mandag 19. januar 2009

Sykdom til glede og besvær......

 

Vinter 0809 172

Ja, for i dag har jeg vært hjemme med Frida som er syk. Hun begynte på fredag og har hanglet siden. Men det hører jo årstiden til og det er ting som går over! Det er heldigvis ikke så ofte lenger at jeg er hjemme med syke unger, og jeg har lett for å glemme at det er fullstendig umulig å få jobbet hjemmefra de dagene. Hadde så store ambisjoner i dag tidlig  når jeg skjønte at det ikke bar på jobben, men du verden......hvor ble det av dagen?

Startet dagen med en deilig frokost. Fransk speltbrød og deilig grønn te med eple- og kanelsmak (tusen takk KA, den er kjempegod :-))

Vinter 0809 176

På lørdag skulle jeg være sånn god mor og husmor og bake litt...... Da ble jeg nok sittende fast i sofaen. Men i dag fikk jeg bakt mens vesla har sliti sofaen og endeløse dårlige programmer på en eller annen håpløs kanal som jeg er altfor gammal til å skjønne noe av.

Vinter 0809 174

Grove rundstykker med ost ble det til lunch :-). Dessuten får jeg såå lyst på fersk suppe når jeg ser bilde av dem etterpå!

 Vinter 0809 178 Vinter 0809 006

Til middag ble det stekt ris. Nydelig sammen kylling tilberedt på thai vis. Bilde til høyre er fra en lunch forleden hvor jeg lagde bruchetta....mmmmmm. Det er ikke det minste rart at jeg ikke blir tynn. Er ALTFOR glad i mat!!

Vinter 0809 171

Tenner et lys for dere som fortsatt gidder å lese dette innlegget. Tar meg selv i å plutselig skjønne at "herregud.....hva jeg har spist til middag og den slag interesserer sikkert HELE blogglandia!!!! Mon diue (eller hva det nå heter)

Hihi.....

Tjolahopp

Klem Torunn

33 kommentarer:

BEA sa...

Hallo der..

Håper den lille blir frisk snart.. ikke særlig godt å være syk..

Og jo faktisk løper tennene i vann nå.. stekt ris, hmmmm.. bruchetta, ja det kunne jeg spist hver dag, bare jeg får tak i grønne tomater;o))

Så flink du har vært da, bakt og allting.. det eneste som bakes her i huset er fredagspizzaen...

Kos dæ, og god bedring i huset.

Hespe sa...

Kjære deg Torunn, til meg er det bare å fortelle slike ting - jeg er en livsnyter selv, og rødvin hører til....!!!! Hvem har sagt at vi bare skal nyte et glass i helgen. Nei, støtter meg til alt som er skrive om at et par glass rødvin om dagen er godt for hjertet, blodomløpet, bedrer mental helsen, øker hukommelsen for oss kvinner når vi blir eldre, forebygger alzheimer, ja fordelene står altså i kø, så da så... ;o)

Flotte bilder av fristende retter - mmmmm....!!!!

Ha en strålende flott kveld videre min venn!!!!

Klem fra meg til deg

Hulda sa...

Fantastisk flotte bilder! Dette blir man da ikke lei av, kan du skjønne. Jeg falt pladask for spesielt det første bildet, den grove bordflaten og de nydelige greengate-sakene. Brødene og alt det andre så så godt ut. Jeg ble sulten!

Hulda sa...

PS. Glemte helt å si at lykta på siste bildet var helt skjønn!!

inspira sa...

oj-oj- ble sulten jeg nå....
får gå og sjekke kjøleskapet.
Antar at "sjuklingen" kommer traskende forbi en morgen igjen ganske snart...
Ha en riktig god kveld!

liven sa...

Ikke så galt at det ikke er godt for noe.......du har nå fått laget mye deilig mat på "fridagen" din!!
Tennene mine løper i vann her.....
Elsker hjemmebakst men er ikke noe glad i å lage det selv :o)
Så fine lykter du har......slike ville jeg gjerne hatt!!
Nå kommer det vel snart litt nytt i butikkene også :o)

Ha en fin kveld og kos deg:o)
Grønn te får jo forresten fart på forbrenningen:o)

Mia sa...

Du skal ikke set bort fra att blogglandia er riktig så interessert i hva du kokkelerer og baker... og de rundstykkene så bare alt for gode ut. Skulle ønske jeg hadde noe slikt på lur nå. Trist at datteren er pjusk. Jeg håper hun kommer seg raskt. Vinter er slik kjedelig tid når det gjelder div. sykdom etc. Det har lett for å komme "på løpende bånde"... foreløpig har jeg vært spart for den slags i vinter, men... det er mye igjen av vinteren, og mye kan fortsatt skje...

De gåsungene i det forrige innlegget ditt var alldeles nydelige. Ikke si at du har drevet de fram selv, men kjøpt de... for mine, som jeg tok inn for flere dager siden, står på stedet hvit og jeg har mistanke om at jeg ikke kommer til å se noen gårunger på dem... huh.

Tulip sa...

Å det så veldig godt ut, både frokosten og middagen! Nam!

Tragiske hendelser som har hendt i Østfold denne helga. Tenker masse på de familiene som er rammet så hardt. Når barn og unge dør brått virker det så totalt meningsløst og urettferdig.

Håper dere får en rolig og god uke.

My home is my Castle - by Kari sa...

Her var det mye god mat ;)
Mmmmm....
leit å høre at det er sykdom hos dere og. Håper lillemor snart er frisk igjen ...

Ha en fin kveld
Klem,Kari

christinasinteriør sa...

Uffa ja det går noe overalt!

Maten din gjorde meg sulten faktisk!
Ha en fin kveld videre!

Tone sa...

Mon dieu..
Du - bak og spis og lag bruchetta til kråka tar deg - det er jo dette du er god på da min venn - livsglede...du drikker så mye rødvin at blodårene dine renses hele tiden så slapp av! :-)
Jeg og hadde store planer i dag...kiss my.. - endte opp på valpekurs da, og der var Birk eksemplarisk og gjorde alt jeg forlangte og til og med uten å få godbit. Kursholderne var overraska fordi han er så ung, - men det gikk altså helt ypperlig, helt til vi takket for i dag og han så sitt snitt til å skite på gulvet.
Helt ypperlig...
Mannen på Gardemoen - og eldstemann på trening, jeg - på blog (whats new) - og minsten nekter å sove (whats new, again..)
God natt min venn..

Viola sa...

Hjälp så mycket gott du visar idag och ny bakat bröd, nu blir jag riktigt sugen, ska ta mig en kopp te med något till efter besöket, hoppas den lilla snart blir frisk,

ha en bra vecka, klem

Guttemamma sa...

Synes det er helt greit å lese om hva dere har spirst jeg!!Klem og god bedring

Jannicke sa...

Nam nam! Dette så kjempegodt ut!
Må lage meg litt kveldsmat ;o)
Ha en superfin kveld videre!!

Japsee sa...

Det er ikke bare hos deg sykdommen rår, jeg er heller ikke i slag. Men truer meg på jobb alikevell (liker ikke å sykedager på tapeten). Men håper sykdommen slipper taket snart både hos dere og hos oss.

Hva du spiser til middag og lunch er ikke så ille å lese om som du kanskje tror:)

Ellers får du ha en fin kveld. Klem fra med (pass på så du ikke blir smittet)

Monica sa...

Blir jo rent sulten av dette;) God bedring til vesla:)

Nikoline sa...

Å ja då... ALT av interesse her... enten det er kva du har til middag eller kva du har i hylla di... eller på bordet (eller i senga for den del...)
Bestemte meg nettopp for at det vert bakedag i morgon etter å ha besøktTante Julie (ho anbefalte speltbrød) og så fristar altså du med herlige rundstykker.. ja,ja..det vert både brød og rundstykker her i huset i morgon då!
God natt til deg og håpar jenta snart er "pigg" att!

Karna sa...

Stakkars som er blitt syk, men som du sier så hører det til årstiden...Her er det vinterstormene som raser, helt typisk januar vær med andre ord, og helt umulig å bære ut dører til garasjen, da hadde jeg nok havnet i England før jeg visste ordet av det. Hadde meg en liten pause i oppussingen i går, men i dag må jeg bare i gang igjen. Skal kjøpe gulv i ettermiddag tenker jeg, så er jeg et skritt videre.

God bedring, og kos dere med god mat dere!

naturglede sa...

God bedring til den lille. Heldigvis at det bare en noe som går over. Din blogg er så koselig, så visst orker jeg å lese mer!Ble helt sulten her, selv om jeg har spist frokost. Ha en strålende dag:)

Therese sa...

Ha ha, jeg har ikke noe imot å lese og se bilde av hva du har spist! Blir sulten her jeg sitter, det ser jo veldig fristende ut. Dessuten gir det meg jo noen ideer om hva jeg kan servere hjemme!

Håper suppa di snart blir bedre,
ha en god dag :)
Klem

Anemone sa...

Huff da, syke barn er ikke trivelig, selv om det er ting som heldigvis går over. De blir jo fort såslappe og utilpass, men kommerseg jo raskt på bena igjen heldigvis. Går bpde influensa og omgangssyke her også, men *bank i bordet* håper å slippe unna.

Gjør det beste ut av situasjonen, og ta vare på lilleprinsessa.

Varm god bedring hilsen herfra.

Josefine sa...

mmmmmm så mye deilig sunn og frisk mat det var her da..herlig innlegg!
Alltid litt matspalter i interiør bladene, så hvorfor ikke det her også:) Flotte bilder her hos deg som vanlig, ha en fin kveld:)

Heidi sa...

Hei igjen Torunn!
Uff, det er kjedelig med syke barn - men kanskje enda mer slitsomt med influensasyk husbonde... Og du og du så syk han er... Ja, ja, det er vel sykdomstid nå, håper bare resten av familien slipper unna.
Flotte - FRISTENDE - bilder du har tatt. Ummm.. ser bar fantastisk godt ut. Men du - hva er denne prekinga om slanking?? Kan vi ikke bli enig om å ta det i vårt neste liv.... Hvertfall ikke NÅ. Det er altfor mange fristelser der ute - hi,hi...
Bare kos deg du, det gjør jeg;)
Skjønner du ikke er på "Frikvarteret" å tar en kaffe i kveld, nå som du er hjemme med syk primadonna (det er ballett hun driver med, ikke sant..? Ble litt usikker her...)Hadde tankt meg en tur dit i dag jeg, men vår "skidronning" gadd ikke pga. drittværet..Bedagelig anlagt se ;)

See U!!

:-)

GundaM sa...

mmm, den middagen så uansett innmari go ut da ;0) Nam,nam..

God bedring og stooor klæm fra trøndelagen

Trine ;) sa...

Så koselig blogg du har! Tjolahopp og klem tilbake!

Duften av erteblomster-Vibeke sa...

Livsnyter jeg også så jeg storkoste meg med innlegget ditt jeg!:o)Håper at den lille føler seg bedre....

KLEM

-Mia- sa...

Såå mye god mat! Blir sulten av å se på bildene dine! :-) Flott blogg du har, med mange fine bilder!Ha en fin dag! Klem-Mia

Bygatan sa...

Viken härligt uppdukad frukost!!
Där skulle jag kunna sitta läänge och njuta!

Hoppas hon ktyar på sig snart!

Kram Lena

Strikkelines sa...

Morsomt å lese..veldig delikat laget til du....tynn ja....sukk...her har du gomatræva...:)

Tove sa...

Hei! Håper husstanden er friske igjen. Og du, det er slettes ikkje så verst med mattips på bloggen din!

Du lyt ta deg ein tur innom bloggen min, og send meg ein e-post med adressa di! GRATULERER!!!

Shabby Charm sa...

Håper det er bedre med minsten?
Nydelig, fristende bilder du viser. Servicet fra GreenGate er også så fint. KLEM

Tone sa...

..bare flyr over her for å si at det er bra du tok på deg rollen som sjokoladetyven i huset hos meg.
Så slapp JEG liksom.......

Men du er unnskyldt. Litt lang vei kanskje...

Men vips, her fløy sjokoladespøkelset over huset ditt og ønsker deg en grom dag!

hvorfor ikke... sa...

Hehe...kanskje ikke interessert i hva du spiser til middag? Men inspirasjon! DET er jeg over middels interessert i, og DU inspirerer! Så fortsett og dele hverdagens små og store gleder, undringer....og hva du spiser til middag;)hehe!

...også tar du så utrolig bra bilder!

Håper snuppa er frisk, igjen....og at du slipper unna. Ønsker deg en frisk og sprek dag:)
smil Torunn