søndag 27. september 2009

Inn ei dør og opp en trapp…..

Når jeg snakker om låven, er det sikkert noen som ser for seg en skikkelig flott, gammel låve. Med laftede vegger og masse historie i disse veggene. Riktig så idyllisk er det nok ikke.

DSCN9004 DSCN9005

“Låven” består av en dobbel garasje og en snekkerbu i 1 etg. I 2 etg befinner det seg to oppholdsrom, hvor det ene rommet har vært mitt kontor mens jeg har drevet eget firma. Låven er bygget på begynnelsen av 90-tallet,  i en stil som passer til resten av tunet. Det er de forrige eierne som har satt navn på bygningene og vi har tatt det med oss videre.

DSCN8979 DSCN8981

Vi har 4 bygninger på tunet vårt. Tre av dem er brukshus. Det er ikke til å unngå at det til tider oppstår litt kaos her og der. Låven er et typisk sted for kaos., ukontrollert sådann!Vi bruker ikke rommene her til daglig og da har det lett for at ting vi heller ikke bruker til daglig blir satt dit “på vent”. I dag har jeg tatt en sjau og begynt å få orden i kaoset. Et rom er ferdig, mens det andre håper jeg å bli ferdig med i løpet av høstferien. Fordi jeg må ha noe å blogge om i morgen også, får dere bare en ørliten smakebit av det ene rommet i dag :-). Dere som har fulgt med en stund husker kanskje at jeg malte veggene her i fjor på denne tiden. Jeg liker å trekke hit på høsten. I dag har jeg ikke gjort annet enn å vaske og innrede på nytt. De hvitmalte stolene er fra farmors hus. Det er også filleryene på gulvet. Det er kun to møbler i bruk her nå som er nye. Resten er gamle, arvede møbler med sjel og sjarme.

DSCN8963 DSCN8965

Begge disse boksene og også sleivene er fra farmors hus. Sleivene har mine oldeforeldre, og kanskje til og med mine tippoldeforeldre, hatt! De har fått for mye medfart til at de kan brukes nå, men de gjør seg godt til pynt i en låven :-).

For dere som vil følge med på resten, er dere hjertelig velkommen tilbake i morgen. Nyt søndagskvelden! (Og det beste med min søndagskveld, er jo at jeg ikke opp tidlig i morgen .-)

Klem Torunn

18 kommentarer:

Magny sa...

vidunderlig vakkert.....

Jannicke sa...

Virker som et flott sted..
jeg vil gjerne følge med på resten!
God start på høstferien til deg!!
Klem J.

Linda sa...

Heisann. Så flott å ha noen ekstra-rom her og der:) Det virker som om dere har en helt utrolig flott eiendom:)

Jeg gleder meg til å se flere bilder:)

Ha en fortsatt fin ferie:)
Klem Linda

Josefine sa...

Heisan..

Så koselige bilder fra låven:)
Må si jeg blir bittelittegranne misunnelig når jeg hører om flere hus på tunet! Skjønner jo at det fort kan bli oppbevaringsplass også, men likevel...så kjekt det må være å ha så god plass!!

Koselige bokser du viser:)

Ønsker deg en fin høstferie..
Klem

Torsdag sa...

Good to have a place like that.
My grandfathers farm is in "Ostpreussen" still occupied by Poland. I'm missing living on my familys place so I enjoy living some weeks of the year on a farm in Norway.
Hilser hartmut

BEA sa...

Det høres "låvende" ut:o))
og det ante meg at det var ett av uthusene på tunet:o)) uansett ser det råtrivelig ut.. spesielt når man kan pynte med slektshistorie!!!

Kos dæ.. æ skal dessverre tidlig opp i morra;((

Ragnhild / Wallas Verden sa...

Godt å ha en slik plass da. Også så koslig. Jeg har også en mengder med slike gamle sleiver etter formødre. Noen av de er faktisk laget av bein. Utrolig å tenke på hvor mye de er rørt rundt i grytene med.

Ha en herlig fridag i morra.
Klem:)

åsemor sa...

Supermisunnelig på låven, så deilig å ha en plass for seg selv.
Stikker innomfor å se det ferdige resultatet.

Kos deg emd høstferien ;)

trønder sa...

Sååå flott!!

Hespe sa...

Sååå heldig du er Torunn. Så kos å ha et slikt sted å "trekke seg tilbake" til.... Og låvekaféen - gleder meg til den kommer ;o)

Ha en fin søndagskveld, og herlig kommende uke!

Klem fra Hildegunn

sologbolig sa...

Å så deilig det må være å ha slike flotte ekstra rom. Ha ein fin høstferie og kos deg. Det skal eg, tar ein Bergenstur i morra.

liven sa...

Så fint her er Torunn!!
så kjekt med måvære å ha et slikt sted å bruke!
Fine gamle saker og stolene var jo nydelige!
Gleder meg veldig til å se mer!
Ha en fin kveld og nyt høstferien din :o)

MINE-BLOMSTER-MINE-BLOM sa...

Ønsker virkelig å få se noe mer. Så spennende og fint du har det... Det her har alltid vært vår drøm. Vi skal bygge på stue nå.. og om litt et sanserom på tomten vår. Det blir som et lite uthus. Kansje jeg kan få noen ideer fra deg.. :O)
Jeg kommer selv til å hvise frem det vi gjør etterhvert som byggene kommer opp. Så har du lyst, får du lov.. til å følge med hos meg og.
Varm hilsen til en som spent følger med.. :O)
Mine Blomster
Birgitte

Anonym sa...

Spennende.

Kerstin sa...

Herlig rom du har..med så mange sjarmerende vakre. ting... Gleder meg til å følge med på resten =)

her bøtter det ned med massevis av regn... håper hver dag at det skal slutte og solen skal komme frem...
Klemmer Kerstin

mormorelsie... sa...

Tack för titten,vilka underbara burkar du har står där på hyllan.
kram o ha en go dag
ninni

Om å få livet snudd på hodet.. sa...

Ja det er jo litt morsomt å tenke på disse fantomsmertene.. Det er liksom helt ulogisk...Men det er nå litt rart at du ikke har hørt om det da Torunn.. Det er nesten enda litt morsommere ;)..Hihi.. Og helt enig med deg om at det er mye tragisk her i landet også.. Og som lærere burde ikke dere ha ansvaret for alt det sosialarbeidet dere får i tillegg til det faglige dere har ansvar for. Da burde skolene ansette sosionomer som jeg holder på å utdanne meg til, sånn at vi kunne tatt den biten.. Sånn at dere kan drive med det dere har tatt utdannelsen dere til... Oj, nå ble jeg litt politisk her tidlig på morgenen.. Ha en super dag du også! Klem fra Linda :)

MumsiMumsan sa...

Så deilig med rom man kan hjemme seg bort på :)
Gleder meg til resten!
Ha en flott høstferie - er sååå deilig med lat morgen i dag mens mumsemannen raste av gårde :)
Mumseklem fra meg :)