torsdag 4. september 2008

Tid for spisestue

018

Vi er blant dem som tror at vi skal invitere så mange gjester til oss på sommeren, med lange varme kvelder, god mat og masse vin. Sånn blir det ikke alltid (sånn blir det vel egentlig sjelden). Så drar vi på hytta, så er det ferie, så har alle andre ferie osv.

Nei, det er mere høsten og førjulsvinteren som er vår store tid for middagsgjester. Jeg ELSKER å kokkelre og be folk og gjør det ofte!

020 021

024 028

I og med at vi har et pittelite kjøkken, er vi avhengig av å ha en spisestue som rommer mange. Vi er 6 til middag hver dag (10 hvis vi har flaks og alle ungene har med seg en venn hjem) og spisestuen BRUKES.

Vi kjøpte ny for 2,5 år siden, da vi flyttet sammen. Endte på denne brune dere ser her fra Selva.

031

Litt fattigmannssølv........(føler meg skikkelig fattig ja, men sløser nok med småpæng i forhold til andre trøndere i disse dager. Om noen fortsatt kan sitte på huset etter å ha tapt 400mill, så kan en annen stakkar veltes av 4000,-...hehe)

036 042

Gardinene har jeg omtalt før. Mørke brune, med blomster. Kjøpt hos Biwas. De er mellomforet og sydd med 15 cm bredt bånd oppe. En god løsning når det er 2,5 m under taket.

Vi har ti stoler. 8 av typen med rødt trekk som sees på et bilde lenger opp og to stk med sort skinn i sete og rygg.

Som dere ser, er det ikke mye hvit sjarm her..... Selv om jeg er glad i det lyse og lette er jeg samtidig kjerringa mot strømmen... Særlig nå på denne årstiden er jeg glad for valget av lune rustfarger.

044

Tid for rødvin er det også på denne årstiden. Lageret med rosevin er tømt :-)

Og når vi er inne på dette med vin....tror jammen jeg tar meg et lite glass og nyter torsdagskvelden jeg ;-)

047 048

Her ser dere hvordan det er listet langs gulv, rundt dører og i taket.

050

051

Dette kelimteppet ligger under spisebordet. Fant det på Stockholmsmässan i fjor og falt pladask!

052 054

055 056

Noen detaljer fra skjenken.......

058

Med dette ønsker jeg alle som er innom en fruktbar kveld :-)

Skulle jeg komme i fare for å ta helg før det blir noe nytt innlegg, så passer jeg samtidig å ønske dere alle en fantastisk helg også!

Klem Torunn

19 kommentarer:

MOLLY sa...

Fruktbar....hehehe, tja, håper ikke det helt enda...hahahaha;)

Du det huste ditt kunne jeg bare sklidd rett inn i!!!!! Og jeg lover jeg skulle byttet ut joggisen med noe mer passende!!!!!
Silva har sååååååå mye fint, men litt for møkje for min lommebok...kremt:)Men der kan jeg drømme meg bort...Elsker også den "møllspiste" serien de har...sukk!
Digger det røde trekket på stolene, og ser du har to med armlener...ååh, vil ha! De sier i USA at for at gjestene skal føle seg vel, skal du ha gode spisestuestoler MED armlener...hihi;) Men nå er jo alt litt BIGGER der borte, så de har jo plass til det:)
Nei, det er berre lekkert hos deg, og jeg kan si at jeg har sett bilder av huset til Vollviken i Bergen, og selv om han HADDE mye penger så betyr det ikke at han har god smak...hehe...usigelig kjedelig spør du meg;)

Og dessuten har jeg hatt han som gjest maaaange ganger i min karriere som servitør...han kunne heller lært seg å tipse, enn å kaste bort pengen på børsen...hahaha:)

Nå skal jeg lage litt sen kveldsmat...mange sultne mager her:)
Kos deg med vinen, og hadde gjerne tatt et med deg;)

MOLLY sa...

Oj, hadde jeg så mye å si????

Mia sa...

Herlige bilder fra en nydelig spisestue, Torunn. Rommet er jo som skapt for herlige middager på mørke høstkvelder, med familie og venner. Jeg også er litt sånn kjerringa mot strømmen når det gjelder møbler, og foretrekker stort sett mørkebrune møbler. Jeg synes ikke allt må være hvitt, og selv om jeg har mest lyse tekstiler, så liker jeg kontrasten mellom det mørke i møblene og det lyse. Jeg liker også kelim tepper, og har flere av dem på loftet (den siste tiden har jeg foretrukket bare gulv, men teppene er jeg så glad i at de blir tatt vare på i tilfelle jeg ønsker å omgi meg med varmere farger og tekstiler igjen.

Jeg likte også høstinnlegget ditt godt. Og høt har vi hatt nok av de siste dagene, synes jeg, med regn og atter regn (og torden, kontakten til Mac´en har vært med ute enn inne de siste dagene...) Men nå gleder jeg meg til helgen, som ifølge værmelderne skal bli både tørrere og varmere. Kos deg, du også.

Nikoline sa...

Vil gjerne komma til middag hjå deg eg, hadde kosa meg i nydelege omgivelsar. Lunt og koseleg!!
Seier som "molly" over her,pengar og smak heng nødvendigvis ikkje saman (ref.Vollviken)
Kos deg med vinen..

Kari sa...

Jeg er og glad i mørke møbler, selv om jeg er inne i en hvit periode nå hihi..
Spisestuen din er jo bare lekker !!!
Alt var bare flott....

Ha en fin kveld og ta et glass for meg og ;)

liven sa...

Så fint hjem du har Torunn og du er sikker i din smak:O)
Har også ofte gjester på høsten....da er det skalldyr som står på menyen!!
I oktober/november er det hummer som blir servert:O)

Har kost meg med disse bildene v detaljer hos deg:O)
Ha en fin kveld:O)

Viola sa...

God kväll Torunn, roligt att du hälsar på. Visst är det härligt att ta hem folk på middag och äta gott och dricka gott under många timmar. Det behövs nu när hösten kommer. Ser att du tycker om lika färger som jag, älskar jordfärger med rost nu när det är höst. Dina gardiner är ju underbara. Ha det gott i helgen då, kramar från VIOLA

Ivar Ivrig sa...

Flott ja.
Blir artig når du kommer med innlegg om lekestue og huskestue ;-)))

Monica sa...

Hei! Du har en kjempekoselig spisestue:) Er ikke så mye hvit sjarm hos meg heller, bortsett fra lyse vegger. Liker godt den stilen, men det er likevel ikke helt meg. Er litt for glad i gyllenbrunt/brunt treverk (gjerne syrebeisa furu til og med;)) i kontrast til de lyse veggene.

Ha en fin kveld:)

Tone sa...

Hej you!
Jeg er rimelig sikker på at vi var søstre i et tidligere liv! (knis...) venner, lange middager, bittelittegranne vin, varme farger...
Du er bare den ultimate lage-kos-hjemme-dama.
Jeg har,overraskende nok....vært på kveldsmøte igjen, det tredje denne uka. I morra har jeg kun EN stor plan - flate ut mitt legeme (milde skaper...) på min rustrøde sofa, og vente på det der umiskjennelige PLOPP! - tenne samtlige stearinlys- en hel bøling, - og nyte italieneren. Ja, den på flaske altså,han andre er østerdøl.
God helg min venn!
Glær mæ te neste lørdag!
Tone

janne - kathrine sa...

Flotte bilder og nydelige detaljer.
De listene dine er noe annet enn hva vi har rundt tak, gulv og dører ;-) Men, skal jeg være helt ærlig så tror jeg ikke denne 70 talls legoklossen av et hus helt passer til å ha slike brede profilerte lister, så slike detaljer får bli i mitt neste hus (drømmer...)
I det huset skal det også være stoooort kjøkken eller stoooor spisestue!
Kos deg videre med rødvinen og ha en riktig god helg :-)

Litt av Mitt, Jorunn sa...

Så fint du har det! Misunner deg den skjenken, den var bare lekker! Likte også listene og vedovnen :0) Du er flink til å gjøre det koselig rundt deg! Ha en god helg!!

hvorfor ikke... sa...

oh, så mye fint...som vanlig blir jeg litt satt ut...hva var det nå jeg skulle si igjen?
Du tar så mye bra bilder, Torunn!
..spisestua var knall!
og teppet...ja, det kelim teppet - sukk...det var rålekkert. Har bare et bittelite kelim teppe under godstolene, skulle gjerne ha et under salongen også. Når jeg ser dette hos deg, VET jeg at det er DET jeg vil ha, får heller vente. Vi har brukt sååå mye penger på restaurering, at her må det spares.
Du har så god smak, Torunn og inspirerer meg masse!

I dag ser det ut til å bli flott høstvær. Sikkert helgeværet som har kommet! Hærlig!!!

Frida sa...

Vilken mysig spisestue,vackra bilder som alltid. Hoppas du får en trevlig helg!
Kram Frida

Fru. Fryd sa...

Hei:0) Har vært innom på besøk her hos deg og tittet litt rundt. Mye fint å hvile øynene på her gitt:0) Spisestuen din var rå lekker! (er ført opp på ønskelisten:0))

Kos deg med høstgjestene og vinen.

Line sa...

Du har ei nydeleg spisestue, Torunn:)
Fall pladask for vedovnen din og ikkje minst skjenken...
Eg er nok ikkje nokon kvitedame eg heller, likar nok meir den stilen du har, sjølv om eg no faktisk vurderar å male kjøkkenmøblane kvite, eller kanskje brune....Hmmm, vanskeleg valg, eigentleg!!
Ha ei fin-fin helg.
Klem

Hespe sa...

Helluuuuuuuuu - jeg er tilbake igjen..!!

De to ukene på Kos gikk så alt for fort, skulle ønske jeg hadde myyyye lengre tid der nede. Men, slik er det! Fikk iallfall koooooosa meg masse. Ble positivt overrasket over byen, og reiser veildig gjerne tilbake. Var masse å se og oppleve, flott tilrettelagt for sykkelturer og gamlebyen var kjempeKOS. Blir vel litt på bloggen fremover, men først må jeg oppdatere meg litt "rundtomkring"... Dere har jo vært så flinke mens jeg har vært borte, så jeg har "hauevis" med herlige innelegg å titte igjennom.... Spisestuen din så bare så innbydende og lekker ut..!!

Ha en super helg, så hørs vi snart :-)

Klemmer fra Hildegunn :o)

åsemor sa...

Nydelige varme farger som innbyr til en lun atmosfære, også "matcher" de jo røvinsglassene;)

Jeg er heller ikke hvit av meg, jeg er vel heller bare meg. Veldig glad i svart og brun, greier liksom ikke å enes om en av disse fargene som favoritter.
Ellers så har jeg så "smått" begynnt med å fjerne "furuhelvete" fra huset vårt, alle lister og karmer skal males hvite, så jobben tar nok fort et år med mitt tempo;)
Men det er helt uvesentlig, jeg tar den tiden det tar å "øver meg på" å være fornøyd med det( og det er en prøvelse skal jeg si deg, strider mot hele min personlighet).

Jeg ser for meg noen utvalgte i blogglandia i rundt bordet ditt med "litt" røvin, da tenker jeg nok at natten hadde blitt for kort;)

Ha ei fin helg Torunn!

monique sa...

And again such lovely photo's!
Have a wonderful weekend.
Monique.