søndag 2. august 2009

Sommer på tunet….

Ja, i følge kalenderen ER det sommer enda. Og denne helgen har vi fått kjenne litt på det her på Østlandet også. Vi har ingen tropevarme, men nå får vi vel bare være fornøyd med at det tørker opp litt rundt forbi husveggene.

DSCN8360

På tunet blomstrer det på sitt vakreste nå. EN stor fordel med mye fukt og relativt gode temperaturer, er jo at det blir frodig! Jeg tok en fotorunde i går. Disse sommerbildene kan nok bli deilige å finne frem og kose seg med når høststormen virkelig setter inn.

DSCN8357

Jeg er veldig glad i dette lille rød huset som vi kaller “barnehjemmet”. Her har vi to soverom og et bad. To av ungene har rommet sitt her. Det betyr jo at det ikke akkurat er innredet etter gamletingveldigkoselig-prinsippet som mor er så glad i, men det får komme når de har blitt større og bare kommer hjem på besøk :-)

DSCN8359

DSCN8364 DSCN8380

Oliventreet ved inngangspartiet på huset vårt har holdt seg hele sommeren gjennom. Stemoren som jeg hadde plantet i kassene er byttet ut med røde pelliser.

DSCN8365

I enden på låven er favorittuteplassen vår.  Her kan vi sitte døgnet rundt, hjulpet av peis og elektrisk varmovn. Vi er noen skikkelige utemennesker og bor omtrent her fra april til oktober.

DSCN8382 DSCN8367

Sjekk den dahliaen på høyre bildet over her da! Det er en av de nye jeg satte ned i vår og gjett om den har blitt stor og frodig. Ser for meg at den kan blir skikkelig fin om noen år ja.

DSCN8369

Zinniaen blomstrer fint i sine blå krukker.

DSCN8370 DSCN8371

Petunian jeg kjøpte som bitteliten stikling i vår har virkelig blitt stor og fin og trives åpenbart godt her på hjørnet ved den gamle stigen.

DSCN8376

Dette er sittegruppen foran huset. Av en eller annen grunn sitter vi sjelden her. Det er neste vårs prosjekt, og få dette til å bli en lunere krok.

DSCN8375 DSCN8373

Vi føler vel egentlig at vi sitter litt på utstilling her, selv om vi både har hekk og gjerde ut mot veien. Det hvite nabohuset står tomt, så der er det foreløpig ikke noen som kan følge med oss :-)

DSCN8386

En liten bit av utekjøkkenet. I sommer har det vært null matlaging her faktisk. Så da blir det blomsterbord i stedet :-)

DSCN8389

Her er det fortsatt litt ferie å gå på, selv om den krymper sakte men sikkert inn. På fredag var vi og kjøpte maling til stuen (what a surprise!), så jeg vet i allefall hva jeg skal gjøre til uken :-).

Klem Torunn

15 kommentarer:

Guttemamma sa...

He he, det blir maling ja...bra! Dere har det så utrolig koselig og idyllisk, Torunn og at du har grønne fingre er ikke vanskelig å se.Så lurt å legge glass oppå de koselige hånklærne. Kos deg i dag,klem fra Anette

helle - pirettehuset.dk sa...

Det er en fantastisk hyggelig og dejlig billedserie du bringer idag. Nydelse for øjnene!
Go´søndag

Laila -Karin sa...

Koselige bilder hos deg.
Veldig sjarmerende. Skulle gjerne fått til å legge inn store bilder , men det har jeg ikke funnet ut av enda.
Ha en fin søndag

Josefine sa...

Oj...her var det mye godt for øye!

Skal si du har det koselig utenfor...rundt alle kroker:)
Det røde huset er så flott, tipper de koser seg de som bor der ja!

Ønsker deg en fin søndag, og en god uke, klem

Jannicke sa...

Ja, tenkte meg det ja ;o)
Ikke overrasket i det hele tatt, vi kvinner er lure.. og får det som regel som vi vil!

Du har det fantastisk, Torunn!!

Klem J.

BEA sa...

Hei, kor det blir av georgin`??? og det som skal klatre i stigen??? Tuller bare med deg Torunn :o)) til tross for været ser det ut som det gror flott hos deg...

Tunet... Helt nydelig!!!! skulle ønske meg et sånt . men jeg skjønner hvorfor dere ikke sitter på den terrassen.. DET er ikke deg Torunn.. hvor er den romantiske sjarmen du har rundt resten av huset??? Frem med hekleteppene, blomstrete puter og masse lykter ... og klatrende levegger!!!

Utekjøkkenet skulle jeg gjerne kopiert!!! herlig!!!!

Kos dæ med malinga... klem fra mæ

Maliva`s verden sa...

Hei Torunn...så gøy å se så vakkert du bor...snakk om grønne fingre,og sansen har du virkelig.Heldig de barna dine som har et eget hus på tunet da..det hadde vært noe for mine ungdommer også.Og for mor selv..for her spilles det musikk i alle rom...Godt I-pod er kommet da..ler

My home is my Castle - by Kari sa...

Åhh så nydelige bilder Torunn :)
Snakk om å få sommerstemning..
Her bare regner og regner det, begynner å bli temmelig lei nå...!!!

Ha en fin kveld :)
Klem,Kari

Tulip sa...

Så flott det er i hagen din nå! mange flotte sitteplasser ute!

Fint ble det i gangen også etter maling.
ler litt av tanken din om sko i kjellertrappa, og barn tilstede i huset.
Tar en rask kikk i min egen gang og konstaterer det samme som du gjorde: det funker kanskje med skofri gang et kvarters tid! hehe...
Kos deg!

AnneKa sa...

For et nydelig tun, der er det nok koseligt å leve og bo tenker jeg. Kjempefin bildeserie!

Ellen - Charmerende gjenbruk sa...

Hei Torunn
Ja helgen har vært fin her også..håper på en laang og vaarm august.
Så nydelige bilder du viser fra gården deres ,der skjønner jeg at du koser deg.
God uke til deg.
Klem....Ellen

BROCANTE sa...

Så grønt og frodig det er hos deg da. Du pusler og steller med dem forstår jeg - og de ser ut som de riktig trives - plantene altså. Mange fine kroker i tunet ditt!

liven sa...

Åh Torunn.....det er bare så fint hos dere!!
Rene drømmestedet dere har!! Og så "striglet" og fint som det er rundt dørene hos dere!!
Dere må nå bruke litt tid rundt der ja!!
barnehjemmet er jo også såå koselig:o)
nei ungdommene er ikke alltid enig med oss.....Mine to eldste har egne leiligheter!
Der er det ganske så minimalistisk etter min smak....det eneste jeg får puttet innn er litt Brukaskåler:o) De går gjennom nåløyet..hihi
ha en fin mandag........tirsdag er det jobb igjen her :o(

Kerstin sa...

Åååå vet du har jo den drømmehagen...akkurat slik jeg drømmer om... Helt fantastisk flott...og så frodig det har blitt hos deg..ja det er jo kjekt at det blir frodig med regn vær... så kunne det bare bli sol slik at en får nyte frodigheten også da...

God uke...
klem =)

Astrid sa...

Ååå for et fantastisk tun! Og bare det å HA et tun i det hele tatt - heldiggriser!!! Og for noen blomster! Og for noen uteplasser! Jeg er mektig imponert - og ikke så rent lite misunnelig. Vi får vel ta litt skippertak i hagen vår også, så kanskje den ser bittelitt bedre ut til neste sommer i alle fall... Nyt maling, bladet og hverandre!