mandag 29. desember 2008

Romantiske Roma

Roma julen 2008 011 Roma julen 2008 049

Jeg klarer ikke rive meg løs fra denne byen, som både gjør en meeget amorøs og en smule religiøs. Har man ikke vært forelsket før, så dra hit! Og trenger man å finne tilbake til hverandre igjen, vil jeg tro det hjelper å dra hit :-). Ikke minst er Roma full av gamle kulturskatter og prangende arkitektur, men byen oser også av romantsike steder og det er lett å la seg rive med. Jeg sliter enda med å lande jeg.....vi hadde det så fint og det er vanskelig å bytte ut opplevelsen med klesvask og matlaging igjen .-)

Roma julen 2008 053Roma julen 2008 005

Slitne fasader er det mange av, noe som slettes ikke er så sjarmerende i en norsk storby. Men her blir det liksom så rålekkert! Facinerende er det også at det, til tross for at det er vinter, er så grønt overalt. Verandakasser og blomsterpotter står nesten like fint .

Roma julen 2008 059 Roma julen 2008 066

Bildet til venstre over viser den råeste handlegata ever....dersom du har baken(og banken) full av penger. Her slipper en og en inn og kommer det en mere prominent kunde, må de andre vike. Utenkelig for vanlige dødende som oss å gå inn, men morsomt å se :-) (var inne i en av butikkene for 14 år siden, men da ble jeg jaget ut gitt....var ikke ren nok på henda!). Bildet til høyre er fra Spansketrappen. Et vakkert syn med palmer og julestjerner side om side.

Roma julen 2008 110 Roma julen 2008 086

Det er aldri noe problem å finne et hyggelig sted å spise i Roma. Vi spiset faktisk alle måltider utendørs denne julen! Godt hjulpet av varmeovner og parasoller. Temperaturen på kvelden var ikke så god, men deilig likevel :-). Mat og drikke er DYRT i Roma. Fryktelig dyrt! Man forventer kanskje litt lavere priser enn her hjemme, men det var faktisk hvassere enn her. Det råeste var 80 kr for en halvliter øl. På julaften spiste vi middelmådig mat, uten forrett, men med et kakestykke til dessert. Det kom på elegante 1800,- kroner. Men dette er jo der turistene befinner seg. Har man god tid og kan gjøre seg kjent i et større område, vil man helt sikkert finne steder som har både bedre og rimeligere mat.

Roma julen 2008 083 Roma julen 2008 085

Når man går mye er det viktig å holde væskebalansen i orden! Her har vi pause på en liten kneipe på vår vandring byen rundt :-)

Roma julen 2008 391

Og ja....Roma oser romantikk. Når man får servert kaffe på denne måten, er det vanskelig ikke å bli en smule enda mere amorøs.

Ha en fin romjulsdag :-)

Klem Torunn

16 kommentarer:

Anitas hus sa...

Jeg skjønner godt at du har vanskelig for å lande igjen etter en slik tur. Dere har jo opplevd så utrolig mye flott.
Vi var litt lenger nord i Italia i høst, på ett ikke turist sted. Der var prisene betraktelig bedre enn på turiststedene.
Nei, jeg kunne godt tenkt meg å sett mer av Italia og gjerne Roma...
Flott par også;)
Ha en flott dag Torunn!
Klem:O)

Japsee sa...

Igjen mase vakre bilder. Får jo bare mere og mere lyst til å reise dit. Men fy søren å dyrt det var å spise der. Ikke akkurat noen økonomitur det der. Men det ser jo ut som dere har hatt det fint da.

Klem klem

Anonym sa...

Æ har helt gåsehud her..
Håper du legger ut flere bilder, selv om jeg både har gått de samme gatene og sett ALT, er det flott å se andres bilder derfra..

Takk for turen :o))

Magny sa...

ja sukk....
kjenner stemningen inn i stua...
og så vigtig å reise uten barn iblant!!~~~

lev på dette lenge!! lov det!
stor klem fra magny

kari - carpe diem sa...

Åh, herlig...Jeg er ikke så bevandret i stor-by-ferier, men Paris gjorde et uutslettelig inntrykk på meg. Og jeg har alltid sagt at Roma står først på listen over neste stor by. Det er herlig å vandre rundt i disse byene, med bykart og kamera. ramle innom første og beste fortausrestaurant...fantastisk. jeg er litt misunnelig på deg no,kjenner jeg:-)

Nikoline sa...

Ein slik tur treng me alle i blant,trur eg...*sukk*
Eg har som mål å komma meg til dei italienske øyane ein eller annan gong,men ser her at Roma fristar også.
Trur de hadde stort behov for denne turen no slik som det har vore for deg den siste tida med tidsklemma!
Drøym vidare og del masse av det med oss via dei flotte bilda!
Fortsatt god romjul!

Viola sa...

Tack snålla för mera bilder från Rom, jag njuter och längtar tillbaka såååååå, klem VIOLA

Monica sa...

Sukk! Lengter tilbake til Venezia jeg nå...;) Merkelig hvor sjarmerende det er med slitte gamle hus, ja... Vakre bilder, og moro å se bilder av deg/dere også:)Klem

Dagny sa...

Sukk! Blei heilt betatt.
Vi har 10 års bryllaupsdag til våren, og Roma står HØGT på ønskelista! (Må nok ordne all organisering/bestilling sjølv kjenner eg mannen min rett...)

Greit å få tips om dei vanvittige prisane... urgh!

Guttemamma sa...

Takk for denne deilige reisen!! Vi var der for to år siden og svevde leeenge etterpå!!! Nyt forelskelsen, i Roma og i din kjære!! Klart vi "ses" i 2009, klem fra Anette

Gamlå sa...

Heisann og nå har jeg lyst til å reise til Roma neste jul da jeg og Gubben ikke har noen av barna på julen:)

Er innom en tur og har sittet og lest og kost meg med dine siste innlegg!!

Vil med det samme si takk for det gamla og Godt Nyttår.

klem fra Gamlå

Tulip sa...

Skjønner godt dere har kost dere masse! Så flotte bilder en kan drømme seg bort i! Vakkert!

Ønsker dere en flott nyttårsfeiring!

Tone sa...

Det er så moro å se reiseskildringer!
Og så er det så morsomt å gå i gater man har gått selv - selv om det bare er pr bilder på blog!!
Roma er og blir kjærlighetens by - milde makter så hyggelig en får det der....
Det er vel Via dei Condotti du viser på bildet som handlegate? jeg kikka bare inn vinduene jeg... - måtte bruke penga på paraply...hehe!!
Minner meg om da jeg og venninda mi var i Paris da vi var 21... - vi lagde avtaler med et par motehus som solgte brudekjoler - og jugde og bar oss og sa at vi var på utkikk og fedrene våre skulle komme etter og betale når vi var fornøyde med det vi fant. Servicen var upåklagelig - og moro var det lell. Innrømmer vel at jeg aldri har jugd så mye på så kort tid... -
Du Torunn, takk for alle latterkuler jeg har fått av/via/fra deg enten pr blogg eller sms i sene og fuktige nattetimer - digger deg - og jeg ønsker deg alt godt inn i 2009!
Klem fra tone

liven sa...

Skjønner at det er vanskelig å komme tilbake til hverdagen ertter dette:o)
For en herlig oppfriskning i livet dette må ha vært!!
Og dette får osss til å lengte mot vår........

Ønsker deg en fin feiring i dag og et riktig godt nyttår til deg:o)

Guldkant På Livet sa...

Tack så mycket för att vi fick följa med till Rom, vilken stad, vilke bilder, så kul att få se och den där kaffet på sista bilden gjorde att jag nu måste gå ned och brygga en kopp omdelbart!

Tack för detta året och ett riktigt GOTT NYTT BLOGGÅR önskar jag dig. Mari.

Web Designer sa...

very beautiful pictures