fredag 16. mai 2008

16 mai.....

......en dag til forargelse eller glede?
Da vi var unge, var det i allefall til glede, nå er jeg ikke helt sikker lenger :-)
Som dere så i forrige innlegg, er alt klappet og klart til den STORE drømmedagen!
MEN, så sitter vi her da. 16 mai.... Det er 9 grader og sprutregn ute. Trøsta er at det skal bli betraktelige kaldere og vanskelige kjøreforhold i morgen!
Jippie, sier nå jeg!
Jeg har derfor lagt fram ulltøy til alle mann og for sikkerhets skyld slagstøvler og regndress!Så hva annet kan vi gjøre en sånn 16 mai, enn å sitte her å kose oss (les trøste) med duggfrisk, fruktig hvitvin og snoke rundt hos andre bloggere for å se hvor mye DE gleder seg til morgendagen. Jeg registrerer at meningene om dagen er delte og godt er det. Det hadde vært litt trist om alle var så negative som meg .-)

Frukten ligger forøvrig i et gammalt trau min kjære kjøpte på en antikkmesse på Momarken en gang. Et gedigent, flott trau som har fått hedersplassen på spisestueskjenken.

Denne boken; "Det Gode Liv i Provence" kjøpte jeg for 13 år siden. Fortsatt gir det meg masse inspirasjon og glede ved å titte i den, og det sier vel litt om at jeg i allefall er tro mot stilen min.
Den blå boken underst er en Laura Ashley bok. Jeg jobbet i Laura Ashley-butikken i Oslo i 3-4 år i begynnelsen på 90-tallet og det var der min interesse for interiør startet.


Bare en pelargonia......elsker dem og har mange....


Dette, kjære jenter, er eviggrønne busker! Passer egentlig godt for meg, for jeg er ikke alltid like flink til å passe på de litt mer sprelske plantene! (Jada mamma, jeg vet du leser dette og ler nå....hehe...men du registrert vel sist du var her at alle grønnplantene min hadde fått ny jord? Eller retter sagt; de hadde fått jord!)
Da gjenstår bare å ønske alle en
Riktig flott 17 mai!!
(Med eller uten selbuvotter og regnfrakk)
Klem Torunn

11 kommentarer:

~~Randi~~ sa...

Her blir det nok både votter, longs og lue. Men, det er vi ikke uvant med på nasjonaldagen:) Vi roper HURRA uansett og titter stolt på våre håpefulle der de marsjerer i toget! Fin 17. mai til deg!

Nyperosa sa...

Huff,

nå har det surra
i hodet, hva du sa,
"hatedag nr. 1"
Ha, ha, helt forferdelig.
Håper ingen utlendinger
leser dette. Huttetu.

Og du som har alt
klart 15 mai !

Fine bilder... !

Au revoir ; )

prinsessa1976 sa...

He he sånn er det nesten her også. Sola er fremme men det er bare en lure sol for det er ikke mer enn 8 grader og bikkje kaldt. Huff of huff og jeg som har kjøpt tre kvart bukser til prinsessa....alt for skjønnheten!
Jeg selv har jo som vanlig ikke peiling på hva jeg skal ha på meg men det blir noe varmt....jeg vurderte skuterdress tidligere når jeg var ute med hunden i hagen men det kommer til å se temmelig teit ut sammen med alle de flotte bunadkledde damene og mennene!
En ting er sikkert. Jeg skal hente ved å ha klart til vi kommer hjem igjen for da er vi sikker blå hele gjengen! Ønsker deg en fin 17 mai med overraskende godt vær og ei kanon flott helg:O)

Albertines verden sa...

Har også ulltrøyer og regntøy klart. Det er så irriterende med tanke på det fine været vi hadde forrige uke. Uansett, ønskes det en riktig fin nasjonaldag med hutring, pølser og is!

Tone sa...

Heia Torunn!
Kaldt og surt, men allikevel - snart 17.mai - og alle hjerter gleder seg over sprutregn, hutrenegler og ikke minst - gjett hvem som får blærekatar etter å ha vært iskald og våt imorra - jess, meg. Jeg har starta allerede, og har tatt ti tranbærpiller sånn på forskudd. Ullbuksene er igjen på hytta etter påsken har jeg funne ut. Nå skal jeg koble en marsipankake - og lage noen tapasretter. Syns du jeg kan drikke rødvin mens jeg holder på?Det syns jeg. det har jeg fortjent.
Gjett hvor mange som så at mor hadde vært i heimen og vaska i dag? Mannen trodde jeg "bare hadde slengt på en duk" - grrrrrrr vri vri!!!

Og så må jeg sy opp stakken hvor falden har ramla ned, henge opp noen klær...dampe blåskjell...

Herregud hvorfor gjør jeg det her.
Jeg stiller jo diagnose på diagnose på meg sjøl, men gjøre noe med det - se det er verre. (Hanne prøver å stappe vett inn i skallen min, men hun har nok avslutta det prosjektet, jeg er umulig og det går ikke.)

Ha en fin dag da - så sees vi på bloggen i morra!

Søttende mai er vi så gla i er vi så gla i morra til kveld........

Tordis sa...

Du overrasker stort med dine grønne fingre som plutselig har dukket opp:) synes du er flink jeg. Er stolt av deg:) Ønsker deg og resten av huset en riktig fin
17.mai, selv om det regner. Du er jo trønder og er vant til litt av hvert. Klem fra mamsen

Synnøve sa...

Huff, ja det ble litt endring i planene her etter at det skal bli 3 grader og regn (med fare for sludd!) i morgen... Sukk. Men men, det går vel på et vis! Fine bilder av bunaden din under her også :) Jeg fikk sydd ut min for et par år siden også, må vel si meg fornøyd med det, siden jeg fikk den som 15-åring jeg og ja ;) Og mamma har lært meg den "riktige" måten å stryke bunadsskjorta, men jeg er nok ikke like nøye som henne nei, hihi... Ha en flott dag i morgen da! (Ut fra forutsetningene ;) Synnøve :)

Luftslottet sa...

he he he, skal finne den største jeg har:)
Ser det er flere som ikke er spesielt glad i 17 mai her, godt å se, jeg prøver hardnakket å holde på en positiv innstilling, men det begynner å røyne på ...tror du jammen ikke jeg er satt opp som ryddehjelp på skolens arrangement for ørtende året på rad!!!!
Det fine med dagen er alt man har gjordt i forveien, og til slutt når finstasen går i klesdunken, og tv`n og godsak-restene ønsker deg overstrømmende velkommen :D phu!
Ha en kjempefin dag

liven sa...

Håper du får en flott dag i dag:O)

Hespe sa...

Ønsker deg en flott 17. mai feiring - kos deg masse!!!

Klem Hildegunn :o)

Therese sa...

Håper du får en kjempefin 17. mai :)