tirsdag 28. oktober 2008

Hva gjør meg glad??

Nå om dagen er det deilig å få noen utfordringer her på bloggen! Deilig å ha noe å skrive om uten å måtte komme på det selv nemlig, for helt ærlig.......det er fullstendig tomt i toppen om dagen...hehe...

Ekstra hyggelig er det å bli etterlyst med en utfordring i den ukeslaaange pausen jeg hadde (kanskje noen skjønte tegninga??).  Så tusen takk Huset på kollen som har bedt meg skrive litt om hva som gjør meg GLAD.

DSCN4099 DSCN4095

ÅÅÅÅ, det er så mye som gjør meg glad! Jeg har gang på gang sagt at jeg er en enkel sjel (du er vel enig i det kjære???? Og du mamma???) og det er så liute som skal til for å gjøre meg glad. Men nå skal jeg altså begrense meg og nevne seks ting:

-Som mor ville det jo være absurd å si noe annet enn at mine to barn er de som gjør meg aller mest glad i hele verden. Tenk at akkurat jeg skulle få de to vakreste i hele verden?? :-) (Selv om vi er skilt, så får jeg sende en takk til han som hjalp meg! Hadde jo ikke klart det på egen hånd....;-))

- Og du kjære, og dere mamma og pappa og lillebror kommer som en god nr to!

- Jeg blir glad av å omgås mine venner. Og jeg er så heldig at jeg har MANGE av dem (dere har vel hørt om d som ber 400 av sine nærmeste venner i brylluppet??). De virkelig nære en en liten knippe, men jeg har flust med kjekke, gode venner og jeg håper virkelig jeg klarer å ta vare på dere alle sammen!

- Jeg er glad for den nye jobben min! Noen har nok fått med seg at jeg startet som lærer i videregående skole nå i høst. Det er flott å ha kolleger igjen, etter 5 år i ensomhet, og det er utrolig givende å jobbe med ungdom (både på godt og vondt!)

DSCN4056 DSCN4057

-Litt mere banalt, men jeg blir glad når jeg kjøper meg noe nytt, enten klær eller noe til heimen (akkurat dette føler jeg meg ikke så veldig alene om her inne i blogglandia gitt). Særlig når jeg kjøper noen nye klær. Det er faktisk ganske sjelden (ungene trenger noe hele tiden og mor kommer i siste rekke. Noen som kjenner seg igjen???) og gjerne forbundet med at jeg skal på et eller annet og jeg med forskrekkelse har oppdaget at jeg "HAR IKKE NOE Å HA PÅ MEG!!" (Ikke denne gangen heller...knis).

- Sist, men ikke minst, er jeg glad for at min kjære tar meg med til Roma for å feire jul i år!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Vi er begge uten barn denne julen og ingen av oss føler for å sitte hjemme og vente på nissen, så derfor reiser vi bort fra hele greia. Pleie forholdet og bare drikke maaassse italiensk rødvin, kanskje supplert med en pizza :-). Julaften med ungene tar vi på forskudd. Alle forberedelser koser vi oss selvfølgelig med og huset pyntes alltid til advent hos oss, så juleinnslag skal det nok likevel bli her på bolggen.

DSCN4054 DSCN4083

Så....da vet dere det jenter....(og kanskje gutter?).

Til lørdag skal jeg ha 5 ferske (fersk og fersk...det skulle være FRESKE!) venninnner fra Drammen på gourmetklubb hos meg. I skrivende stund ANER JEG IKKE hva jeg skal servere. Forslag mottas med hjertlig takk gitt :-).  Det er i grunn deilig å skulle ha gjester nå. Nå MÅ jeg nemlig få vasket huset, ryddet litt her og der, ordnet med blomster osv.....hvilket er ting som har vært nedprioritert i laaaange tider her hos meg (man kan jo spørre seg om hva jeg driver med; ikke vasker jeg og ikke blogger jeg. Er det noe annet å foreta seg liksom...?hehe)

Er plutselig tilbake! Tjolahopp!

fontana_trevi

25 kommentarer:

Gamlå sa...

Så fint dette her innlegget var, og nå fikk jeg også vite hva som gjør deg glad:).
Som deg er jeg helt tom for ting å blogge om. Men jeg søker på nettet og vips der dykker det alltid opp etter annet:).

Kos deg masse på lørdag med gourme mat og det hele sammen med dine venninner.

klem fra gamlå

Guttemamma sa...

For et flott innlegg!! Viktig å minne seg selv på hvor heldig en er, særlig i en travel hverdag!!

Nikoline sa...

Faderrullan,du...Roma..?
ja,det er ikkje for alle likt her i verden...Hvis det ikkje var jul,hadde du tatt meg med i eine kofferten då?Har ein intens og veldig sterk flyskrekk (og fattar fremdeles ikkje korleis eg kom meg til USA...)så eg trur nok eg må vera innesperra i kofferten hvis eg skal koma meg avgårde.
Kjekt å lesa kva som gjer deg glad,så kjenner eg deg liksom endå litt meir...
Ellers så synes eg du ALLTID har så fine innlegg,koseleg tekst og flotte bilder.
Ha ein fabelaktig kveld!
(og ho som skulle vera så kreativ...ho er ikkje komen i siget endå....)
Ein varm klem til deg;0)

Hespe sa...

Ikke meningen å stresse deg da - det ER lenge til jul enda...

Så koselig med venninne middag. Ikke alltid like lett å finne frem til meny, men kan iallfall anbefale forretten kan jeg viste i dette innlegget: http://hespe.blogspot.com/2008/10/helgen-tikker-mot-slutten.html

I dag har jeg vært på jobbtur til Kristiansand. Blir litt stress med en slik tur/retur tur, så nå i kveld har det bare vært sofakroken og blogging...

Fortsatt fin kveld til deg!

Klem fra Hildegunn

Heidi sa...

Hei Torunn!
Ja nå er du back on track;) Koselig innlegg og varme herlige bilder.
Lett å kjenne seg igjen i myyye her ja...

Et lite tips til venninnemiddag..
Har du spist Liveche-kylling noen gang? Det er bare kjempegodt, utrolig saftig og mørt kjøtt. Du får kjøpt den på Meny og Mega i Mysen. Et lite poeng overfor venninnene fra Drammen er at det er kun 3 produsenter i landet og de befinner seg her i Indre Østfold. Det er enkelt å tilbrede og smaker fortreffelig:) Vil du ha tips ad. tilbehør og saus så gi meg et hint. Vi skal også ha gjester på lørdag og nettopp Liveche står på menyen. Garantert vellykket;)og garantert gourmet.

Nei, klokka flyr og senga venter.
Ha en god natt og super dag i morgen (-uten snø håper jeg....)

:-)

Tante Julie sa...

Et tips til lørdagsmiddag.
Soyaglasert ribbe med bakte rotgrønnsaker,eple / løkkompott, hasselbackpoteter og appelsin/soyasjy.
Fantastisk godt !!
Selv om du bruker ribbe er det absolutt ingenting som minner om jul ved denne retten.
Oppskrifte finner du på Gildes nettsider.
Lykke til !

hvorfor ikke... sa...

Heipådegdu!
Så koselig innlegg...det smitter!
blir takknemmelig og GLAD her jeg sitter...for ALT som gjør meg GLAD!

hehehe, ja hva annet kan man drive med, liksom, hehe! Må rydde jeg også...sønn og samboer kommer hjem i helga...det er bare såååå kos! men gjesterommet fungerer som alt-mulig-lagrings-rom i oppussinga, godt å få et dytt til å ta fatt...og finne frem sengene igjen, hehe!
god dag til deg;)

Anitas hus sa...

Koselig innlegg og vi blir nok glad over de samme tingene i livet;)
Har ikke noen forslag på hva du kan servere, men jeg pleier å sette meg ned med kokebøkene mine og da blir jeg som regel inspirert av noe der.
Jeg var på middag hos en vennine for en tid tilbake og hun hadde laget asiatisk koldtbord. Det var vannvittig godt og mange spennende retter.
Lykke til.
Klemmer:O)

Anitas hus sa...

Ja, forresten. Roma synes jeg var en super ide. Blir liksom ikke det samme å feire julaften uten ungene, så i deres sko ville jeg gjort akkurat det samme;)

Viola sa...

Vilket härligt inlägg du ger oss, är nu hemma igen i kylan, burr, väldigt kallt, längtar tillbaka till värmen, klem

Tulip sa...

Ja, det er ofte de nærmeste som gjør en glad.
Så koselig at dere skal reise bort i jula, bare dere to! Blir sikkert veldig fin tur, romantisk og uten stress. heldige dere!

Som Mine Dager Er, sa...

Det er mye man kan glede seg over, og det viktigste er de nære ting, noe du er veldig flink til å gjøre. Å kjenne på gledene gjør at man også kjenner takknemligheten.

Og du, som jeg unner dere den Roma turen! Må da være himmelrik og paradis og julaften på en gang ;-) Skikkelig herlig å se fram til. Skjønner godt hva du mener når du sier "Åh, som jeg gleder meg til jul i år". Det blir godt med en kjærlighetstur bare dere to.

Klem fra Marit

liven sa...

Kjekt å høre om hva som gjør andre glad!!
Mange ting som gir meg lykkefølesle........og det er gjerne de små tingene i hverdagen:o)
Du kommer nok på noe å servere....
spennende:o)
Vi inviterer gjester ganske ofte om høsten og da er det som regel skalldyr på menyen!! Enlelt og greit......og folk spiser!!

Ha en fin kveld:o)

Som Mine Dager Er, sa...

Jeg har en arbeidskollega som har vært i Roma utallige ganger og han lovpriser byen. Skal høre med ham om han har noen stalltips på restaurantbesøk og andre must-see ;-)

Monica sa...

Hei! Fint innlegg:) Lett å glemme slikt i en travel hverdag...
Så heldig du er som skal til Roma da, selv om det sikkert er litt rart å feire jul uten ungene...
Koselige bilder:)

Kari - My home is my Castle sa...

Et nydelig innlegg :))
Jeg har dessverre ikke noe forslag til mat på lørdag, men er sikker på at du finner ut av det ;)
Kjempekos med venninnetreff hihi..

Ha en fin dag
Klem,Kari

Tone sa...

Roma Roma!!
Glemmer aldri palmesøndag foran Peterskirken, der de strødde palmeblader oppover gata, gregoriansk kirkemusikk over alt, og et stort antall nonner i kor.
Det var nesten så jeg ble skikkelig katolsk! Magisk.
Og når disse vakre rålekre (hehe..)kardinalene løp rundt i sine lilla lange kapper ble jeg helt satt tilbake til intense "Tornefuglene..."
Unner dere denne turen.
Klem fra sprutregnet og tone

hvorfor ikke... sa...

Det er sikkert 25 år siden jeg har gått på skøyter, også...men man kan jo ikke slutte! Den lekne følelsen tror jeg vi to har felles;)
Ganske loddent her også...så nå MÅÅÅÅ jeg rydde og vaske. Lykke til du, også!

Nikoline sa...

Hei igjen!
Reknar med at eg søv meg gjennom foreståande helg,ja....
Herleg med tidleg fri,ikkje fullt så herleg å bruka fritida med vaskefilla! Og denne vintersola er så forbaska avslørande!!Skulle visst teke meg ein runde med filla eg også..
Kos deg innimellom då..
Torsdagsklem

A home far away sa...

Så många fina bilder och det är en så oerhört positiv egenskap att vara glad i själen:-

Hoppas att du har en fin kväll
Kram Gunilla i Singapore

Mia sa...

Masse hyggelige ting som gjør deg glad. Og så Roma da... det høres helt herlig ut. ROma er nok min favoritt by nr. 1, og jeg har vært der utallige ganger, men aldrig til jul. Det høres jos så spennende, annerledes og ikke minst romantisk ut. Jeg regner med at dere får en jul utenom det vanlige, og noe dere kommer til å leve lenge på. Jul hos oss, derimot, er fortsatt en åpen kapittel, men regner med at det blir hjemme (skal nok ha noen familiemedlemmer hos oss også).

christinasinteriør sa...

Så koselige bilde og fint innlegg!
Er enig i at ektorpen ikke er fin utslitt! Men dette er ei stue jeg kun bruker i selskap,jul etc...Kan hende den holder seg der inne?!?
Men se på den andre jeg hadde inn nå...Hva tror du om den?
Jeg tviler veldig...
Hihi!! Derfor har jeg dere heldigvis!
Klem!

Blått er flott sa...

Hei,

Har tittet litt rundt på bloggen din - så koselig hus du har, og for et tun!!
Moro å oppdage bloggen din :)

Synnøve sa...

Bra å kunne glede seg over de bittesmå ting også... :) Og så herlig med jul i Roma...!! Tenk, det blir sikkert en fantastisk flott og annerledes jul, og hvorfor ikke ;) Ha en herlig helg! Synnøve :)

Karen sa...

Åh for en fantastisk blogg :) Så mange pene bilder og ideer...
Jeg og min mann har nettopp kjøpt oss en gård i Lofoten. Flytta fra blokkleilighetn i Bergen, til stort hus med gård og uendelig mange muligheter...
I den anledning har jeg forvillet meg inn i disse interiørbloggene rundtom, og suger til meg inspirasjon. Det er så mye jeg har lyst å gjøre!!!
Men det er dyrt å etablere seg på nytt, så det kribler nesten frustrerende og fortvilende godt i hele kroppen, når jeg tenker og planlegger og venter på at økonomien skal tillate meg og forme rom for rom...

Har funnet noen gamle møbler i fjøset som jeg planlegger å pusse opp og plassere rundtom, for jeg vil jo holde på gårdstilen så godt jeg kan :)

Stikk gjerne innom bloggen min - jeg kommer tilbake hit iallfall :)