tirsdag 21. juli 2009

Sommerlektyre…..

DSCN8165 DSCN8166

…..må man ha! Liggesåret har nå spredd seg til heeele ryggen, hele rumpa og er på vei nedfover mot leggene. Jeg tror stolputen er utslitt og det knriker litt i stolen også. Når man sitter på baken i en og samme stol i nesten 14 dager, kjennes det i allefall litt sånn ut :-). Lesingen er bare avbrutt av litt matlaging. Soling og bading har det blitt lite med, desverre. Det deilige sommerværet vi drømte om, har vært stort sett fraværende. I tillegg til en haug nye blader, har jeg også funnet frem blader fra i fjor og året før der og året før der igjen….. Noen er grundig lest, mens andre av de gamle bladene blir som nye, ettersom de ble litt mere overfladisk lest den gangen. Et blad jeg spesielt har fått øynene opp for den senere tid, er matmagasinet Nord. Et veldig inspirerende blad syns jeg! Lurer på om jeg skal begynne å summere hva jeg bruker i året på slike blader? Eller…, kanskje ikke? ;-)

DSCN8169

3 bøker har jeg lest de siste 2 ukene. Som jeg sa, anbefaler jeg sterkt Senor Peregrino. Det samme gjør jeg med “Hjemkomsten”. 2 vakre historier dette, som rører meg lang inn i hjertet. Den siste boken tygger jeg fortsatt på og må innrømme at jeg ennå ikke har skjønt hva den egentlig handlet om…..

Den store fordelen med å være på hytta er at det ikke er så mye å ordne med. Her sitter jeg med god samvittighet med boken, uten å tenke på alt som skulle vært gjort. Hadde hytta kun vært vår, hadde det nok vært litt mere prosjekter på gang, men sånn er det ikke :-). Nå gleder jeg meg til å komme hjem igjen om noen dager. Til å beskue mine blomstrende georginer, som i følge huspasseren har blitt store og flotte! Jeg gleder meg til å vaske og stryke klær (jepp….tro det, eller ei), til å rydde skap, gjøre hovedrent på badet osv… og ikke minst til å få på plass tingene jeg fikk med fra framors hus tidligere i sommer.

DSCN8164

Disse lekre skålene er kjøpt hos Dorothea på Vinterbro senter. (For dere som ikke har vært der; TA DERE EN TUR!!! )Jeg har tidligere kjøpt to gråbeige og jeg syns det er lekkert å kombinere flere farger. Dessuten har jeg vært på Home & Cottage. Snublet over et dritlekkert satinsengetøy som jeg bare måtte ha! Har flere planer for huset utover høsten, så det gjenstår å se hva som blir realisert og ikke (har nemlig en tendens til å ta meg litt vel mye vann over hodet og vet at jeg ikke rekker alt jeg drømmer om mens det er ferie). EN ting er sikkert; gangen og trappen skal males ferdig når jeg kommer hjem!

Tjo Ho, så lenge! Når jeg kan være på nett uten at jeg hører tellerskrittene fly avgårde, skal jeg ta igjen det tapte og besøke alle dere som er så flinke til å komme innom meg! Vi sees.

Klem Torunn

13 kommentarer:

Jannicke sa...

God morgen til deg.
Flotte skåler! Deilig å få litt farger inn på kjøkkenet..
Høres absolutt ut som at du slapper godt av på hytten ;o).
Det gjør jeg også... Vi blir nok her i 3 uker til, så godt jeg er på nett!!
Ike særlig sommervær her heller ;(.
Har heldigvis litt å gå på etter godværet i Hella, men jeg kjenner at tålmodighetskvoten næmer seg slutten. Og når jeg blir værsyk, DA er jeg sur da!!!!
Nyt dagen, Torunn! Klem J.

My home is my Castle - by Kari sa...

Herlig å bare kunne slappe av uten å tenke på alt man skulle gjort :)
Det er det som er så godt når man ikke er hjemme..

Kos deg videre, så gleder jeg meg til å se bilder av de flotte blomstene dine ;)

Klem,Kari

Fru Ekeby sa...

Hejsan! Tråkigt med dåligt väder och man inte kan sola och bada, men trevligt att kunna läsa böcker och tidningar utan dåligt samvete. Ha det bra önskar fru Ekeby!

Mia sa...

Per Pettersons bok, kan du tugga länge på, jag har ¨nnu inte förstått vad den handlar om faktiskt, och det är många månader sedan jag läste den...

Guttemamma sa...

Begynte på "øya" i går jeg....og har lest drømmehjerte i Tyrkia. Så de to du anbefaler er på vent:-). Men så er det frk Lackberg da....fått dilla etter de første...godt vi har lang ferie!! Flotte boller, Dorothea er livsfarlig...

Josefine sa...

Hei..

Så lekre skåler!

Takk for boktips...har ikke lest dem.
Litt deilig å få tid til å lese bøker også. Har ikke fått lest så mye denne sommeren. Vi holder på å male vegger i stuen, håper på lange gode lesestunder på sensommeren.. (som snart er..) Sommerklem

MOLLY sa...

Juhuu, jeg heier på deg, og ønsker deg på twitter, nå er det rasende festlige dager der inne:) Rett og slett så festlig at jeg bel værende der til 03.00, og med rødt i glasset, ikke værst langt ute i skogen!
Håper du har det alldeles nydelig og avslappende:)

BROCANTE sa...

Det er da deilig med en liten pause fra alle prosjekter også i blandt. Man tar seg igjen - får tid til å tenke og planlegge og kan starte på ny frisk når man er vel hjemme igjen. God fortsettlese på ferien.

Astrid sa...

Næmmen, så du befinner deg på 'mitt' nærsenter du altså? Greit å vite :) Ja, ikke sant Dorothea er fantastisk!!!! Og Home & Cottage, men det har jeg jo sagt mange ganger. Skålene dine er fantastiske, jeg kjøpte to blå der sist...

Nyt ferien din, med alt av prosjekter og gjøremål - og i dag er det SOL!

sologbolig sa...

Så deilig å bare slappe av og ha det fint. Eg kom igjen i fra tre ukers tur i Frankrike, Tyskland og Belgia (Brussel) i går. Har hatt ein deilig ferie heilt etter min smak : litt storby, mange småbyer, landsbygd, kloster, bymurer, kirker, strender, cafèar, shopping, lesing, mye god mat og vin. Godt for meg og slik vil eg ha det. Nyter kvert sekund. I dag har eg jobba i hagen, full av opparbeidd energi. Hagen har levd sitt eget liv mens eg har vert borte, så ....!! Ha ein fortsatt fin sommar og nyt dagane.

liven sa...

Hei torunn!!
Kjekt med slike inspirerende blader!!
og regne ut hva man bruker i år....nope!!! Får nok sjokk jeg da!!
søte skåler...er glad i slike jeg!!
Kjekt å planlegge prosjekter og enda kjekkere å få dem gjennomført!
Hadde såå mange ting jeg...men TTT
ha en fortsatt fin ferie....heldige lærere:o)
Har en stund igjen jeg også!!

Fyra årstider ღ My Lovely Four Seasons sa...

Vilka snygga skålar..känner igen de gröna finns i mitt skåp med.
Kram Lotta

L i n d a l o v e sa...

Hei, har aldri vært her inne før, men du har en veldig koselig blogg :o) Jeg skal akkurat til å begynne med "Hjemkomsten" selv.. Har lest Liza Marklund nettopp..må ha litt krim innimellom.. Når det gjelder Per Petterson sin bok så har jeg den hjemme, men ikke begynt på den ennå..Mye fordi jeg leste hans forrige bok "Ut å stjæle hester" og jeg ble ikke akkurat bergtatt av skrivestilen hans selv om han har fått mange priser nettopp for det..Jaja, ser ut som du har kost deg i sommer ihvertfall! God lesning! -Linda:o)