torsdag 8. mai 2008

Har husmora sagt opp?????

"Maaammmaaaaa, nå må du snart begynne å vaske litt klær altså! Jeg har bare EN t-skjorte igjen i skapet mitt!!"
(Theodor 11 år)
"Maaammmmaaa, det er ikke flere håndklær igjen..."
(Frida 8 år)
Jepp......som man reder ligger man! Sånn er altså ståa hos oss om dagen! Mor har droppet husarbeide.....til fordel for dette kanskje...(?)
Sannsynligvis sitter jeg nok her og nyter kaffen....
Eh, nei...det var feil... Skulle ønske jeg hadde såpass ro i bakstykket at jeg kunne sitte nedpå mens kaffen enda var varm i det minste..., men neida, det skjærer seg gang på gang :-)
Dette er vår tredje uteplass! Av en eller annen grunn, sitter vi veldig sjelden her. En koselig krok, men den blir liksom litt glemt bort.
I bedet ved det hvite gjerde bak, har jeg nå plantet to stk New Dawn rosa klatreroser og en stk rød klatrerose. Tror det vil bli veldig koselig der... Satte røttene i jorda for et par uker siden og nå vokser rosene som bare det!
I kjøkkenhagen begynner det også ligne noe.... Deilige, friske urter er klare til bruk. I år skal jeg være litt flink til å høset inn og fryse ned, slik at jeg har litt utover høsten også. det glemte jeg nemlig i fjor :-)

Tror vi har minst søttiellve klaser med gressløk...


Og se....jordbæra står hvert øyeblikk i full bolmstring. Vi har en blanding av markjordbær og litt større bær. De store er kjempegode og søte, akkurat som norske jordbær skal være!
Så var det denne husmora da.....
Etter å ha tatt pizzatrikset en dag og pølsetrikset den neste, fant jeg ut at det kanskje var på tide med litt middag igjen.Defor har vi grillet i dag! Lagde laksefileter pakket i folie sammen salt, pepper, purreløk, vårløk, (den nevnet gressløken glemte jeg selvfølgelig å bruke!!), creme fraiche og hvitløk. Nyyydelig..
Kokte til og med poteter i dag. Yuuhuu!!
Godt drikke hører med.
(Nei, dette er ikke eplemost)
Nyt sommerkvelden kjære dere!
Klem Torunn12 kommentarer:

~~Randi~~ sa...

Så koselig det er rundt dere, altså - kjempefint! Ja, det er av barna man skal høre det - men det er jo så masse som er så mye hyggeligere/morsommere enn å vaske klær (og andre husmorsysler)! Den middagen så smaskens ut - ummm! Deilige urter har du, også - sikkert godt å finne i fryseren til høsten, ja:) Og heldige dere som har jordbær - elsker jordbær jeg! Takk for titten av flotte bilder - ha en fin kveld!

Lyst på livet! sa...

Hehe...ja....man det ungene ikke har fått med seg er at spisebordet er dekket med ferdig brettede klær som bruker litt laang tid inn i skapet .-)

Magny sa...

har egentlig inntrykk av at du klarer alt , holder orden på alt, har oversikt over hele det flotte hudet ditt... og har ALLTID tid til en HYGGELIG kommentar til oss i blogglandia.... setter stor pris på deg! klem og god pinse! magny:)

mali-mo sa...

Ser ut som det blir så fint og vårlig i hagen din! Koselig sitteplass dere har.

Og med den middagen må jo husmorkronen være tilbake på hodet ditt? Ikke for det, pølser & pizza er jo også mat, og godt er det og!

Tusen takk for hyggelig kommentar hos meg. Her går det fremdeles i eksamenslesing så bloggingen blir nok nedprioritert frem til juni..

liven sa...

Uff ja....blir ikke gjort så mye innendørs nå nei!!
Her går det i maling og flyttesjau!!Og så skal en jo på jobb litt også da:)
Koselig hos deg.....fin uteplass!!
Får stå opp litt tidlig i morgen jeg å gjøre litt før jeg går ut!!
Ha en fin fredag:O)

Tone sa...

ja nå fikk du meg til å trekke på smilebåndet igjen!
Min mann har akkurat sagt at i helga alle sammen - da - alle sammen - må vi alle ta en sjau med klær, få dem inn i skap og skjorter strykes...og noen må ta en runde med støvsugern. Tenk om det kommer folk hit! HEHE...
Da håper jeg det fortsatt er knallvær, så de kan sitte ute i hagen, og håpe de ikke må inn på do!
I kveld har jeg planta en staude fra naboen, og jeg har krabba på alle fire og lukt og lukt og lukt...jeg har stor suksess med ugress må jeg si - det gror bra!
Kjøpte tre bacopa i dag (skrives det sånn?) - og satte dem i en ampel, så nå henger de under taket på verandaen. Hvit, lys rosa og lilla.

NEw Dawn og Flammentanz? - det kommer til å bli vakkert! Du skal ikke ha et par klematis i samma slengen a?...det er så vakkert, når rosene gir seg - så fortsetter klematisen. Lilla erteblomster til NEW DAWN er også kjempelekkert.

Du er flink til å gjøre det koselig rundt deg, det skal du ha!
'
'god aften!

Min verden sa...

Ser ut som om du koser deg. Her er det ingen håndklær i håndkleskapet - alle på vaskerommet og fiskepinner til middag. Det siste er ikke bra :) Blir noe bra i morgen. Da har jeg fri. Skal lese på formiddagen og hente roser på ettermiddagen. Har også kjøpt to New Dawn, rød flammentanz, Maidens blush, ++ Jeg gleder meg som en liten unge! Ha en fin fredag. Takk - jeg koste meg masse med jentene i går. Vi satt på verandaen til nesten 23.30. Litt ulltepper på slutten og sherry og kvedete - masse lys og lykter. Det var det beste. hanne

Karna sa...

JEg skynder meg å lage middag, så er det ut i det fri, kan bare ikke være inne og rydde i slikt vær!

Må opp med nye tørkesnorer, så skal det bli sving på kles vasken også...skal bare grave litt til i jorden...he,he..

Har fremdeles ikke funnet vinduer, har sett noen i hagen til en nabo, som har DET fine huset, som har skiftet diverse vinduer...men så var det å gå å tigge da...får meg ikke til det...

Kos deg masse i helgen, her skal det bæres og skrues, blir gøy, og en avveksling fra å sitte på rumpa foran skjermen hele dagen...!

Livy sa...

Heisann!
Her var det mange fine bilder å spore! Den uteplassen ser jo veldig koselig ut altså! Blir sikkert kjempefint med roser der! Vi sliter med rådyr her hos oss som spiser opp alt som heter roser - har du noen tips om hvaodan holde dem unna tar jeg imot med takk;-)

Kjenner igjen det du skriver med husmorens oppgaver ja - viktig å prioritere nå når været er så godt;-)

Vi grilla i går vi også, og det er bare himmelsk!

Ønsker deg en riktig fin helg!

Rosa sa...

Hehe, kjenner meg igjen i fråveret av husmorsysler. Det er jo så mykje meir fristande å trekke utandørs no i det fantastiske veret. Og ein er jo ikkje unyttig om ein gjer ting ute istadenfor inne. Problemet er berre at kleda desverre ikkje vaskar seg sjølve. Og golva - nei, lat meg ikkje begynne.....

Eg trøystar meg med at det tidsnok kjem regndagar der ein "må" vere inne, og då skal eg ta det att - as if :).

Ein koseleg krok hadde du der, og jammen fekk eg inspirasjon til dagens grillmidag òg!

Ei god helg til deg og dine!

♥ H@rmoni ♥ sa...

Koselig uteplass som sikkert blir kjempeflott med klatreroser blomstrende. Fint p ha egen urtehage.
Her i huset er heller ikke klesvask prioritert og støvdottene fyker rundt omkring..
Vi må jo nyte våren ute nå!
God helg!

marie sa...

Nå ble jeg veldig glad. Her i huset mangler det også rene klær. Når det er finvær frister det ikke å vaske klær. Men i kveld må jeg i alle fall vaske bunadskjortene. De haster litt mer enn rene sokker.

Nydelige bilder fra hagen deres.

Håper at det er greit at jeg har linket til deg i bloggen min.