onsdag 16. juli 2008

Hjemmeferie foraktes ei heller.....

For jeg syns nemlig DET er ferie, vel så mye som noe annet; det å ha fri og være HJEMME!.Jeg blir bare mer og mer en skikkelig hjemmegris og koser meg virkelig disse dagene jeg går rundt og sysler med mitt.
Været er ikke all verden, men det er i allefall stabilt god klestørk. (Er det nødvendig at det skal blåse hele tiden, hele året da???).
Det søte teppet jeg kjøpte hos Princess i vår har flittig blitt brukt på stranda i ferien. Nå lukter det sommerfriskt skyllemiddel av det og henger på en stol i stuen :-)

Humla suser og rosene klatrer. Det er morsomt å se det blomstrer og gror!


Rosa New Dawn er noe av det vakreste jeg vet.... Duften er like svak og nydelig som fargen og knoppene står i kø for å springe ut. Skulle ønske det varte evig.
I ettermiddag har jeg sittet og plukket frø av mine sorte stemorsblomster. De er puttet i et kaffefilter og forhåpentligvis har jeg mange sorte stemor til neste vår også ;-)Her er en klatreplante jeg trodde var dau.
Men neida, den slynger seg fint oppetter stakittgjerdet den...

....og faktisk helt opp på taket på låven.
Lurer forresten på om jeg skal male portene på låven lys gråblå.... Hva tycks? Har sett det på en gammel, lekker gård langs veien og også på en låve ved et hus tilsvarende vårt. Det er bare SÅ lekkert. Litt vågalt kanskje, men jammen er det bare å male over dersom det blir skrekkelig stygt!

En liten kjapp en på soverommet....eh....en kjapp tur innom soverommet .-)
Fikk vasket sengetøy i går og det er selvfølgelig det beste som finnes å legge seg nydusjet i rent, duftende sengesett av fineste bomull.
På verandaen utenfor soverommet har vi sola lengst på kvelden.Det passer jo bare SÅ bra. Tenk så deilig å stupe rett til sengs etter et glass vin da!!
Slik som i går.....
Utsikt har vi også her, rett til en gård som har sola MYE lenger enn oss!!Utenfor "Barnehjemmet" har vi også en liten sitteplass. Jammen var det ikke et par vinglass her også....sukk....man har da ferie (hilsen svampen).
I am really having a great time at my holiday at home. I am working in my garden, I am cooking, washing clothes an drinking a bit of Chablis....
Ha en nydelig sommerkveld alle sammen.
Klem Torunn17 kommentarer:

tinemor sa...

Som det blomstrer og gror til deg!
Så deilig. Får skikkelig sommerfølels av bildene dine. For det får man ikke av det været vi har om dagen.
Kos deg videre med hjemme-ferie.
Vi pakker og vender nesen mot Oslo, Kristiansand og Danmark på lørdag. Gleder meg. Skal bli godt med ferie!
Klem

Miamor sa...

Neida, her er det ikke fare for skogbrann!! ihvertfall ikke i fjæra!!! Ser ut som du koooser deg hjemm !! Det er deilig å nyte hus og heim også! Kos deg videre før du reiser til trøndelag!1 Kanskje ser jeg deg i Gata!!!!

Mia sa...

Hjemmeferie er så absolutt ikke å forakte... egentlig synes jeg nesten det er den beste ferien; jeg sover best i min egen seng, maten (og vinen) hjemme er bedre enn på mange feriesteder og terrassen og solstolen kan jeg ha for meg selv...hihii. Og så kan jeg nyte hagen, rosene og blomstringen generellt uten å være bortreist akkurat når alt er på det fineste. Ikke dumt i det hele tatt. Men vinden, den kunne jeg nok vært foruten... som du sier: MÅ det blåse hele tiden???

christinasinteriør sa...

Så koselig! Ser jo ut som at dere har fint vær også!
Her er det 10 grader og regn:(
Så her må vi kose oss inne!!
Ha en nydelig torsdag!
Klem fra Christina!

Karna sa...

Oj så mange flotte bilder fra hjemmet og hagen din....jeg koser meg også hjemme, men må på en liten tur eller to, iallefall hvis det ikke er solskinn, ellers føler jeg at ferien ikke er brukt til noe...

Kos deg på stranden, her skinner også endelig solen, så lenge det varer...

Ann-Cathrin sa...

Takk for tips, viste om de forhandlerene, men tenker alltid at det er så langt dit...uten at jeg egentlig noen gang har sjekket ut hvor langt det egentlig er....;) Så flott du har det! Og helt enig at det er deilig med ferie hjemme!

tara sa...

så koselig du har det:)
veldig fine bilder!
klem

liven sa...

Heisann svampen:O)

Du hendelse så fint det er hos deg på dine uteplasser:O)
Så koselig......
Dette teppet ditt er make til en pute(forrige innlegg) og en brikke som jeg har!!
Det er så søtt!!
Så var jo soverommet ditt veldig innbydende også da!!
Jeg har også skiftet sengetøy i dag tilfelle jeg vil ha en kjapp en:O)
Men her kan vi ikke henge ut noe til tørk hvertfall.........eller kanskje det akkurat for øyeblikket er opphold. Utrolig!!!!
Nå håper vi på bedre dager så vi kan nyte den herlige tiden.........da blir nok jeg en svamp også:O)
Ha en fin kveld:O)

jorunnslilleverden sa...

Så flotte bilder! Her var det skikkelig sommerstemning, ser jo ikke på bildene at det blåser så fælt ;0) Jeg er også et skikkelig "hjemmemenneske". Skal ha ferie om en uke, og da skal jeg passe hunden til søsteren min som skal til syden.

Nikoline sa...

Hei. Så kjempefin side du har! Eg kosar meg verkeleg med dei flotte bilda og den humoristiske teksten din.
Eg er heilt fersk i bloggverden, men synes det er utruleg spennande! Ta gjerne ein titt innom til meg.
Ha ein fortsatt fin ferie og ein fin kveld vidare.
Sommarhelsing frå Nikoline

Loppelasset sa...

Hei! Så kjekt at du koser deg hjemme :-) Kunne trengt en som deg hos meg nå, fått litt skikk på hvor ting og tang skal stå, gjort det like koselig som hos deg, her blir det bare pakket opp av kassen og satt der det er plass.... Og lysestaker vekker ikke akkurat entusiasme hos min bedre halvdel for tiden,tvert om hihi
Kos deg videre!
Hilsen Mette

GundaM sa...

Deilig å se at det ikke bare er jeg som koser meg hjemme og ikke stresser rundt men det blir da snart det og...

New Dawn er også min favoritt her i hagen men jeg har den så langt unna sittestedet, må lage en ny plass der nede med benk enker jeg;)

takk for titten, nydelige bilder.

prinsessa1976 sa...

Ja det er jeg enig i. Jeg begynner på jobb igjen på mandag men jeg har så mye fri at jeg har plenty at tid til å kose meg hjemme. Håper finværet kommer, da skal jeg bruke sene kvelder på terrassen men levende lys, vin osv. Å den myggjakta. Du kan godt få være med for det er mange mygg å ta av:O)

Guldkant På Livet sa...

Så vackra bilder på hemmets uteplats och sovrum, så himla mysigt!!! Jadå, jag håller helt med dig, jag firar ofta semester i mitt hem, då känns det att jag är ledig på riktigt! Jag njuter av att vara hemma. I lugn och ro. Ha en skön sommar! Mari.

Berit sa...

ÅÅÅ så herlig det var her hos deg!!
Ferie, og litt dovne dager, herlig.
Men det ser ikke ut som du har dovne dager, med stor hage, masse blomster!
Så deilig det såg ut med sol på terassen, vin i glasset, sengetøy som er tørket i solen,det kan ike bli bedre.

Tok en kikk nedover siden din og såg hytta som var pusset opp. Helt topp!! Går rundt med tanker om jeg skal pusse opp på hytta vår, vanskelig synes jeg, men så er det så flott hos andre.
Tror jeg skal ta det gradvis, male tak, og beise vinduer,og nye lysmalt liser. Tror det hadde hjelpt på...
Ha iallefall fin ferie fortsatt!!

kari - carpe diem sa...

Hei, har sett bloggen din når jeg har vært innom flere andre blogg-venner i blogglandia, men aldri kikket skikkelig igjennom, men det skal jeg jammen gjøre, for her var det masse nydelig og koselig!
klem fra smøla

hvorfor ikke... sa...

Hei Torunn!

Ååååh!nå fikk jeg sånn "humla suser og rosene klatrer følelse"
også så koselig med den plassen rett utenfor soverommet...og innbydene soverom...nei, nå skal jeg vaske sengetøyet, jeg også - nyter å kjenne lukten av sol og vind når en kryper til køys!

Du tar så flotte bilder!

...og TUSEN, TUSEN TAKK for award`en som kom i retur. Veldig koselig kommentar, Torunn! Jeg tar i mot med åpne armer og smil rundt munnen...og en liten "yoho-svingom" Ingenting er så koselig som at folk stikker innom bloggen og trives!
- takker og bukker, neier og nikker så flettene flagrer;)

smil fra Torunn