onsdag 5. august 2009

Stua- før og etter

Så er nok et maleprosjekt vel i havn. Det morsomste med å få malt stua, er at dette var egentlig overhodet ikke planlagt…(bare litt). Vi er så fornøyde, til og med mr Skeptisk :-). Selv om det foreløpig ikke er endret noe hverken på tekstiler (nye, hvite lingardiner med monogram skal bestilles) eller møbler (nytt shabby bokskap skal bestilles…) fremstår stuen som en helt annen bare ved å få hvite vegger. Jeg har også her malt med Hvit Narcisse (0005 Y20R), en farge som fungerer godt hos oss. Både gardiner og bokskap bestiller møbelhandleren på jobben. Jeg er så heldig at vi begge to falt pladask for både gardinene og skapet vi så i en butikk i ferien og vi fikk sjekket ut hvor det kom fra. Og hurra for oss; det kommer fra en leverandør møbelhandleren vanligvis handler hos! En tallerkenhylle til spisestuen står også høyt på ønskelisten, så det skal vi se etter på Gave- og interiørmessen i slutten av mnd.

DSCN8414 DSCN8412

Her har dere førbilder av stua. Til mitt forsvar må jeg si at jeg tok bildene etter at jeg hadde begynt å rydde klart til maling. Har vanligvis ikke skjenken stående midt på gulvet og gardinene slengt over stolen altså!

DSCN8413 DSCN8411

For dere som lurer på hva jeg nå skal gjøre med gardinene vi har.;Jo, de skal jeg fortsatt bruke. Til jul, tenkte jeg. Det er dyre, fine gardiner som jeg er veldig glad i og jeg vet at jeg vil ønske noe litt lunere og fyldigere når den svarteste vinteren setter inn. Stolene i spisestuen skal  få nytt trekk. Her tenkte jeg bare å kjøpe løse trekk med rysjer og snorer til å knyte. Enkelt og greit. Spisestuen hos oss er i daglig bruk og behovet for å kunne vaske stoltrekk er prekært.

Etterbilder:

DSCN8419 DSCN8418

Bare se hvilken forandring på lyset! Vel og merke med dritt på linsa i dag, men det står dere vel over? TV`n syns jeg er et forferdelig møbel og skulle helst ønsket en egen stue til den. Med tid og stunder skal den inn i biblioteket, men det er så lite og vi er så mange, så foreløpig må den stå der alle kan få plass til å se tv samtidig. Denne delen av stua er vel den jeg har vist minst her i bloggverdene. Nettopp fordi jeg syns det er håpløst å få det hyggelig rundt en tv. Og for dere som lurer på om vi fortsatt skal ha den Bombay tv-benken så er svarte ja. Inntil han andre finner på noe annet. Han syns den er sååå fin. Jeg derimot, gidder ikke bruke energi på å male den engang for jeg ønsker meg noe heelt annet. (beklager kjære :-)). Den rommer mye da, det skal den ha.

DSCN8422 DSCN8420

Noe av det fine med å pusse opp, er jo at man får vasket skikkelig også! Bak alle møblene feks. Rene julerengjøringen dette vettu :-). Sofaen ble grundig støvsugd også. Det tror jeg er blitt glemt de siste gangene jeg har vært fremme med støvsugern gitt. Selv om jeg er litt av en drage som ikke lar familien få lov til å sitte i sofaen å spise, (Det gjør vi nemlig på kjøkkenet eller i spisestua her i huset) blir det vanvittig mye bøss.  (Jada, jeg vet det syndes når jeg ikke er hjemme)Og ved å ta sofaen nøyere i øyesyn, så jeg også hvor falmet og slitt den er blitt på 3 år. Faktisk så slitt at den neppe varer i 3 år til. Åååååå, så ergerlig. (Det er da jeg må legge til at jeg liker sofaen kjempegodt altså. Det er bare det, at det alltid er moro å planlegge og jakte på noe nytt. Sånn er det bare)

DSCN8427

Nå er det ganske så snart høst. Kjedelig at sommeren har gått så fort og enda kjedeligere at sommerværet uteble. Men høsten er en flott årstid det også. Og særlig er det en flott årstid for å samle gode venner og familie til trivelige stunder rundt spisebordet. Det gjør vi ofte og i år blir sikkert intet unntak. Vi kan dekke til 14 rundt bordet, som er fra Selva, uten at det blir trangt om plassen. Skjenken er stor og god og rommer masse jeg sikkert egentlig ikke trenger. Den heklede kappen dere skimter i vinduet, har jeg fått etter min mormor.

DSCN8425

Disse stolene falt jeg for da vi kjøpte spisestuemøblementet for 3 år siden. De brukes på enden av spisebordet når det er nødvendig. Ellers står de her ved konsollbordet bak 2 seteren som står med ryggen mot spisestuen. Et hyggelig hjørne dette, som er perfekt til å sitte og lese et inspirerende blad og nippe til et glass vin.

DSCN8426 DSCN8443

På bildet over til venstre kan dere skimte konsollbordet vi fant på Stockholmsmässan i fjor. Det bare måtte vi (jeg) ha! Hele bordet er av speil og skikkelig fint til å stille ut støv på.Noen flere nærbilder av det kan dere få en annen gang. Lysekronen på bildet til høyre er også kjøpt på Stockholmsmässan. Det året jeg kom hjem med to lysekroner og en ny mann :-)

DSCN8429 DSCN8430

Detaljer fra konsollbordet med speil. Flaskene er jeg kjempeglad i og bruker de både til vann, saft og vin. Jeg syns også det er pent at litt av sølvtøyet står fremme. Det krever litt mere pussing, men det gjør man jo med glede…eller hur?

DSCN8435 DSCN8436

I spisestuen har jeg satt et gammelt vindu til dekorasjon. Det hører til huset her og er et originalvindu fra da huset ble bygget i 1924. På dette vinduet har jeg hengt en liten søt babyskjorte jeg fant i en kommode på loftet hos farmor. Jeg tipper det er farmor som har brukt den, ettersom den lå sammen med tingene fra hennes foreldre .

DSCN8432 DSCN8438

Alle pelargoniene dere ser på bildene hos meg er stiklinger jeg selv har tatt. Jeg bare elsker den blomsten og kan ikke se meg berga :-). Nå gjenstår bare å klare å ta vare på dem over vinteren og få tatt enda flere stiklinger neste vår!

Jeg har fortsatt en uke ferie igjen. Vi starter et nytt skoleår med to planleggingsdager i slutten av neste uke. Jeg har kommet inn på skole også. Både på Kunst og Håndverk v Høyskolen i Østfold og som enkeltemnefagstudent i Kultur, samfunnsfag og norsk ved Blindern. Valgets kvaler…… :-)

Takk for at du titter innom meg og ha en deilig dag!

 

Klem Torunn

21 kommentarer:

Hespe sa...

Så flott det ble Torunn! Du har virkelig et vakkert hjem :)
Liten malepause nå eller?? Kasta deg over et nytt prosjekt??

Uansett kos deg!!

Klem fra Hildegunn

Tone sa...

Å detta blei bra!!!
Men det visste jeg jo, så fort du griper tak i en kost så svisj svosj og verden syns i et nytt lys!

Søt skjorte også, - slike klenodier er gull verdt - affeksjonsverdien er kjempestor!

jeg "jobber hjemme" i dag...

Tone

Kerstin sa...

Wow for en forandring.. så mye lysere... og så koselig stue du har... alle de herlige detaljene ...
Gratulerer med at du ha kommet inn på skole...usikker på om du skal gå???

Lykke til med valget...
Klem Kerstin

My home is my Castle - by Kari sa...

Så flott det ble :) Lyst og lekkert.
Ja du har et nydelig hjem Torunnn..

Gleder meg til å se gardinene du har bestilt ;)

Ha en fin dag
Klem,Kari

Jannicke sa...

God morgen!
Helt utrolig hva litt hvitmaling kan gjøre!! Dette ble jo kjempefint ;o)
Jeg noterer meg fargen. Hvitmaling er jo en liten vitenskap i seg selv.. Jeg har også funnet en hvitfarge jeg liker godt.. ikke blåskjær i den heller
(Letthet,
0501-y01R)
Er det ikke deilig å være ferdig?

Nå må du slappe av og samle krefter til skolestart ;o)

Klem J.

Anna Lisa sa...

Dette vart sikkelig bra resultat. Syns du har nydelig og koselig heim. Ha en flott dag
Klem

Sussi's dreamzone sa...

Så fint det blev och vilka fina flaskor du har. Snygga!

Fattigfolket sa...

Det er moro at litt maling gjør så stor forskjell. Dette ble veldig bra. Har du flere planer? Selv maler jeg loftstrappa i dag, men venter med å legge ut bilder til strøk to er ferdig. Det er deprimerende lite lekkert med hvit trapp med glaskegrønt skinn :-)

Ha en fin dag, hilsen Marie

miss marple sa...

Tjo-ho,her går'e unna,gunnar!!!!
Driftig dame søkes her i huset også..trenger ei som kan male ferdig prosjekter påbegynt i nittenhundreogdentid,samt ta en skikkelig rundvask av div. rom som nesten ikke syns lenger p.g.a - tja-rot og støv vil jeg si....sukk,den som hadde pågangsmot,du.....anyhow: stue og gang ble "skitlækkert" ja!!!
Innvielsesparty,hørte jeg det???;)

Laila -Karin sa...

Så koselig det var hos deg.
Ha en fin kveld
Klem

Som mine dager er sa...

Du regelrett spruter over av energi du damen. Stua ble lys og trivelig, er det ikke underlig hva farver gjør med rom?!

Akkurat nå lever vi litt tilbakoverlent i Trondheim. Men like rundt hjørnet står ommøblering og oppussing av soverom og venter på oss. Igjen. Sukk ...

Klem fra Marit

Josefine sa...

Gratulerer med nymalt stue! Den ble kjempefin...og så masse fine detaljer ellers i rommet:) Vi har nettopp malt vår også...herlig med nymalte og lyse vegger.
Ellers må jeg si at jeg har et make "troll" (tv) i stuen selv,...med 4 høytalere. Kjekt når en ser film, men ellers kunne det godt stått i kjelleren for meg.

Ha en fin kveld!

Min stil sa...

Wow, for en forvandlig. Kjempefint ble det. Utrolig hva man kan gjøre med litt maling.
Ha en flott kveld.
Klæm fra Susanne

liven sa...

Så der hadde du malt du....hmmm så effektiv du er da!!
Kjempefint ble det og det er sååå fint hos deg Torunn:o)
Denne lille skjorten var vel søøøøt:o)
For en skatt!!
Fine bilder hos deg som alltid....ha en fin kveld og kos deg:o)
Slapp av litt nå da:o)

Guldkant På Livet sa...

Vilken skillnad!!! Tänk så mycket vackrare det är när rummet blir ljust....tjusig korg med blomma och den flsakhållare var läcker! Haha, du kom hem med en ny ljuskrona och en ny man, fr Stockholsmässan! Inte illa: )

Sommarhälsningar fr din livsnjutande bloggvän.

Dagny- Heim sa...

Utruleg for ei forandring/forvandling! Stova blei nesten dobbelt så stor :-)

Kjempefint, Torunn. Og så mykje fint som du har! Og den skjorta på vindaugsramma, wow! Litt av ein skatt å kunne vise fram!

Kos deg dei siste fridagane! Sidan eg arbeider både i adm.kontoret på ein skule og er lærar, begynner eg eit par dagar før dei "vanlege" lærarane. Greit å kome litt frampå før den store stormen set inn;-) Trur posthaugen var ca. 1 meter høg då eg såg innom for 2 veker sidan! :-/

Så no gjeld det å nyyyyyte :-D

helle - pirettehuset.dk sa...

Åh, så fine billeder du viser fra dit hjem, det er svært at kommentere på det hele, men din farmors skjorte er så fin.
I det hele taget har du mange smukke ting i dit hjem.
Stuen blev meget lysere og indbydende efter malingen.

Klem Helle

Sussi's dreamzone sa...

Kul att du tittade förbi hos mig :)
Passar på att önska dig en trevlig fredag och helg!

/Sussi

Synnøve sa...

Hei på deg! Så flott det ble! Gratulerer med ny stue :) Det er rart, for fargen som var der fra før var jo ikke spesielt mørk synes jeg, men lyset blir et helt annet med hvite vegger, nydelig! Du har jo så mange flotte møbler også, og jeg gleder meg til å se om du finner de nye tingene du har lyst på :) Håper du koser deg i sommeren, her nyter vi endelig et par soldager, etter lang tids øs pøs... Klem Synnøve :)

Tulip sa...

Å så flott det ble. Kjenner jeg blir litt misunnelig over all denne arbeidslysten dere har der på andre sida av fjorden! Malingsspann står urørt her i sommer...får skjerpe MEG utover høSten...

Koselig stue dere har!
kLEM

Farmendamen sa...

Gratulerer med studieplass og ny lys stue.
Endelig noen som viser tv`n sin...jeg har lurt fælt på hva jeg skal finne på med den...jeg har ikke diskutert med farmenmannen hva han syens fordi jeg regnet med at han bare ville være negativ..av en eller annen grunn..hm..men i går snakket vi litt rundt tv`n og jammen synes han min ide om å bygge skap til den var greit...trudde jeg skulle besvime jeg..men jeg latet som ikkeno da he he...
Lykke til med jobb og studier, jeg er stum av beundring!