torsdag 26. november 2009

Jul på låven

Låven er første stoppested for våre 15 trivelige gjester som inntar heimen førstkommende lørdag. Der har vertinnen tenkt å få opp temperaturen på de innbudte en smule :-).(les: servere velkomstdrink) Derfor har jeg også gjort klart og pyntet til jul på låven. Det kjennes deilig å være klar for advent nå!
At jeg har eksamen til mandag og torsdag til uken er et bitte lite dillemma. Ettersom vi serverer pinnekjøtt på lørdag, blir det nok også en kvirrevitt eller to! Og når både alderstillegget og reparasjonsalderen er faretruende nær, vet man jo at det tar litt tid å komme til hektene igjen. Selv om man ikke tømmer hele akevitt flasken alene, så blir man uansett litt sigen..?..
DSCN9433
I dag har jeg avsluttet arbeidet med mappen som skal leveres mandag. Det som ikke er gjort nå, blir ikke gjort. Nå gjenstår “bare” å lese teori for å forberede meg best mulig til den muntlige biten av eksamen. Skulle ønske jeg hadde klisterhjerne!!
DSCN9439 DSCN9437
Kurvstol, bord og seng på disse bildene er fra farmors hus. Bordet og senga er i sin opprinnelige farge og jeg liker det sånn. Det ble liksom så julete syns jeg.
 
DSCN9449
Senga er litt kort, men for en sliten pinnkjøttgjest kan det sikkert være greit å ha muligheten til å slenge seg nedpå :-)
 
DSCN9474
Dette er det rommet på låven jeg ikke har vist dere før. Det var tidligere mitt kontor. Nå er det gjort om til et bruksrom av en annen karakter. Spisestuen fra mitt forrige liv har også fått plass her. Det er fra denne jeg har stolene til det gamle kjøkkenbordet inne i hovedhuset.
DSCN9450 DSCN9454
En gammel kakeform gjør nytten som lysestake. Mens jeg holder tritt med brukte glass av ymse slag til vaser. Pyntet med rødrutete bånd blir det riktig så hyggelig.
 
DSCN9444  
Den gamle kjelken fant jeg i garasjen hos farmor.

DSCN9476
Her ser dere inn til det andre rommet på låven. Dette har dere jo sett før .-)
 
DSCN9461
Jeg har så langt ikke kjøpt en eneste juleblomst. Syns det er like hyggelig med noen fururkvaster. Det har blitt mye av det hos meg hittil i år.
 
DSCN9469
Joda…..jeg er nok i rute, både til det ene og det andre. Og foreløpig har jeg hodet over vann. I kveld er det julegateåpning og nissetog her i byen. Det må vi selvfølgelig få med oss. I morgen kveld skal jeg kose meg med å dekke bord til pinnekjøttlag!
 
Klem Torunn

21 kommentarer:

Berit T sa...

ÅÅÅÅ, så heldige de er de som får være med her. Nydelig, koselig,fred og full harmoni, jeg kunne flyttet inn med en gang!

Kos dere masse, og lykke til med eksamen også!

Randi sa...

For en fantastisk ramme rundt ett selskap. De er heldig de som blir invitert til en sånn fest.
Håper vi får se det ferdigpyntet bordet;-)

Kos dere masse og han e flott helg. Lykke til med eksamen:-))

My home is my Castle - by Kari sa...

Åhh så koselig du har gjort det :))
Her kunne jeg og kose meg..
Vi skal og ha poinnekjøtt til helgen og jeg gleeeeder meg.. Nam, nam ;)
Er sikker på at du er en flink elev og at prøvene går så bra atte, med eller uten akevitt i blodet haha :)

Lykke til :)
Klem,Kari

helle - pirettehuset.dk sa...

Dine gæster får det jo som konger på låven (hvad er en låve iøvrigt, det har vi bestemt ikke i Danmark)og som du har julepyntet!

Sengen er helt skøn med de gamle pudebetræk til at pynte.

Håber du får en hyggelig weekend! Klem Helle

y

Anonym sa...

Kjempekoselig her Torunn.. det var så mange fine gamle ting..likte godt at du har beholdt det røde.. har også noen små ting jeg kvier for å male fordi morfar var den som valgte fargen.. slikt har jeg lyst å bevare..

men du.. det aller første bilde.. kommoden..har du noen nærbilder av bein og beslag.. jeg mener å se at din er maken til den jeg fant på genbrug.. der er beslagene skiftet til noe funklende blikk og det vil jeg skifte.. beina er også "feil" men jeg vet ikke hvilke det skal være.. kan du hjelpe?

Ha en herlig kveld.. klem fra mæ

Ruths datter sa...

Du så koselig du har laget det til.Kunne tenkt meg å bli med på den festen ja. Du gjør det så trivelig.Artig at du beholder fargen på senga. Mer Autentisk på den måten.Furukvister gjør seg til både advent og julestemning. Det er en fryd når du kommer med et sånt langt innlegg. Nydelige bilder.
Kos deg til helga og lykke til med eksamen.Uff uff

Mitt hvite hus sa...

Ååå for en stemning.... her må nå gjestene dine stor trives Torunn... alle de gamle tingene... Likte veldig godt lusekofta oppetter kjelken jeg...


Kos dere masse i helgen..Og lykke til med eksamen...


Klem Kerstin

Jannicke sa...

Høres uts om at du skal få en kjempefin helg, Torunn! Angående eksamen, så tror jeg faktisk at litt kos er bra! leste faktisk i avisen(!) i dag, at man skal trappe NED i dagene før eksamen, og ikke opp (da snakker jeg om lesing, altså...)
Og står det i avisen, ja da er det vel sant da..?? Eller... :o)

Uansett : Låven din er nydelig, skulle ønske jeg var gjest der!
Skal spise pinnekjøtt jeg også på lørdag, det får være en trøst!

Ps : FIN header!!

God adventsklem til deg!
Klem J.

Josefine sa...

Å så heldig gjestene dine er...
Her var det så hjemmekoselig!
Du er jammen flink:))

Ønsker deg lykke til med eksamen, og selvsagt med selskapet ditt! Klem

sylvia sa...

såå koselige bilder dette er,nydelig seng.ja hele rommet oser av hygge,
kos deg masse i helga.
klem fra sylvia

lillelise sa...

Hei!
Det kommer til å bli et koselig selskap i utrolig hyggelige omgivelser.
Lykke til med både eksamen og selskap!

naturglede sa...

Krysser fingre og tær for deg jeg. Skjønner du har nok å henge fingrene dine i. Koselige rom du viser. Jeg elsker furu til jul, så dette var helt i min smak. God helg:)

Maliva`s verden sa...

God morgen..........ønsker deg lykke til med forberedelsene, heldig de som får være din gjest.Skal til Løten i helgen kanskje det blir samme som står på menyen der...håper det:o)Klem fra Maliva

Hos Bestemor sa...

For en låve du har! Kjempekoselig :) Ha en trivelig helg!

liven sa...

elsker å se disse bildene dine....og har vårt innom å kikket flere ganger allerede:o
kan jeg komme??
klør godt i venstrehånden etter å gjøre noe!! skal rett og slett gå meg en tur inn til sentrum og kikke i interiørbutikkene
ha en fin helg og kos deg

Lilla Provence sa...

Ha en fin första advent
Kramis Sari
http://www.lillaprovence.se

Tullik sa...

Ja det må eg sei var litt av ein låve !Fin julestemning med enkle midler. Flott !!

Grip dagen sa...

Lykke til med ditt festilige lag. Kan ikke unngå å komme i julestemning når du har pynte så fint - og når lukten av pinnekjøtt også sprer seg. Deilig.

Kos deg med gode venner og kvirrevitten!!!
Klem Marit

sologbolig sa...

Så utrolig koselig og stemningsfullt. Heldige de som får komme hit. Ønsker deg lykke til med selskapeligheter og ikkje minst masse lykke til med eksamen. Ha ei fin helg.

Fattigfolket sa...

Suuuperlekkert! Jeg ønsker meg en liten låve. Men det kan jo hende det digre loftet vårt kan bli noe en gang :-)

Ha en fin 1. desember i morgen!

Marie

Anonym sa...

hvorfor ikke:)