torsdag 30. juli 2009

Hallen – før og etter

Da er jeg omsider ferdig, både med maling, vasking og stæsjing. Gjør nok klokest i å vise før-bildene først. I lite format og bli fort ferdig med dem. Disse bildene jeg jo ha tatt mens hallen var på det jævligste en gang? (grøss og gru det var i går, det var i går, det var i går)

DSCN8306 DSCN8307 DSCN8310

Han jeg deler hus med har jobbet 12 timersdager hele denne uka og da får jeg jammen gjort mye. Helt alene med meg og mitt, og bare meg selv.

DSCN8330 DSCN8343

Den rød trappa har nå blitt lysegrå, akkurat som i gamle dager. Nå minner den meg om loftstrappa til oldemor og oldefar. Bratt, glatt og lysegrå. Alle som en har vi ramlet ned trappa minst en gang, men ingen benbrudd eller hjernerystelse enda :-). Det lille som er av vegger i hallen er blitt malt hvit narcisse, som er den fargen jeg er mest glad i å bruke når jeg maler hvitt. Den gir en lun hvitfarge og får ikke det blåhvite skjæret som helt hvitt ofte kan få. Og som jeg ikke er så glad i.

DSCN8320 DSCN8333

Døren dere såvidt skimter på bildet over til venstre, leder ned til kjelleren. I rommet vi kommer ned i der, har vi både en hel vegg med skohyller (gjett hvem sine sko som dominerer den?) og stang til å henge fra oss jakker på. Så derfor ;“good bye” til rotete, møkkete skohyller i hallen. De er nå byttet ut med mine fine Ilse Jacobsen.

Haha…jeg dauer av latter! Dette kommer sikkert til å fungere i et kvarter, så er alle skoa oppe igjen. Hvem gidder å fly opp og ned hver gang man skal ha et nytt par sko? Eller en ny jakke? Veeel, jeg syns selv at tanken er supergod og så lenge vi er bare voksne hjemme, skal det få lov til å være sånn. Så får vi heller ta fra der av når røkla kommer hjem.

Den lekre puten som står på krakken, har en venninne sydd for meg. En deilig overraskelse en vakker vårdag.

DSCN8339 DSCN8341

Her ser dere litt mere av veggene. Ytterdøra vil jeg nok også male, men vi er litt uenig om farge :-).

Jeg har ikke kjøpt en ny prikk av ting eller møbel til hallen, så alt som er brukt har stått her før, eller andre steder i huset.

DSCN8317

Sommervesken min henger på stumtjeneren. Kjøpt hos KID i vår. 49,50. Mao et skikkelig husmorkupp! Det gamle brettet som står på kommoden fant jeg i farmors hus, likeså den hvite ponchoen. Den rødrutete rammen er kjøpt på IKEA for en mannsalder siden og kommer kanskje til å få et bilde i seg en gang :-).

Sterinlysene er tent for anledningen. Selv om det i dag virkelig er dagen for både levende lys og peiskos. Ute herjer høststormen. Det tordner og lyner (burde kanskje ikke vært på nett da??) og regnet pisker mot ruta som om fanden var nær.

  DSCN8324 DSCN8327

Det store messingspeilet har fått en runde med sølv, metallic felgspray. En varm gråfarge som passer godt til den varme hvite veggen.

DSCN8323 DSCN8331

Den gamle rullen er jeg usikker på hva er, hvilken funksjon den har hatt. Men jeg syns den er så vakker. Sauebjella er fra da morfar hadde sauer, lenge før jeg ble født.

DSCN8311 DSCN8315

Denne superfine klokken kom min kjære hjem med en dag! Den er stor, ca 60 cm i diameter. Den har fått plass på veggen midt i mort når vi kommer opp trappen til 2 etg.

DSCN8334 DSCN8335

Fattigmanns-stakene er kjøpt på loppis. Lampeskjermen er fra Herrgård Design. Pelargoniene er på vei inn i hus. En akutt redning fra drukningsdøden! Denne sommeren ser det ut til at blomstene må inn dersom vi skal få glede av dem. Men ferie har jeg og koser meg gjør jeg likevel :-). Alle prosjektene jeg skulle få unna er gjort. Så hva nå? Jeg går og funderer på om jeg skal male stua når jeg først er i siget. Min kjære mener vi bør vente. Vente på hva da, undres jeg? Til arbeidsiveren min har gitt seg og han må gjøre jobben? DET ville vært dumt det kjære :-)

The last two days I`ve been redecorating our hall. Bye, bye to all the shoes and jackets and welcome to beautiful flowers and fresh air :-).  Now I`m wondering to redecorate the livingroom aswell. My love means that we shuold wait. Wait for what, I wonder? :-)

Klem Torunn

32 kommentarer:

molly sa...

Nydelig Torunn, og var en hall, som ønsker gjestene velkommen. Du er så flink atte, og gleder meg til vi skal male kalkede vegger i Frankrike:)

Trappen er rålekker som lysgrå, min favorittfarge på trapp. Må nok be om fargekoden der;) Flinke jenta, og regner med mannen kommer hjem med blomster, kyss, klapp og klem, og en aldri så liten pakkesang. Hvis ikke vis han denne kommentaren!

Guttemamma sa...

Fy filler'n ,går du på speed..?? UNNSKYLD, men du er da sykt effektiv om dagen??? Ble UTROLIG fint i gangen,eller skal vi kalle det foajeen nå...??? Helt nydelig,her får folk finne seg i å gå i kjelleren med alt som ikke passer inn!!!
Kisses & hugs

Josefine sa...

Dette var virkelig flott...skal si du har jobbet. Mange flotte detaljer her. Likte så godt både trappen, alt det koselige på kommoden, og ikke minst den flotte klokken. Gratulerer med ny hall! Klem

Medea sa...

Wow vad fint det blev! Visst är det kul att ändra om och måla o fixa. Det blir såå fint.
Kram Efwa

Dagny- Heim sa...

WOW! What a change!!! Blei skikkeleg lekkert, Torunn. Greit å få jobbe i fred og ro, ingen som trampar forbi, skal opp eller ned eller må kommentere! Og så gjeld det å smi medan jernet er varmt, så vi får vel snart sjå stova før og etter også ;-)

Men kva med eit skoskap i gangen, så slepp de å springe i kjellaren heile tida? Ikkje alle er like fine dessverre, eg leitar framleis etter eit som kan "forsvinne", og då er vel kanskje eit med speilfront tingen eller eit eg kan måle i veggfargen....

Kos deg med gangen, og hugs å puste!! ;-)

sologbolig sa...

Så flott dette blei da, virkelig kjempestor forandring. Mange koselige detaljer. Klokka di var kjempeflott og så likte eg også kommoden godt. Her er det samme drittværet så nå reiser eg !! Snakkes om ei ukes tid. Klem !

Som mine dager er sa...

Ja her var det sannelig forandring. Gratulerer med vel utført nitidig arbeid. Du e døktig!

Klem fra Marit

miss marple sa...

JØSS-FERDIG ALT??? Skal si en er effektiv alene!!!Kanskje jeg skal sende gubben og unga på telttur noen dager,gitt...eller yter du førstehjelp til trengende?hehe-uansett:DET BLE RÅLEKKERT,Torunn:-)

My home is my Castle - by Kari sa...

NYYYYDELIG Torunn :))
Så flink du har vært...
Her hadde det aldri gått an å ha garderoben ninn ei dør og ned en trapp..
Sliter med å få dem til å åpne bare ei dør jeg !!!!

Ha en fin kveld
Klem,Kari

Jannicke sa...

Jeg bøyer meg i støvet!!
Gratulerer med vel utført jobb :o)
Hvor tar du energien fra??
Jeg er så værsyk for tiden, blir helt energiløs og sur :o(.
Må skjerpe meg, vet det nok!!

Ps : Gangen din er utrolig koselig!!

Klem J.

Line Cathrin sa...

Effektiv!
Alle har rom som er slik trøster jeg meg med når jeg ser andres kaos. Dermed får jeg ikke fullt så dårlig samvittighet. ;-)
Det ble alldeles nydelig. Og du har mange pen e kjære ting.

Tone sa...

Tenk alt du har gjort Torunn!!!
Det ble superfint!! (akkurat som om jeg lurte på det...)
Jeg er jo så inspirert av deg for tida (ref: drikke vin, lage pizza, vaske hus, drikke vin...) - at det er mulig jeg maler et rom også.
Men hva....hehe....
Nå sitter jeg og ser UT og ser at regnet faktisk pisker helt inn over utemøblene under tak, og inn i peisen - og DA REGNER DET VANNRETT må jeg bare få si!!

M sa...

Jøje meg så mye du får unna da!
De obligatoriske støvlene på plass, ja!
Må innrømme at jeg har "fake" støvler....fått tak i før de ble stoppet pga copyrights...hihi....spareKari...
Synes du har fått det veldig koselig i gangen din, og mange fine ting!
Klem, M

Annika Christensen sa...

Vilket hallreportage du gjort!!

Så himla fint det blev. Jag är också sugen på att göra om men det får bli till vintern.
Ha det gott trots regnet.
Annika

Monicas Hage sa...

Energi kom til meg;) Alt du får gjort! Har holdt på med kjelleren i mange uker jeg...syns det er såååå kjedelig å male...

Gangen din ble skikkelig innbydende og flott:D

BEA sa...

Lekkert.. igjen.. tror jammen mæ at gubben her skal få jobbe 12 timers dag i noen uker.. kanskje æ rækk å hente frem malingsspanna i det minste:o))

Sko og jakker.. vel vi e bare 3 her i huset men det ser ut som vi e 12!!

Kos dæ i uværet.. det brake stygt her også...

Modern Country sa...

For en flott forandring!! En fin blanding av gammelt og nytt som gir gangen din et veldig personlig preg. Koselig!!
Skulle jeg malt en trapp hadde jeg valgt en nynse i samme farge, lysgrå er min nye favoritt :)

Håper du ikke blåser bort i kveld!
Klem Aina

Marie sa...

Så lekkert du har fått det!

Ellen - Charmerende gjenbruk sa...

Så fine bilder du viser, gangen ble så lekker,det er alltid fint å ha en innbydende inngangsparti.
Nå kan bare gjestene komme.
Klem...Ellen

liven sa...

Kjempefin i hallen din Torunn!!
dette kan du.....og det blir bare lekkert!!!
Hvit narciss har jeg brukt også....og eggehvitt!!
Så mye koselig pynt du har her...og disse gamle sakene er jo bare sååå fine!!!
Flott!!
gleder meg til å se stuen også...er du begynt??
hihi....
ha en fin fredag....forhåpentligvis med fint vær!!
Tenker med gru på disse som er på norwaycup enda......og bor på en skole uten tørkemuligheter!!

Fyra årstider ღ My Lovely Four Seasons sa...

Vad roligt att få se skillnaden. Så fint.
Kram Lotta

helle - pirettehuset.dk sa...

Så fint det blev!
Lampeskærmen og den ternede billedramme er rigtig søde på kommoden.
Hyggelig blog du har, melder mig som følger!!

Klem Helle

Astrid sa...

Superbra ble det - også på så kort tid? Jeg er mektig imponert! Likte godt fargene sammen, grått og hvitt - og den ideen med sko og jakker nede høres veldig lur ut, enn så lenge i alle fall! GRATTIS med ny gang!

MumsiMumsan sa...

Så flott det ble :)
Gratulerer men "ny" gang.
Mumseklem fra meg :)

Farmendamen sa...

Oj kjempelekkert!!Malte du rett på tapeten eller måtte du fjerne den? Jeg liker godt kombinasjonen din med mørke møbler lyse vegger..får en herlig engelsk country stil feeling når jeg ser bilder fra huset ditt.
Flotte støvler du har :-))
Her blåser og regner det noe fryktelig..men det gjør del hos deg også.Og bæra mi står moden ute, hvordan skal jeg få plukket i dette været...kanskje ligger bæra forblåst ute på jordene ha ha..
Helgeklem fra
Lisemette

Kerstin sa...

Wow....skikkelig lekkert ble det Torunn...Hihihi måtte le litt ang å gå ned for å hente sko og jakker... det varer så lenge det varer...O=)O=)

Mange flott detaljer.. trappen din ble så fin... Blande litt nytt og gammle... superflink er du...

Nyt mesterverket ditt du...
Klem O=)

L i n d a l o v e sa...

Så perfekt!! Jeg holder også på å skal pusse opp litt i "hååållen" min som det så fint heter ;o) Dette ble knallfint! Mye fin inspirasjon! :o) Ha en super dag! :)-Linda-

L'occitane sa...

Så utrolig koselig det ble.
Dere har virkelig noe å være stolte av.
Klem Line

Laila -Karin sa...

Så flott det ble. Går ikke så kjapt hos meg , men i dag har min sønn og svigerdatter vært å malt så de klarer å gjøre det ferdig for meg i morgen.

sylysten sa...

Gurimalla så fint det ble;o) Har ikke vært på bloggen din før, men her skal jeg jammen følge;o)
Aldeles kjempefint;o)
Klem Linda;o)

Guldkant På Livet sa...

Vilka fantastiska före & efterbilder!! Vilken snygg hall, läcker kudde, stövlar, dösnygg silverspegel och klocka!!! Mari.

madam mim sa...

For en fantastisk forandring! Helt utrolig at det er samme hall vi snakker om før og etter :-) Godt og effektivt jobbet!