tirsdag 2. september 2008

Smaken av høst

051

De siste dagene tror jeg vel vi alle har fått smaken av høst. Rart, så fort vi skriver september endrer liksom naturbildet seg totalt.

057

Personlig hilser jeg høsten velkommen. De vakre fargene og den klare lufta er jeg veldig, veldig begeistret for.....så lenge det ikke regner bort. Her på Østlandet har vi heldigvis hatt flotte dager i det siste, med gode temperaturer og endel sol.

043

Med slike skapninger i hagen trenger man kanskje ikke anstrenge seg for å gå lange soppturer i skogen?

Muligens blir anstrengelsen for å overleve noe større hvis man setter til livs denne....(?)

046

Bjørka feller blader og med fem DIGRE av slaget i hagen, blir det litt raking. Prøver å være flink til å ta det meste på høsten, slik at vi ikke får sjokk på våren. Men egentlig er det utrolig som dette løvet bare blir borte også... Lurer på hvor det tar veien? Til naboen kanskje??

074

Ikke alle har "lagt inn årene" enda. Pottentillaen har funnet det for godt å vente til nå med å blomstre og rosen i bakgrunnen er en av de blomstene jeg trodde var dau på våren. Den ble skamklippet og stod egentlig på tur til kompostbingen.....(grønne fingre?? Nei....egentlig hadde jeg tenkt å kaste det meste av blomstene i hagen.....trodde alt var dødt jeg)

050

Bildet er tatt i går.....

Med høsten kommer det også litt inneaktiviteter. Vi har ikke de helt store oppussingsprosjektene nå, så da får jeg finne på noe annet (oppussingsprosjekt blir det til sommeren igjen...i laaange baner, når alle ungene skal "omplasseres").

Dere som har vært hos meg en stund har jo sette at jeg i vår begynte på et oldemorteppe. Ble bitt av smittebasillene her inne og fant frem heklenåla jeg også .-)

036 038

024

Det mangler enda noen lapper før jeg kan sy sammen teppet....Målet er at det skal bli så stort at jeg kan svøpe inn min frodige kropp i dette....(sukk.....blir jeg noen gang ferdig??)

Dessuten så håper jeg min mor tar med seg nål neste gang hun kommer på besøk. Jeg har nemlig ikke festet en eneste ende........enda....

039

042

Ønsker dere alle en lun og fin høstkveld!!

Neste innlegg blir kanskje spisestue.....eller gjesterom....

Klem Torunn

21 kommentarer:

Monica sa...

Så nydelige bilder! Helt enig med deg, høsten er en deilig tid med den klare lufta og de fantastiske fargene. Nå når september har begynt er det helt greit at høsten har kommet:)Fargene på det teppet ditt er kjempefine, mine favorittfarger faktisk...;)

Viola sa...

hej Torunn, vilka härliga höstbilder och rosen ljuvlig. Det är så roligt att läsa norskan , förstår vad du menar men för en del saker du visar har vi helt andra ord, hekla tror jag du skrev som är virka hos oss, det du gör som ska bli en pläd kallar vi för mormorsrutor. Härliga bilder som vanligt, ha en god kväll, kramar från VIola

MOLLY sa...

Steike, det oldemorteppet hadde de beste fargene altså!!!!!!
Kankjse jeg må bestille et slikt, når behovet melder seg...hihi;) Hakke tid å lære meg å hekle heeeeelt enda!!!!
Og nydelige farger i hagen...høsten er nydelig i all sin prakt, selv om noe ender på marka...hihi;)

Ha en fortyllende høstkveld, nå bærer det på Spa avdelingen, med ren truse i lomma...hahaha:)

*Hege* sa...

Høsten er herlig både i farger og kjølige høstmorgener:)
Og du-det teppet er jeg forelsket i!!! Så vanvittig flotte farger!!! Du er god!!

Kathrine sa...

Å ja! Er ikke høsten flott!! Min årstid! Høsting, sanking, vakre farger, klar luft, utekvelder med saueskinn og rørospledd...Herlig.
Og aller best i fjellet! Der skulle en ha bodd hele høsten.

Fin kveld til deg:-))

Tone sa...

Hei min venn!!
Så flink du er til å hekle da!! Det der minner meg om min oldemor og farmor - hadde mange sånne tepper når jeg var lita. Kanskje jeg skal spørre modern om det finnes noen slike fortsatt.
Ja frisk luft en høstmorgen er definitivt noe som er verdt å snuse inn så fort man stikker hodet ut av døra.
I ettermiddag har jeg vært hos en healer i Ski og jeg er så sigen at jeg sleeeper meg rundt....men imorra skjønner du, da skal energien sige inn. Sa hun...og det ber jeg om at skjer!
Men før den tid, så bør NOEN legge sammen klær, henge opp klær, vaske vinduer, OG finne barnevakt til i morgen. Skal på møte vet du, whats new.
Ha en grom aften min venn!
Tone

hvorfor ikke... sa...

Nå vet jeg nesten ikke hvor jeg skal begynne...
Jeg begtynner med et smil;)))hehe...for noen flotte høstbilder...elsker høsten, jeg også!
....MEN: det var DET flotte hekleteppet jeg ble helt satt ut av!!! - nydelige farger...bare send det til meg om du blir lei...passer perfekt inn...hehehe!
så flink du er!
hm! kanskje jeg skal begynne på et sånt teppe jeg også...får strikke ferdig det jeg holder på med først...har som regel flere ting på gang samtidig...må ha det, noe enkelt og noe innviklet...men, sukk, nå blir det mest maling...får vente litt med teppe, ja. Men det var råkult!!!!!
klem torunn

hvorfor ikke... sa...

Jeg kommer sporen straks!
...det derre med og sette seg ned med et glass vin og filosofere over å nyte livet...høres veldig lurt ut;)

Maleprosjektene går det bra med!

...men data/tv er det værre med i forhold til hodet. Er flink noen dager, men savner dere blogg damene vettu;) Kan ikke sitte så lenge av gangen, uten å få vondt i hodet. Men det går riktig veien...bare såååå sakte! (bør jo ikke klage når jeg vet at jeg blir helt bra)

Tror jammen jeg tar meg et glass vin nå, jeg også, skål!

Nikoline sa...

javisst var det smak av haust her hjå deg...Fine bilder.
Ikkje veit eg kor tid andre set stiklingar,men Nikoline gjer det på sitt vis og så får me sjå korleis det går... Har langt att og mykje å læra eg også...
Kos deg i haustmørket...
PS:Finværet heldt ikkje dagen ut,nei..
Og PPS:Får heilt prestasjonsangst når det gjeld hesjestauren... huff ameg..det er visst forespeigla noko UNIKT og flott, får ikkje håpa skuffelsen vert formidabel...

♥ H@rmoni ♥ sa...

Å for et deilig bestemorspledd du har laget deg! DEt blir nok deilig å kose seg under når ruskeværet setter igang utenfor stuevinduet!
:O)

Line sa...

Så utruleg fine bilder:)
Ja hausten er verkeleg ei flott tid!!

Synnøve sa...

Ja, heldigvis er jeg også glad i høsten, for nå kommer den med stormskritt her...! (Bokstavelig talt, stolene på terrassen blåste akkurat over ende, hihi ;) Kjempefine farger i teppet ditt, utrolig nok blir man jo ferdig til slutt, selv om det ikke virker slik når man er midt i det... Å feste tråder underveis er en lur ting å gjøre, det lærte jeg på den harde måten, hehe ;) God natt til deg! Synnøve

HildeS. sa...

Hei hei.
Hausten er ei deileg tid, så nydelege fargar, skarp og frisk luft, og rolegare på ein måte.
Eg er veldig glad i sommaren også, men det er noko spesielt med hausten,ja:)
Her har me vore usedvanleg heldige med veret i det siste med varme rundt 20 grader, men i går kom styrtregn og tordenver. Heldigvis så skin sola i dag, men kjøligare er det blitt.
Oldemorsrutene dine er vakre i fargane, og om ei stund har du nok til eit teppe:)
Eg held på med eit slikt langtidsprosjekt sjølv, og det er eit sånt "ha og ta til arbeid" innimellom alt anna.
Ha ei fin haustveke Torunn.

Marianne sa...

Nydelig lappeteppe! Skulle ønske jeg var like tålmodig : )
Hilsen Marianne

johanne`s rom sa...

Ja høsten er deilig hvis det er bra vær, men jeg syns det har vært mye regn hittil, har jo bare ettermiddagen når en er på jobb, så det blir ikke mange timene ute i lyset.Det teppet ditt hadde bare helt nydelige farger - høstteppe - kjempeflott var det.Jeg hadde to store poser med slike lapper, de ble sendt til Frelsesarmeen, men angrer egentlig ikke, det var så altfor mange farger i dem.Ha en hyggelig dag.

Heidi sa...

Så flott teppe du lager. Herlige farger. Holder på med et jeg også, men nå har det ligget i en pose i 3-4 mnd...., på tide å ta det frem igjen kanskje :-)

Herlige høstbilder også. Flotte !!

:-)

Hege sa...

kan du lære meg dette?
Akkurat slikt teppe vil jeg også ha!

Hege

Hege sa...

Har sendt deg en utfordring forresten, sjekk bloggen min og kopier:-)

Hege sa...

ja jeg kommer:) For et supert tiltak!!!

Formen er bedre, men det blir ikke noe dans i kveld, du må kose deg hvis du skal dit...

liven sa...

Nydelige høstbilder hos eg!!
Liker høsten jeg også når det er fint og klart vær!! Men her har det en tendens til å regne....og rgne!!
Da er det pyton!!
Men vi får håpe på like flott høst som sommer:O)
Så mange ruter du har heklet da..........jammen er du flitig:O)

Ha en fin dag:O)

Monika sa...

heisann - snubla inn i bloggen din og her var det mye fint.
Eg også holder på med slike hekleruter og drømmer om å lage meg eit stort godt teppe - ein gang
Smil fra monika