mandag 20. februar 2012

Minner

Det er vinterferie, og ferie betyr tid til ting som ikke blir prioritert i en travel hverdag. Som for eksempel blogging. Jeg har flere ganger vært inne på tanken om å blåse liv i "Lyst På Livet igjen", men tiden strekker ikke til. Jeg er fremdeles opptatt med studier ved siden av jobb, så det er så mye som kommer langt ut i rekken av ting jeg ønsker å gjøre.
Første del av ferien tilbringes i Trøndelag hos min far. Her er det full   vinter. Gudskjelov har jeg latt skiene bli igjen hjemme, så jeg slipper å tenke på at jeg burde prøvd løypene innover Remarka. Når jeg ser ut på det tette snødrevet, er det lett å drømme seg til mere klimavennlige strøk. Lykken er stor, for vi har nettopp bestilt oss tur til Frankrike! Det er høyt opp og langt fram til vi reiser, men desto lenger tid til å forberede seg og glede seg. Vi skal til Cannes i høstferien! Denne gangen skal ungene få bli med og bli kjent med dette fantastiske landet også.


I mellomtiden kan jeg mimre fra min 40 årspresang for to år siden, som var en tur til vakre Arles. Vi leide oss et studio hos gjestfrie Efwa og Svenn og hadde en fantastisk påske i Provence.
Som så mange andre, drømmer jeg (jeg må si jeg, for min samboer lar seg ikke like lett rive med av dagdrømmer som jeg gjør) om en mere fast tilværelse i syd-Frankrike når jeg blir stor. En stor inspirasjonskilde er derfor May-liss som i disse dager er i ferd med å gjøre drøm til virkelighet.


Det er en tøff avgjørelse å ta når man velger å flytte langt fra hjemlandet, men i 2012 er ikke verden annerledes enn at det finnes en rask vei tilbake dersom ting ikke blir som forventet. Og syns det må være bedre å angre på det man gjorde, enn å angre på alt man ikke gjorde.

Skulle noen kjenne igjen huset på dette siste bildet, må jeg bare si tusen takk for lånet av motiv. Det er tatt i St-Marie de la Mer, en liten by vi forelsket oss pladask i. Jeg hadde helt klart fikset å sitte på verandaen der, nyte utsikten og roen (og et glass Sancerre for eksempel).

Ha en deilig dag alle sammen.
Torunn

5 kommentarer:

Randi sa...

Vem skulle inte vilja sitta där på verandan och njuta! Dina grönsaksbilder är helt underbara. Längtar efter att börja så.
Ha det bra!
Randi

Truls sa...

Ja de bildene vekker gode minner, ingen tvil om det:)Ikke minst maten i Frankrike som er helt strålende. Blir bra det med en ny tur utpå høsten.
Kan du ikke spore opp eieren av huset på bildet,kanskje han/hun vil oppleve en "god Norsk" sommer i bytte for en Fransk en:)

Bjørg 47 sa...

Skjønner godt at du minnes, og lengter. Flotte bilder, og lykke til med studier, de kan vel være verdt litt ekstra omtanke utover våren. Det kommer heldigvis tider etter dette. Flink jente !!!! Ha en flott vår selv om du ikke tar deg tid til å blogge. du kommer sterkere igjen, tipper jeg.

sologbolig sa...

Hei! Så hyggelig å høre fra deg igjen.
Vi har vinterferie i neste uke, da går turen til Marseilles -ja eg må minst en gang i året til Frankrike.Tøft av May-liss å bosette seg der. Eg følger henne på bloggen hennes.
Ønsker deg ein trivelig vinterferie. Klem.

liven sa...

Kjekt å "se" deg :)
Nydelige bilder...fristende!!
Synest Det May-Liss og de gjør er flott...og så enig med deg!!
Kos deg med vinterferie
Klem!!