tirsdag 1. september 2009

Forlengelse av sommeren

Som noen kanskje husker, så malte jeg stuen i sommer. Før og etterbilder har jeg vist tidligere, men jeg er bare kort innpå med en kjapp repetisjon. Årsak; Nye gardiner er hengt opp i dag! Nedenfor ser dere både veggfarge og gardiner før omkalfatringen.

DSCN8412

På gave- og inetriørmessen for et par uker siden, kom vi skade for å bestille en hel del godbiter fra Miljøgården(huff så grusomt). Jeg har alltid likt varene deres, men i år syns jeg de overgikk seg selv fullstendig! SÅÅÅÅ mye lekkert! Vi bestilte både bilder, tallerkenhylle, bokhylle, benk og annet småsnacks. Desverre så er det meste ikke kommet enda, men i går kom i allefall de nye gardinene vi bestilte.

DSCN8686 DSCN8688

Hvite florlette gardiner, som virkelig gir en følelse av sommer litt til. Intensjonen er å henge opp de brune til jul, men vi får nå se….

DSCN8690 DSCN8687

Søte små blonder i kanten var det jeg falt for. For ikke å snakke om alt lyset de slipper inn! Jeg har hele tiden hevdet at hvitt er en isolerende farge, som gir lite energi (Dere som har lest fargepsykologi vet jo det…. Hvitt skal helst ikke brukes for mye av rundt personer med angst feks…) Men den gir mye lys i det minste! Og det trengs. Og det trengs bare mer og mer lys….. (trodde aldri jeg skulle komme i den alderen heller)

DSCN8708 DSCN8715

Hagen har jeg gitt opp, mer eller mindre. Med både jobb og studier kjenner jeg at tidsklemma er faretruende nær. Men moro er det! Selv om endel annet må forsakes. Det gjelder bl.a. hagen. Nå regner det meste bort fortsatt, så det er nesten ikke rå og få vært ute så lenge i slengen at jeg rekker å klippe bort drukna blomster heller. Jeg hadde i det minste håpet at høsten skulle bli fin etter den våte sommeren, men neida. Men det finnes da blomster som har overlevd så langt. Og i dag var jeg en runde og klippet inn noen for å pynte opp litt i stuen. Både astersen og okstoberbergknappen er flott nå, i herlige høstfarger.

DSCN8702 DSCN8703

Dahliaene er trofaste og blomstrer fint enda. Klippet med meg en stor bukett inn i dag! Og alle disse vakre fargene skal nytes resten av uken. Og forhåpentligvis gi meg nødvendig energi og inspirasjon til å fulleføre uken med stil :-)

Klem Torunn

16 kommentarer:

sylysten sa...

Åååå det var lekre gardiner;o))))
Nå ble jeg litt misunnelig;o))
Og blomstene var jo neimen ikke av veien de heller;o)
Klem
Linda;o)

miss marple sa...

...ikke vanskelig å gå bananas hos Miljøgården,nei...har bestilt gardiner der jeg også...mine er linfargede,gleder meg!!
Ha en topp kveld,her går tiden med til pakking nå,torsdag morgen drar vi til Dublin med jobben til KnutErik..leit,gitt...

My home is my Castle - by Kari sa...

Åhh så nydelige de gardinene var :)))
Skikkelig flotte som kunne passet godt her hjemme hos meg ;)

Nydelige blomster og..
jeg har og gitt opp hagen. Orker ikke i dette været..

Klem,Kari

home 4us sa...

Likte den nye stua kjempegodt:)

Josefine sa...

Å så fine bilder du har tatt både inne og ute. Skal si det ble forandring med lyse gardiner...helt nydelige var de. Og lysekronen var bare så fiiin, sånn har jeg lyst på også! Go'nattklem fra meg

GundaM sa...

Nydelig bukett du har tatt inn og de lyse gardinene var så søte;)

Sommer ja...og hage, har gitt opp det jeg også føles det ut som, det styrer seg selv egentlig;)

Guttemamma sa...

Helt utrolig herlige farger påblomstene dine Torunn!! Gitt op hagen her og,holder liv i plantene på trappa bare. Skjønner godt at hverdagen din kom så det sang...
nydelige gardine,jeg har hvite i stua hele året!! Klem

Ragnhild / Wallas Verden sa...

Nydelig gardiner. Var virkelig lyse og lette.

Ønsker deg en fin uke;)
Klem

Jannicke sa...

Elsket de gardinene!!
Fine blomster i vinduskarmen også!!!
Akkurat hjemme fra en vannvittig travel vakt! Hele dagen i dag har vært spinnvill!! Begynte med innbrudd i garasjen på morgenkvisten.. Av og til bare skjer ALT!!
Nå er jeg snart klar for puten..
Og Ja, snart helg igjen! Klem J.

Som mine dager er sa...

De gardinene gjorde susen. For en forskjell! Det er ikke hvitt som er en isorerende farge - det er sort som er det. Synes iallefall jeg. I det hvite har du lyset - som er så viktig etter hvert som vi blir gaml ... mer voksen!

Vis oss bilder av alt det andre dere har bestilt etterhvert som de dukker opp.

Klem fra Marit

Om å få livet snudd på hodet.. sa...

Oj, så lekkert og lyst det var blitt! Det var en stooor forskjell! :o)-Linda-

helle - pirettehuset.dk sa...

Så fine hvide og lette blondegardiner du har fået. Det giver lys i stuen!

Dejligt du stadig kan plukke blomster i haven, trods studier.

Klem Helle

liven sa...

Lekre gardiner Torunn!!
Ja vi trenger bare mer og mer lys...det er nå sikkert!!
Nydelige dahlier og nyt dem inne du!
Hadde meg en runde i hagen i går og hos oss er det også vått!!!
I går ettermiddag hadde vi faktisk noen timer med opplett men i dag øser det ned igjen!!
ha en fin dag:o)

naturglede sa...

Så vakre gardiner. Jeg fikk meg nye i kjøkkenet i går, men de var bare enkle hvite blondegardiner. Lys må man ha. Nydelige blomser hos deg enda. Nyt høsten:)

Kerstin sa...

Nydelige gardine , syns det gjør godt å ha det lysere rundt meg jeg.. Alderen kanksje ?
Blomster bildene dine var kjemepfine...

Klem O=)

Tone sa...

Det har blitt skikkelig fint Torunn!! - a real makeover!

Nyt blomstene og sug til deg energien de gir - du gjør egentlig det meste med stil når jeg tenker meg om...og i det siste er det ikke så ofte jeg gjør det, for hjernecellene mine er på langtidsferie. For deres skyld håper jeg de er på en vingård i Toscana, de sitter bare der og venter på eiern sin. Altså meg.