onsdag 28. januar 2009

Fridag og lillelørdag

DSCN5473 DSCN5471

Onsdag er min fridag! Det er så utrolig deilig å våkne opp om morran og vite at man har heeele dagen hjemme (for det meste :-))

Når jeg sto opp i dag hadde jeg et akutt behov for å være sosial på denne fridagen min. Dermed sendte jeg er par sms og ba inn to gode venninner til lunch. Smelte sammen en tunfisksalat og en kladdkake og vips...... Til tunfisksalaten brukte jeg denne gang kun tunfisk i vann, ekte(bruker aldri lettprodukter jeg....de smaker på langt nær det samme. Det er sikkert også forklaringen på mine kroppslige kurver..hehe) majones og litt løk. Dette, sammen ruccola, søte tomater og balsamico smaker fortreffelig! Kaken er en enkel oppskrift jeg fikk for mange år siden. Alle ingrendienser bare røres lett sammen og kaken stekes i 20 min. Den er så kjapp, at jeg kaller den "hjelp -jeg -får- gjester- kake"

DSCN5469

Syns jeg har vist frem så mange bilder av Greengate serviset mitt nå at jeg begynner å bli dritlei.... Men her er det altså nok engang. Deilig vårfølelse å dekke på med lysegrønt nå!

Rommet til Theodor er ferdig malt. Nå må jeg bare ha litt hjelp av høvdingen til å flytte inn møblene som skal inn dit, så er rommet klart. Kanskje rekker jeg også å blogge rommet før det blir tapetsert med all verdens plakater av både det ene og det andre (når er det fotballplakatene blir erstattet med plakater av damer da?)

DSCN5480

Disse blomstrete gardinene har nå fått plass på vårt soverom. De hang tidligere i gjesterommet som nå snart er tenåringsrom. Tapeten på veggene hos oss er grønn med grønn"gulle" striper og det passet perfekt med disse gardinene til. Oppi hodet mitt har jeg små gryende planer om å hekle et sengeteppe i fargene fra gardinene.... (må bare først få ferdig det andre hekleteppet mitt. Håper jeg rekker det før jeg fyller 50 i det minste!)

DSCN5493 DSCN5462

Våre "gamle" soveromsgardiner har i dag fått plass i biblioteket. Fint? Vet ikke jeg....jeg er som dere vet overhodet ikke hvit av meg. Hvitt er en død farge som ikke gir noen form for energi (ha meg unnskyldt alle som har hvite hjem...det er kanonlekkert å se på bildene deres, men jeg er ikke skapt forå bo sånn selv, desverre) og kjenner jeg meg rett byttes nok disse ut her etterhvert. Ettersom veggene også er hvite her, blir rommet altfor hvitt for meg......Sånt er livet :-)

Det siste bildet i dag er til ære for min kjære mamma! Dette er løkene du sendte meg i høst, som begynte å spire før jeg fikk hentet de på potkontoret og som nå snart skyter i været der de står pent plantet i en krukke på skjenken min :-)

 

Ønsker dere alle en strålende ettermiddag/kveld. Snart er det helg igjen vettu :-)

Klem Torunn

18 kommentarer:

Duften av erteblomster-Vibeke sa...

Åååååå, for noen heldige venninner du har :o)Det der så FANTASTISK godt ut...

Deilig med alt som SPIRER og gror, elsker våren!

Inne hos meg er det en konkurranse som du kan være med på hvis du har lyst :O)

Ønsker deg en fin-fin kveld også,
KLEM

Corine sa...

Så flott du utnytter fridagen din og koser deg. Den kaka så jo god ut.. heldige venninner som blir vartet opp.

Nydelige gardiner, behagelig farge.

naturglede sa...

Så mye vakkert det var å se på hos deg idag da. Ble sulten! Jeg skal ha venninner her på fredag, og da blir det kylllingsalat. Godt nå i januar etter all den fete julematen. Men kake skal vi ha da, med krem og det hele. Gleder meg. Koselig med en formiddagsprat i blant. Nyt dagen og takk for titten:)

Anemone sa...

For en luksus dag du har hatt da..., men jeg har en hver uke jeg også. kunne ikke si meg mer enig i Randi (Hverdagsprat) sin post i dag, heller litt mer tid og overskudd, enn en litt tykere lommebok :-) penger fyker ut til alt og ingenting allikevel om du kjønner hva jeg mener.

Som deg er jeg nok avhengig av litt farger jeg også. På en sommerdag kan alt det hvite være så flott, men på andre årstider bare må man ha litt lunhet rundt seg :-)

Nyt kvelden som dagen du vennen.

Anonym sa...

Bare såååå lekkert hos deg.. de gardinene er helt meg!! Takler heller ikke hvit på hvitt. Og GG servise blir man ALDRI lei av :o)

Nydelig lunsj og bilder.. takk for titten.

Kos dæ videre på fridagen.

Klem fra mæ.

Josefine sa...

Å kjære deg..jeg kommer til lunsj!!!! så vakre bilder og fristende mat:) Et herlig og inspirerende innlegg, stor klem fra Josefine

liven sa...

Så koselig å invitere jentene på lunsj da!!
Dette så helt "snadder" ut!!
Er ikke lei dette lysegrønne jeg......har jo make i blått!!
Bestillte et par av de nye krusene nå.....i lysblå men med ny utforming:o)

Jeg må også har litt farger rundt meg.......stilig hos andre med hvitt!!

Ha en fin kveld Torunn:o)

Guttemamma sa...

Nok et feel-good innlegg fra deg!! Så flink du er som steller i stand til venninnelunsj!! Og Greengate får iallefall ikke jeg nok av!! Klem

christinasinteriør sa...

Så koselig Torunn! Det så veldig godt ut!
Her hangler jeg med omgangsyke enda.. phu!
Herlige fristende bilder!!
Hekletepet mitt å håper jeg er ferdig til 50... He he!
Ha en fin lille-lørdag videre!
Klem!

Monica sa...

Heldige venninner! Hyggelig med slike treff:)

Nydelige bilder i dag også. Ser veldig koselig ut hos deg;) Klem

christinasinteriør sa...

Takk for fine ord Torunn;0)

Viola sa...

Vad du förändrar mycket i ditt hem, var får du energin ifrån, just nu går den på sparlåga, har jobbat över mycket i skolan denna vecka och fortfarande har vi inte sett solen på flera veckor, kanske inte konstigt att man är trött, dina sovrumsgardiner tyckte jag var så vackra mot den tapeten och jag hade gärna kommit och ätit den goda lunchen vid ett vackert dukat bord, ha det så gott, klem VIOLA

Shabby Charm sa...

Hei Torunn

Ser ut som du har hatt en veldig fin dag. Så koselig du hadde dekket på og maten hørtes veldig god ut! Jeg er også veldig glad i Green Gate. Så moro med blomstrende løker!

Ha en fin torsdag :)
Klem fra Shabby Charm

Tee sa...

ååå høres så koselig ut med gjester til lunsj... jeg er sykemeldt om dagen pga opersjon på hånda, og da jeg er uten bil (lang story) så blir det mye tid hjemme... men iogmed at jeg er litt hjlepesløs blir det ikke mye matlaging eller venninne lusnjer her hjemme... gleder meg til spisestuen er ferdig (større bord) slik at jeg akn bake og ordne og fikse!!!! Høres ut som du hadde en koselig dag!!!

hilsen Trine

Mia sa...

Så veldig hyggelig dette så ut da... og godt, det er jeg sikker på.

Artig med dine betraktninger om hvite interiører... jeg har det litt på samme måten. Det hvite er vakkert å se på, men så savner jeg fort litt farger. Så hos meg er det blitt til at jeg skifter... mellom det lyse og hvite og det fargerike, og klarer aldrig helt å finne ut av hva jeg trivdes best med... De soveromsgardinene dine er bare rålekre, forresten!

My home is my Castle - by Kari sa...

Tusen takk for tipset :) Skal ta meg en tur på apoteket senere :)

Den maten under her ser bare sååå nydelig ut...
Heldige venninner du har...;)

Ha en fin dag videre
Klem,Kari

Tone sa...

Åh, kanke du ta deg fri på fredager i steden a?? Når JEG har fri?!
Si i fra når det skjer, jeg iler til tunfisksmørbrød og kladdkake (vennligst send oppskriften takk...) - det passer ypperlig til mine kurver også, hehe...

Å titte gjennom bloggen din nå og tenke over huset mitt som trenger en vask - gjør at det å sitte her og vente på styremedlemmene til styremøte virkelig blir en højdare, kremt sann...

klem fra energilav dame.

Bygatan sa...

Åh vilken trevlig idé! Önskar att jag hade fått ett sånt sms, hihi!

Det såg verkligen inbjudande ut...

Ja det är så bra med en gäststuga, helst oxå när man bor så litet som vi gör. ska visa mera bilder sen.

Ha en trevlig kväll du med, kram Lena