søndag 28. september 2008

Deilig start på høstferien!

027

Høsten har så absolutt vist seg fra sin beste her hos oss i dag. Og gjett om vi har vært ute og nytt det :-). Det er også i grunnen ganske tilfredsstillende å tenke på at det er ferie i morgen ;-)

028

Både hus og hage har badet i sol i dag. Det er deilig, men samtidg litt ille med den lave solen.... Jeg har i allefall fått en påminnelse om at vinduer trenger en vask og at jeg burde tørke støv i høstferien (akkurat som om jeg hadde planer om å bruke ferien tildet!)

026

Vi har jobbet litt ute i hagen i dag. Har hørt rykter om at dette været ikke skal holde seg så mange dager til og derfor er det kjekt å forberede det som måtte komme. Når det først blir ruskevær nå, så er det vel ikke så mye håp om at det skal bli mere "indian summer" for denne gang.

020

I tillegg til hagejobbing, har vi vært så spreke og gått en laang tur. I hele to timer vandret vi lang landeveien og nøt livet og hverandre....hehe... Ungene gidder ikke være med å gå tur, så vi voksne får en kjærkommen tid til bare oss denne stunden i allefall.

021

Det er jo imponerende med alle de vakre fargene vi omgir oss med nå, men innimellom ser vi også noen som ikke er fullt så fargerike. Som med naturen som oss mennesker. Ikke alle er like freske til enhver tid :-)

018

Mysenelva er ikke akkurat landets beste lakseelv for å si det sånn, men litt småkoselige steder kan vi finne langs elva i allefall. Som her.

023

Har tilgode å møte et menneske som ikke lar seg imponere over de vakre fargene på høsten. Kan det være komplementærkontrasten som gjør det så imponerende? Det blå mot det orange er den største komplementærkontrasten vi har og muligens derfor blir det en så utolig opplevelse når de brennende orange bladene lyser mot den klare blå himmelen. Et fantastisk skue, spør du meg!

036

Rosene har stått flotte som bare det...helt til i dag. Busken begynte å bli så tung,at jeg måtte klippe den.

Så derfor gir jeg denne buketten til alle dere som gir meg så hyggelige tilbakemeldinger på innleggene mine og ønsker dere en deilig søndagskveld!

Og husk; Det er bare 3 mnd til sola snur igjen!!

Klem Torunn

33 kommentarer:

Torilpia sa...

Nydelige bilder og farger :o)

Her er det ikke like flott idag. Går stort sett i grått på himmelen og alt regnet gir alt på bakken en gråtone også. Får håpe det er kortvarig .. slik at vi får noen tørre og solfylte dager før snøen kommer :o)

Ha en fortsatt fantastisk dag :o)

Min verden sa...

Så deilig Torunn. Kos deg i ferien med luft, kjærlighet og rødvin ;) Hanne

Farmendamen sa...

Herlige bilder og herlig vær! Det fine været måtte utnyttes så i dag har vi(les.farmenmannen) beiset terrassegelenderet. Jeg har vært inne å fått vasket ferdig kjøkkenet med tak og vegger puh.. begynte på fredag..gjett om jeg har såre og tørre fingre nå a..men så godt å få det gjort, var en del fluer som hadde lagt igjen visitkortet sitt ja..
Ha en kjempefin høstferie!

Magny sa...

heeeeeerrrlighet..... ikke bare skjønnt å gå tur med sin kjære,- men for noen vakre bilder. Det nest siste,- vidunderlig...
ja de andre også,- og herlig hus!! heldig med det!
klem til deg~~~~~
og koselig kveld! :)

. sa...

Heisann Torunn!!
Jeg har storkost meg med innlegget ditt her og de flotte bildene du har tatt. HØSTEN er herlig den, borsett fra lyset som er lavt og viser alt, MEN gjør som jeg lukk øynene eller gå til et rom hvor ikke solen kommer inn :)).
Skikkelig vakkert hus dere har og hage som du har vist bilder av tidligere.
Kos deg masse i høstferien. Her i Stavanger er ikke høstferien før til neste uke.
En ting til: Tusen takk for hyggelige kommentarer i bloggen min:)
klem fra Gamlå

Monica sa...

Nydelige bilder! Litt annet vær enn her på Sunnmøre skjønner jeg...Vi har ikke høstferie før neste uke, så da kan det jo hende at fineværet er kommet tilbake til disse kanter også;)

God ferie:)

Anemone sa...

Jøss finvær??? ja, noen må jo ha sola også, og det er ikke vi trøndere for å si det slik. Kan nesten ikke huske sist vi hadde slik ruskvær jeg da, det er i alle fall lenge siden sist. I natt som var blåste det sånn her at en hadde store problemer med å sove, fryktet at taken for overende og alt rotet på kvisten skulle åpenbare seg for hele nabolaget gitt!! men berga hedigvis.

Her pleies forkjølelsen videre og høstferie!! den har vi neste uke vi da, og til den kommer håper jeg både helsen og været har forbedret seg sort.

Fin fin høstferie til deg i solen!!

kari - carpe diem sa...

Det e kuling her...
forblåst klem fra smøla...

Nikoline sa...

Herlighet for nokre utrulege bilder!! Rein nytelse!
Og så fint du har det heime også...
Faktisk titta sola fram att her også i dag,men det har ikkje vore tid til tur...
Så får du nyta haustferien i fulle drag,og eg får sei som pensjonisten sa: jau,det er fint å vera pensjonist,men eg savnar dei raude kalendardagane... ( etter mange år innan skuleverket savnar eg kun alle feriedagane..no jobbar eg heime og kan egentleg styra feriedagane som eg vil...)Men eg har ein mann som ikkje har meir enn dei 5 faste vekene og då får eg "samkjøyra" fritida med hans antek eg..
Stor ferieklem frå Nikoline!

Therese sa...

Så flotte bilder !!! Og det huset deres er bare helt skjønt!
Taket deres med skifer og vinduene... digg digg :o)

Så spennende at du lar elevene dine komme med forslag til hvordan dere kan pusse opp på kjøkkenet!!
Blir jo moro for dere og se om noen av dem kommer frem til noe dere ikke har tenkt på før og som er mitt i blinken :o)

Ha en fin søndagskveld og en deilig høstferie !!

Tone sa...

Så fine farger på bildene dine!!!
Høsttur høres flott ut, jeg brukte dagen til det du ikke gjorde, "harve over huset" - men jeg skal jo på fjellet i fem dager, så jeg utsetter feriefølelsen til det. Nå er det stearinlys og en litt susen frue her etter franske lammegryte og fransk vin, og sant og si føler jeg meg litt fransk sjøl og, hehe...(ja for jeg er faktisk det, - i mine årer renner det blod fra både nordmøringer, østfoldinger, tatere, franskmenn...) - så er det no rart!
At jeg ble meg liksom!
tone - (hvorfor får jeg alltid blå tenner???)

christinasinteriør sa...

Så nydelige høst bilder!
Og dette huset ditt skulle jeg virkelig sett "live". Det er så fint!
Ha en fin høstferie!
Her er det først neste uke!
Klem!

MOLLY sa...

HAHAHAHAHAHAHAHAHA....jeg bare åpnet bloggen og der åpenbarte det seg bare en lekker innramming og port jeg drømmer om...hehe;) Der falt liksom mitt gjerde litt igjennom, med de flotte trærne dine, osv...haha:))
Jaja, jeg skal nå få litt beplantning jeg også....til neste år;)
Nydelig hus og eiendom må jeg bare si igjen og igjen...ME LØØØØØØØØØØØØØVE:)

Utrolig vakre høstbilder, og slik høst som jeg nå opplebver og du viser bilder av er nettopp bar det jeg er vant til...nemlig på bilder, så nå fryder jeg meg når jeg har det rett utenfor døra:)

Og ja, den rosafargen er faktisk veldig fin:) Jeg hadde en lignende CHALK PINK fra Laura Ashely tidligere i TV stuen i gamle huset, og den er lekker...og vi har blitt enige om å bruke den i huset;)
Og på et kjøkken vil den nok være lekker...mmmm:)
Kos deg videre, jeg skal overhodet ikke vaske vinduer i høstferien...hehe, jeg har nemlig lagt igjen vaskebrillene på Vestlandet, og jeg skal ikke få de ettersendt før om leeeeenge;)
Også får du gi meg et kokkekurs når jeg får kjøkkenet mitt ferdig;) I neeeeeed it!!!

liven sa...

Ja det var lærer vi skulle vært:o)
Men jeg har nå fri i morgen da.....
Nydelige bilder!!
Det er så utrolig flotte farger ute nå........det må nytes på fine dager:o)
Kos deg i høstferien Torunn:o)

MOLLY sa...

Neeeeei, du må få inn i kontrakten at kun han maler gjerdet fordi du er så grei:))
jeg har en venninne som gir mannen "bøter" hvis han kommer med en litt ufin kommentar...hehe, fordi som hun sier så er hun så forbaska grei, at hvis hun skulle gjøre enliten bommert i ny og ne, så betyr det overhodet ingenting...haha:) Og da tenker jeg at hvis du er så grei som jeg tror du er så er M-A-L-E gjerde hans jobb;)

Dagny sa...

Takk for påminninga om at sola snart snur, godt å tenke på! Fantastiske fargar du har knipsa, mest som det brenn.

Kos deg i ferien og trøst deg med at vindauga blir like fort skitne igjen når hauststormane kjem :-)

Haust klem

Tove sa...

Ser ut som om du har hatt ein deilig dag i dag! Her har det vore kaldt, grått og mykje regn - men eg elskar slike dagar! Middagen vart ein suksess, sjølv om eg kjempa for å venne meg til lammelukta og smaken av kjøtet. Slit framleis med å få smaken ut av systemet. Det har vorte nokre koppar kaffi, for å seie det slik... Kaka vart heldigvis ein gedigen opptur! Du må berre finne ei andledning til å lage den! Ynskjer det ei fortreffeleg veke!

Drømmen om en eplehage sa...

Nydelige bilder!
Høsten er virkelig vakker. Her har det vert både sol og haggel, så det er virkelig tid for forviklinger.

Eplekaka di så nammis ut forresten, men nå er jeg forspist på boller.Gurper gjær... ha, ha, ha!

Ha en fin høstferie, vi må vente enda en uke før potetene er klar ;)


Nattis!

Heidi sa...

Hei Torunn

Så flotte bilder og nydelige farger. Ja, høsten er en fin tid (særlig når været er så delig som det har vært de siste dagene da vel og merke...)
Her har det foregått litt av hvert i det siste skjønner jeg. Har måttet lese meg opp for det har blitt lite eller dvs ingen blogging på meg i det siste. Motivasjon og ork har vært fraværende og når jeg i tillegg sveipet innom Nib og alle kommentarene her en dag, så gav jeg nesten litt opp....
Stønn... kan det være mulig...?
Kjenner at jeg ikke gidder eller har overskudd til å kaste meg inn i diskusjonen, men applauderer deg!! Bra skrevet i innlegget ditt - er såååå enig ! Men om ikke du skal stå på rollen som virkelig kan dette, hvem skal da?? Er det noen som virkelig hører hjemme der så er det nettopp du, men jeg finner deg likevel jeg. Du står på rollen min;O)

Det er et nydelig hus dere har og så flott innrammet. Herlig :O) Tror jeg vet hvor det ligger og har nok kjørt forbi det i forbindelse med tur til Axel. Det ligger jo så fin til.

Håper du får en super høstferie. Her er planen å prøve å lade batteriene mest mulig til neste økt:O)

Skal prøve å huske lanternen din en dag jeg er i Mysen så sveiper jeg innom deg med den og henger den evt. på døra dersom du ikke er hjemme. (da kan du bare benytte nettbank som sist :O))

See U !!

:-)

Astrid sa...

For ein nydeleg haustdag du viser oss bilete av her!
I dag våkna eg til nysnø langt nedi fjella...

Eg trur det må vere første gongen eg har sett bilete av huset og hagen din på denne måten -du har det veldig fint!
Dersom du stikk innom bloggen min ser du at eg har ei utmerking til deg, under innlegget 28.sept. Den får du fordi eg er fast lesar av den flotte bloggen din:)

Tilslutt vil eg nytte høvet til å ynskje deg ei strålande veke!

mali-mo sa...

Jaaaa, snart er det vår, hehehee :)

Nydelige høststemninger hos deg idag, og for et flott vær da! Skjønner godt at en rusletur i strålende sol og så fine omgivelser er kjekt (for voksne iallfall hehe).

Det hvite stakittgjerdet, er det ditt? Vi har planer om gjerde her etterhvert, men det blir stadig utsatt.

Håper resten av høstferien din blir like fin!

åsemor sa...

Takk for blomsterhilsen;)

Ja,ja skjønner det har vært storm hos NIB i det siste, tenker det er likså greit å ikke engasjere seg i den. Er ikke medlem heller , men har lurkikka der jevnt og trutt. Tror heller ikke jeg med mitt "levde liv" interiør hadde fått innpass heller.
Men den klassen din får litt av en utfordring, misforstå meg rett, det er mange elementer å ta hensyn til for å løse ei slik oppgave. Gleder meg til å se resultatet, artig med så mange kreative hoder på samme "jobb".

Gøril Wiker er også en av mine favoritter. Liker også godt bøkene til Nigella Lawson selv om ikke alle ingridiensene er like lett å skaffe inspirere hun.

Kos deg med høstferien din, jeg gleder meg til om fjorten dager, da er det min tur ;)

Anonym sa...

Hi Torunn,
We also have lovely automn weather at the moment....has been like that the last few weeks, really !
I have to give the outside plants in pots, water every now and then because there's no rain !!
For dutch ways, very rare :)
Our automnholiday will start on the 18th of october...enjoy yours !
Greetings, Janneke.

Kari - My home is my Castle sa...

Må bare si den en gang til...
Foe et fatastisk flott hus dere har !!!! Lekkert..

Og deet er helt nydelige bilder du har lagt ut..
Jeg synes det er veeeldig synd du ikke ligger på bloggrollen lenger, men jeg har dweg jo på lista mi, så jeg finner frem til deg ;)

Ha en fin fin uke..
Klem,Kari

Viola sa...

HEJSAN TORUNN, SER ATT NI HAFT LIKA VACKERT VÄDER SOM DÄR JAG BOR, VI HAR HAFT SOMMAR TEMPERATURER PÅ LÖRDAGEN, SATT I EN VILSTOL OCH GOTTADE MIG OCH BARA NJÖT OCH SÅ HAR VI OXÅ JOBBAT I TRÄDGÅRDEN. UNDERBARA HÖSTBILDER TILL BLÅ HIMMEL, HAR BARNEN REDAN HÖSTLOV? HÄR FÅR VI VÄNTA TILL SISTA VECKAN I OKT. HAN RIKTIGT BRA VECKA, KLEM VIOLA

Karna sa...

Herlige bilder, og ikke minst har dere et FANTASTISK hus!

Det er ikke den bokhyllen jeg viser på bildet jeg skal tapetsere, men slike glatte og STYGGE hyller fra Ikea...Malingen holder jo så dårlig på dem, men nå har vi kjøpt 16 stykker til jobben, og slik som de er nå, kan vi IKKE ha dem...så da lurte jeg på en fin tapet fra Ralph Lauren...de har så mange fine tapeter nemlig...=0)

Litt for mange "gode" ideer her kanskje... =0'

hvorfor ikke... sa...

Tusen takk, Torunn!
...og de tre månedene skal vi kroe oss mye i sofaen med fyr i vedovnen, stearinlys og kos.
Ha en strålende og avslappende høstferie.
smil torunn

Berit sa...

ÅÅÅ så nydelig, jeg elsker høsten og disse fargene. Høstferien deres en uke før oss her vest.

Leste du hadde trket deg fra nib, det har jeg også. Følte jeg hørte ikke hjemme der, jeg liker å blogge om alle ting ikke bare interiøe, det intereserer meg ikke så mye. Kjekt å se hos andre...

Den eplekaken skal jeg notere meg, godt med nye oppskrifter, takk skal du ha.

Så kos deg masse nå i ferien da, nyt hver dag!!

alvens kreative hjørne sa...

Nydelige bilder :-) Er herlig med høst :-) nydelig huset ditt var også :-) elsker den typen hus :-) Ha en fin ny uke :-)

pepperkverna sa...

Hei Torunn,

En blogg til å bli glad av. Takk for bidrag til en god dag! Hege

GundaM sa...

3mnd...? ja, ja går jo fort det...

Herlige bilder du tar, kos deg i høstferien nå da og nyyyt dagene i det herlige huset ditt ;0)

Mia sa...

Nydelige bilder fra en vakker høstdag. Det er jo sååå herlig nå, jeg virkelig elsker høsten når den er slik som vi har hatt den siste tiden. Og høstfargene, de blir jeg aldrig lei... jeg lar meg imponere hvert år... og kjenner vemod over hvor kort tid det fantastiske fargeskuet varer. Jeg håper du koser deg i høstferien og nyter dagene. Idag har det vært helt fantastisk, og vi har nytt lunsj på terrassen, samt hatt dugnad med løfting og stabling av over 400 halmballer opp på høyloftet i låven. Så nå kan regnet bare komme (og det gjør den visst også imorgen... huh!)

Eli sa...

Håper du får en fin helg.
var kjempekoselig å titte på bloggen din-