

Ja,vi koser oss veldig på morgenene,men jeg er jo "litt" hektet på denne bloggingen,så nå sitter jeg med litt dårlig samvittighet,for jeg ikke egner lillen hele oppmerksomheten...Har laget vafler til frokost i dag,så han koser seg med det , og barne-tv:) Må liksom bare inn litt :):)

Ha en fin fin dag:)

Klem fra Bente:)

Bente sa...

Hehe...ja,du får vel "døyve" samvittigheten som meg,med at vi blir jo så glade av dette,og det gir jo så mye energi:):)

Klem:)

Min verden sa...

Visste ikke pelargoniagården lå ute. Forsøkte å stenge den. Det er et "hemmelig" prosjekt jeg har oppe i hodet mitt :)

Min verden sa...

Nå er den borte - hihi. Nå går jeg og leser. Fy meg, sitte her å kaste bort tiden. ha en fin dag. Hanne

Bente sa...

Bare meg igjen...vil bare fortelle at jeg har en link hos meg,hviturlakkris heter den,som er heeelt nydelig,om du ikke har sett den før:)
Klem:)

Anitas hus sa...

Så flott skapet ble! Fargen var utrolig fin. Har du virkelig vært på jakt etter ett hjørneskap når du har hatt dette skjønne skapet stående*ler* ja, sånn er det noen ganger, ser ikke skogen for bare trær, hihi. Litt maling og fine knotter er alt som skal til noen ganger og så, voila!

Ha en flott dag, Torunn!
Klem:O)

Heidi sa...

Skapet ditt ble skikkelig fint :O) Fin patina også. Så flink du er.
Jeg sliter med skikkelig sår hals om dagen og begynner nå å bli en smule utålmodig.. Snekker`n har denne uka byttet alle vinduene på den ene siden av våningshuset. Vinduskarmer og lister skriker etter å bli malt, men overskuddet er labert... Får prøve å få malt litt til uka...
Ser at du har vært på Gamleskolen på Havnås. Inger er jo bare en så koselig dame. Fikk du handlet noe da? Hun har nok mere husflid og klær, men også litt annet stæsj.

Ha en fortsatt fin dag - fra Heidi

Whoopsi Daisy sa...

Så fint skalpet ditt ble. Ekstra koselig at det har tilhørt mormoren din. Sånn er trivelig. Takk for titten :o)
mvh
Whoopsi Daisy

Flower Power sa...

Kjære deg, så flott dette ble!! Nydelig farge du har valgt, og flotte knotter. Morsomt når man kan bruke noe man har fra før, og ekstra stas når man har lagt litt jobb i å forandre det også:)

Ha en fin dag:)

home 4us sa...

Utrolig hvor lite som skal til for å få en total forandring. Rålekkert skap! Blir kjempe inspiretrt av å titte innom deg:)

home 4us sa...

Har forresten gitt deg en velfortjent award, hvis du titter innom meg:)

Hege sa...

Hei
Kor flott skapet ble. Utrolig ka maling gjør. Fargen var kjempe fin.
Du får ha en strålende kveld.
Hege

liven sa...

så fint skapet ditt ble da!! ja hva gjør ikke denne malingen......
Fint servise du har fått også:)
Ha en fin kveld:O)

Marit sa...

Gratulerer med flott resultat. Skapet ble knallfint med nydelige detaljer. Herlig med gjenbruk, ikke sant?

Min tante og jeg var på auksjon i kveld. Kom hjem for litt siden. Mye fint og mye folk med nok penger. Selv kom jeg hjem med ei ganske stor osteklokke og et blått fat. Betalte kr. 70,- tilsammen.

Fortalte henne at jeg har lagt ut bilder på nettet av litt av det hun har å selge, og at responsen er veldig positiv. Da fniser hun som ei lita jente og vet ikke helt hva hun skal si. Jeg har så inderlig godt for den dama !!

Ha en fin kveld. Jeg tar med meg hodepinen og kryper til køys og håper morgendagen byr på en kort fredag og en lang helg.

Hulda sa...

Skapet du har pussa opp er virkelig nydelig! Ikke til å kjenne igjen. Så fin farge du har malt det i. Nydelig!! Som et smykke i stua, det der. :)

Karna sa...

Det ble knall fint, nydelig farge du har brukt, og flott med brent umbra til lasering.

Er mye bedre plass i de gamle kommodene og skapene, så de får vi ta vare på!

Ha en stålende fin helg!

Magny sa...

nå har eg sett på bildene dine både igårkveld og i dag...
~det ER så flott...
¨og skjøøøøønnne kopper...
~liker akkurat det samme som deg,- kommer gjerne innom...;) takk for tips og ideer i bloggen din! klemmer og god helg!

Min verden sa...

Liten overraskelse til deg hos meg :) hanne

Anna Lisa sa...

Skapet blei virkelig flott!!!
Det gjer seg med litt maling, heilt klart!!
Ønska deg ei fin helg!!
Kos deg
Klem