onsdag 7. mai 2008

Urna har fått blomster...

Fire små, nusselige blomster som jeg håper vokser seg store og frodige :-)
En stk tosa pelargonia (skikkelig bombe, tenker jeg! Dessuten så mener jeg rosa!), en stk rosa margeritt og to stk greier som sikkert har et fint navn jeg ikke husker (kjære, jeg er bare SÅ dårlig på det der med navn!)


Blomstene i urna ble ikke spsielt lett å få øye på herfra, men...
Langs muren nedenfor urna har jeg satt ut alle georginene mine. Gleder meg til de blomster!


Tulipanene er på sitt vakreste nå..... Får bare nyte, for de blomstrer jo så kort tid. Jeg (vi) har valmuer i samme bedd og venter bare på at de skal blomstre nå.
Vi får ta vare på denne tiden vi går i møte. Nyte den og sette pris på det vi har.
I dag når jeg fulgte min datter til skolen, fikk jeg meg en liten tankevekker...
Ikke langt unna oss sitter nå en mamma (moren til en i paralellklassen til jenta mi) alene igjen med sine to små gutter. Mannen hennes omkom i en tragisk trafikkulykke sist helg. Når man passerer huset, kan man nærmest føle stemningen. Gardinene er trukket for og det står mange biler ute i gården.... Det ser ut til at de er en stor familie og heldigvis for dem, i den situsjonen de befinner seg i.
Det er overhodet ikke gjort noe så banalt som å kjøpe nye puter og blomster som står til alles skue i hagen der.....
Det var da jeg begynte å tenke på min egen situasjon; Her sitter jeg, jobber når det passer meg (nesten), pusler i hagen, kjøper blomster og styrer på. Og i tillegg sitter jeg her og blogger for å vise alle dere andre hva jeg driver med....
Akkurat nå føler jeg meg fryktelig overfladisk!
Men samtidig kan man ikke slutte å fortsett sin hverdag fordi om andres hverdag er annerledes.... men noe kan man jo lære seg;
Å sette pris på det man har
Det er ikke nødvendigvis verdens undergang om det første jeg måtte gjøre når jeg sto opp i dag, var å rydde bort middagsrestene fra i går....
Nyt livet, jenter!!
(og gutter...om det skulle være noen av dere der ute...)
Klem Torunn
18 kommentarer:

chatrine sa...

Heihei!
Så fint du har det, både hus og hage! Putene i hagemøblene var jo bare nydelige! Og blomstene dine vokser seg nok store før du vet ordet av det,med den varmen dere har!
I nord er det kaldt, 4 grader... Har likevell jobbet ute, nå venter jeg da altså bare på at gresset skal bli grønt;)
Man må ta vare på å nyte tiden sin ja, stakkar din nabo... Jeg føler med henne. Jeg satt selv i akkurat samme situasjon for 11 år siden. Men tiden leger heldigvis sår! Ungene mine har det flott i dag, og jeg stortrives. Etter mange...
(7)år alene fant jeg tilogmed en fantastisk kjæreste:) Slett Ikke værst;)...

Ønsker deg en kjempefin dag, å nyt solen!
Klem fra chatrine:)

Hulda sa...

Så flott den store krukka var, skikkelig fransk landstil. :) Fine blomster du har planta i den også. Likte veldig godt det sommerlige innlegget du har under her også. :)

BROCANTE sa...

Så vakkert hus. Gleder meg til å følge med utover sommeren.
Hyggelig å ha funnet bloggen din!

christinasinteriør sa...

Nydelig hus og kjempeflott krukke.
Jeg føler jeg er for lite flink til å nyte livet..Så takk for påminnelsen... Treger det innimellom!
Ha en nydelig dag! Linker deg!!

Tone sa...

Hei Torunn
Ja sola skinner og i dag har jeg og Hanne også hatt oss en skikkelig latterkule i lunsjen. (Det er ikke alltid de andre skjønner hvor morsomt ting faktisk er...men ...)
Krukka di ble fin! - og det greiene du ikke vet hva er - det hadde jeg i fjor, og de kommer til å vokse og henge ut av urna. Det blir bra. Er du litt tøff et par uker nå, så kniper du av her og der på pelargoniaen så den formerer seg.... - det er ikke pent mens det pågår, men det blir jo bra! (kniper du ved en "knute" - kan du sette dem i våt jord og lage fler!)

Kanskje du skal gå og ringe på og spørre hvordan hun har det, og om du kanskje kan hjelpe henne med noe? Kanskje hagen? Spør om du og kanskje en annen mamma kan skrubbe hagemøbler og ta en sjau i blomsterbed? Det er mange slags hjelp man kan yte, om det kke er den der nære samtalen, som andre tydeligvis gjør. Bak noen poser med boller, har hun mange innom trenger hun noe i frysen - spør om du kan ta med ungene til trening el.av og til så hun slipper - og de får et så normalt liv som mulig.
Om hun ikke vil ha hjelp, sier hun i fra - men det er også godt å vite at man har tilbudt seg. Kanskje trenger hun det ikke nå, men vet at hun kan spørre en annen gang? Kanskje føler du at du bryr deg og at hun blir litt brydd av det - men hun husker garantert at du har vært der og takker deg for det en annen gang.

Ha en fin dag - !
Tone

Kine sa...

Utrolig lekkert hus dere har,sjarmerende og flott!Og det gjorde seg virkelig med søte blomster i urna;) Ha en fin dag!

Anitas hus sa...

For en nydelig urne og skjønne blomster. Rosa pelargonia er en favoritt hos meg! Du har ett nydelig hus og hage:O)

Så til naboen din, jeg føler virkelig med henne. Må være ufattelig vondt, og der og da føles puter, blomster og alt annet stæsj helt overfladisk og ubetydelig. Men tiden leger alle sår og etterhvert kan nok friske blomster og levende lys være små ting i hverdagen som allikevel kan gjøre den hyggelig. Alt blir jo enda tristere hvis man skal dra igjen gardinene og sitte alene i mørket. Uff, håper det går bra med dem etterhvert. Men det er klart at man begynner og tenke litt slik som du skriver. Nei, vi må sette pris på det vi har!

Ha en deilig vårdag!
Klem:O)

Min verden sa...

Uff - det er nesten sånn at jeg føler meg skyldig når jeg hører om slike familier i sorg. Det er ikke alltid lett å vite hva man skal gjøre og ja, man skal leve mens man gjør det. Ingen garantier for noe.

Da blir det selvfølgelig nesten feil å gå til Urna di - som ble fantastisk fin. Det gjorde den og sånn sett hører den inn i sammenhengen. Livet er her og nå og livet må leves. Varme tanker fra Hanne. Dette blir mitt eneste bloggspor i kveld - for i kveld er det JENTEKLUBB hos meg! Beste med alt her i verden - i tillegg til alt det andre beste :)

home 4us sa...

Sukk, for et nydelig hus og en flott hage du har. Ha en fin dag og nyt sola.

Tulip sa...

Hei.
Ble veldig fint med blomstene i urna.

Men: viktige ting du tar opp. Dette er ting som rammer når en minst aner det.
Viktig å huske på det å ta vare på de en har rundt seg(naboer,familie,kollegaer,venner) si hyggelige ting til hverandre, og sette pris på at man har hverandre.

Tusen takk for den tankevekkeren!
Tulip

Therese sa...

Du har så rett, vi må huske å sette pris på det vi har. Det er lett å glemme innimellom innkjøp av dill og dall og skjønne blomster...
Når det er sakt, så syntes jeg det ble veldig fint med de blomstene i urna di`. Og sitte gruppa ser deilig ut, sikkert avslappende å sitte der og skue utover den fine haven din :o)
Ha en deilig kveld og dag i morgen :)

Anna Lisa sa...

Huff...ja man tar ting ofte for gitt...Man vet aldri når en ulykke intreffer og man kan misste den man er glad i. Vi må nyte livet sammen og ta vare på kvar dag man har sammen...Men lett å glemme i alt maset og kappløpet der ute... En tankevekker det du skrev. Ellers, nydelige blomster til urna di. Så herlig med vår. Ha en fin kvled. Klem

Lena sa...

Så fint med blomster! Jeg syntes den RÅÅSSA Margeritten var yndig, jeg da...

Det er sant som du sier - vi må passe på å ikke stresse så masse i hverdagen! Vi må lære oss å nyte øyeblikkene, for vi har jo ingen garanti for morgendagen!

En arbeidskollegas sønn kjenner visstnok gutten som omkom i bilulykken ved Bygdøy nå i helgen. Føreren - gutten på 20år - hadde nettopp mistet moren sin i kreft. Og En søster eller bror litt før det. Tankene gikk litt til pappaen som plutselig sitter igjen alene... Vi skal være så glade for de dagene vi har sammen - og kanskje ikke helt henge oss opp i de små detaljene hele tiden...

Carpe diem, sier jeg - og ønsker deg en god natt!
;o)

Miamor sa...

Ja da, vi er her ute vi jentene!
Så lekkert hus du har : ) Wow!!

Skjønner godt at du er fornøyd med å bo der..

Pelargoniaene var nydlige..jeg må fornue meg litt på blomsterfronten jeg og ser jeg..

perleblomster og tulipaner har sett sine beste dager

Ha en flott vårkveld/natt : )

Min verden sa...

Jeg har nytt livet og kost meg masse - masse. Det er så utrolig deilig med slike jentekvelder. Måtte se på urna di en gang til. Den er helt vidundelig :) Hanne

Hege sa...

Hei
Takk for fint innlegg i bloggen min.
For en fin blogg du har, gleder meg til å følge med videre.
Kjempe fint både ute og inne. Her kan du kose deg på varme sommerdager.
Måtte innom en liten tur. Har pause fra oppgave skrivingen som går ganske bra.

Ha en strålende dag.

Hege

Guldkant På Livet sa...

Oj et sånt vackert hus du har!!! Och gård och uteplats, läckert! Fin blogg, vi ses igen! Mari.

Bo med barn sa...

Takk for koselig hilsen og koselig ord:))

Du har så rett så rett i innlegget ditt... Det gjelder å sette pris på det man har, og ta vare på de små gledene i hverdagen... som det jo er flest av. Men noen ganger trenger vi faktisk en sånn oppvekker for å skjønne det helt..

Lena :)