søndag 8. mars 2009

En smule redusert....

Hagepuslerier 2009 001

Jeg var i 40 årslag i går kveld. Det var laget som fikk vaska seg litt det og det kjennes på kroppen i dag. Det er ikke  lenger bare å riste på hue, så er alt greit liksom...... Men moro var det!

Hagepuslerier 2009 013

Jeg har sådd lit i helgen . På det øverste bildet er frøene fra de sorte stemorene jeg hadde i fjor. Det er oppbevart i kaffefilter i hele vinter og jeg er veldig spent på om det blir noen blomster av det i år :-)

I boden ved sien av garasjen her jeg et eget plantebord som dere kan skimte litt av på bildet over. Det er hverken plass nok eller lys nok der til at minidrivhusene kan stå der, så derfor er bla bordet i biblioteket tatt i bruk som oppbevaringsplass mens seg venter på at det skal spire.

Hagepuslerier 2009 019

Hagepuslerier 2009 020

Korianderen spirer som bare det allerede!

Hagepuslerier 2009 016

Jeg var på Plantasjen på torsdag og da fikk jeg kjøpt stiklinger av både petunia og fuchsia. Varer de (og for ikke å snakke om; vokser de seg store...) frem til våren/sommeren? Det kan bli lenge å passe på alle disse greiene.....i dag snør det nemlig sidelengs her og det er nesten så vi må ut å måke! ¤#%&#¤%&/()/&%¤#%

Hagepuslerier 2009 004

Jeg har tatt flere stiklinger av Mårbackaene mine og får bare være tålmodig og kose meg med de inne så lenge. Og mens jeg venter, koser jeg meg med Blommor og Trädgård. Et fantastisk frodig og inspirerende blad du absolutt bør løpe og kjøpe :-)

Klem Torunn

21 kommentarer:

Anitas hus sa...

Hahaha, unnskyld at jeg ler, men når jeg leste overskriften din på en søndag morgen tenkte jeg bare en ting; selvpålagt, haha. Jeg fikk jo rett i det. Men det er som regel gøy så lenge det varer, selv om en angrer en smule dagen etter. Du får bare ta livet med ro idag.

Her snør det også sidelengs, stoooore filler. Er redd det blir mye snø av dette her. Herregud, vi har jo nesten en meter fra før. Skal det aldri ta slutt.
Godt å få litt vårlige bilder fra deg da, suger til meg alle vårtegn.

Ha en fin og redusert søndag!
Klem fra Anita:O)

Christinas låvebutikk sa...

Hei hei Torunn!
Det kan ta på med 40 års dager ja! He he!
Tror jeg skal kjøpe meg ett hageblad! 3 mål tomt å jobbe meg i sommer! gusj!
Ha en fin dag!

Japsee sa...

Ja det har vel lett for å blir sånn dagen derpå.

Så flink du har vært med hage forbereding. Det blir vel snart noe såing her også. men jeg tror jeg skal begrense meg litt, det er lettere å lykkes med noen.

Ha en flott dag. klem fra meg

Anonym sa...

Ja, den som hadde vært førr.. akk,ja..

Herlige planter.. men jeg kommer ikke til å så i år.. liten tid og dårlig plass. Og når det koster kun 50,- for en bakke med 12 planter, ja da løper jeg heller i plantesentret:o))

Kos dæ Torunn.. regner med du pleier hodet nå:o))

Hulda sa...

Så herlig med frøsåing. Vi skal også snart i gang med det. Mye jobb, men koselig også. :)

Hege sa...

Hei Torunn:) Så deilig og vårlig innlegg. Skjønner det bare er å legge seg i selene nå. Kanskje kan jeg hente litt inspirasjon hos deg?! Og veska får du nok se for den skal brukes på jobb. God hvit søndag (på alle måter;)) He,he...

Guttemamma sa...

Ikke bare bare å gå på fest i vår alder nei...
Herlige såsaker du har satt i gang med,Torunn!!
ha en fin søndag, dårlig form eller ei...
klem

Litt av Mitt, Jorunn sa...

Så spennende med så mye frø og avleggere du har sådd! Får håpe det blir mange mange fargerike sommerblomster ut av det :0) Selvgjort er velgjort ;0) Ja du, jeg liker vinteren jeg altså, men nå kan det jammen bli litt for mye snø selv for meg! Det er som de sier, at når det ligger snø på 17. mai så blir det en sen vår... Nei, så ille blir det vel tross alt ikke, hi hi. Ta deg en paracet eller to og kos deg resten av søndagen :0)

Kerstin sa...

Herlighet så mye du har sådd da...jammen ser du proff ut også.. Håper alt klarer seg , slik tenker jeg også...skal så noen urter tenkte jeg.

Ja vi kan lurer på hvorfor folk kaster slike fine skatter, men da har jo vi loppedamene mulighet til å skaffe seg lekre ting:O=)

Nyt dagen og plei hodet ditt godt=)
Klem Kerstin

liven sa...

Ja slik er det.....dagen derpå er ikke god!!!
Uff og uff.....
Ser at du er endel mer avangsert enn meg ja på såfronten!!
Jeg har tatt i bruk arbeidsrommet nå....men tenker å ha eplass i kjelleren etterhvert!
Planene er der!!
ser at du trer plast over stiklingene av pelargoniumen....må jeg det??
Ja jeg spør jeg:o)
Har bare satt dem lyst jeg....

Ha en fortsatt fin søndag Torunn....og stell godt med deg selv:o)

pepperkverna sa...

Dette "lukter" vår! Så herlig! Håper formen kommer seg i løpet av dagen.....Hege

GundaM sa...

Ja, det bladet er herlig! Rart som svenskene får det til du på bladfronten...?

Lykke til med spiringa Torunn ;) Og legg deg tidlig ikveld!

Dagny sa...

Fleire som er reduserte etter feiring, ser eg. Vi slo saman to 40 års-, ein 45 års- og ein 50 års feiringar i venne/familieflokken, og det kjennest på kroppen i dag ja...

Du er jammen flink som sår, har ikkje tolmod til slikt, eg. Kjøper ferdig til vårs ;-) Og her har det vore sol og 6-8 grader i dagesvis, så no er vårkjensla sterk (strø-strø salt i såret, he-he!)

Som mine dager er sa...

Åj, er du i gang allerede?! Jeg tror sannelig jeg ble kraftig inspirert jeg nå. Skal få tak i noen stiklinger og frø og starte sommeren jeg også nå ja!!! Jeg har også mangel på vindusposter og voksested for frøene, så det blir nok litt over alt hos meg ;-) Snø har vi nok av her også - i tillegg til at vi holder på å blåse bort i de kraftigste vind-rossene ... usj.

Klem fra Marit

Monica sa...

Håper du har større suksess med spiringa enn jeg;)Det er i alle fall en deilig tid fremover:)Klem

Josefine sa...

Hei..kan bli litt skjelven etter et skikkelig førtiårs-lag ja..hi.hi Godt at en kan hente seg inn igjen om søndagen.

Herlig å se så masse spirer..går rette veien nå heldigvis. Har ikke kommet så langt enda jeg, men gleder meg til å få plantet litt de neste ukene. Ønsker deg en fin uke, klem

Livy sa...

Heisann!
Håper formen er bedre nå:-)

Blir i så godt humør av å se bildene dine i dag, jeg lengter etter våren!!

Ønsker deg en fin ny uke! Klem fra Livy

Karna sa...

Så flink du er, jeg har prøvd meg på å så bare en gang, da hadde jeg brett med stiklinger og spirer over hele huset...og bare noen få planter som klarte seg når jeg plantet de ut...så det har jeg gitt opp. Kjøper for det meste stauder som klarer seg ute i løpet av vinteren, da mangelen på plass til vinterlagring er svært begrenset....

Lykke til med plantene, snart kan du sette dem ut....våren kommer den!

Min Verden Hanne sa...

Takk :) Jeg visste ikke at det gikk an å kjøpe stiklinger. Det er noe for meg iallefall! Hva du skal kjøpe av jord ja. Hvis du kan få tilkjørt matjord - er det å anbefale hvis du skal ha mye. Jeg tør ikke kjøpe lass med matjord pga iberiasnegler som alle har unntatt oss. Jeg kjøper sekker med plantejord. Roser trenger kukompost, kukompost fylles inn i alle andre bed også, 50/50 med plante/kukompost. Må ikke bli for mye gjødning heller. Unntatt Pioner - de blir syke av kukompost. Bruker bare ferdig gjødslet plantejord. Som du skjønner - dette er en vitenskap :) Kjøp deg en hagebok eller lån flere på biblioteket. Pelargonia trenger "krukkejord" - som du også lett kan lage selv med lecakuler, sand, plantejord. Rhododendron trenger sur jord (furunåler, bark) - skjønner du... ikke helt greit dette :D Du kan få kjøpt alt ferdig, men det er veldig, veldig dyrt. Jeg har lest og lest og lest i mange år nå for å finne ut av alt og jeg lærer nytt hvert år. Vi får vel ta et bloggtreff hjemme hos deg tenker jeg - med litt kaffe på terrassen til slutt... Snakkes!

naturglede sa...

Smiler til deg. Idag er det mandag og sikkert en helt fin dag? Her skinner sola etter helgas snøfall, og det er bare herlig. Ha en fin dag.)

Vår verden / Ingunn LGF sa...

Hei!
Takk for hyggelig og varmende kommentar hos meg. Ønsker din mor en riktig god bedring, vær snill å gi henne en real klem fra meg! Ha en fortsatt fin uke, klem fra Ingunn