fredag 3. oktober 2008

Bak lukkede dører

037

Bak lukkede dører kan det skjule seg så mangt. Hvem av oss har vel ikke vært ute på spasertur og brukt tiden til å fundere på hva som skjuler seg bak dørene i de ulike hjem? Kanskje strekker vi litt ekstra hals i håp om å få et snev av interiøret i huset?

040

For noen år siden, på en av mine kveldsturer, skulle jeg ønske at jeg hadde klart å styre nyskjerrigheten min. Jeg fikk nemlig øye på et par i "full gang" på stuebordet...... Hjeeelp, tenkte jeg, hva gjør jeg nå. Hehe....jeg har vel aldri gått så fort videre noen gang. På senere turer, så kastet jeg ikke så mye som et blikk mot det huset igjen, i frykt for nok en gang avsløre beboernes private gleder. ;-)

Her hos meg står døra på gløtt for dere, mine bloggvenner. Fordi dere er som dere er, ønsker jeg å dele av meg og gi dere en smakebit av mitt hjem og mitt liv.

004

Men hva sier det nå egentlig om et menneske som deler av seg på nettet? Vi har vel alle en eller annen gang erfart at et pent møblert hjem ikke nødvendigvis er ensbetydende med et like fornuftig og pent møblert hode...hehe...(er dere redd for hva jeg skal avsløre nå, eller???)

003

En fasade sier ikke så mye om hva som skjuler seg bak. Mange av oss er nok veldig opptatt av å holde en"korrekt" fasade, mens andre igjen ikke bryr seg så mye om det. Selv kan jeg leses som en åpen bok og har for lengst sluttet å tro at jeg kan lure noen til å tro at ting er noe annet enn det det egentlig er. Jeg prøvde engang å glatte over noe som hadde skjedd i mitt forrige liv. Da sa min dengang gode kollega(ja, vi er fortsatt gode venner altså, men ikke kolleger lenger), og reservemor :-), "Slutt å ljug! Jeg ser det på deg at dette ikke stemmer!"

002

Blogglandia kunne kanskje vært stedet for å prøve fremstille seg selv i et perfekt lys, men jeg tror jammen det ville blitt avslørt også jeg.

Men deilig er det jo også, å kunne øse ut litt frustrasjon og fortvilelse når det er nødvendig (og selvfølgelig glede og entusiasme!). Ofte er det veldig konstruktivt å få tilbakemeldinger fra folk man ikke kjenner privat. Nære venner og famile blir jo ofte ikke subjektive nok i sin feedback til deg....

Det er det som er så fint med dere jenter, dere er så REALE og HERLIGE at jeg gladelig fortsetter å dele med dere!

GOD HELG!!

20 kommentarer:

hvorfor ikke... sa...

Endelig først!

hvorfor ikke... sa...

Dette var et veldig fint innlegg, Torunn! Nydelige bilder som alltid!
..og spesielt...(hvilke superlativ skal jeg bruke her, da tro?) skrevet! Imponert over oppbyggingen, veldig deg...Koselig, spennende, harmonisk og ærlig! Morsomt!

...og jeg er så hjertens enig. De som gidder å lese, de må få et snev av alt...litt av mitt...som en blogg heter. Beskrivende navn syntes, jeg.

Du, hjemmet ditt/deres er bare helt fantastisk, blir aldri lei av å se bilder derfra, både ute og inne!

Ha en strålende fredag, håper piggtråden er helt borte...så du kan ligge med rompa bar igjen;)

smil Torunn

hvorfor ikke... sa...

...og så likte jeg veldig godt oppussingen på bloggen din, den beige bakgrunnsfargen var lun og koselig til brun skrift =)

Monica sa...

Fint innlegg, og nydelige bilder! Falt for de kransene, jeg... Har du laget dem selv, eller er det noe man kan få kjøpt? Sånne har jeg lyst på...;)

Hespe sa...

Hu hei Torunn....
Herlig innlegg du!! Hi, hi - forstår hva du mener,er ikke alt man vil vite om naboen....
Men duuuu så koselig at du tar oss med inn i ditt hjem. Du har det jo bare så fint. Inngangspartiet var jo så fantastisk flott høstpyntet,med den nydeligste krans...

Ønsker deg en strålende fredag,og en herlig helg!!

Mange klemmer fra Hildegunn :o)

Lailas lille Rike sa...

Fint innlegg.

MonaLisa sa...

Et veldig flott innlegg! Og enig med deg... konstruktivt å få tilbake medlinger fra "blogge vennene" Bloggen din er en av mine favoritter, som gir meg hauger med entusiasme og inspirasjon :-) Kransen på døra di falt jeg pladask for!!! ha en strålende høst dag, og nyt livet som du er!

Torilpia sa...

Hei på du!!

Sitter her og leser det du skriver og føler at dette er sånn som jeg også har det .. delvis i alle fall.

Mange er skeptiske til å dele av seg selv både i RL og på nett. Men mange føler vel dette spesielt ifht utryggheten i å ikke vite hvem de andre "der ute" er.

Man har ikke peiling på hvem som leser det man skriver - men vet man egentlig hva som skjuler seg inni hvert et menneske man møter i RL da?? For selv om noen av oss ikke har pokeransikt - og får merkelige kroppsbevegelser eller dådyrflakkende blikk når vi skjuler noe - så er det utrolig mange som er superdyktige på å skjule alt fra småting som (at de egentlig ikke liker den nye blusen din) til store ting (som at de faktisk blir banket sønder og sammen hjemme - rett som det er).

På nett kan man åpne litt mer opp, så lenge man er sikker på at man ikke avslører hvem man er - men i bakhodet ligger da alltid frykten for å bli "avslørt".

For de av oss som velger å gi mer av seg selv - legger ut bilder av oss selv, familie, hus og hjem og skriver små tekster om veier livet vårt tar - så tar man en sjanse - og jeg er veldig glad for at bloggverdenen enda ikke har blitt et slikt sted hvor det meste kommer tilbake og biter oss i halen. Folk er høflige og snille, gir komplimenter og råd, konstruktiv kritikk og varme klemmer. Man får støtte når man trenger det og pushes forsiktig videre når det er på sin plass.

Et flott miljø - en flott verden - måtte det fortsette sånn i all evighet .. :o)

Stor klem til deg fra meg!

Anonym sa...

Du har så hyggelig og inspirerende blogg! Jeg oppdaget deg på NIB. Har lagt deg til mine favoritter. Gleder meg til å følge deg videre. Jeg har selv ingen blogg, men jeg elsker å følge med på alle de flotte bloggene som er der ute. Klem fra Grete 1946 mod.

Anniche ♥ sa...

Du er god du !! Herlig innlegg :))

liven sa...

Ja så var det helg igjen ja:o)

Hi hi... for et flott innlegg!!
Ble litt pinlig berørt over de første linjene dine her altså!!
Jeg er fæl til å glo.......

Så fine dører du har!!
Jeg har også svarte dører (men ikke doble) og tyttebærkransen ligger i kjelleren!!
Velkommen skiltet henger på en krok her i gangen:o)
Takk for gode ideer:o)

Ha en fin helg Torunn :o)

GundaM sa...

Fint innlegg og en herlig dør du har ;0)

Ønsker deg ei riktig god ehlg!

Nyperosa sa...

Hei,

etter at så mange har
meldt seg ut av NIB,
er jeg blitt ganske
forvirret, hvor er alle
de fine bloggene...
Her er du. Jeg må nå linke
deg, håper det er ok.
Tar meg ikke alltid tid
til å lese alt som bloggere
skriver,det er nok for meg
å se på de fine bildene ; )

God helg.

Tulip sa...

Sant det du skriver, man har muligheten til å vise kun sine gode sider her inne i bloggene, men jeg synes nå det ville vært litt kjedelig i lengden....
Vi har da alle våre feil og mangler, og ingen er vel dårligere enn andre av den grunn!:)
Takk for et flott og ærlig innlegg!!

God helg..

Strikkelines sa...

For en koselig blogg...Det inngangspartiet var kjempekoselig...fine kranser....her føler en seg velkommen....
godt skrevet foresten:)

MOLLY sa...

Hmmmm....det var som om jeg skulle skrevet det selv;) Jeg også tenker og lurer på hva som skjuler seg bak koselige vinduer, og fasader...
Nå er det jo slik at man vet jo egentlig at det skjuler seg både godt og vondt bak de fleste fasader, både i gaten og på nettet. Jeg har sikkert masse å "skjule" og som burde vært glattet over, men oj så slitsomt! Jeg er ikke noe annet et menneske som har levd, erfart både postivt og negativt. Det er mitt liv, og jeg har prøv både å leve og OVERLEVE i det som var løsningen der og da...Jeg synes det er vasnkelig å forholde seg til mennesker som prøver å være noe annet, og JA, det lar seg ikke skjule eller glattes over uansett tenker jeg...Jeg ønsker ikke andre noe vondt, og gleder meg over ekte mennesker. Du gir meg den EKTE følelsen, og det kan heller ikke glattes over...det skinner igjennom uansett hehe;)
Men jeg har nok erfart at selv i bloggverdenen så er det som ellers i verden, og det er ikke alltid like fint det som skjuler seg bak...Det er også litt som Eplemor skrev, at vi trenger ikke legge ALT på bordet, og det gjør vi nok ikke heller, og jeg trøster meg med at de FLESTE her inne er hyggelige og vil hverandre godt, og de andre bryr jeg meg ikke noe om...Det som jeg synes er viktig er at mine venner, sier at det er akkurat sånn du er, og sånn vi kjenner deg, og det tenker jeg jo litt på, at både arbeidsgiver, legen min, naboen, og samarbeidspartnere leser bloggen, og da ville det jo vært tåpelig å forstille seg. Men nå kommer det IKKE noe bilde fra spisestuebordet altså...haha, også er det kanskje ikke alt vi vil vite om naboen eller andre heller...hehe;)Verden vil jo bedras har jeg hørt;)
Anyway summasumarum: Bloggen din er varm og god, med delikate bilder, og et menneske som byr på seg selv, og det liker jeg;) Jeg tenker jo mindre tekst og meninger, jo mer å skjule;) Jeg er så glad for at jeg fant bloggen din og gleder meg til alle nye innlegg!!!! Du er en stor inspirasjon!!!!!

MOLLY sa...

Åååååå djiiiiiiiiises!

MOLLY sa...

FANTASTISKE BILDER!!!!!!!!!!!KJENNER JEG BEGYNNER Å BLI VELDIG UTÅLMODIG NÅR JEG SER HVOR KOSELIG DU HAR DET!!!! Skal si det til mannen med en gang...hihi;)

Guldkant På Livet sa...

Hallå där, men oj så vacker entreé! Vilka fina dörrar och kranser!! Så snyggt och äppelinlägget nedan var så läckert, gårdstunet, oj oj va fint det blir till jul, är sagolikt ( el fabelaktigt som ni norskor brukar säga: ) redan nu! Mari.

Tone sa...

torunn, du får meg til å le.
høyt og tydelig!
ha en grom aften!

(og nå vil du plutselig ikke være med påhytta en gang nå eller...?) knis.