søndag 5. oktober 2008

Glad søndag :-)

 Eget kamera 171

Ååååå, som jeg gleder meg til jul! Ser det er mange uti Blogglandia som satdig vekk toucher dette temaet nå og jeg kjenner at julestemningen kommer snikende..... Det er LITT tidlig, så jeg prøver å tviholde på høstfølelsen enda en stund. Bilde over er fra inngangspartiet som har blitt stæsjet opp med saueskinnsfell og kvister. Vi har et røykfritt hus hos oss, men min kjære er ute og trekker "frisk luft" innimellom og da er det godt for stumpen å ha et skinn å sitte på :-). Dessuten ser det jo veldig hyggelig ut da... Har lagt en skinnfell på hver benk. Så tror jeg faktisk at jeg skal ut å plukke noen høstblader som jeg skal vikle rundt kvisten. Til jul blir det garantert også litt dekor på.... Denne kvisten har min sønn hatt med hjem fra et prosjekt de har hatt på skolen.

Eget kamera 168

Sånn har helgen vært hos oss. Kos, kos og atter kos. Fredag er den store tv-kvelden her i huset, så da var det fyr på peisen og slækking i sofaen. I går var vi bedt bort til gode venner på mat og MAAASSSE vin. Blir nok derfor endel slækking i sofaen i dag også er jeg redd.....sukk....at man aldri lærer (eller er det bare rett og slett alderen som setter inn??).

Eget kamera 163 Eget kamera 165

Litt jobbing har det også blitt. Har noen små prosjekter som jeg tar ved siden av lærerjobben, men det er ikke så lett å finne tid til alt.. Man skal jo liksom leve litt også da....

Eget kamera 173

Dessuten skal det skje stooore endringer her på låven nå utover. Har knipset førbilder i helgen og jeg skal love dere; det kan bare bli bedre! Ikke nok med at det er mørke røde vegger (jada, jeg er glad i farger, men ), men det er jo så rotete! Det er ungene sitt domene dette her, for det meste. Tv-stue til dem ligger inn her og opp trappen. Mitt kontor er også her. Men ettersom det nå kalles "låven" dette, så tenkte jeg å strekke opp litt, slik at det minner om en også. Den 8 november skal jeg ha låveverksted her med venninner. Vi skal dekke langbord, spise mat, drikke vin og lage julegaver/julepynt! Innen den tid skal dere få se både før- og etterbildene :-)

Det var alt fra meg i dag :-)

Nyt søndagen!

Klem Torunn

 

37 kommentarer:

Magny sa...

den låven er jo så smakfull...
Nyyydelig tun...
litt julestemning kommer snikende både her og der,- hos deg også , med det kooselige bildet av peisen... hadde smaka godt med (litt) Rødvin foran her, ja!
kos deg, slapp av, nyt fridagenog gled deg til jul...

♥ H@rmoni ♥ sa...

Det er visst mange som er godt i gang med juleforberedelsene. Skulle jeg ha satt igang med også, ettersom jeg har planer om å ikke stresse men bare slappe mest mulig av i desember!
Koselig inngangsparti, og godt å noe og varme stumpen på..
Hobbyverksted har jeg og noen venninner snakket om lenge. Det er bra at du allerede har avtalt dato, og det blir sikkert masse gøy dere får tryllet fram i låven!
:O) Det ble god mat og vin her i går også. og i dag ble det frokost kl 12!

MOLLY sa...

hehehe...gjelder det BLOGG venner også???? hehe:)
Jge synes det tunet ditt bare er så fantastisk vakkert, og må si dere jammen var heldige med denne eiendomme!
Og den peisen...dåååååååån og atter dån!
Orker ikke tenke på ditt tun til jul kontra mitt med container, materialer, og toaletter på gårdsplassen...haha;)
Kos deg med slækking på soffan:)

Nikoline sa...

Bevare meg som eg GLER meg til framtidige innlegg her!!!! Men ikkje forstår eg heilt korleis det kan bli noko finare enn det allerede er hjå deg... Og du..eg stikk innom i november eg også! - i alle fall på bloggen då -
Skal helsa og sei eg er i julestemning her i dag! Snøen lavar ned og eg lagar julehjerter med kongerøykelse til julemesse. Eg er nesten rusa her eg set i eimen av julelukter..
Ha ein fortsatt flott dag,enten det er i sofakroken eller på låven.
Klem frå Nikoline

liven sa...

Så grei du er med typen som får sitte varmyt og godt når han nyter frisk luft:O)
Blir spennende å se hva du gjør med låven....synest du er så heldig med disse husene dine!!
Barnehjem og allting....
Koselig stemning med peisen din!!
Her er det heldigvis klarnet opp etter et voldsomt uvær!!
Nå kan jeg se at snøen er kommet langt nedover fjellene i natt..usj...
Forsvinner nok heldigvis fort igjen:o)

Ha en fin søndag :o)

Tiril sa...

Så lekkert der er hos deg Torunn,koselig tun og inngangsparti.
Kjekt å være med på god mat og vin, ikke alltid like kjekt dagen etter, kan love deg det blir verre med årene, eller for å si det sånn det tar dagevis.

Hege sa...

Alright, gjett om jeg skal følge med. Vet akkurat hvilken vei løypa går på mine ukentlige spaserturer fremover;) Skal nok fritte deg ut på jobben i morgen, begrensa hvor lenge et kvinnemenneske som meg kan gå nysjerrig...

Randi sa...

Ja jeg er også litt i julehjørnet om dagen. Plukker inn alt hva jeg kan tenkes å bruke til pynt...kongler...hestekastanjetter...lerketre lerketrekongler...moser, ja alt mulig. Fikk så mye inspirasjon da jeg fikk boken om Julen som er så populær nå. Bestilte den fra Sverige og bet bare 230 kroner, inkl frakt. Boken kostet bare 170 norske kroner..Juhuu jeg digger Sverige..hihihi

Ser veldig koselig ut med ild på peisen. Her har vi ikke kommet så langt ennå. Men i dag er det en forrykende høststorm som herjer rundt oss. Deilig innevær.

Ha en fin søndag.

Mia sa...

Jul ja, jeg ser at mange er opptatt av det "her ute" i Blogglandia. Jeg er av den heller trege sorten... og foreløpig "ruger" jeg bare på noen idéer... Spennende med juleverksted i låven hos deg! Det høres jo bare sååå kos ut. Og kos er det også for din kjære å ha noe varmt å sitte på mens han "trekker frisk luft" ute ved inngangen. Men du hadde vel ikke saueskinne ute i natt vel...? For maken til uvær har jeg ikke opplevd på lenge. Jeg har tviholdt på sommeren lengst mulig, men å er det slutt, blomsterpotter og vannkanner føk i vinden ute på terrassen, og det kun et under at intenting ble kunst eller ødelagt. Så nå skal "sommeren" pakkes bort, og da skal jeg også prøve å få til litt høst ved inngangen min.

Anemone sa...

Koselige høstbilder fra det Torunske hjem :-)
Men det var nok innlegget under her som fanget så min interesse da, det ble lest opp til flere ganger du, så mye sannhet og så virkig et tema i grunn...

Fin søndag kveld til deg!!

Hege sa...

Jeg skylder deg helt klart en studie eller ti innen dette feltet... Men vi skal være kollegier lenge!!!

sologbolig sa...

Så koselig inngangsparti da, her må nå alle føle seg velkommen. Fyr på peisen og lun innestemning, ja nå er det tid for det. Her kom vinteren i dag, hagen er full av snø. Grrrr...det er altfor tidlig ,spør du meg! Låveprosjektet ditt høres så spennende ut. Ha ein fin søndagskveld!

Ingrid sa...

Bloggen din er helt fantasisk! Du har så mye fint i huset ditt... og utenfor.. :)
Jeg legger deg til i linkene, slik at jeg husker å titte innom deg igjen.
God søndag!

Torilpia sa...

Liker "tunet" ditt så godt!!

Gleder meg fortsatt til å se hvordan det blir i vinterskrud og med julestemning .. :o)

Ha en fortsatt fin søndag!!

Klem!

GundaM sa...

Ok, 8 nov da setter jeg av den kvelden til deg ;0) Neida, tuller nå ja men syns det er fint som det er og jeg da men skjønner det kommer no enda bedre;)

Kos på trappa di og med skinn og greier! Ha en fin søndagskveld;0)

Viola sa...

Vilka vackra bilder du bjuder på, jag längtar oxå efter december månad, är ju ingen höstmänniska som du vet, hoppas du haft en skön helg, ha det nu gott i veckan som kommer, klem VIOLA

Hespe sa...

Sååå koselige bilder. Hørest ut som du har hatt en herlig helg - peiskos og rødvin er jo toppen :o)

Ha en fin kveld videre og en herlig kommende helg!!

Klemmer fra Hildegunn :o)

HildeS. sa...

Så koselege bilete du viser her.
Mmmm, nesten så eg høyrer det knitrar i peisen, men det er nok berre min eigen omn eg høyrer.
Det er deilig å slappe av i sofan etter ein kveld ute. Rart det der i grunnen at ein vert så reduser av noko som er så kjekt:)
Nå gler eg meg til å sjå låven din, og så koseleg det høyrest ut med venninnejulematogverksted:)
Ha ei fin ny veke Torunn.
Klem H.

Tone sa...

Hei Hei Torunn!
Takk for alle sms ihelga, og jeg må si jeg tror du skal være glad du er både sta og egen og ikke minst - en fantastisk person!!!
Den røde lille låven din kommer til å bli utrolig bra. Alt du tar i blir til kos og velvære, så bare sett i gang!
Snøvær og peis er godt forenelig for meg, - fakler ute på tunet, lykter på husene på hyttetunet, - levende lys i lyktene inne på do -og stjernehimmel over - nysnø som knirker under skoa der man drar fleecejakka tettere rundt kroppen...det er sjela si det gitt.
Godt du har fått kost deg litt i helga!
tone

Tulip sa...

Koselig med skinnfell på benken ute. Var nesten litt julestemning over det bildet.

Gleder meg til å se låven videre!

Ha en fin uke

Min verden sa...

Så deilig helg. Været ute har jo gjort sitt til at det er ekstra godt inne også. Kos og kos, det er tingen - men jul.... jeg vet ikke jeg. Blir nok ganske mye jul her etterhvert ;) Deilig med høst er det. Ha en fin uke. Hanne

Therese sa...

Inngangspartiet deres så innbydende ut !! Hvis jeg hadde gått tur forbi huset deres hadde jeg nok sent noen laaange blikk med håp om å få se litt av hvordan det er innendørs også ;o)

Gleder meg til å få se litt av låven - klargjort til låveverksted!
Det blir nok knall :o)

Ha en deilig uke.

Tone sa...

Torunn - sjekk bloggen min da - og se hvem som luska rundt hushjørnet hos oss i høstferien på setra..........helsike ....
Har tenkt en del over hva jeg skal gjøre om jeg møter sjarmøren, men har ikke kommet så langt at jeg spør noen, L syns jeg er ei pingle.
Og du som kjenner meg er sikkert enig? Med L altså?

Dagny sa...

O jul med di glede! Sjå innom hos meg, der ligg det ein liten ting til deg ;-)

Måndagsklem!

Synnøve sa...

Koselig med saueskinn ja, helt enig... Og greit at det kan varme stumpen litt også da ;) Ja jeg kjenner at julen rører seg i bakhodet mitt her, men jeg er som deg, og tviholder på høsten litt til ;)

Og så spennende med planer for låven da!! Gleder meg til å følge med på det :D

(Forresten kjempefint med store bilder på bloggen, men jeg får problemer med å laste siden din nå...! Det tar veldig lang tid å vente på bildene, men kanskje det bare er jeg som har treig maskin, hihi...;) Ha en herlig uke Torunn! Synnøve

Min verden sa...

Jeg ser at vinglasset er inne som symbol. Kondolanser fra Frogn. Klem fra Hanne

Nyperosa sa...

Hei igjen,

må bare si at bloggen
din ble virkelig
totalforvandlet etter
at du fikk inn de store
bildene, kanskje har
du forandret på stilen
også... Men dette er bra,
meget bra.
Det ser ut til at dere
har det fint, alle mann.

Au revoir ; )

hvorfor ikke... sa...

Veldig koselig med saueskinn og kvister;) Det tunet ditt hører hjemme i et interiørblad. Veldig koselig og lekkert. Skjønner godt at dere falt pladask for DEN eiendommen....men så spennende hva pønsker du på med låven...Gleder meg til å se!
Mat og vin med venner er alltid koselig....nå er vel slækkinga forlengst over. Ha en god uke;)
smil Torunn

MOLLY sa...

Jepp den kan du få vettu:) Jeg skal bare lete imorgen tidlig etter den viktige lappen min...hihi hodet er mye bedre før åtte enn etter åtte...Trodde aldri jeg kom til å si det;)

Kari - My home is my Castle sa...

Du har det så koselig :)
Og låven din er jo bare herlig. Her kommer dere til å kose dere :-)))

Er inne en liten tur på tjuvlånt nettverk, men kommer ordentlig tilbake på torsdag ;)

Klem,Kari

åsemor sa...

Å så spennende, enda et prosjekt å glede seg til "inne" hos deg ;) Ja, jeg er spent på elevenes kjøkkenoppgave også jeg.
Her er det meste på vent nå, "skittravelt" på arbeide, men jeg biter tenne sammen og holder kjeft for på fredag forlater jeg landet og da kan de #¤%%#¤%#¤% greie seg selv. Tøff i trynet nå ja ;)

Kos deg med den nye uken, og ja, jeg titter også inn når jeg går forbi;)

Tulip sa...

Ja bare send over garn, så hjelper jeg gjerne med lapper, nå som jeg er i siget!!
:)

rosenfröjd sa...

har vimlat runt här hos dig och njutit av mycket vackert!

kram/
M

sologbolig sa...

No er snøen heldigvis vekke!! Det ligg ein utfordring til deg på bloggen min, dersom du vil ha den. Ha ein fin kveld!

MOLLY sa...

Jeg fant jeg fant:)
A-BASE
OK0071/2 RB0081/2 SV0301/2
Vely vely nice;) Denne laget jeg selv...ble veldig fornøyd! Håper det er noe du kan bruke:)

Tone sa...

Hei hei
sitter her og venter på at seksten møtedeltagere skal komme, og jeg skal holde et innlegg igjen. Har jo vært i tre møter før i dag, så hvorfor ikke ett til nå på kveldstid. Hjemme står handymannen på stua og legger sammen klær, unga er her og der, eldstemann kjører moped i drittværet (pokkers oppfinnelse!! jeg er en så dårlig mamma når det gjelder å tenke på at han er ute i en eller annen grøft med hodeskader og hele driten!! - skulle ønske jeg hadde mer erfaring som tenåringsmor!! Jeg bruker all min energi til å tenke at tenk om det går galt!)

I det ene møtet jeg var i dag kom det fra møteleder: eh, du er jammen ærlig... - jepp, sa fruen, men det var derfor du inviterte meg inn i dette styret.
Og det var jo sant mente han så da var det jo ikke mer å snakke om...
hehe.
Ha en fin kveld, og klem her fra sprut&pøsregn i universitetsbygda (noe må en jo skryte av...)

Line sa...

Lenge sidan sist eg var innom her, så no har eg scrolla meg nedover og kost meg med masse nye innlegg...
Piggtrådtissing høyrest fælt ut, så det er no bra at det er på retur:0)
Masse flotte haustbilder her inne, og tunet ditt ser så koseleg ut...
Misunner deg det biblioteket, har så lyst på det sjølv, men det tillater ikkje antal kvadratmeter i dette hus, hi hi.
Ha ein flott dag!!