lørdag 29. november 2008

God 1. advents helg

DSCN4426

Det er noe spesielt med denne 1 adventshelg. Det virker som alle er full av forventninger til tiden vi går i møte og vi styrer og stuller som om vår siste advent skulle vært kommen. Men hyggelig er det, å kjenne på denne gryende forventningen.

DSCN4428

Hos oss her det blitt en tradisjon med pinnekjøttlag sammen gode venner denne lørdagen. Huset er allerede i ferd med å fylles med deilig dufter av mat. Jeg koker kål til den store gullmedaljen. Etter å ha stått i 2 timer og skrellet poteter, kål(tar gjerne imot tips til hvordan letter få delt den steinhardekålrota!!) og gulrot i går kveld var jeg rimelig gåen, men i dag er jeg jammen bare glad. Glad for et vi har en så stor omgangskrets som vi har, som gjerne kommer i hyggelig lag hos oss! Og som inviterer oss til sine hjem!

DSCN4430

Helgene fremover blir travle. Julegavehandling kombinert med sosiale tilstelninger krever sin mann. (Da er det godt å vite at Roma kaller i slutten av mnd ;-). ), men igjen er jo dette et resultat at vi er prisgitt en god familie og gode venner. Vi VET at det ikke er alle som har det sånn og derfor bør vi lære oss å sette litt ekstra pris på det vi har.  Min mor har hatt kreft i 11 år og hittil har det gått så greit som det kan gå i en sånn siuasjon. Vi hører jo stort sett bare om de som får den tragiske beskjeden en uke og neste uke er det over. Vi har vært heldige i så måte. Helsevesenet har fungert og mamma har fått alle den hjelp hun har treng og den RIKTIGE hjelpen.

DSCN4441 DSCN4433

Vi klamrer oss til det gode håpet! Men samtidig blir vi jo stadig mint på at ingenting er en selvfølge. En av mine venner her inne kjemper også en kamp mot kreften og min etanker går spesielt til deg i dag Ingunn! Og GRATULERER med fremtidig giftemål!! DET var koselig å lese!

Som dere ser er bordet dekket og klart og forhåpentligvis vil det om noen timer være høylytt tjattring og rungende latter rundt omkring her. Akevitten omdøpes til kvirrevitt og søndagen er satt til å gjøre minst mulig, på lengst mulig tid!

 

Ønsker dere alle en fredfylt og givende helg.

Klem Torunn

33 kommentarer:

Hespe sa...

Åhhhhh - nå ble jeg litt misunnelig du... Pinnekjøtt er favoritten min! Mmmmm, tror min sant jeg kjenner den deilige duften helt inn til Oslo jeg... :o) Hi, hi - tror jeg stikker innom deg i kveld jeg ;o)

Ja, forventningene er store både for store og små nå i disse førjulstider, men det er sant som du sier - vi skal tenke litt ekstra på de som ikke har det så bra i disse tider. Høytider blir for mange en vond og vanskelig tid å komme igjennom, av ulike årsaker...

Da må iallfall du ha et flott kveld sammen med venner - kos dere!

Selv stikker jeg til London i morgen tidlig, og ser frem til flere dager med veninner, pub, shopping og gøy!!!

Klemmer fra Hildegunn:o)

MOLLY sa...

Hihi...kvirrevitt...hehe:)
Nydeluige bilder, og kjenner jeg må hive meg rundt her nå:) Nydelig dekket bord, og tenker at det er sikkert veldig godt å bli ønsket velkommen som gjester i Deres hjem også. Er nok en grunn til at dere har stor vennkrets;)

Masse varmer tanker til din mor, og så godt å høre at noen har opplevd det slik også...når den sykdommen først rammer.
Og masse gode tanker til din venn!
Nyt dagen, selskapet, maten, og kvirrevitt deg langt inn inn i natten:) Husk det er lenge til mandag og jobb;)

MonaLisa sa...

Åh det hørtes ut som en virkelig skjønn tradisjon. Virkelig viktig å ta vare på de rundt seg, og nå kan vi, må vi og vil vi ta oss tid! uannsett om folk kaller dette tidens stress så mener jeg da at dette er noe vi velger til en viss grad selv... og ikke minst så tar den med seg budskapet om nestekjærlighet! Det er vel ikke dumt! Riktig god lørdag lille venn, og nyt helgen. Stor klem

hvorfor ikke... sa...

Kloke refleksjoner! og nydelige bilder. Jeg er så enig med deg i dette med kjøpe-galskapen i denne tiden. Vi ønsker oss ingenting, hverken store eller små - har alt vi trenger og mere til, ikke for det vi ønsker og vi ønsker...store og større ting.... Men det som gir oss glede er å være sammen, gjøre ting sammen. - Som det vennelaget du steller i stand! Kos dere masse, til langt på natt!

klem fra Torunn

Magny sa...

nydelige bilder...
og trist å høre om de som er rammet av kreft,- nei vi vet ingenting om fremtiden. så nå må vi glede oss mens vi kan,- så gled deg og kos deg i helgen.----

Heidi sa...

Ja, her er det flere som ble misunnelige du. Pinnekjøtt er også min favoritt, og særlig godt er det med årets første pinnekjøttmiddag.... Ååå, nesten så en får vann i munnen her;)
Har nettopp kommet inn fra Bryggerhuset og det er ikke veldig fristende å begynne å lage middag nå. Lasagne har de bestilt... så det er vel bare å sette i gang da...
Ha det koselig i kveld. Herlig med en en slik tradisjon og spesielt for at den inkluderer venner.
Uten venner en vi ganske fattige..

:-)

Josefine sa...

Hei:) Å pinnekjøtt så deilig..Nydelig dekket bord og herlig adventstemning.Lykke til med
festen i kveld, og kos deg i adventstiden:) Klemmer Josefine

Gamlå sa...

nam nam der ville jeg har vært. Gamlå kjenner lukten. Så fint du har pyntet, og så fin tradisjon å ha dette som en samling foran adventstiden. Den skal Gamlå kopiere til neste år:)

Du er så flink og krativ du!!

Kos dere masse

klem fra din bloggvenn Gamlå:)

Anonym sa...

Akkurat nå løper tennene min i vann. Pinnekjøtt eksisterer ikke her nede. Har sendt ønskeliste "hjem" til pappa som skal komme og feire jul sammen med oss.

Er det ikke litt merkelig hvor mange mennesker som rammes av kreft?? Etter at vi fikk føle dette på kroppen, hører vi om nye tilfeller nesten daglig. Vi har fått mange mailer både fra kunder og ukjente som forteller lignende historier. Høytider er verst.. da kommer savnet etter de som ikke lenger skal sitte til bords.

Ha en trivelig kveld, og kos dere med pinnekjøttet.. (hørte du misunnelsen her :o))

Klem fra meg

Monica sa...

Hei! Et fint innlegg, på alle måter... Heldig dere som har en stor omgangskrets. Kos dere i kveld:)

Guttemamma sa...

Nå sitter dere sikkert og koser dere rundt bordet...,pinnekjøtt- finnes det noe bedre?? Viktig å være takknemlig for det en har, som du sier ingen selvfølge...varme tanker fra meg

Japsee sa...

Så flott du har dekket på. Ja nå er det ikke lenge igjen. Pinnekjøtt blir det her også en av de nærmeste dagene. Det er bare så godt.

Regner med dere har kost dere masse idag. Klemmer fra meg

Anemone sa...

Så flott som du har ornet det da, styr å for å glede andre :-)

Ingenting er bedre i denne forventningsfule tiden vi nå har forran oss.

Ha en god søndag, men jeg skal nå sove litt først :-)

Tante Julie sa...

Det er sånn det skal være... Å sette pris på sitt eget , samtidig som at man vet at alle ikke er like heldige som vi selv er. Det siste er viktig for å kunne sette pris på det man har selv... både av venner, familie og det matrialistiske.
Flotte bilder og fint skrevet - som alltid.

GundaM sa...

Håper dere hadde en flott kveld igår, bordet var iallefall flott dekket og nydelige bilder ;0)

Viktig å leve her og nå, en vet aldri hva som hender. trist med venninna di som sikkert ikke er så gammel og som har kreft. Men ja, det er jo mulig å leve med den og ;0)

Ha en flott advents søndag der ute!

Tone sa...

Kvirrevitt!!
Takk for i går! Det var veldig hyggelig!!
.....det var jo nesten som om vi var på det samme pinnekjøttlaget. Kvirrevitten satt løst både her og der skjønner jeg - og da du klokka halv fire i natt ba oss slenge oss i en taxi fra Ås til Mysen på nachspiel da lo jeg høylydt der vi vingla hjem i nysnøen.
kvart over fire ringte det på døra her og noen syns at vi kunne ha nachspiel, det syns ikke jeg...
Men er går det i sandkaker og rydding, stjernen er i vinduet og Dag Kolsruds "December 2" cd har fulgt oss i 17 år! - og tradisjonen tro går mannen og setter den på for å glede sin kone.
Minsten er ute med akebrett og 16åringen leser til tentamen i matte.
Jul er tid både for omtanke og tanke og minner. Selv mista jeg to onkler (brødre) i samme type kreft med to års mellomrom - en rett før og en rett etter jul, så dette er såre tanker for familien vår rett oppi jula. Det preger hele familien.
God søndag>! - nå må vinduene til pers her gitt...hurra for JIF! (og neste gang sms`ene begynner å rulle sånn i 01-tida, skal vi ha en avtale om å minne hverandre om at det kommer en dag i morra...?

Viola sa...

Hej Torunn, vilket dukat bord, det hade jag gärna suttit vid, hoppas ni hade en trevlig middag, håller på att duka mitt bord just nu. Har min närmaste släkt hemma på lite julmat alltid till första advent, så mysigt, ha en fin advnetssöndag och tänd många ljus, vet inte om ni dricker glögg i Norge, men vi ska njuta utav vår...titta in så du är med på utlottningen från butiken, klem VIOLA

Karen sa...

Det var en fin tradisjon :) Så heldig dere er som har stor omgangskrets... Vi har jo flyttet fra hele vår, og det er jo i slike tider at en savner det ...

Det er forresten en utfordring til deg i bloggen min :)

Mia sa...

Pinnekjøtt, ja... det er noe av det beste jeg vet, ihvertfall sånn ved juletider! Vi skal ha vårt årlige pinnekjøttlag med venner den 13. desember, og da skal juletreet stå ferdigpyntet i stuen og de fleste julekakene bakt (jeg baker da ikke såååå mange slag...) Jeg gleder meg allerede. Og så regner neg mad at dere hadde en alldeles herlig og festlig aften igår. Nydelig rammme rundt det hele hadde du laget istand ihvertfall.

Angående svibler... jeg er ikke ekspert på noe måte, men mener så absolutt at det går fint ann å a sviblene med bare røtter i glass emd vann. jeg har selv gjort det flere ganger... med vekslende hell. Problemet mitt har vært at sviblene har en tendens til å vokse veldig fort og høyt (!) i varmen inne med røttene i vann slik at blomsten rett og slett blit for stor og tung. Med det resultat at hele herligheten tipper over og velter seg ut av svibelglasset med røttene i været. Så jeg har funnet ut at det er best å ha svibelen trygt plantet i jorden, som holder på røttene (og så er det lettere å stikke en støttepinne til svibelen i jorden...) Men svibler i vann og glass er noe av det vakreste som er da...

Berit sa...

Nydelig, stemningsfult, du er så dyktig å lage det koselig.

Kvirrevitt... artig, den skal jeg huske på.

Og det er viktig å ta vare på hverandre, vennskapet,passe på den tiden vi har!

Kos deg videre i adventstiden.

Som Mine Dager Er, sa...

Et herlig innlegg, Torunn. Så reflektert over hvor takknemlig vi alle burde være over så mange ting. Det er så alt for lett å bare la ting skure og gå, klage sin nød uten videre tanke for hvor mye man egentlig har å være takknemlig for. Som det å være frisk, ha venner, ha sine kjære og nære rundt seg. Det betyr mer og mer synes jeg.

Du er en kunstner til å dekke bord. Sitter bare å gaper over at bordet er så enkelt, men likevel så lekkert dekket. Jeg håper virkelig dere hadde en fantastisk kveld og at stemningen nådde høyder dere kan leve lenge på. Ivar hadde kjøpt inn pinnekjøtt til helgen han også og vi storkosa oss i kveld. Jeg prøvde meg i går om vi kanskje skulle ha lutefisk til middag, men da blånekta han. Sukk, og jeg som elsker lutefisk! Må nok hjem til pappa og spise hans lutefisk - den er hans spesialitet nemlig.

Vi kommer helt sikkert på besøk, sjøh. Med namsosingan. Javisst var promillen høy den kvelden, men ønsket og viljen til å komme er absolutt til stede. Vi må bare finne et tidspunkt som passer alle. Og det skal vi komme tilbake på. I promise ;-)

I morgen er det 1. desember, og selv om dagene går fort og mange er fulle av aktiviteter, så koser jeg meg veldig. Unngår å føle stress, føler bare glede. Det gjør godt. Skulle gjerne hatt muligheten til å pakke kofferten og reist vekk i jula, men det blir vel heller en januar/februar tur på oss. Ikke bestilt noe enda, men det blir vel snart. Håper jeg.

Hils gjengen. Vi høres.

Klem fra Marit

Min verden sa...

Ja, kos deg. Det gjør jeg også snart. Ingen selvfølger er det å ha det bra nei. Du gjør det nydelig da Torunn :) Her er det fortsatt litt kaos. Vi snakkes snart - ikke sant? Likte snømann og kone, må si det. Klem Hanne

Therese sa...

Så fint du har pyntet både i huset og bordet !!
Du har så rett så rett, når det gjelder det å huske på å sette pris på gode venner og familie.

Håper du hadde en herlig lørdag og en avslappende søndag :o)
Klem

Synnøve sa...

å så koselig med pinnekjøttlag! Og det er jo så fantastisk godt...! Jeg spiste det på julebord med jobben forrige uke, det var godt, men så klart ikke like godt som det man får hjemme på julaften ;) Gleder meg allerede! Og så sender jeg gode tanker til deg og din mor, det kan ikke være lett... Klem fra Synnøve :)

Tone sa...

Hei min venn"
Da begynner fruen å komme seg - og det er kanskje like greit - vi snakker jo tirsdag...
Nysnø og frisk luft gjør godt - og bare vi får rydda litt nå, så kan vaskehjelpa finne gulvet i morra også.
Ha en grom aften...
'tone

Gamlå sa...

Ho ho hooooooooooo

Dette her er en nydelig award til deg fra Gamlå som jeg håper du tar deg tid til å sende videre!! Spesielt i disse juletider.

klem fra Gamlå

ps. så fint du har laget heimen din klar til julen.

Anonym sa...

ÅÅÅ så mye flott!
Noe til deg på min blogg.
Ha en fin kveld.

sologbolig sa...

Så fint du har ordna til. håper at det blei ein fin kveld ! Det ligger ein utfordring til deg på bloggen min, hvis du har lyst. Ønsker deg ei riktig god helg !

Heidi sa...

Hei igjen!
Bare innom for å ønske deg en super helg :) Er det ikke deilig med snø?? Endelig kom julestemningen her gitt. Nå bærer det straks avsted på julebord med forhåpentligvis massssse god mat og vin. Spørs hvordan dagen blir i Bryggerhuset i morgen da.., kan bli tøft...;)
Kos deg i helgen!!!

:-)

Tulip sa...

Mmmm..kan kjenne lukta helt hit. Pinnekjøtt er min favorittmat nr. en!

Håper pinnekjøttlaget gikk bra!
God helg:)

Tone sa...

Hej min venn!
Håper du har det bra, med snøen som dalte ned over bygdene våre her nå, så kjenner jeg at julefølelsen kommer snikende.
Håper ikke det smelter igjen, unga har det jo utrolig moro for tida.
i dag er det utdeling av årets Frivilligpris, - minsten skal til Tomter og besteforeldre for å bake pepperkaker, årlig seanse, og eldstemann har bestemt at han skal til kjæresten i kveld - så oi...herr og fru alene???!
Enten går vi på restaurant og feirer at vi har holdt sammen i 25 år i nøyaktig disse dager - eller så bretter vi opp arma og jobber som idioter for å "bli ferdig til jul" (hørt om manglende lister her og der...?) - og ordner og styrer noe kollosalt, handler på søndagsåpent i morra og sånt - .....det er også en julekonsert med et kor i kirka her i kveld, så kanskje vi kan gå dit, få luft og trim og kultur inn på en gang?
Vi får se....Ha en grom helg - og du - om du ser på nyhetene på tv2 i kveld eller søndag kveld kl 21 - så ser du en terapihund i aksjon på sykehjemmet her - og da kan du jo tenke at det der, det er det venninda mi som har starta - først i norge! (selvdigging....)

MOLLY sa...

Håper alt er vel med alle sammen...
Ønsker deg en ny og god uke:)

Huset på kollen sa...

Hei,

Herlige bilder som vanlig, er nok helt fantastisk å få være gjest hos deg! En award til deg venter hos meg :)