tirsdag 29. april 2008

Litt mere kjøkken....og blomster

Nok en dag med sykt barn har gitt rikelig med tid til fotografering og blogging. Aldri så ille at det ikke er godt for noe :-)
Først av alt til dere som ville se kjøkkengulvet mitt; her er det! Rødmalt plank. jeg er veldig glad i dden type gulv og er i grunn glad i fargen også. Bruker mye varmrød som detaljfarge når jeg innreder. Men, jeg vurderer likevel å male dette gulvet blankt, brunsvart.
Likeså denne trappen opp til 2 etg vurderer jeg å male. Det må da selvfølgelig bli samme farge som kjøkkengulvet. Men så har vi tapeten her da.... Både farge og mønster stemmer helt overens med hva jeg liker, men med 4 unger i huset, sier det seg selv at det blir SLITT. Derfor tar det ikke så lang tid før denne er moden for utskifting. Men.....den får vare litt til.....i allefall til ungene er ferdige med å sparke i veggene (når er det, forresten??)


Her litt mere fra spiseplassen på kjøkkenet. Rommet er minst 10 m2 for lite og jeg ønsker meg et karnapp der vinduet er, med plass til et rundt bord som rommer 8 personer!
Vi går noen runder på dette. Huset er bygget i 1924 og er totalrenovert i tråd med tidsepoken det er bygget. Det kreves en meget stø hånd dersom man skal begynne å tukle med noe utbygging her. For min del er det overhodet ikke snakk om å bygge på i en supermoderne stil som kontrast til det gammeldagse. Jeg vil i tilfelle ha det i stilen på huset, dermed basta!!

Om dere ser ut vinduet her, ser dere en flott rød bygning på andre siden av veien. Dette er en nedlagt forlkehøyskole som nå er i privat eie. Det er delvis renovert der og deler av området er gjort om til hotell, med kanonfine rom.
Mitt problem er at det går litt treigt der borte og ser så mange muligheter med området. Jeg drømmer om å kjøpe eiendommen og starte cafe og interiørbutikk. Det er ikke mindre enn 6-7 bygninger å ta av, så muligheten er nesten ubegrensede!
Tilbake til kjøkkenet på riktig side av veien igjen :-)
Selv om plassen ikke er så stor, så koser vi oss mye her. Når alle er samlet hjemme har vi selvfølgelig en spisestue som brukes daglig, vegg i vegg med kjøkkenet.
Men når vi er alene og har våre romantiske kvelder sitter vi som regel her med vinflaska og dingler...
Et kjekt lite luftevindu. Dette brukes hyppig, for ser dere nøye på det andre vinduet, skjønner dere at det er et mareritt å åpne! Doble, sprossede vinduer hvor det innerste laget selvfølgelig slår innover. Da er det spesielt praktisk av interiørkonsulenten å henge opp en stang tvers over vinduet!
Se for dere jobben med å pusse alle disse fire lagene på vinduet. Og ja, vi har sånne vinduer absolutt overalt :-)

Bildet på veggen der er egentlig veldig koselig. Bare så synd at jeg har klart å gjemme det bak døra. Døra står nemlig for det emste åpen. Nok en gang et praktisk trekk....
En klokke vi kjøpte på Gave- og interiørmessa like etter at vi hadde overtatt huset.
Bare en søt liten sak som står på bordet. Dett er noe som plutselig ble med hjem fra jobben til samboeren min gitt.
Jeg har fått plantet litt i dag også da! NÅ blir det ikke fost noe mere, så jeg tok sjansen. Dette er utenfor døra til kontoret mitt.
En hortensia-staude som jeg håper vokser seg stor og frodig i løpet av sommeren.Plantet en i krukken utenfor "Barnehjemmet" også.
Inne i dette lille huset har vi gjesterom, bad og rommet til tenåringsjenta i huset.
Med disse bildene vil jeg bare ønske alle som er innom en deilig tirsdagskveld.
Godt å tenke på at det snart er helg igjen :-). Frida har feber enda, så her blir det hjemmedag i morgen også.
Ellers lader vi opp til lørdag; Vi har nemlig leid Bøensætre i helgen (der Framen 2008 ble spilt inn) og har bedt med oss to vennepar. Vi håper på deilig vær og masse fine bloggebilder derfra-


Nyt vårkvelden!!
Klem Torunn17 kommentarer:

sol&bolig sa...

Hei! så masse flotte bilder både fra kjøkkenet og nydelige krukker til blomstrene. Kikka litt på trappa di også, den såg fin ut .... eg holde nemlig på å male trappa vår, men er ikkje heilt sikker på åssen eg skal ha den !! Ha ein fin kveld og kos deg!

Helene sa...

Nydelige bilder du viser.
Blir alltid så glad når jeg ser at dem som har eldre hus er "tro" mot husets opprinnelige stil. Syns det er så trist når slike flotte hus blir modernisert på en hypermoderne måte.
Det lille vinduet var så flott og sjarmerende:0)

sol&bolig sa...

Hei igjen, glemte å si at eg har ikkje funne noe vidunderkur for den tragiske rhododendronen min, men er blitt anbefalt å ha sur jord og mye vatn. Så får vi se.

Ivar sa...

Ser at det lønner seg å ta bilder fra huset sitt innendørs, for da må en rydde først også :-) he he tog du hann?????? ka?? E æ ækkel me dæ no? Klem fra litjbole

Min verden sa...

Hortensiaen blir sikkert fin - bare husk å vanne... - vet ikke om du så min. Den fikk en skikkelig knekk. Er ikke kommet seg helt heller. Gulvet er kjempefint. Vi har kork i gangen og jeg vurderer å kjøpe et rødt ullteppe til gulvet. Synes det er fint med rødt til det beige. Du vet "hele huset" er snart lys toscana og caffe latte :-) Det er bare den bikkja som labber med digre sølelabber. Kanskje jeg skal forsøke med en litt rimelig variant først? Takk for titten. Du har det hyggelig. Hanne

Min verden sa...

Du Torunn - Kjenner du skravleTone? Jeg mener, virkelig kjenner? Skal spørre henne i morgen også, men et av støvsugerkommentarene på bloggen til Tone var veldig sånn "kjenner deg fra før" aktig og kokebøker og Mysen. Jeg kjenner bare Tone jeg som leser kokebøker som om det skulle vært en spennende roman. Hanne

Randi sa...

For ett hus!! for en plass!! dette var jo ett drømmehjem!...akkurat sånn jeg kunne tenkt meg ett hjem. Ikke det at jeg koser meg i det urgamle huset vi har, for vi har ett hus med så mye sjel at jeg nesten spørr huset om lov til å spikre i veggene..hahaha.

Ja visst kan du spørre hvor jeg bor.Vi bor på vakre Inderøya...vakreste plassen på jorda..:)

Ha en fin fin helg. Håper barnet blir fort frisk.

Tone sa...

Hei Torunn!
så flink du er med kameraet! - jeg skal også bli bedre der - men det innebærer jo at man må ha TID ikke sant...
Er litt på "tenkern" om jeg skal bytte jobb. Jeg har en rekke kveldsmøter, og det er ikke snakk om å ha kortere dager av den grunn, og jeg ser at det går ut over familien min, humøret mitt, kreativiteten min osv, og sånn kan man jo ikke ha det. Jeg savner malepenselen min, symaskina mi - og sånne andre ting som gir meg styrke og sjelero.

Gleder meg til helga, med leveranse av to konfirmasjonskaker (har bare influensa og hue fullt av tåkedotter...hehe.)men det er jo sånt kreativt som er morsomt faktisk.

Skal ut og se om jeg får tak i flere roser, og når jeg ser hortensiaen din så tenker jeg at jeg skal herme!

Riktig god tur til seters! - har venner som er der hvert år og de syns det er så flott!
Og håper at ungen din blir frisk!
God Helg!!
Hilsen Tone

Krusedull sa...

Hei! Takk for hyggelige hilsner hos meg! Forsøkte å legge inn kommentar på ditt forrige innlegg, men noe gikk visst galt, så jeg prøver igjen!
Gøy å oppdage bloggen din! For et koselig hus og kjøkken! Og muffinsen ser nydelig ut! Kommer tilbake og "vindushopper" mer!

liven sa...

Så koselige bilder fra huset ditt!!
Liker så godt gamle hus men skjønner jo at det kreves masse arbeid!!
Malte min trapp hvit med brune flater. (beiset) og når ungene slutter å sparke i veggene vet jeg sannelig ikke........min yngste er 14 og eldste er 23 snart.......
Har kjøpt masse rosa ja for vi skal male huset hvitt:O)
Så jeg holder på og gjøre meg klar skjønner du!! Har hatt rødt i tyve år og er moden for forandring:O)
Ha en fin kveld
P.S. hyggelig at du stakk innom meg:O)

Magny sa...

her var det mye koselig! ! Nydelige blomsterkrukker omkring koselig hushjørner...
Håper Frida blir fort frisk!
Kontoret virker rett og slett fristende!
ønsker dere en fin sæterhelg...
Klem, magny

jeanette.blogspot.com sa...

Mange flotte bilder, å så fint som du har d!:)
Ha en fin fin helg!

Rosa sa...

Takk for hyggjeleg kommentar i bloggen min!

Det var ein koslig spisekrok på kjøkkenet ditt, sjølv om den er i minste laget når alle er i heimen. Syns stolane var så lekre!

God langhelg, og god bedring til jenta di!

Anna Lisa sa...

Takk for det:) Det er spennende med konfirmasjon:) Ser at du leser samme bøker som eg leser, mange veldig bra bøker. Nå har eg fått meg nytt bokskap så snart er heile boksamlingen min på plass!! Ha en fin 1.mai. Kos deg. Klem

~~Randi~~ sa...

Så utrolig flott kjøkken du har! Og så synes jeg klokka var spesielt pen! Og huset deres er jo bare helt utrolig vakkert - bra at det bor noen som kan interiør der:) Morsomt å se! Ha ei flott helg!

Therese sa...

Her var det mange fine bilder. Så koselig det ser ut på kjøkkenet (Kan man egentlig få stort nok kjøkken?)
Det ser så koselig ut ute hos deg også, har ikke fått plantet noe særlig selv ennå. Så hos oss er det ganske grått og trist ute ennå!!
Ha en fin fin dag. :o)

Fru Fjeldhammer sa...

her var det mange flott bilder!!

Ha en fin 1 mai..klem