søndag 1. november 2009

November….

Jammen er det november alt. Normalt er dette en mnd som er tung å komme seg igjennom. Men sånn som det er blitt, tror jeg november er over igjen før vi egentlig rakk å tenke på hvor tung den var. Det er i dag 51 dager til solen snur igjen (!) og vi kan se frem mot lengre dager nok engang. Men først skal vi jo ha jul! Jeg må innrømme at jeg er litt sånn tilbakeholden med å lese alle bloggene som er i full gang med julen alt. Jeg er nemlig livredd for å bruke opp den deilig julestemningen FØR jeg virkelig får tid til å nyte den.

DSCN9122 DSCN9123

Jeg er jo, som dere vet, i full gang med å lage noen julegaver, men resten prøver jeg å holde igjen. Vi har en tradisjon med pinnekjøttlag her i huset. Hvert år lørdagen før 1 søndag i advent samler vi gode venner rundt bordet til ubergernset med mat og drikke.(i år skal jeg ha eksamen mandagen etter, så det er muligens noe dårlig timing, men pytt….jeg får bare være ekstra flittig nå på forhånd)  DA er det jul her i huset. Jeg pynter alltid til den helgen og koser meg  i tiden fremover mot jul. For det er jo i adventstiden jeg koser meg med julen. Når julen endelig er her, er det deilig bare å ha fri, lese bøker, slappe av, besøke venner og familie og ikke minst trøkke i seg alt det gode jeg laget i løpet av adventstiden :-). Vil tro de fleste har det sånn.

DSCN9127 DSCN9128

Jeg må bare be dere ta en titt på dette oliventreet mitt….. Det begynte å henge med geipen tidlig i høst. Før jeg tok det inn fra trappa, hvor det har stått i sommer, begynte det å miste blader. Jeg tok det inn og det bare fortsatte å drysse fra treet. Jeg var egentlig nær ved å kaste hele greia. Men, så fikk jeg plutselig se noe lysegrønt innimellom de tørre bladene. Nå kommer det fullt av nye skudd på hele treet og jeg har et håp om at jeg skal klare å holde liv i det likevel. Er oliventrær sånn?

DSCN9126

Det er søndag i dag. Jeg er superuthvilt. Skulle egentlig bare mangle. Sovnet fra det meste på tv fredag kveld og jammen gjorde jeg ikke det samme i går kveld (fikk med meg Karsten danse da! Ingen lørdag uten Karsten på parketten!). På denne deilige formiddagen skal jeg ut i skogen entur. Hente inspirasjon og enda litt mere energi til skoleoppgaven som skal løses når jeg kommer tilbake. I morgen skal vi nemlig lage utstilling med “selvportrett på kubistisk vis”. En kjempemorsom oppgave!

Ha en deilig dag alle sammen.

 

Klem Torunn

22 kommentarer:

Tone sa...

Hei torunn!
Jeg skal sende deg en link om hvordan du kan overvintre oliventrær.

Ønsker deg en flott søndag!
Jeg sov jo ikke hele natt til lørdag, så jeg kjenner jeg har en real hangover... :-)

Nyt livet - og mht juleforberedelser er vi rimelig like :-)
tone

sologbolig sa...

Så bra at du klarte å redde oliventreet ditt. Her er det full fres i huset akkurat nå, 3 barnebarn har vert her i helga. Kjempekoselig, men travelt. Enig med deg i at jul er litt tidlig allerede nå. Her var det komt julepynt i en butikk i går, orket ikkje å gå inn .... ikkje enda. På heimeplan holder eg på med å strikke et par julegaver (gensere til småguttene). Spennende oppgave det portrettet ditt, får vi se det ? Lykke til iallfall og ha ein fin søndag.

Maliva`s verden sa...

Hei,ser du allerede har fått en link til hvordan til oliventre skal overvintre...Det tåler ikke stuetemperatur når det blir satt inn for høsten,derfor er det fint hvis du setter det på et mer kjølig sted.Vårt blir satt på soverommet..og husk det trenger vann gjennom hele vinterhalvåret også:o)
Bli gjerne med i konkurransen min..faktisk det første innlegget som minner om jul..hi-hi..Klem fra Maliva

Magny sa...

heisann...
så langt og koselig innleg, med de vakreste bilder...

har ikke olivetre selv, men det er vel slik at de feller litt blader på denne tiden...

den pinnekjøttfesten høres riktig trivelig ut,- men hva med å utsette den en helg,-- bare for eksamen sin skyld...?

det er november,- det går innpå oss,- gjør noe med oss... heldigvis minner du oss på solsnu,- tror eg må lage en nedtelligns- kalender for meg selv!

ha en koselig søndag,- denne helgen er travel med å tråkke i besøk, men har sin sjarm det også...
klem, magny***

Hønsehuset sa...

Heisann, håper at du klarer å redde oliventreet ditt. Selv har jeg et ferskentre, som jeg tok inn i høst, det mister også bladene, men kanskje det skal det.
Jula ja, jeg jobber i en butikk med mye rart og der har jula startet nesten for fullt. Har ikke telling på hvor mange julenisser og juledamer jeg har plukket opp fra esker for ikke å snakke om alt det andre julestashet.....jaja, jula kommer nok alikevel den.
Ha en fortsatt god søndag :-))

Jannicke sa...

Hei Torunn.
jeg er enig med deg : jeg vil heller ikke bruke opp førjulsstemningen ved å begynne for tidlig... jeg holder også pittelitt igjen, selv om jeg selvfølgelig blir litt påvirket av alle rundt meg (og litt julegaver har jeg faktisk allerede kjøpt).

Herlige bilder fra deg.. ang oliventreet ditt, så kan jeg ikke hjelpe. har aldri eid et slikt tre, så derfor 0 erfaring ;o)

Kose deg denne første søndagen i november!

Klem J.

Skogland sa...

Akkurat det samme skjedde med mitt oliventre...nå er det masse friske blader igjen :)

Ønsker deg en fin søndag!

Hilsen Fru K

Anita fra hjerterommet sa...

Så fine bider du viser i innlegget ditt :) Kjekt at oliventreet ditt får flere skudd, tror det er ganske vanlig at det henger med hodet i perioder. Men nå uttaler jeg meg om noe jeg egentlig ikke har greie på he he.

Enig med du, julen er herlig, men ikke for tidlig. Gaver som skal lages må man jo begynne på for å bli ferdig, men pyntinga hos meg må nok vente en god stund.

God skogstur og god lesing:)

Troen og Haapet sa...

Flotte bilder og oliventre...godt du ikke kasta det!
Enig med deg ang. julen...jeg akter ikke å få julesteming enda;)
Ønsker deg en fortsatt fin søndag og tur ut i det fri!
Klem

anne - moseplassen sa...

Jeg planlegger å _finne_ julepynten i år jeg, det skal jeg bruke hele november på... Vi lette i fjor også,uten å finne, ikke lett å flytte.. Det er jo ikke mye julepynt jeg har hatt ettersom jeg frem til for noen år siden slettes ikke var hjemme i julen. Men det lille som var var jo det kjære jeg har hatt siden jeg var liten...

Julegaveønskelisten er også i gang, for når mannen og jeg har laget våre, så kan vi mase på andre. Ønsker å bli ferdig med gavekjøp tidlig i år, så tidlig at jeg kan handle på nett, og uten stress. vi får se åssen det går...

Det kan nok hende treet mistet trærne fordi det ble sjokka ja, ser du får gode råd over.

Guttemamma sa...

Nok å drive med...:-). jeg styrer litt med forberedelser til jul på denne tiden for jeg liker å ha det meste klart til advent:-).Me skjønner godt hva du mener da. klem og ha en fin søndag og advarsel,litt jul hos meg i dag...

Miss Mette sa...

Stikker innom en liten tur for å ønske deg en riktig fin søndag. Oliventrær skal vist miste blader, men stå litt kjølig vinterstid, ikke stue temperatur. Håper du får det til… Hørtes koselig med venner på pinnekjøttlag, nam nam det er jo bare så godt – gleder meg til julaften. Fine bilder du også viser
Klem

Randi sa...

Julen starter heller ikke for meg før først på desember. Da koser vi oss med forberedelsene.
Ser ut som om oliventreet ditt kvikner til.

ha en fin skogs tur

Linda sa...

Heisann oliventreet lever jo i beste velgående ser det ut til:)Godt at det klarte seg!

Nydelige bilder "as always" hos deg:)

Kos deg på søndagen:)
Klem Linda

marie sa...

Jeg tror november blir en fantastisk måned, jeg.

Ragnhild Furulund sa...

Alltid koselig å stikke innom bloggen din, Torunn!

Jula kommer brått på uansett den, så vi kan vel like gjerne vente litt;)

torleif ann karin sa...

Hei. Veldig enig med deg, snart jul hele året. Jeg sparer det til første søndag i advent, og da er det ikke snakk om nisser. Neida bare det som hører advent til. Nissene kommer opp av kassen lillejulaften. Sånn har vi det iallefall.
I dag er det pinnebog til middag her, det er jo nesten det samme som pinnekjøtt, og rabbestappe.
Så blir det sjokoladekake senere.

Flott oliventre du har, og så fullt av liv da.
Jeg angrer på at jeg ikke kjøpte i vår/sommer, men jeg syntes at de fleste såg pjusk ut allerede i butikken. Men oliventre er vist litt sånn. Lykke til videre med treet.
Ha en fortsatt fin søndag.
Klem Ann<3

liven sa...

Fine bilder Torunn!!
Ja det er viktig å ikke bli lei julen før tiden!!
Oliventre har jeg ingen erfaring med men siden det er begynt å spire så går det nok fint :o)
Og solsnu....ja det feirer vi :o)

ha en fin søndagskveld:o)

Monicas Hage sa...

Kjenner meg igjen i dette, Torunn:) Kjøper ikke julegaver en gang jeg, før advent... Er litt av førjulskosen det syns jeg;)

Koselige bilder.

Tulip sa...

Har ikke oliventre selv, men iallefall gøy at ditt kommer med nye skudd., Den har sikkert hatt en dvaleperiode. Godt du ikke kasta den!

Enig m deg i at vi må la jula vente...
klem

Lilla Provence sa...

Hej vännen

så vackra bilder du tagit.

Hoppas du haft en fin Halloween helg
Kram Sari

http://www.lillaprovence.se

Modern Country sa...

Hei Torunn,

Koselig og kikek inn til deg igjen!
For noen nydelige bilder du deler, det er så fint med fil de fer og Oliven.

Jeg er helt på tråd med deg når det gjelder forberedelser og juleglede. Jeg for min del skjønner ikke at noen orker begynne nå allerede 2 mnd. før selve feiringen med og dille og dalle. Men det er meg altså. Fra Advent synes jeg det er greit. Som du er det bare sysaker, resten får vi spare :)

Håper du får en fin kreativ uke!
Klem Aina