lørdag 27. september 2008

Leve livet...

022

....heter min favoritt kokebok. Den er skrevet av Gøril Wiker og har ALT hva en matglad ønsker seg. Denne boken er et must for det som liker å lage mat og som leser kokebøker for inspirasjon! Her finner du alt fra enkel, lettvint og rimelig (men likevel GOD) mat til det mer avansert for spesielle happeninger. I tillegg inneholder boken mange festlige historier fra forfatterens liv, bla i Østen.

032

Lyst på livet (! dermed har jeg avslørt hvor jeg hentet bloggtittelen min fra) er en annen bok du bør ha! Denne boken er bygget opp på temaer og menyer som passer til de ulike temaene. Morsomt, spør du meg :-)

031

Skal du lage det helt spesielle ekstra, er dette boken for deg. Jeg har brukt alle bøkene masse og blir aldri lei. Løp og kjøp..

Nå er det ikke slik at jeg disker opp med flere retter hele uka igjennom altså! I hverdagen er det vel flaks om det blir ordentlig middag to ganger i uken.... Øh...hva er egentlig ordentlig middag? Før i verden var det ensbetydende med poteter og brun saus. Unger i dag vet vel knapt hva det er.

Med den sammensetningen av unger vi har her i huset, så har vi to middagsunger og to brødmatunger. En eller annen er fryktelig sulten hele fordi "jeg liker ikke det der..."

024

Som matentusiast lar jeg meg irritere over folk som klager over mat. (hallo....jeg klager ikke høylytt altså. Lager bare et blogginnlegg om det...hehe) Prøver å få ungene til å i det minste la være å grine på nesa når de blir servert noe annet enn taco og grandiosa..... Noen av dere som har klart det forresten????

Det jeg syns er skikkelig ille, er når voksne fok syter over at de ikke liker ditt og syns datt smaker fælt...

027

Høsten og førjulsvinteren er jo den beste tiden på året for hyggelig lag rundt spisebordet, syns jeg. Som jeg har sagt før har vi ofte gjester på mat her og faktisk prøver jeg å lage noe nytt hver gang. MEN, andre ganger kan det bare være hyggelig å komme sammen å spise en suppe eller noe annet enkelt. Er mere opptatt av at det skal være hyggelig enn at maten er så innmarig avansert :-). Nå kan man jo si at med nok vin, blir det alltids hyggelig, men for ikke å havne under bordet og dermed ikke ha det så hyggelig, er det greit med et eller annet å dytte inni struta også.

029

Ja, hvor blir det nå av alle disse dagene som kommer og går? Dert er viktig å ta vare på nuet og sine venner, så hvorfor ikke invitere hjem til en temafest?

028

Denne over her syns jeg er genial! Say no more :-)

002

Epler er jo også mat. Vi har to epletrær i hagen, men desverre ingen frukt på dem. Derfor var gleden stor da et vennepar ringte og sa vi bare kunne komme å plukke hos dem! Jeg tok med meg min kjære en kveld og virkelig tok for oss av trærne. Det syntes ikke at vi hadde vært der engang!!

010

Jeg har store planer om å koke eplemos i helgen. Foreløpig har jeg ikke kommet lenger enn til en eplekake (TTT). Jeg liker best "kladdige" kaker og er du også av den som foretrekker det, skal du prøve denne: 1 kopp hvetemel, 1 kopp sukker 1 kopp smeltet smør(200g), 4 store egg og 5-6 store epler. Stekes på 200 grader i 45 min. OBS...Settes inn i kald ovn! Enkelt som bare rakkern faktisk :-)

013

Bom apetit! Smaker fortreffelig med is til.

Denne serverte jeg mine foreldre og min svigermor til lunch i dag. Mamma og pappa kom på lynvisitt fra Stjørdal i går kveld og vi rakk akkurat å kose oss så mye at jeg sikkert gikk opp minst 2 kg!

018

Med disse japanske lyktene

(vokser på planter og er nydelig som dekorasjon, feks sammen med kongler som jeg har her. Holder seg ca et års tid fra de blir plukket inn. Hadde aldri sett sånne jeg, før min svigermor kom med en pose til meg en kveld)

ønsker jeg dere alle en glødende varm lørdagskveld.

Klem Torunn

27 kommentarer:

tinemor sa...

Flotte bæker!
Skjønner du tar mye innspirasjon herfra ja!
Og den eplekaka, nam, nam!
Fortsatt god helg!

tinemor sa...

Mente jo bøker, ikke bæker....
;-)

Monica sa...

Den eplekaka ser himmelsk ut:) De bøkene kunne faktisk jeg også fått inspirasjon fra, men er dessverre ingen kløpper på kjøkkenet...

Litt av Mitt, Jorunn sa...

Takk for tipsene! Jeg er ikke så altfor glad i å lage mat, så noe enkelt og godt passer fint til meg ;0) Den eplekaka så himla god ut! Og enkel oppskrift var det jo også hi hi :0) Kos deg i helgen med god mat og epler!

Gro/ I Gros Hage sa...

Lyst på livet har jeg også - lurte på om det var derfra bloggtittelen din kom ;-) Jeg er ikke så flink på kjøkkenet, men den pastasalaten som står der, med kylling og scampi, har reddet min ære mange ganger.

Takk for kakeoppskrift, den så så enkel ut at selv jeg ikke blir avskrekket. Fortsatt god helg til deg :-)

Marit - Som Mine Dager Er sa...

Ja nå snakker vi ;-) Er lidenskapelig opptatt av mat og det blir nesten bare verre og verre. Det er alltid spennende å prøve ut noe nytt, og hele tiden kunne utvide horisonten og gi smaksløkene nye opplevelser. Det å kunne finne to smaker man i utgangspunktet ikke er videre begeistret for, som plutselig kan ekspoldere til en tredje, helt himmelsk smak i munnen på deg. Det er alltid en skjellsettende opplevelse!

Det er herlig å finne inspirasjon fra kokebøker. Det ligger noen løpemeter med bøker om tamaet i bokhyllene her også. Har du noengang sufet på nett, funnet deg en "bokhandel" som har DET utvalget av matbøker, gjerne på tilbud ... også bestiller du flere i gangen mens du føst holder på... og UPS - det ble tusenlappen det. Men det er vel verd det. Iallfall når man omentrent stønner seg igjennom nye kulinariske oppleveler.

Ha en flott lørdag. Stor klem.

Anitas hus sa...

Takk for boktipset. Er så glad i å lese kokebøker jeg også, men her i huset er det ikke like moro å lage spennende mat. Ungene liker ingenting og det gjør ikke gubben heller. Jeg derimot er ett skikkelig matvrak og liker det meste.
Så derfor tar jeg med meg ett stort stykke eplekake med is på vei ut igjen, nammm!
Kos deg med god mat og drikke og ha en fin lørdagskveld!
Klem:O)

liven sa...

Flotte bøker!!
Er fæl til å stikke inn på nettet når jeg trenger en oppskrift!!
Er ikke sånn kjempeglad i lage mat egentlig......Men liker veldig godt å ha gjester til bords!!
Nå utover høsten innviterer vi folk til skalldyraftener:o)
Det er jo lettvint og greit!! Godt også....denne uken starter hummersesongen og mannen er klar som bare det:o)

Når det gjelder studietur for elevene dine så hadde det passet godt i høst!! Tenkte jeg skulle ha nytt kjøkken før jul.....håpe håpe:o)
Alt avhenger av skatteoppgjøret:O)

Kos deg på lørdagskvelden:o)

Hege sa...

BoligLiv er en favoritt:) Du, Leve livet er jo bare super. Har den selv serru. Å, så heldige vi er nå som har en uke med ferie... en fin lørdagskveld til deg også... Hege

Anemone sa...

Jøss, så sulten jeg følte med nå du :-))) Bemerket meg ordet: lettvindt jeg da!! For lettvindt, sundt og godt bør det være for denne damen. Hverdagene er nok her sånn som os de fleste andre, en skal på den ene aktiviteten bare kort tid etter at skolen er slutt, og da må nok mamma skynte seg å lage noe så gutten får noe fort i magen ja. Blir litt stress ut av sånt, og da blir det ikke så en legger hverken tid eller så mye energi i maten. til helgene derimot, når en har tid og overskudd, DA skal man kose seg litt ekstra, bruke god tid ved måltidet og eksprimentere litt ved komfyren. DET liker vi ja :-))

God mat, god rødvin og en strålende kveld ønskes deg.

Min verden sa...

Nam - den eplekaken skal jeg prøve. God lørdag :) Hanne

hvorfor ikke... sa...

De japanske lyktene er kjempedekorative, har de jeg også, i litt forskjellige oransje farger, hærlig!
Eplekaka ser himmelsk ut! Har akkurat slengt sammen en jeg også...tid for det, nå.

Kos dæ i helgen, virkelig tid for stearinlys, rødvin og fyr på peisen, nå!
smil Torunn

hvorfor ikke... sa...

en rødvinsskål fra meg til deg;)

Du lager sååå utrolig flotte innlegg!
Kos deg nå og leva livet...for oss som har lyst på livet, tjihi;)
klem Torunn

GundaM sa...

Så fine bilder, bilder som frister dette...

Og nå fikk jeg deg endelig inn på bloggrollen min;0)

Fortsatt god helg;)

Tove sa...

Gøril Wiker er ein gjengangar i mine bokhyller òg! Kor heldig du er som har Møbelringen-mann! Og med eiga småtteriavdeling då gitt! Synest Møbelringen er kjempeflinke med å "pynte" butikken sin. Er vel inga hemmeligheit at det er favorittbutikken min, både med tanke på utval og service! Ha ein fin laurdagskveld!

Hespe sa...

Hei Torunn....
Mange herlige bøker her, med masse fristelser i...... Har veldig mange kokebøker selv, men ingen av disse.

Jeg elsker eplekake og gjerne litt is til. Mmmmmmmmmmmmmmm!!! Skal notere meg oppskriften og prøve denne!!

Ha en stålende kveld videre. Her hos meg koser jeg meg - litt rødvin og alt er perfekt ;o)

Klemmer fra Hildegunn

Viola sa...

HEJ TORUNN, VISST ÄR DET HÄRLIGT MED VACKRA OCH INSPIRERANDE KOKBÖCKER, KÖPER ALLTID NYA OCH SAMLAR ALLTID PÅ RECEPT, FICK JU ETT SMASKIGT AV DIG NU, SÅG SÅ GOTT UT OCH SOM VANLIGT BJUDER DU PÅ VACKRA BILDER, IDAG HAR VI HAFT SOMMARVÄRME OCH BLÅ HIMMEL, HAR BARA NJUTIT, SKA BLI KANSKE SOL IMORGON OXÅ, HA DET SÅ GOTT MIN GOA BLOGGISVÄN, KRAMAR VIOLA

Tone sa...

Åssen går`e har du kjøpt deg tranebær eller avocado i dag?!

Mat er mat - sier noen. Jeg mener at mat først er mat når det er laget med hjertet og det har tatt litt tid å tilberede, litt sånn med kjærlighet. Min kjærlighet vil aldri ligge på pizza grandiosa, men det har jeg jo sagt før. Sekstenåringen sniker seg til å kjøpe en innimellom, men han glemmer åhive eska, og da blir det jo helvete da! (neida, men det kommer noen gloser fra mor).,,,

I kveld slang jeg sammen noe tapas-greier, og vips du så kom det to gutter på hver sin nye moped og parkerte, og gjett om de var sultne!
Min sønn lurte på om jeg venta et helt fotballag til kvelds, men du skulle sett, rimelig skrapa alt som var.

Litt sånn mafiafilmgreier på tv, og takke meg til blogg og rødvinskruset her på spisebordet.
Minsten hos besteforeldre på Tomter, og eldstemann føyk ut igjen. Moro med moped. mEN IKKE FOR MOR!! Jeg må roe meg ned, venter jo den verste telefonen hele tida. Jeg klarer bare ikke slippe.
God lørdag aften frue!
Tone

Tone sa...

.........glemte å si skål da, fra meg til deg!
Klem

Tone sa...

hahah! GOD MORGEN til deg også!
OPP OG HOPPE, UT I TRÆRNE!!

Dagny sa...

Å, nei no må eg ut i hagen og leite etter livsteikn frå dei Japanske Lyktene mine. Dei finnest kanskje ein plass under hekken, kanskje har dei gitt opp... fantes i hagen då vi flytta hit, men eg planta hekk der og gløymde å flytte på dei...uansett er dei utruleg dekorative.

På med støvlane og ut i det våte graset. Ha ein flott dag!

P.s. fekk vatn i unnen av den kaka di...

Nikoline sa...

Hei. Du har så flotte og inspirerande innlegg at til og med EG fekk lyst å lesa kokebøker..
Det har vel aldri skjedd før... er ikkje så veldig glad i å laga mat eg då,men med ein gong eg ser ordet "lettvint" når det gjeld kaker,er eg med...
Skal prøva den oppskrifta di. Eg har ei veldig flott paibok frå Amerika,i alle fall flott å sjå på...
Dei japanske lyktene er lekre! Flotte å pynta med på hausten.
Nyyyt søndagen :0)

Mia sa...

Mat er viktig, og jeg er glad i mat, og liker å lage mat! Og stunder med god mat med gode venner er virkelige høydepunkter i livet. På fredag hadde vi (tre jenter/venninner) vår faste jentemiddag kveld hos meg, og med god mat, vin, stearinlys og det hele var det en herlig aften. Vi jentene samles ved jevne mellomrom hos hverandre, kokkelerer, pynter oss og har det helt herlig. Og kokebøker er viktige ting å ha (selv om jeg ofte leser mer en kokkelerer fra dem... er vel med mat som ellers... liker å finne på ting selv...hihii). Men disse bøkene var nye for meg, takk for inspirasjonen, skal ta en titt neste gang jeg er i bokhanelen.

Torilpia sa...

Hei og takk for kommentarene ang diamantserviettringene mine (dine) :o) Det er lett å gå seg vill i alle disse flotte bloggene i bloggverdenen - og ble kjempeglad da du ga deg til kjenne.
Tusen takk for "tipset" - jeg elsker sånne små glitrende skatter. Bl.a. den flotte nøkkelringen, som ser nesten likedan ut som serivettringene, fra Lisbeth Dahl - som jeg kjøpte i Tivoli i sommer.
Jeg legger bloggen din til på lista mi jeg - hvis det er greit :o)
Klem fra meg - ha en fortsatt fin søndag!!

malrodien sa...

prøvde eplekaka, og den var utrolig goooood:) em hilsen fra stjørdalen:P

Tordis sa...

1000 takk for sist og for noen veldig koselige timer:)Godt å se dere alle igjen:-) Den eplekaka smakte veldig godt, så den skal også jeg lage.Så skal jeg også pynte opp litt med noen japanske lykter:-) He en fin høstferie. KLEM

Elin sa...

Det er jo det gamle huset til Mamma og Pappa. Altså der de bodde for ca. 20 år siden! Kom plutselig over siden din og fikk se huset. Moro :)