tirsdag 7. juli 2009

I barndommens rike

En fantastisk uke i Trøndelag er tilbakelagt. Vi har hatt herlige dager i Ytre Namdal, som har vist seg fra sin aller, aller vakreste side disse dagene. Det er et værhardt område, som like gjerne kunne bydt på +7 og pessregn som 20 garder og sol.

DSCN7794

Begge mine foreldre er født og oppvokst her ute ved kysten og det er her jeg tråkket mine bardomsben frem til jeg var tre år. Siden den gang har mang en sommerferie blitt tilbragt her. Hverken foreldre eller besteforeldre bor igjen her ute nå, men vi fortsetter å komme tilbake. År etter år. Ungene elsker å ferierer her og tiden her i år, ble en like stor suksess som alltid.

DSCN7804 DSCN7805

Vi har boltret oss i vakker, uberørt natur. Hvor eneste faren er å plumpe i kuruken :-). Bruset fra lakseelven på den ene siden og havet rett ut på den andre. Noe mere fredfylt sted finnes ikke på denne jord!

DSCN7818

Værbitte naust bader i kveldssol. Vi har ingen midnattsol her, men det er likevel lyst hele døgnet. Midt på sommeren er det ikke mange minuttene mellom solnedgang og soloppgang. Det er lett og bli døgnvill, dvs lett å glemme og legge seg .-)

DSCN7825

Fjæra nedenfor gården er et yndet sted for drivved entusiaster, rust- og skjellsamlere. Jeg har kommet hjem med både det ene og det andre.

DSCN7886

Fjæra er også et yndet sted for sosialt samvær og pølsegrilling. Og sosialt samvær har det vært i stort monn disse dagene. Jeg er stolt av å være trønder! For maken til gjestfrihet vi opplever når vi kommer oppover finnes det ikke noe annet sted jeg har vært. Ikke før jeg flyttet sørover skjønte jeg hvor åpne, frie og gjestmilde mitte eget folkeslag er. Jeg håper inderlig at jeg har fått med meg noe av dette og at ikke alt er blitt slipt av etter årene på Østlandet .-). For det er ingen tvil om at det er stor forskjell på væremåte…. Jeg passer på å sende en stor takk til dere alle (vi var vel 23 –minst-på det meste) for at vi får komme igjen og igjen og ikke minst takke for all hygge. Dette lever vi søringer leeenge på, skal jeg si dere!

DSCN8015 DSCN8020

Det lille rød huset på bildet over til venstre et min pappas. Her røyker han den deiligste laks hver sommer. Det går mot slutten på fjorårets forsyning og jeg gleder meg til ny :-). Jeg kan bare kjenne duften når vi åpner den døren…. En herlig blanding av sagflis, einer og fisk. Mmmmmmm….

Vi har også rukket å feire 90 årsdagen til min kjære farmor. Den nærmeste familien var samlet til et fantastisk godt måltid på et ferjeleie(!). De såklate gormetrestaurantene i storbyen er ikke i nærheten av å kunne hamle opp med det vi fikk servert der!

En voksen dame på 90 klarer seg ikke alene hjemme lenger og er derfor flyttet på hjem. Huset har stått tomt et år og nå har vi begynt å tømme og rydde det. En trist prosess, men midt i det hele også en skattejakt for oss litt smårare samlere.

DSCN8024 DSCN8043

Vi har tømt et helt loft med gamle saker og ting. Det meste har stått lagret etter mine oldeforeldre. Emaljekar, kjøkkenhåndkler, hvite blondeputer…osv osv…. Bilder kommer senere .-)

Jeg er hjemme noen dager nå, for å vaske klær og pakke om. I slutten av uken drar vi på hytta og skal fortsette de late dagene der. I skrivende stund er det så definitivt ikke noe godt hyttevær, men det retter seg vel. Hagen har godt av litt regn nå. Dere kan tro mine dahliaer har vokst seg store og flotte! Noen har så vidt begynt å blomstre også. Oppdatering følger!

DSCN8044

Avslutter med dette stemningsbildet fra trøndelagsturen. Fredelig? Jepp! Det er deilig å tenke på at det fortsatt er 5 uker igjen av ferien :-)

Fortsatt fredelig og god sommer til dere alle.

Klem Torunn

21 kommentarer:

MOLLY sa...

GJETT OM, nå har vi sendt de voksne på ferie videre, og holdt igjen ungene deres her;)
Men vi nyter, og fikk jammen drukket noen glass med vin....eeh....ganske mnage faktisk, og det var 1 år siden....juhuu, hvem trenger berg og dalbane, den kom gratis idèt jeg traff hodeputen;)

NYDELIGE bilder, fra storslått natur!!! Her var mange favoritter, fantastisk T. Det siste burde jo havnet i en konkurranse;) Samme med veien...osv osv

Tudeluuuuu, og nyte resten også:))

Laila sa...

For noen fantastiske flotte bilder
av en vakker natur.
Vi har virkelig et vakkert land
Ha en fin dag videre

Hellig Lykke sa...

Nydelige bilder av idyllisk natur. Skal selv nordover om 3 uker til Helgelandskysten. Gleder meg.
Fortsatt god sommer

Marie sa...

Vakre landlege bilde!
Rart med der ein har røter, ein føler seg heime der :)

My home is my Castle - by Kari sa...

For et herlig innlegg :)
Blir glad av å lese dette :)
Skjønner godt at dere har kost dere masse...
Gleder meg til å se skattene dine..

Sommerklem

liven sa...

Dette var litt av et sted!!
nydelig:o)
Skjønner at dere har kost dere her!!!
gleder meg til å se hvilke skatter du kom hjem med!!!
ha en fortsatt fin sommer Torunn:o)

Min Verden Hanne sa...

Så koselig :) Fortsatt god sommer. Hanne

GAWO sa...

Så koselig det var å lese dette. Og med de fine bildene til fikk jeg skikkelig sommer- og feriestemning over meg.

Livy sa...

Det høres herlig ut!!!
Ønsker deg en fortsatt fin sommer! Stor klem fra Livy

Viola sa...

VIlka underbara sommarbilder fårn mitt vackra grannland, så vackra naturbilder från din hembygd,,,fortsätt att njut av denna härliga sommaren...den ska vi leva på hela mörka årstiden, KLEMMER VIOLA

Tone sa...

TUSEN TAKK for vandringen i ditt barndoms rike!!!
Dette bloginnlegget må du skrive ut bildene fra og lage et album - det holder ikke å bla seg bakover for å finne dette igjen.
la det ligge på stuebordet når vinterdagene dine kommer........
Stor sommerklem fra budeia

Som mine dager er sa...

Så hjertens enig: det er bare nydelig. Det må da være et privilegium å kunne løpe rundt og oppleve dette fantastiske stedet som barn. Ikke rart man ønsker å vende tilbake igjen, år etter år.
Vakre bilder av en storslagen natur. Takk for at du deler. Alt ;-)

Og nyt de kommende ferieukene dine. Heldiggrisen!! Sitter på jobb jeg, og det er ikke mye storslagent her gitt ...

Klem fra Marit

Fyra årstider ♥ My Lovely Four Seasons sa...

Det vackraste jag sett på länge..
Kram Lotta

Berit T sa...

HERLIG PLASS!!!

Å rusle slik på gamle tomter er deilig, bruke tid og nyte.

Og spennende med utrydding av et gammelt hus, selv om det er vemodig. En hel livshistorie som "leses" i hver ting.

Kos deg videre i sommeren.

Hanna sa...

Så mycket fina bilder!
Hanna

Min Verden Hanne sa...

Thank you :)

Monicas Hage sa...

Deilige sommerbilder fra et vakkert sted:)

Tok navnet på husken, men mener det var Namdalsrose den heter...hmmm, jeg må sjekke;)

Monicas Hage sa...

Joda, den heter det:) Må jo nesten ha en slik du da;) Jeg har akkurat plantet min, men den ser nydelig ut. Den ble kjøpt hos Draglands Planteskole. Hvis du går inn der og søker på Namdalsrose, så ser du hvor vakker den kommer til å bli:)

Besta sa...

Skjønner godt at dere har hatt en fin ferie. Det hørtes flott ut og bildene taler for seg selv. Fantastisk natur.
Ha en fortsatt fin ferie.
Klem Marilyn

Sissel sa...

Så koselig! Jeg er også fra Trøndelag -men har ikke vært der siden i fjor sommer. Elsker de varme sommerene der oppe - når de en sjelden gang slår til :)

sue sa...

債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,商標,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社