onsdag 17. september 2008

FARGENE FORTELLER

Jammen er det blitt onsdag alt. Og jeg som syns at det nettop var søndag! Hvor blir tiden av?

I går var jeg i Lillehammer på kurs hos Gudbrandsdalen Uldvarefabrikk. Tema; Fargepsykologi og fargesymbolikk.

Dekket på bilen ble ordna, så jeg kjørte oppover(denne gang med et vinterdekk som reservehjul i baksetet....). Vi måtte dra hjemmefra kl 0600 og stå opp tilsvarende tidlig. Og hva er vel da mere naturlig enn å våkne kl 0300 på natta, LIVREDD for å forsove seg? Det er det samme som skjer hver j...... gang jeg må opp tidligere enn normalt..... Noen flere som har kjent på det?

077

Kursets foredragsholder varTove Steinbo. En festlig dame som har jobbet med fargenes betydning i mange år. I går handlet det mest om hvilke farger som passer best til hvilke mennesker og i og for seg var det en interessant teori som ble lagt frem (ja....har mange års erfaring selv også, og sluker ikke lenger alt rått...hehe).

056

Det hele startet med at vi skulle kartlegge hvilken farge vi selv er! Ja, dere kan trekke paralleller til fargeanalysen som i sin tid ble brukt til å fortelle folk hvilken garderobe de burde bytte til :-). Dette ble etterhvert ganske morsomt. Fargene i regnbuen var alternativet og etter en del spørsmål og oppgaver skulle vi ende opp som en av de fargene.

055

Jeg ble ORANSJE! Ikke det spøtt overraskende........faktisk.

058

Nå skal dere få høre beskrivelse av ORANSJE. Hold dere fast! Det kan jo være noen av dere kjenner dere igjen..hihi.... Og dere som kjenner meg godt, kommer garantert til å le HØYT etterhvert som dere leser......sukk...

062

ORANSJE MENNESKER

Med er humoristisk glimt i øyet og en fleip på lur møter de oransje menneskene verden. Impulsive og utadvendte som de er, kan du risikere å få både en god omfavnelse og et kompliment, uansett om det er av en oransje kvinne eller mann. Hvis du blir overrumplet eller reagerer avvisende, kan de fort bli litt fornærmet. De er veldig følsomme og nærtagende. For dem er det viktig å bli godt likt av alle. De er helt avhengige av ros, og at andre både sier og viser at de setter pris på dem. Så viser den oransje stor interesse for andre, er var for andres humør og stemninger og trives best når de er glade. I tillegg til de grønne, er de oransje de mest empatiske menneskene. I balanse er de selvmotiverende, har en smittede entusiasme og liker seg godt i rampelyset. De har store problemer med å roe seg ned(! haha), og uten å gjøre noe, prikker rastløsheten i kroppen (hahahaha)

067

De oransje hater problemer og ønsker å distansere seg fra både sine egne og andres vanskeligheter. Det er en av deres store svakheter. I stedet for å ordne opp i et problem har de tendenser til å utsette det ubehagelige, noe som fører til at problemene vokser. Da mister de sin positive energi, og synes synd på seg selv og kan trenge litt hjelp og en dytt for å komme ovenpå igjen. Men når vanslkelighetene er ryddet av veien, er de oransje snart tilbake på banen igjen og forsetter sin dans gjennom livet. De elsker nemlig dans og bevegelse, de er livsnytere og vil gjerne nyte alt hele tiden hvis mulig. Det betyr også å være sammen med familie og gode venner, og venner er noe oransje personer har mange av.

De oransje vil nyte god mat, gjerne gourmetmat, og godt drikke i lystig lag. Maten kan de lage selv, men de elsker å gå på restaurant. De synes også det er hyggelig å arrangere selskaper, og i selskapelig sammenheng skal det være leker og moro, gjerne inkludert "litt på kanten-humor". De elsker overraskelser, både å bli overrasket og å overraske andre. De synes en flørt er spennende og kan flørte ganske åpentlyst, men når de oransje har fått en fast partner, er de trofaste og omsorgsfulle. I motsetning til de røde, som ikke vektlegger romantikk og lange forspill, er de oransje motsatte når det gjelder sex. De elsker lekkert undertøy og god parfyme, tenner gjerne stearinlys og leker med partneren før selv kjærlighetsakten. Igjen står nytelse i fokus.

073

Når det derimot gjelder det fysiske, praktiske evner, en stor grad av utålmodighet og det å ha en tendens til å dominere andre, er de røde og oransje like. Men der de røde liker snekring og mekking av bli, foretrekker oransje å lage mat, strikke, lage keramikk eller blomsterdekorasjoner, stelle hår og andre myke aktiviteter. De er praktisk kreative. De har som regel god fargesans og blir ypperlige interiørarkitekter (!). De har sansen for det estetiske og det lille ekstra.

Et stort problem for mange oransje, er at de har vanskeligheter med å styre penger (hahahahahahahaha). Like fort som penger kommer inn, går de ut. Å sette opp et budsjett og legge planer er svært vanskelig for de oransje-ja, de hater det! Derfor har nok mange oransje opplevd at de er på etterskudd med husleie eller avdrag på lån. De "glemte" å sette av penger til dette formålet og tok istedet en rask tur til London for å handle.

Å reise står høyt på ønskelisten. Det må skje noe, helst hele tiden. I tillegg er de svært generøse mot alle. Og det er viktigere å ha det moro i livet enn å eie masse eller ha penger i banken! Et typisk trekk ved de oransje er at de lar seg lede av følelsene i langt større grad enn av logikk. Alt ordner seg- de oransje ser som regel positivt og optimistisk på livet, bortsett fra når de er nede i en bølgedal.

075 Noen som nikket gjenkjennende? Håper for guds skyld det.....hehe....

Hele greia er nå selvfølgelig å finne ut hvilke farger man skal bruke for å fremheve de positive egenskapene og hvilke man skal bruke for å jekke ned de negative egenskapene. Utfordringen oppstår selvfølgelig tvert i alle boliger og offentlig bygg hvor det oppholder seg mer enn en person. Og de er det jo noen av!

Beskrivelsen av fargen er hentet fra boka til Tove Steinbo. Skulle noen av dere ønske at jeg beskrev noen av de andre fargene også, så gjør jeg gjerne det :-), men tenkte i det minste det var greit å starte med å drite ut meg selv...hehe...

(bildene er tatt på omvisningen på fabrikken)

I dag har jeg FRI...... og hva betyr det? Nei, ikke vasking av hus MEN lunch med venniner (livsnyting nok en gang). Jeg har fått så mange koselige kommentarer og awarder som jeg skal takke for og i kveld har jeg store planer om å sette meg ned å besøke dere alle!

Til så lenge ønsker jeg dere en NYDELIG HØSTDAG!!

Klem Torunn

26 kommentarer:

tinemor sa...

Så gøy med slikt kurs!
Men jeg må si jeg er nesten litt rystet her jeg sitter....
Beskrivelsen av orange....er det mulig?!
Jeg er AKKURAT, TIL PUNGT OG PRIKKE, slik det beskrives. Helt utrolig. Og den passer på deg sier du...
Da er vi nok MEGET like du og jeg. SÅ gøy.
Kjente meg igjen I ALT!!!!
Når min kjære står opp, etter nattevakt, skal han få lese dette!
Ha en fin onsdag!

Loppelasset sa...

Hei!

Kjekt å se deg igjen, har virkelig savnet deg!

Tror nok jeg er ganske oransje jeg også, skal vise bloggen din til gubben og høre om han er enig hehe

Nyt fridag, den er deg vel unt!

Hilsen
Mette

Monica sa...

Dette høres moro ut! Jeg kjenner deg ikke, men ut fra bloggen din, bildet ditt og kommentarene dine, så kan jeg faktisk godt tenke meg at beskrivelsen passer godt til deg;)

Emmeline sa...

Jeg tror sannelig at jeg er ganske orange jeg også *ler!
Men det er sant det du sier
---at ikke alle må bo i hvitt...Heldigvis. Klart både sennepsgult og grønt kan være et riktig valg, selv om det er hvitt som gjelder hjemme hos meg;)

Det ser imidlertid ut som at jeg burde fått inn litt mer orange----

Høres ut som et kult kurs og knallstilige bilder var det også-. Deilig med litt påfyll fra tid til annen;) Ha en fin dag!

Astrid sa...

Eg er visst ganske oransje eg og:)
Kunne i alle fall kjenne meg igjen fleire gongar!

Kos deg med fridagen din:)

Tone sa...

Hei du! Så moro å se igjen GU igjen! Jeg har vært der mange ganger! Jobba som interiør/selger hos et stort kontormøbelfirma, og var ofte der på omvisning og på kunnskapsdager.
Forøvrig lo jeg godt av deg og din oransje greie. Det er jo deg!! OG mange av oss andre bloggdamer her, det er jo en grunn til at vi treffer hverandre - vi liker jo det samme!
Jeg tror jeg er en blanding av oransje og lilla, har du noe om lilla du kan sende meg på mail?
Jeg LIKER lilla mener jeg - men er det meg, det lurer jeg på!

Grip dagen sa...

Slike kurs liker jeg også.
Jeg vet jo godt hvem JEG er, men det er så spennende når en kursholder klarer å "sette meg i en boks".
Jeg var på et inspirasjonskurs der en måtte "finne" seg selv i et diagram, for deretter å se sine sterke og svake sider.
Lærerikt og interessant.

Høsten må vel være din tid på året siden du er ei oransje jente?!
Alle sier jo at høsten er oransje..!
Ha ei fortstt sosial, varm og positiv uke!!!!!!!!

Klem Marit - uvisst av hvilken farge...

Monica sa...

Hei, igjen! Takk for hyggelig kommentar:)

Ja, jeg er faktisk veldig sjenert, men det er lettere å "tø opp" her inne enn i det virkelige liv...;)

Ha en fin høstdag du også! Her skinner sola fortsatt:D

HildeS. sa...

Dette høyrest ut som eit spanande kurs, og JA, eg kjende meg godt igjen i dette her...hmmm:)
Kjekt at du likte puta eg sende deg.
Ha ein fine dag:)

Tone sa...

jammen....hvordan finner jeg det ut? Hva jeg er?
jeg tror jeg tilhører kaos-fargen, litt her og der og sklir inn over alt, og ut igjen med eller uten stil.
Nå sklir jeg ut igjen, ukas 4.kveldsmøte. Yo!
Skikkelig god kone og mor...

Viola sa...

Hej Torunn, tack för dina rara ord hos mig. Så roligt att läsa om oranga människor. Redan som barn var min favorit orange eller som man sa brandgul. Fortfarande idag är jag kär i denna färg. Så roligt med en sådan kurs, ha det gott, vi hörs kram VIOLA

Nikoline sa...

Jasså gitt... ser at det trengs ikkje noko meir analyse her i gården.. det er ingen tvil, eg er nok ORANGE! (både på godt og vondt..ein blir veeeldiiig smigra over ein del ting,men må også svelgja i seg litt ein ikkje har så veldig lyst å høyra...)I alle fall: lurte litt på om det var meg du beskreiv der.Hmm..
Saliggjerande er det også og høyra at du hoppar bukk over hybelkaniner innimellom og gje deg hen til "det gode liv"!
Livsnytar kan ein berre vera ein gong,vaskekona kan det godt henda me vert i fleire liv..
Ha ein flott kveld!

liven sa...

Dette må jo ha vært et morsomt kurs!!
Tror jeg er litt orange......hvertfall når det gjelder økonomien:o)
Slike kurs er jo veldig i tiden......

Ha en fin kveld og nyyyt livet.o)

Ramme alvor sa...

Kjempefin blogg, kjenner energien din gjennom linjene :) Orange it is!
Finnes det noe om denne fargeteorien å lese på nett, eller må man på kurs for å få innblikk i den?

R.A.

Magny sa...

uff så hektisk du har det...

og orange,- for en vurdering, lurer på hvilken farge jeg er ...

og det nest øverste bilde er jo baaaare vakkert...
takk for besøket ditt i dag, det gledet ~¨~
klem og fine dager før helgen...

Dagny sa...

Tja, det var vel ikkje å drite ut seg sjølv dette? Syntest her var mange positive eigenskapar å vere stolt av! Kunne godt tenkt meg nokre oransje trekk, eg. Har nokre av dei ser eg :-D Hadde vore veldig interessant å teste seg sjølv.

Tulip sa...

Artig!
Hvordan kom dere frem til hvilken farge dere var, det lurer jeg på!?

Hmm..sitter selvsagt og tenker på hvilken farge jeg er selv etter å ha lest dette...

ha en fin dag, Torunn!

Hespe sa...

Hei Torunn!
Kjenner deg jo ikke så veldig godt da, men du verden så mye jeg likevel kunne kjenne igjen i i hvordan jeg har lært deg å kjenne... Ikke alle punktene som passet på meg, men er visst VELDIG orange jeg også :o)

Ja, høsten er over oss, og det er deilig det også. Tid for ekstra mange og hyggelige vennetreff, eller bare sofakroken og et glass rødvin. Man må passe på å kose seg hele veien, og det tror jeg både du og jeg er flinke til.... :o)

Ha en superflott høstuke videre!

Klemmer fra Hildedgunn:o)

Anitas hus sa...

He he, jeg kjenner deg jo bare gjennom bloggen, men det er vel omtrent ett slik intrykk jeg har fått av deg. Artig... Hvordan kom dere frem til hvilken farge dere er osv. Kan du ikke skrive litt mer om det?
Ha en fin høstdag!
Klem:O)

Tordis sa...

Hallo du!! Der var det jammen mye som stemte med deg,faktisk det meste:-) Men det er visst flere som er litt orange, tror jeg:-)
Kjenner litt igjen meg selv ja. Ha en fin dag! Klem:-)

hvorfor ikke... sa...

Hahaha! Dette var et morsomt innlegg, Torunn. Det kurset virket interesant.
Før jeg leste at du var oransje, tenkte jeg, JA, jeg er oransje, jeg elsker oransje og må alltid ha en dæsj av det...da var det ekstra morsomt å lese videre...å, joda, jeg kjenner meg igjen, haha!
Ha en flott fridag.
smil Torunn;)

Magny sa...

vil bare si at jeg blogger om de gamle portene nå...
klem til deg~

MiaMaria sa...

Hej!

HA´ett bra veckoslut!!!

MiaMaria

Monika sa...

Så artig med slikt kurs - det kunne eg også ha tenkt meg
Ein utrolig fine blogg du har
Nyt fridagen din
Smil fra monika

åsemor sa...

Så artig et kurs, der skulle jeg gjerne vært. Savner å jobbe med maling og interiør. Kjenner meg igjen i noe av den orange beskrivelsen, men mest av alt liker jeg fargen. Loftstua mi(vår) er malt i en orange farge, litt gammeldags kanskje, mulig den også får seg en runde med malerkosten. Men jeg har mange prosjekter på gang før det. Her kommer det nok til å lukte maling lenge og vel fremmover.

Ha en fin kveld, og i morgen er det freddan ;)

. sa...

Så heldig du er da, som får være med på slike ting. Sitter i orange genser her nå, så kanskje jeg er litt orange:)))
Kjente meg igjen i masse av det som stod beskrevet der!!
Ønsker deg en flott helg
Gamlå