tirsdag 30. september 2008

Stigende formkurve

Eget kamera 150

Piggtråden kjennes ut som flytter seg fre den ene enden til den andre :-), nemlig opp til halsen! Men stort sett er formen litt bedre i dag. Tuusen, tuusen takk til dere alle for alle gode råd til hvordan kurere piggtrådtissing. Det jeg ikke fikk testet ut denne gang skal jammen testes ut ved en evt neste gang...hihi.... (den med bøtta med varmt vann vettu....)

Både formen til Frida og været har vært ensbetydende med inneaktiviteter i dag.

Eget kamera 153

Gjett om jeg er glad jeg karret meg gjennom den rufsen i hagen i går mens høsten enda var vakker!

For noen dager siden fortalte jeg at jeg var hos noen gode venner og plukket epler. Noen av disse eplene har blitt til mos i dag :-)At det tar minst hundre år å skrelle 5 kg (har mye mere, men det var alt jeg hadde ork til i dag) hadde  jeg ikke skjenket en tanke! Forundrer meg ikke om resten av eplene blir levert til bærpresseriet.....hihi....

Litt mos ble det i allefall, så nå har jeg til tilslørte bondepiker (sløve piker, som Theodor så kjekt kalte det her om dagen han hadde fått det servert hos en kompis) og terter, paier osv når den ånden kommer over meg.

Eget kamera 142 Eget kamera 141

Jeg har også vært i snekkerbua (også kalt furtebua) og hentet frem denne skålen. Har egentlig brukt den ute til å ha planter i, men ettersom den er litt grunn, fant jeg ut at det kunne være lekkert å slenge noen kongler til pynt oppi i stedet. Fint ble det ja, nesten så jeg får litt julestemning gitt....

Eget kamera 140

Kan fint stå til etter jul denne :-)

Eget kamera 147 Eget kamera 143

Fikk også så lyst til å vise dere vinduskarmene mine innefra. Sånn egentlig er mange av dem modne for et strøk med maling, men jeg liker dette uttrykket de har her jeg da. Litt usikker på om min kjære deler den entusiamen med meg, men ettersom han ihverfall IKKE deler malekostentusiasmen med meg, så blir det nok sånn som dette en stund til :-). Som jeg sa i går, så har vi doble glass over alt og i tillegg til at det er en STOR jobb å pusse vinduer, så er jobben med å male karmer eeenda støøøørrrrrre....

Eget kamera 148

Tilslutt en pitteliten stemningsrapport fra tunet i skumringen. Gleder meg til julestemning her jeg nå ! Håper på masse snø (jada kjære, du vet jeg måker selv..).

Takker nok en gang for alle award jeg har fått den siste tiden og takk til dere alle for søte hilsner. Dere inspirerer meg til å blogge videre!

Klem Torunn

37 kommentarer:

Viola sa...

HEJ TORUN, SKÖNT OCH HÖRA ATT DU MÅR BÄTTRE IDAG, DU TAR HAND OM DINA ÄPPLEN DU, ÄPPLEMOS VAD GOTT DET SKA SMAKA I VINTER, DU VERKAR BO SÅ VACKERT, VILKA LJUVLIGA GAMLA FÖRNSTER DU HAR OCH DITT HUS SER SÅ HÄRLIGT UT, HOPPAS DU MÅR ÄNNU BÄTTRE IMORGON, KLEM VIOLA

Anemone sa...

Da er vi to da, som er på bedringens vei :-) og godt er nå det, for det er faktisk ganske så slitsomt bare å være i ro. Men er nok litt lsik jeg da, normalt litt lopper i blodet vet du.

Ivar Ivrig sa...

Godt å høre at formen er stigende. Skal ikke nevne hva jeg tror er skylda i piggtråden....
Hils gjengen :-)

Lyst på livet sa...

Du Ivar!
Bare si det som det er. Jeg innrømmer gjerne at jeg stadig vekk ligger med rumpa bar ;-)

GundaM sa...

Så godt du er på bedringens vei, her kjenner ejg faktisk det er noe på gang...Æsj, håper det går over.

Tror faktisk du har et av de flotteste hus og tun her i blogglandia, det er jo så flott!!! Og ja, vinduskarmene er akkurat som de skal være akkurat nå !

Klemz

marie sa...

Jammen var det enda en blogg med epler i dag. Mosen ser deilig ut. God bedring til piggtråden og Frida.

GundaM sa...

Halla, kikk inn igjen da. Måtte linke deg og... Håper det er ok;0)

Atsjoooooooooo

Dagny sa...

Kva kan ein seie....trass piggtråd har du utretta mykje! Impregnert!! Og for ein vakker stemningsrapport til slutt. Blei nesten jul, ja :-)

Klems, håper du snart er berre ståltråd, om enn litt rusten :-D

Monica sa...

Så fine bilder du viser! Den gårdsplassen din er så koselig, jeg gleder meg til å se den julepyntet;) Og det, enda jeg syns det er alt for tidlig å tenke på jul enda...

Magny sa...

så koselig du var innom kjøkkenet mitt.. er smalt og langt spiseplassen er i den andre enden.
og du, det er noen stemningfulle bilder du viser fra hjemmet diTT! herlige vinduskarmer,- (men mannfolk klarer ikke så godt å like slikt som mangler et strøk maling...)
kan virkelig se for meg julsstmning i tunet her... heldige som har gårdstun!
klem og lykke til med kjøkkenplanene...

åsemor sa...

Så deilig med hjemmelaget eplemost, det er det mange år siden jeg har lagd, men svigermor derimot hun lager ;)(håper hun rekker det i år også, selv om hun snart er hundre år)

For en eiendom dere har, og for en jobb!Så fint for dama som solgte huset at det var akkurat dere som kjøpte det, dere gjør en skikkelig jobb! Det forplikter å kjøpe slike eiendommer, og jeg har stor respekt for jobben dere gjør.
I dag har jeg jobba litt ekstra, merkelig måte å redusere stilling på gitt, ei av mine damer skal ta fagbrev i morgen og jeg ville ha alt på stell til sensorene kommer. Spennede, noen av sommerfuglene har hoppet over i magen min og virker det som ;)

Kos deg videre med ferien din, og husk: an apple a day, keeps the doctor away. (ups!, satser på at det ble riktig skrevet........)

Tone sa...

Så bra du er bedre!! Piggtråd i halsen kureres med avocado vet du!!!
Da kan du komme og hente alle eplene jeg plukka her om dagen, for nå er det midt på natta, noen vinglass senere...og jeg tror neppe jeg skal skrelle epler nå - noen timer før avreise...Har lekt superhusmor i kveld, se bloggen - en drøss 16åringer i kjellerstua, så sultne at jeg ikke kunne dy meg for å kalle dem for sultefora unger fra bushen i Afrika.
Er så sliten, har behov for flere dager på hytta, og jeg GLEDER meg. vENNLIGST SEND LITT VÆR!!!
Tone -- memb of "kvinner på randen av..."

Tone sa...

Torunn, du vet at blærekatarr også kalles for "honeymoon disease...?"

HildeS. sa...

Ååå. det ser så koseleg ut på tunet ditt. Minner meg om huset i skogen der mormor og dei 8 ungene budde:) eller bakkebygrenda:)Nostalgisk til tusen i kveld.
Skatollet skal ikkje malast nei. Det har så fin eikeimitasjon, og er passe slitt der lokket er løfta opp mange,mange ganger.
Godt å høyre at du er på bedringens veg:)
Ha ei fin veke.
Klem H.

Torilpia sa...

Hei igjen!
.. har vært igjennom samme sak som deg for et par uker siden .. tok knekken på det med tranebærkapsler. Glad jeg slapp antibiotika .. :o)
Bøtta har jeg tilgode å prøve også.

Men til tross for litt dårlig form har du jo fått utrettet mye - det tar tid med frukt og bær. Men så gøy det er å gjøre alt sånt selv. Eller?? Kjekt med litt hjelp da :o)

Koselig tun dere har - skjønner godt at du har lyst på julestemning og snø .. *drømme-drømme*

Ha en fin onsdag!!

Synnøve sa...

Å gurimalla, det så fantastisk godt ut...! Kunne jammen tenkt meg å lage noe slikt godis av epler selv, men det har jeg sett for meg som litt av en jobb ja! Sløve piker ja, hihi... :)

Uff, så kjedelig med piggtråd, nå har jeg ikke lest hvilke råd du har fått, men de inkluderte sikkert massevis av appelsinjuice og tranebær...? ;)

Og for et stemningsbilde fra tunet...! Kjente at jeg gledet meg selv også, til å se bilder derfra i julen, det må da være helt fantastisk koselig der :D God bedring til deg! Synnøve :)

Emmeline sa...

Så flotte stemningsbilder du viser fra gårdsplassen og eplebildene var jo også knalle. Stilig mes store bilder også--- virkelig fint!

Håper du snart er på bedringens vei;)

liven sa...

Så fine bilder fra deg!!!
Godt å høre at formen er bedre så du kan få nyte høstferien litt da!!

Stemningfullt på gårdsplassen din:o)
Blir nok et flott syn med snø der ja:o)
Her hos oss blir som regel snøen ganske fort til våt sørpe......
Så da kan den bare holde seg borte!!

Ha en flott dag........her venter jobben:o)

fru vims sa...

hei du. så fint at formen din er bedre.
selv har jeg også en stigene formkurve, iallefall tidlig om morgenen...

jeg leste det innlegget ditt om NIB, og er nesten helt enig med deg.
de fleste der inne er fransk landstil og shabby chic.
Jeg derimot er på den der retro delen, det er ikke mange der, men de som er der er flotte! :)

jeg kan ikke definere meg som kun retro, jeg har en veldig delt stil i heimen, men jeg visste at jeg ikke skulle være med i den hvite!

jeg skrev også et lite innlegg om dette emnet...så bare stikk innom meg for å lese, om du vil.

må få lagt til at sofaen din er ti tusen ganger finere enn en hvit ektorp! og puta er lekkersmekker! :)

ha en fin dag!

Nikoline sa...

Ååååå... for eit fiiint innlegg!!!
Eine bildet finare enn det andre.. men det beste av alt er jo at du er på bedringens veg!(og godt at det er dårleg vær så du må halda deg inne)
Gjett om eg gler meg til å sjå bilder når du skal pynta til jul!!!
Ser for meg det tunet ditt med snø, kornband,gammal kjelke,nisse.. nei,no drøymer eg meg heilt bort i juleland att.. må tilbake å sjå på innlegget att endå ein gong..
Ha ein god dag!
PS:eplemos er veldig godt som fyll i gjærbakst saman med macronfyll!

LISBETH---<-@ sa...

Hei på deg! Uff ikke kjekt å være syk, god bedring håper du raskt er pigg igjen.
..... skålen med kongler minnet meg på at det må plukkes og taes inn til jul, kongler er kooooselige!
Ha en fin dag.
Klem

Anonym sa...

Tusen takk for fin melding. Blir veldig glad av å se på bloggen din.Du har så mye flott her.

Ha en fin dag.

Huset i skogen sa...

Vinduskarmene dine er akkkurat som mine hihi...Mannen i huset påstår at han vil skifte ut alle vinduer neste sommer, så derfor har vi ikke gjort noe med dem.
Håper formen din er mye bedre, og at piggtråden begynner å forsvinne. Høsten er en skummel tid!
Har en liten award til deg inne på bloggen min.
God bedring til deg:)

Hege sa...

Så godt at du har det bedre Torunn, nyt de siste dagene av ferien:) Hege

Livy sa...

Heisann!
Så flott at du er bedre!! Takker meg til "piggtråd" i halsen enn det andre stede:-) Ja det tar tid med epler - det går kjapt med ett, men når man står med mange kilo så tar det tid! Så deilig med eplemos, og tilslørte bondepiker - her i huset går de under navnet tilslørte svigermødre og er noe av det beste mamma og mannen min får til dessert!

Ønsker deg en kjempefin onsdag! Og du; julestemningen kom snikende når jeg så på bildene fra gårdsplassen - la på litt snø i tankene mine og jeg gleder meg som en unge til jul!!

Klem

hvorfor ikke... sa...

Fantastiske bilder, som alltid, hos deg!

godt du er på bedringens vei, da, Torunn! DU, godt du skrev det med skrelling av epler...Jeg syntes du var litt vel entusiastisk med all eplemosen du skulle lage...hehe!

Ha en flott feriedag, jeg skal egentelig pusse sparkel og male...men sitter visst her og blogger....ups, blir ikke soverom av det, hehe!

Sylvi sa...

Koselig! Rett og slett en hyggelig blogg å titte innom!

Stil og stil!? Det viktigste for meg er å ha ting rundt meg som jeg liker og som gir meg en glede og ro :-) Jeg har ikke mulighet til å bytte stil ettersom vinden snur... Personlighet er vel kanskje det viktigste :-) :-D

. sa...

Nydelig tun du har. Ser så koselig ut!! Eplemosen du har laget fristet nam nam.
Det er kjekt å høre at du er på bedringens vei, det er ikke godt med piggtråd.:)

Jeg har noe til deg i bloggen min.
Ha en fin kveld!!!

Berit sa...

Godt du er bedre, nå når du har høstferie og all slags.

Nydelige bilder du viser, for en flott hage, ja alt!!!

Jeg har et råd å gi deg ang. piggtråden... Drikk vann, alt du kan, mye, mye, det renser skyller ut.

Ha en fin uke videre.

MOLLY sa...

Godt å høre at piggtråden er på vei tilbake...Tranebærkapsler er helt genialt, men du må selvsagt ta overdose, og ikke følge bruksanvisninge...den er bare for amatører...hehe;)
Den skålen var jo så flott!!! Ja, kjenner det begynner å nærme seg jul, og håper bare jeg har to rom ferdig til dess....sukk!

Du som har så flott gårdplass, du må jo ha juleverksted du;)

Ha en flotters dag, nå må jeg jobbe noe helt kraftig!

hvorfor ikke... sa...

Den livsgleden er nok vår fellesnevner;) Kjenner det oser av den her hos deg også!...og når en har den som en grunntone, skal det lite til før den blusser opp igjen..kjenner jeg blir veldig glad av å svippe innom deg også...jeg bare MÅ innom!
Så de to siste awardene de er til deg! Gå å hent dem når det passer, de er for sånne damer som deg!
Ha en GLAD dag!

Magny sa...

takk for støtten...
ja magen min lever også sitt eget liv...
og hybelkaninene har jeg tenkt å kjøpe bur til, kanskje jeg får kontroll på de da??
vel, klem og takk for trøstende hilsen...

Tulip sa...

Ja konglene kan fint stå til over jul, vakre som de er. Det var flott i den urnen, helt nydelig enkelt!

therese sa...

Uff, så trist at dere har blitt syk i ferien da. Godt at dere er bedre nå og kanskje kan nyte de siste fridagene.

Mmmm - eplemost er godt, nå fikk jeg lyst på det :o)

Kongler er fine, jeg bruker dem i dekorasjoner jeg også. Fatet ditt kan fint så fremme til over jul (og vel så det).

Det tunet ditt må være skapt for jul - ser det for meg med snø, et utendørs juletre, lykter osv osv.
Kommer rent i julestemning bare av å tenke på det.

Ha en fin kveld og fortsatt god bedring.

Bo med barn sa...

Har du kost deg med Arcicad idag? Nå er det 3 mnd siden jeg jobbet med det...og det har vært litt deilig også:) Det er et stort og avansert program, men morsomt når man får det til!

Ser det er flere som kunne tenke seg en kone hi hi:)

Veronica sa...

Utrolig koselig det ser på tunet ditt altså!
Skulle virkelig ønske jeg selv bodde slik.
Den mosen så også herlig ut, syntes jeg så en kanelstang der også?

Ha en fin kveld.
Klem

Heidi sa...

Mange flotte stemningsfulle bilder hos deg igjen Torunn. Herlig!

Godt å høre at du er på bedringens vei. Dri..kjedelig å bruke ferien på å være sjuk da.. når det er sååå mye annet hyggelig å gjøre.

Det har vært litt travelt her de siste dagene ( til en forandring...- NOT) så Mysen-tur har det ikke blitt, til tross for at det kun tar 10 min. med bil..., men jeg kommer, jeg kommer... snart ;O)

See U !!!

:-)