lørdag 25. oktober 2008

Back on track :-)

 DSCN4020

En ufrivillig bloggpause er over og på strak arm tar jeg utfordringen jeg fikk av Dagny for litt siden. Nemlig å vise noen bøker som er til glede og forlystelse.

Mine favorittkokebøker skrev jeg om gor ikke lenge siden, så de hopper jeg over denne gang.

Interiørbøker kjøper jeg utrolig sjelden! De fleste jeg har er gode og gamle, men fremdeles ikke uaktuelle. Her er en liten smakebit til dere:

DSCN4022 DSCN4025

Dette var den aller første interiørboken jeg kjøpte for egne penger! Det er nesten en mannsalder siden, men det viser bare at jeg har vært tro mot stilen i allefall...hehe..... "Det Gode liv i Provence "er en vakker illustrert bok jeg aldri blir lei!

DSCN4024

Jeg kan ikke forsyne meg nok av denne vakre urna med den hvite blomsten oppi! De rustne tingene og de gamle bøkene..... Jeg har alltid vært svak for den slags :-)

DSCN4026 DSCN4027

Dette er en bok som omhandler arkitektur rundt omkring i verden og det er utrolig mange vakrebyggverk å se her! Som denne; Neuschwanstein Castle. Designet avChristisn Jank, bygget av Eduard Riedel. Har desverre ikke fått besøkt dette vakre slottet selv.

DSCN4028 DSCN4031 DSCN4032

Fra 1990-1994 jobbet jeg hos Laura Ashley i Oslo. Det var da min interesse for interiør virkelig begynte å skyte fart! Boken er fra dengang da, men om man ser på bildene fra badet og hallen, så er det slettes ikke utenkelig at man kunne innrdedet slik i dag heller. De flisene på badet er bare grisefine og jeg ønsker meg noe i den gata til kjøkkenet!

DSCN4036

Min sjef i Laura Ashley het Hanne Hovland. En dyktig og energisk dame som senere gikk inn i samarbeid med Cecilie Fasmer Stang. De to startet "Interiøret", hvor jeg jobbet fra 1994 og frem til 1996 da jeg fikk mitt første barn. To inspirerende damer jeg har lært utrolig mye av!

DSCN4038

At Hanne er en driftig dame (ja, jeg sier er, fordi hun driver fortsatt med interiørdesign) beviser hennes omtale i Andrew Martin, Interior Design Review

DSCN4039 DSCN4042

Her bilder fra interiøret hun hadde laget som ble presentert, og faktisk.....det er Petter Stordalen sitt hjem (hvilket av dem, vites ikke :-)). Hadde fint taklet å ligge i det badekaret der ja!! (dog uten Petter Stordalen!)

 

Ha en nydelig helg alle sammen!!

Klem Torunn

27 kommentarer:

liven sa...

Heisann!!
Der var du jo.....
Så flotte bøker!!
Og nydelige bilder du viser....disse flisene var jo bare så fine!!
gutta boys er i London!
de har fått lapp fra meg med interiørblader de skal ta med hjem:o)
Ønsker deg en fin helg:o)
P.s. kan ikke skjønne at du ikke vil ha Petter stordalen med i badekaret.........:-)

MOLLY sa...

JUHUUUUUUU!!!!

her var mye spennende ja, og likte godt det til Hanne, her må jobbes ørlite grann til før kvelden kan nytes;)
KOS DEG MER ENN MASSE:))

sologbolig sa...

Flotte bøker du viser fram. Eg har også ei bok fra Provence som eg aldri blir lei av å bla i. Slottet Neuschwanstein er virkelig verdt eit besøk. Var der for mange år sidan. Kos deg i helga!

Ivar Ivrig sa...

Jeg har faktisk vært på dette slottet, på utsiden. Ganske flott egentlig. Har hørt rykter om at Walt Disney har brukt det som modell.

Gamlå sa...

Halloèn.
Dette her var et kjekt innlegg. Så masse bøker du har da av interiør og diverse.

Ikke ville jeg heller hatt stordalen i karet sammen med meg leeeeeeeeeer. Det er mange mange andre enn han jeg ville hatt med meg der. Som feks Bruce Willes. :)

Ha en fin lørdagskveld.
klem fra Gamlå

Min verden sa...

For noen utrolig fine bøker og den lampa på slutten var veldig stilig. Visste ikke at du hadde jobba for Laura Ashley jeg. Lærer alltid noe nytt. Håper du har det bra. Stor og varm klem fra meg. Hanne

Hespe sa...

Ja, der var du igjen, så godt, har jo savna deg litt da vet du... MEN, for all del, det er log med både planlagte og uplanlagte pauser....

Kjennr igjen en del bøker i bunken din Torunn, bla Leve Livet, Fingermat og Laura Ashley. Herlige bøker..!!

Ha en super lørdagskveld - kooos deg akkurat slik jeg vet du kan kose deg..!!

Klemmer fra Hildegunn:o)

Torilpia sa...

Heia .. godt å se deg tilbake :o)

Mange spennende bøker ..

Kos deg i helga - klem!

Monica sa...

Hei! Flotte bøker enda dette, og det badet så bare nydelig ut, urna også:) God helg!

Som Mine Dager Er, sa...

Hi

Du har mange bøker som inspirer, du! Og det som er så herlig med slike bøker er at selv om det er mange år siden man kjøpte dem, så er det likevel mye som er tidløst og man kan hente inspirasjon igjen og igjen.

Fikk samme utfordring av Dagny jeg også, men har ikke fått somlet meg til å skrive innlegget enda. Faktisk gled hele utfordringen litt ut i den grå glemsels-tåka for en stakket stund, før jeg ble minnet på det igjen her hos deg nå. Ja ja...du har så rett. Uka består av mandag og fredag. Svusj, så har nok en uke flydd av gårde. Det er bare å klipe seg fast og henge med i svingene.

Kos deg med resten av lørdagskvelden. Her er det yatzy med ungene og litt rødvin. Det tar nok mer av når voksen-kvelden kan begynne ;-)

Stor klem fra Marit

Tone sa...

Hei min venn!!!
Ideer til hjemmet er det ikke vanskelgi å finne hos deg!!
Håper du har det bra.

Her sitter jeg med en ny pc på fanget! Her er kortet mitt, sa mannen - og vips var jeg nede i pc-butikken og hentet en lekker laptop. Så nå er jeg også back on track - uansett utgangspunkt vet du min venn - så reiser vi oss på beina og fortsetter der vi slapp!

I dag har handymannen og en snekkerkompis satt inn ny verandadør, gjett om det var en smart dag å bytte dobbel dør på... men kom ikke her og si vi ikke har lufta bra nok i dag! - stiv kuling rundt sofaen og glassvatt føyk rundt helt inn på do.... bare LITT vind her vet du...og nå pisker regnet inn på vinduene, lysa blafrer og fruen drikker rødvin. For dem som ikke kjenner meg kan det kanskje virke som om jeg drikker røvin hele tida, hehe...

Vært hos pappa på Riksen go han er superpigg, ny nyre gir ny mann får en si!

Nå rydder min mann kjøkkenet, jeg blogger - får litt dårlgi samvittighet...
stor klem her fra orkan styrke.

Guttemamma sa...

Det var jammen en flott samling! Gjør ikke noe om det regner ute da...!

Tulip sa...

Bøkene var jo flotte i bokryggen også, før de er åpnet!

Lo litt av kommentaren om deg i badekaret til Stordalen!!;)

God helg!

Heidi sa...

Hei igjen min venn:)
Welcome back! Hyggelig at du er på nett igjen, har savnet de koselige innleggene dine vettu.
Håper at du har det bra :)
Her var mange flotte bøker og sikkert masse inspirasjon å hente i dem. Du det slottet....., der skulle jeg også ha likt å vært altså. Ser jo sååå spennende ut.

Ha en super lørdagskveld Torunn :)

Klem Heidi

:-)

Tone sa...

Har forresten vært v Neuschwanstein!
Da gubben og jeg kjørte motorsykkel gjennom europa!
Da sku du sett meg vet du - den rypa med langt hår, skinndress og sånt. Bare 25 kilo siden...
Just for the record - jeg drakk jammen rødvin da og. Ikke på motorsykkelen altså, men sånn ellers...knis...
du - må ikke spørre meg om meny til gourmetkveld, da er jeg ustoppelig vet du...mat-adhd`n min slår ut - dette tar vi pr mail

Josefine sa...

Hei:) Kjekt med innlegg fra deg igjen! Så mangen fine bøker du har.. elsker å bla i slike.. har en bunke på nattbordet ja..

Ønsker deg en fin søndag, klem Josefine

Anitas hus sa...

Godt å høre fra deg igjen:D...

Her var det mye snadder og den eneste jeg har av disse bøkene er fingermat, har alle de bøkene i den serien og de er kjempefine. Får vann i munn hver gang jeg blar i de.

Neuschwanstein Castle besøkte jeg og min familie når jeg var 10 år. Som 10 åring var det enormt å få besøke dette slottet og det var som å vandre rundt i ett eventyr. Du må besøke det engang hvis muligheten byr seg.

Ønsker deg en fin fin søndag!
Klem:O)

Nikoline sa...

Hei,hei! Så godt å finna nytt innlegg her då! Har savna deg denne veka,veit du..Men slik er det i periodar for oss alle,det er ikkje kvar dag tida strekk til for blogging.
Spennande arbeidskarriære du har hatt må eg sei. Spennande og inspirerande sikkert... ikkje rart det er så utruleg flott hjå deg. Flotte bøker du viser også..og der ser du altså.. når det er gjort rett spelar alderen ingen ting. Like aktuelt i dag som for 10 år sidan.
Ha ein flott søndag!
Klem

Mia sa...

Hei på deg, Torunn. Nydelige bøker du viser til, jeg husker godt boken "Det Gode Liv i Provence" og at jeg ønsket meg den... men til dags dato er jeg dessvere ikke en lykkelig eier av den (sikkert ikke lett å få tak i idag heller...), selv om jeg har noen andre fra Provence. Og de Andrew Martin bøkene pleier jeg å titte i hver gang de dukker opp i bokhandelen, men de er jo såååå store og tunge (masse flott inni dem, selvfølgelig!).

Huset på kollen sa...

Hei,

Har savnet lyd fra deg, og har "etterlyst" deg med en liten utfordring på bloggen min :) Ha en fin slutt på helgen!

Magny sa...

hei,- du vant 3.premie hos meg...

MOLLY sa...

Tjo og hei på deg, nå skal jeg kun zappe foran tv'en resten av kvelden, hodet er litt bomull, og på halv åtte...sukk...enda...fatter det ikke jeg:)
Iallefall, håper dagene flyter slik de skal, og ønsker deg strålende vær på alle måter;)

Magny sa...

haaaalloooo...
send meg en sms med adresse,-
4545 4776
hilsen Magny

GundaM sa...

Har du jobba sammen med henne ja! Så flott at noen stikker seg ut og kan det, gjør det !

Innom og ønsker deg ei riktig flott uke der ute!

Tone sa...

Bare sånn godnatta-innom!
Natta!
klemmer og sånt fra tone

Guldkant På Livet sa...

Hej Torunn, trevligt att se dig tillbaka, vilket härligt och inspirerande inlägg! Tack för alla fina boktips, dessa ska jag lägga på minnet, verkligen fina böcker!!! Mari.

Dagny sa...

Ja, den utfordringa takla du
bra :-) Fekk veldig lyst til å sjå meir i bokhylla di. Eller låne nokre av bøkene medan eg ligg i det badekaret...hmmm...men utan Stordalen i nærleiken, han er altfor propell.
Sikkert umogleg å slappe av, både pga det eine og det andre ein :-D