søndag 18. mai 2008

Nok en innedag

Nå lurer jeg faktisk på om jeg må hente inn alle plantene jeg har stående i krukker og kurver ute åltså... Det er 4 grader og sludd her i Indre Østfold i dag...
Har hatt en runde i garasjen på morran, hvor jeg har malt et strøk til på hjørneskapet jeg begynte med for en stund siden(er sikkert snart æresmedlen i TTT-klubben). Det var bikkjekaldt, men jeg ble ferdig i allefall.... På tide å få det inn i hus snart .-)


Tenkte jeg skulle vise dere litt av lysekronene mine. Jeg er litt småhekta på sånne og har tre stykker jeg er veldig stolt av.... Denne henger over kjøkkenbordet og jeg lover å vise hele en gang, på kveldstid, når det er mørkt ute og lys i krona .-)
Denne var den første jeg kjøpte og fant den på messa i Stockholm (forøvrig utrolig hva man kan finne der; også sin livs store kjærlighet :-))

DEn andre lysekrona kjøte jeg når min kjære og jeg hadde kjøpt hus sammen. Huset er bygget i 1924 og lysekroner er jo et "must" i et slikt hus! Jeg har ikke telt prismekulene som henger på denne, men det er MANGE.Når jeg tørker støv virker det som hundrevis.....


Denne fant jeg også i Stockholm og den er fra samme leverandør som den vi har på kjøkkenet.DEn tredje lysekrona er avbildet i forrige innlegg.
Nå ønsker jeg meg en hvit til å ha på badet......
Dette dere, er en del av et kaffeservise jeg har arvet etter mormor. Det sto inni hjørneskapet når jeg fikk det. Her ser dere bare muggen, men det er servise til 12 stk, til og med med teskjeer og kakegafler . Passer meg godt at der er et søtt mønster i rosa på:-)
Servise skal få plass i skapet igjen, når det er ferdig malt og på plass i spisestuen.
Ha en deilig søndag alle sammen!
Klem Torunn


8 kommentarer:

tinemor sa...

Jeg å elsker lysekroner!
De er så vakkre!
Synd min kjære ikke deler min lidenskap der....

Trønderpia sa...

Så flotte lysekroner!
Og for et nydelig servise du har arvet!
Gleder meg til å se bilder av skapet, ferdig malt og med det fine serviset inni.

Så kjedelig med styggværet da.
Nå skal ikke jeg strø salt i sårene, men du fikk vel med deg at vi hadde nydelig vær i Trøndelag i går? Hehe

Ha en flott søndag! Klem

janne - kathrine sa...

Nei, det frister ikke mye å pusle ute i hagen om dagen. Kanskje like så greit med tanke på at neste eksamen er om 3 dager...

Flotte detaljer på lysekronen din :-) Men som "tinemor" også skriver - synd at min kjære er like entusiastisk. Ønsker meg noe flitt mer storslagent over spisestuebordet, men glasskuppelen som henger der nå må vel antagelig knuse før vi bytter den ut :-)

Dere var nå flotte i bundader da, men dere så ikke så veldig feststemte og glade ut nei ;-)
Så litt mer sånn: Det er fryktelig kaldt ute, mååå vi virkelig være med på dette, eller kan vi heller være inne og kose oss i hele dag?

Vi får virkelig håpe at varmen kommer tilbake snart!
Ha en fortsatt fin søndag da :-)

Synnøve sa...

Lysekroner er jo bare så flotte, jeg har to, men ønsker meg flere så klart ;) Er litt bekymret for uteplantene mine jeg også, men jeg får vel bare se det an litt til... Nå må det vel snart bli sommer...?? Ha en flott søndag du også, bra du overlevde 17. mai ;) Synnøve

Siri sa...

Her har det vært 0,7 grader i natt, så jeg vurderer også på om jeg skal ta inn sommerblomstene.
Ha en fin søndag!

Kine sa...

Lekre bilder av lysekroner her:) Elsker slike selv,er kun eier av 2 stk jeg da..Skapet blir sikkert kjempeflott!Ha en fin søndag:))

åsemor sa...

Så var hurradagen over og ditt hjerte gleder seg vel over at det er et år til neste gang. Ble en litt traurig opplevelse her i bygda også, når toget skulle starte opp og gå videre etter ptogrammet på omsorgsenteret, kom det den skura med HAGGEL. Det ble en flukt ut av toget. Et merkelig syn skal jeg si deg, flaggborgen, skolekorpset og de mest ihuga togelskere var de eneste som var igjen. Det var en stusselig gjeng(gjennomvåte og frossne stakkar) som gikk videre mot ungdomshuset.

Vi satte oss i bilen og kjørte til Molde hvor vi skulle møte jentene våre, trodde vi. Vi fikk maks to minutter tilsammen med de. Fikk tatt noen i farta bilder av de, og så var det bare å kjøre hjem igjen.
Kvelden ble avslutta med "gode venners lag", så dagen ble ikke så verst likevel.

Dagen i dag byr heller ikke på noe fristende utevær, kaldt og vått. Så tekoppen er fyllt opp og i ovnen brenner det. Trenern er på kamp langt "pokkernivold" så jeg har dagen for meg selv. PC'n blir nok mitt selskap i dag ;)

Ha en fin 18.mai!

Tone sa...

Heisansveisan!
Ja varmt er det vel ikke i dag heller!!
Jeg likte bilder fra lysekrona di - og jeg driver og manipulerer min mann til at det er fint med sånt... Har kjøpt inn malingsspann og tapet til stua - og tenk så fint å kunne supplert det hele med prikken over i`en til slutt - en lysekrone.
Men først skal det nye spisestuestoler i hus - har lett og lett, har nok veldig bestemt mening om hva jeg skal ha. Det skal være godt å sitte på i timesvis - (les: hele middager og til langt på natt og flere rødvinsflasker etter der igjen) og det skal skli inn i interiøret fra før. Har et par digre mørke arveskap etter oldeforeldrene mine - og de skal ikke ut av stua.
Vi har det nemlig med å bli sittende ved spisebordet når vi har gjester - og da er det godt å ha noe skikkelig for rompe og rygg.

Ha en fin kveld, her har mannen tent opp i ovnen. Heldigvis.