lørdag 15. august 2009

Da mor dro på jobben igjen…

Det har vært en lang og god ferie. Og for noen har vel ferien vært mere komplett enn for andre. Det har nemlig vist seg at det skjer noe med alle medlemmer i Familien AS når mor er hjemme hver eneste dag, uke etter uke. Forøvrig så kan mor heretter kalles daglig leder, logistikksjef, vaskeribestyrer, økonomisjef…(eller nei forresten…det har vi noen andre som er langt bedre kvalifisert til), drosjesentralen, hotellvertinne, kjøkkensjef og ikke minst overformynderiet! Til og med drage og diktator sies å være dekkende betegnelser.

DSCN8549 DSCN8551

Nå har logistikksjefen vært på jobb i to dager (altså den andre jobben), og det later til at resten av bedriften har fått SJOKK. En god daglig leder skal, som seg hør og bør, være flink til å delegere oppgaver. Djisses…..håper de fleste ansatte rundt omkring i Norges bedrifter har litt mere motiverte ansatte enn denne Familien AS. “Når katten er borte, danser musene på bordet” osv. Så til de grader. Rydde etter vi har laget oss mat, det gjør vi ikke. For det har jo kjøkkensjefen alltid gjort (? Det er bare noe de tror…det er så fint vettu, vi bare går oss en tur ut, så er det sikkert borte når vi kommer inn igjen). Re opp senger. Er det nødvendig da? Vi skal jo snart legge oss igjen likevel! Slå av kaffetrakteren. Nei…ups…..det glemte jeg visst. “Det er så uvant at ikke du er hjemme og skal ha mere kaffe vettu, kjære”.(Og ja, min kjære vet at dette kommer i bloggen. Vi hadde nemlig en fornøyelig samtale om dette i går kveld. Og jeg mener samtale, ikke krangel :-)). Klesvasken går ikke lenger av seg selv ned i kjelleren, men må faktisk bæres dit av den som eier den. Og nå er det sånn at daglig leder IKKE har særeie på den slags.

Mat….nammm…pølser og egg til frokost. DET er visstnok mat for ungdommer. Ja, faktisk for ungdommene i hele nabolaget! Som har bodd på dette særdeles behagelige hotellet flere døgn i strekk. Kjøkkensjefen la kjøkkenkluten i klor på morgenen (huff for et miljøsvin denne mor er!), for å fjerne bakterier og misfarging fra dagen før. Den var derfor litt vanskelig å se og ergo…..”mamma, vi fikk ikke tørket opp altså, for vi fant ikke noen klut. Osv osv…….

Jeg vil anta (eller i det minste HÅPE) at noen kjenner seg igjen? Eller er det bare her mor har vært så sløv og skjemt bort alle de små og store håpefulle i løpet av ferien? Jeg tror nok alle  familiemedlemmer her er inneforstått med at det fra mandag av blir andre boller enn luftboller  i denne  heimen også. I en familie så må faktisk alle bidra litt, alt etter alder og evne…..eller hva? Mor er like mye borte som alle de andre og kan ikke klare rubbel og bit helt selv.

V ihadde en utrolig hyggelig kveld i går. 4 trettenåringer (9 åringen hadde for anledningen sjekket inn på et annet hotell og 16 åringen er dratt til USA for å bo der et år) og 3 voksne rundt middagsbordet litt utpå kvelden. Ekstra middagsgjester dukket plutselig opp og du verden så hyggelig det er! (mor er kjent for romslige porsjoner, så det er sjelden for lite mat om det skulle dukke opp noen ekstra) Huset yret av liv, latteren satt løst, de unge er høflige, utadvendte og livlige til tross for at ordenssansen bare kan bli bedre. Mine barn har masse venner og er omgitt av dem så og si døgnet rundt (det er plass til 3 stk i dobbeltsengen til sønnen). Det skjer noe rundt dem hele tiden og de har et hjem som er åpent for deres venner. Det er jo sånn jeg som mamma også øsnker at det skal være. Da glemmer man popkornet som møtte meg i døra når jeg kom hjem fra jobb i går, saftflasken som hadde gått lekk(?) på kjøkkengulvet og den berømte kluten som fortsatt lå i klor på kjøkkenbenken. Jeg syns det er viktig å bli kjent med vennene til barna mine og få en god dialog med dem. Jeg satser på at det er det jeg husker når alle har etablert sine egne liv; hyggen… og ikke rotet :-)

DSCN8550

Ønsker dere alle en helg fylt med hyggelige gjøremål, masse latter og forhåpentligvis kanskje noen rolige stunder .-)

 

Klem Torunn

19 kommentarer:

liven sa...

Hei torunn!!
nok mange som kjenner seg igjen her ja......Jammen skal det bli godt når skolen kommer igang igjen her!!!
Men som hos dere så vil jeg også at ungdommene skal føle seg velkommen hos oss!!
Det har alltid vært viktig for oss å kunne bli kjent med vennene deres om det til tider har vært vel folksomt her!!
Ønsker deg en fin helg:o)

Jannicke sa...

Dette skriver jeg under på,
for her kjenner jeg meg VELDIG godt igjen :o)..

Mine syntes jeg er fryktelig streng og pirkete,
men min bestemte mening er at skal familien AS bli en suksessfull bedrift,
så MÅ alle ta i et tak..
Likevel har jeg nok alt for lett for å gjøre det meste selv,
så får jeg det slik jeg vil ha det..
Så litt ris til egen bak blir det!

Ellers har vi også et åpent hjem!
Elsker å ha besøk av barnas venner,
sist var til landskampen denne uken... Da satt det en herlig gjeng med 11 åringer her og slafset i seg nystekte pannekaker og is ;o).

Ha en flott dag, Torunn :o)

Klem J.

Meg sa...

Hehe, dette var et bra innlegg!
Jeg er helt enig; mor ordner alt. Det er iallefall det de andre tror... Nå skal det sies at jeg bare har mann og en pjokk på 2 år (som ikke helt kan klandres for å rote og ikke rydde opp etter seg..), men DUVERDEN så rotete det blir. Merkelig at oppvasken ikke hopper inn i maskinen av seg selv, eller klærne bare plutselig ikke ligger brettet sammen i skapet...

Leser bloggen din hver dag, og jeg må si jeg syns du legger ut utrolig mange bra bilder og skriver mye fint! Masse inspirasjon til heimen:-)

Ha en flott helg!

miss marple sa...

Tenker "B-gjengen" her hjemme skal få lese litt på bloggen din,jeg...
hehe-GOD HELG!!!!

Kerstin sa...

Heisan

Dette var bra skrevet Torunn... nesten akkurat som jeg skulle sagt det slev...HiHI

Kjenner meg så til de grader igjen... Og mange med oss tror jeg.. men det aller viktigste tross alt er at ungene vet de kan ta med venner og ha det kjekt hjemme..
I peridoer er det tomt hus her og i perioder er det fullt hus.. akkurat slik vi liker det....

God helg ..kos dere masse..
Klem Kerstin

Laila -Karin sa...

Selv om mine tre nå er voksne , så kan jeg kjednne meg veldig godt igjen her.JegHadde og har i flge mine barn ryddedilla.
Hos oss var det altid venner av barna tilstede . Vi hadde åpent hus. I dag er det ikke rotet jeg minnes , men all kosen og gleden vi hadde sammen.
Ha en fin helg

Linda sa...

Heisann Torunn:) Herlig innlegg:) Og jeg kjenner meg sååå godt igjen! I blant føler jeg meg både som taxi-sentral, stuepike og servitør på en gang:)

Men det er jo som du sier, noe spesiellt å få lov til å følge dem litt tett på. En utrolig glede egentlig:)

Ha en flott helg!
Klem Linda

Anonym sa...

Kjenner meg igjen i ALT du skriver - bra og artig skrevet!

GundaM sa...

HIhi, ja slik er livet!!!

Og skjemt bort sine i ferien ja, tror jeg gjør det året rundt men det skal det nå bi slutt på. Trur eg...

Fortsatt fin helg der nede Torunn;)

Astrid sa...

Aaaah, for et trivelig innlegg! Du skriver så godt og levende at jeg helt fint klarer å se for meg samme situasjon her i huset om ca 7-8 år...

Og, jeg må si drømmen er om vi klarer å ha det sånn som du beskriver det, jeg - med huset fullt av unger, åpne dører og store porsjoner som ønsker alle velkommen.

Guttemamma sa...

he he, vi er mange i samme klubb,arbeidere( les mødre) foren eder...!!!

sologbolig sa...

Eg kjenner meg iallfall igjen .....ikkje akkurat nå, men for noen år siden..... huset fullt av ungdommer, rot over alt osv, men alikevel så viktig å ha huset "åpent". Nå er det bare meg og gubben igjen til hverdags. ungene er etablerte og vi reker nå rundt i verden. Alt er bra og det er vel slik vi ønsker det. Ferien er slutt, planleggingsdag var det på torsdag og fredag, på mandag kommer elevene og da blir det fullt kjør. To nye elever kommer også. Så nå gjelder det å nyte helga ! God helg.

Livy sa...

Hei Torunn!
For et flott innlegg fra deg!!! Kjenner meg godt igjen :-)

Det du skriver er så sant så sant, og i bunn og grunn er det dette du peker på på slutten som er så viktig!

Ønsker sjefen i huset en fiiiiin helg!
Klem fra Livy

Lena sa...

Ler så jeg har tårer i øynene her! Det du skriver er jo så sant, så sant... Vi mammaer har en tendens til å skjemme bort alle rundt oss, så det har vel lett for å bli slik?
Du får skrive diktator på lista di også - og så får du sørge for at disse bollene blir satt i orden! *fnis*
Ha en flott søndag!

Lykkeliten sa...

Et utrolig godt skrevet innlegg om situasjonen i mange hjem!
Gjett om familien skal få lese dette?
Det er nemlig ikke alltid denne mora klarer å holde kommentarene inne når huset renner over, og jo: hu angrer etterpå!

Anita sa...

For et fantastisk morsomt og treffende innlegg! Kjenner meg igjen så til de grader!

Sussi's dreamzone sa...

Vilka härliga bilder på dahlia nedanför. Väldigt fina blommor!

naturglede sa...

Hørtes veldig kjent ut. Nå er det noen år siden mine gutter var i den alderen, men jeg har da barnebarn,nieser og nevøer.Koselig å fylle huset med liv og røre. Lego, boller, brødsmuler og kaffekopper minner om at jeg har hatt en fin ettermiddag. Nyt det, og ungene vil takke deg siden i livet. Hjerterom og husrom er viktig:)

samantha sa...

Thank you for sharing this great fountain with us.
Samantha
Get the best FREE offers on the Best Home security Systems