søndag 26. juli 2009

Honeymoon days…..

……har vi vel ikke akkurat, men det kan nesten kjennes sånn. Fra å være 6, er vi nå bare to voksne hjemme i dette huset. Og slik skal det være i 2 uker! Du verden så stille det er, men du verden så deilig også :-). Godt å få tid til hverandre og godt å få ordnet med alle prosjekter uten avbrudd av kjøring, matlaging, slåsskamper og den slags. Hagen begynner å se stelt ut igjen etter hytteoppholdet vårt og jeg har flere baller i luften som nå bare venter på å fanges ned. Håper i det minste at jeg klarer å fange ned noen av dem :-)

DSCN8225 DSCN8226

 DSCN8229

I dag har vi vært og plukket masse deilig bringebær. Hagebringebær. Stor og fin og veldig, veldig god. Alle elsker vi hjemmelaget syltetøy og bringebær er en stor favoritt hos både ungene og mannen.

DSCN8234 DSCN8235

Jeg har rørt opp 8 liter syltetøy i dag, som skal bli deilig å kose seg med utover høsten. Tidligere i sommer rørte jeg 3 kasser jordbær, så det bør holde en liten stund.

DSCN8241

Og hva er vel ikke bedre enn å avslutte den deilig dag med ristet brød med nyrørt syltetøy og en kopp te???

DSCN8218 DSCN8219

Som noen av dere sikkert har fått med dere, så holder vi på å tømme farmors hus. En 90 år gammel dame har mye greier fra et langt liv og det er hyggelig at vi som kommer etter kan bruke videre noe av det hun har hatt. Her har jeg feks hengt opp en blondegardin på innsiden av døren til “barnehjemmet” for å skjerme mot innsyn. Dette er noe jeg skulle ha gjort i tre år… Nå har det endelig blitt og jeg syns det ble veldig koselig.

Klem Torunn

20 kommentarer:

miss marple sa...

hei på deg,og takk for sist:) Så flink du har vært og plukket og syltet så masse bær!!Var på en aldri så liten blåbærtur på fortet idag(Kaja ELSKER faktisk å gå på bærtur,og det må utnyttes..)Bærene våre ble nok puttet rett i fryseren for senere bruk, er visst ikke riktig så flittig som deg...
Snakkes!!

ninabakke sa...

mmm... så deilig med bringebærsyltetøy! :)

Anna Lisa sa...

MMMMM....så deilig det så ut med bringebær og nylaga bringebærsylte.
Tror eg må ut å kjøpe bringebær og røre og ha i frysaren. Det set barna pris på.
Koselig å bruke ting fra din gamle bestemor. Gardina så nydelig ut der den henger.
Ha ei fin veke
Klem

sologbolig sa...

Så deilig med nyrørt syltetøy, både bringbær og jordbær er jo kjempegodt. Kjempeflott gardin også. Har vert heime i 5 dager nå og det har regna heile tida. Grrr! tror eg må leite etter litt sol snart. Nyt det lille som er igjen av søndagen. Klem

Astrid sa...

Wow - to uker bare dere to... Høres ut som reneste honeymoon'n ja :) Og for noen fristende bringebærbilder. 8 kg? Du driver nok i en annen klasse enn meg. Har nok plukket noen kilo solbær i dag, men at det skulle bli mange kilo syltetøy tror jeg ikke noe på. Jaja, har ikke store fryseren dessverre, så det passer nok best sånn uansett. Nyt dagene nå da og kos deg!

Jannicke sa...

herlig med bringebærsyltetøy! En klar favoritt hos meg og ;o)

Barnefri i 2 uker???
Det hørtes igrunnen deilig ut!
Akkurat nå, her jeg sitter på sommerhuset i elendig sommervær med unger som krangler 80% av tiden, - så skulle jeg gjerne sendt mine på leir i 2 uker. hahaha...
kanskje en leir hvor søsken lærer å samarbeide + leke sammen!!!

Klem-klem.

Berit T sa...

Nyrørte bringebær er deilig, og blandet med rips er også godt.

Jeg har plukket blåbær i dag ca 15 liter på kort tid. Deilig det også, rørte, og varme pannekaker og is nam nam.

Ha en fin ny uke.

Som mine dager er sa...

Ja nå holdt jeg på å sette te-koppen (les:vinen) i halsen da jeg leste overskriften. - Næmmen, ka i svarte ... har dæm ... Men så var det altså gleden over å ha huset for seg selv. He he ... kunne jo hende dere hadde funnet på noe vettu. Man vet aldri.

Du ordner ut i mat-forrådet hjemme hos dere, ser jeg. Døktig er du!

Nyt stillheten og "hvetebrødsdagene" kjære du. Og selvfølgelig ferien din.

Marit

Guttemamma sa...

Nydelig ble det med blondene,Torunn, eller skal jeg egurisi;sylteguri...??? Imponert av deg altså!! Kos deg med mannen ,nyt de stille dagene du!
Klem

Sanna sa...

Hei ! Kjeder du deg i sommerkulden så stikk innom bloggen min og vær med på trekningen av søta engletags som jeg skal gi bort. Alt du behøver gjøre er å legge igjen en hilsen hos meg ;o)

Mia sa...

Det såg riktig godt ut, det er vel nå hagen er riktig gøy at ha ( og arbeidsom..). Bringebæren står så godt til huset :) litt like farger, døren ble fin den.

Laila -Karin sa...

Det der så herlig ut . nylaget bringebærsyltetøy , sukk.

Kerstin sa...

Skjønner godt dere nyter stillhet og ro i huset...og bare hverandre...det er viktig å få tid til det også..når hverdagen er fyllt med mange unger som skal ha sitt.. Kjenner meg veldig godt igjen med mine fire i huset...O=)O=) NYT DET!
Deilige bringebær... så spennende med huset dere tømmer da... sikkert mange fine skatter i det huste..
Nyt dagene...
Klem Kerstin

Farmendamen sa...

oj Torunn så mange fine hagebilder!!Neste år skal hagen her på Farmen til pers. Jeg har ikke brydd meg om hagen (annet enn å klippe gress og luke litt) når huset står innpakket i stillasje..gadd ikke kjøpe sommeplanter engang..ser ikke ålreit ut å ha en ampel hengene i stillasjen heller akkurat. Bringbær skal plukkes i dag, jeg har hagen full.Koker du bringebærene eller fryser du ned og rører etterhvert??..Og jordbær skal jeg kjøpe inn, må innrømme at den er best av de to bærslagene. Blåbærene begynner å bli bra nå, så vi får ta en tur til å plukke.Har spist opp dem jeg har plukket :-)
Jeg er så imponert over hagearbeidet ditt, jeg er nok for lat og vimsete til å huske på å ta opp georginene til høsten...
Ha en deilig uke uten barn, nyt det og lad opp batteriene til de kommer hjem igjen.

Fattigfolket sa...

Så fine bringebærbilder. Jeg ble så inspirert at jeg nå pakker bøtte og gummistøvler for en veikantplukketur. Hurra!

Hilsen Marie

Dagny- Heim sa...

Nydeleg med nyrørt bringebær! Dessverre, og utruleg nok, har eg klart å ta knekken på hagebringebæra mine. Håper berre at nokre få, nye skudd overlever slik at vi får vidareføre dei til neste år.

Har vore lite flittig å sjå innom andre sine bloggar i det siste, så her var det myyykje gammalt nytt å lese :-) Imponert over dahliane dine!!!

anne - moseplassen sa...

nam-nam!
Bringebær er aller best, i allefall de gode sortene og den du hadde der så veldig god ut (den ser ut som askerbær, min favoritt).

men du, jeg så akkurat at du fremdeles har lenke til gamlebloggen og ikke nybloggen i sidefeltet ditt. Kjempeflott om du kan oppdatere (eventuelt slette) :D

Bestemor Drillo sa...

Å for en nydelig blogg! Tittelen på den er så fin. Jeg ramla tilfeldigvis over dette og vil gjerne følge med videre.

Fyra årstider ღ My Lovely Four Seasons sa...

Å vad gott med egen sylt.
Kram Lotta

Fire Hjerter sa...

De bringebærene så virkelig fristende ut. Enig at bringebærsyltetøy er snadder.