torsdag 27. november 2008

Jul i huset??

DSCN4406

"Velkommen til vårt julehus", ønsker dette paret som står i gangen. Paret har fulgt meg i årevis og de er noe av det koseligste jeg plukker frem til jul. Min datter og jeg hadde en diskusjon i går om hvem som er mannen og hvem som er kvinnen.

DSCN4408 DSCN4409

Vi ble så skjønt enige om at selvfølgelig står damen til høyre...hehe...(når Truls er min bedre halvdel, kan vel jeg være hans høyre hånd?).

Torsdagen før 1 søndag i advent er det alltid nissetog, julegateåpning og juleshow her på stedet. Minstejenta har vært med og danset juleballett.

DSCN4423

Koselig å se de små, yndige kledd i rødt og bringe julens gleder via dansen. Værre var det for mor når Bjelleklang sang på det fjortende verset og den igjen ble etterfulgt av en laaang historie som jeg helt misset poenget på. Gjeesp.... :-)

DSCN4404 DSCN4402

Til lørdag skal vi tradisjonen tro ha pinnekjøttlag. Derfor er julegardinene på plass på kjøkkenet og huset ellers fylles smått om senn med litt pynt. I kveld kjennes det ikke ut som om noen ting skal bli klart til lørdag, men jeg greier det sikkert denne gang også. Bare jeg husker å legge kjøttet i vann i morgen tidlig, så er mye gjort. Sist søndag trodde jeg uken skulle bli SÅÅÅ rolig. Da hadde jeg fortrengt at det var møte på mandag, møte på tirsdag, kurs onsdag på fridagen min, julegate torsdag og kjøring av unger til pappan fredag ettermiddag.... Kan ikke fatte og begripe hvorfor ikke jeg er tynn????

DSCN4405

Avslutter med et hjerte i dag også. Dette er til dere alle. Noen trenger det mere enn andre, men dere fortjener det like mye alle sammen >:-)

Nyt at det praktisk talt er helg folkens!

21 kommentarer:

liven sa...

Så koselig hos deg:O)
Gleder meg til å få litt skikk på sakene her så det går an å pynte litt:O)
Deilig med pinnekjøtt:O)
Tradisjon hos oss på julaften...og noen flere ganger i løpet av desember:O)

Ha en fin kveld .....og tusen takk for hjertet:O)

Josefine sa...

Hei:) herlig pyntet julekjøkken! Koselig med julegardiner da..
Skjønne figurer også, koselig med ting som taes frem hvert år.
Og skjønnest var jo selvsagt jenten din:)) Lykke til med innspurten til advent! Klemmer fra Josefine

Monica sa...

Koselige bilder:) Ser og høres ut som om jula er i gang hos dere. Her starter vi på søndag med tenning av julegran, korpsmusikk og julegløgg. Lørdag begynner jeg pyntingen av huset, så blir det stadig mer utover desember. Da koser jeg meg:D

God helg:)

Litt av Mitt, Jorunn sa...

Så julekoselig du har det allerede da! Men det er klart det må være jul når man inviterer til pinnekjøtt :0) Julegardinene dine var kjempefine, enkle og stilige! Den fineste julepynten er den man har gode minner knyttet til syns jeg, og snømannen og konen var riktig søte og blide :0) Kos dere med gjester til lørdag!!

Tone sa...

Jøss så flink du er!! Ferdig snart!! FERDIG er liksom et ord jeg aldri blir helt venn med i desember....
Men det er i alle fall en helt ferdig vegg her i huset i kveld! - de siste krumelurer og krusedullerr er på plass på veggen. Senebetennelsen er på plass.
Nå skal jeg ut og gå tur, svigers hund er her fra i dag og til søndag. Han har en diagnose.
'glade-hd`
Himmel og pannekake, say no more....
Mens du får bare more deg med julegardiner, jeg har ikke tenkt i de baner en gang - men takket være deg kan det hende inspirasjnen tar meg når jeg har tenkt å ta flexidag i morra. Har faktisk tenkt å flexe hver eneste fredag frem til jul. Tro det eller ei! (mulig du tror det, men jeg er ikke helt sikker...)
Tone kaos.

Mia sa...

Se her ja, det begynner virkelig å se julete ut. Og ingen tvil om at desember står fo døren, jeg har dunnet fram julepynt ensken min og begynt så smått å ta fram noe... og så har julegardinene blitt hengt opp på kjøkkenvinduene også hos meg. Det er en herlig tid vi går imøte nå.

Hulda sa...

Så koselig par du har der, sant, kan være litt vanskelig å se hvem som er dame og hvem som er mann.:) Men, fine var de. Likte julegardinene dine så godt. :)

Som Mine Dager Er, sa...

Ja, se her juler det seg ;-) Litt pynt er på plass og julematen skal forberedes. Det er en fin tid vi går inn i. Jeg hadde noen år (etter skilsmissen) hvor jeg slet veldig med høytider. Men en felles bekjent av oss ;-) har gjort at julen igjen har fått sin glans og sjarme. So now I'm back. Jeg venter bare til første søndag i advent før jeg drar fram julepynten. Sær sjøh ;-)

Det er mye som skjer i denne bloggverden. Jeg gir meg ende over det som har skjedd de siste dagene. Man kan ikke gå uberørt gjennom det som skjer her inne akkurat nå.

Gøy å se litj-tuppa di som koser seg med dansing, hun har en potensiell karriere der. Yndig bilde av ei søt jente.

Vi har Petter'n hos oss nå, uten sine søstre. Far og sønn har herja og styra i hele kveld - på gutters vis. Og Petter har ledd og ledd og hengt rundt halsen på pappa'n sin i hele kveld. Det varmer et hjerte å se dem sammen slik. Den gjensidige gleden og kjærligheten dem imellom. Ubetalelig! Ikke rart paps'n sliter ved hvert farvel.

Kos deg i denne førjulstiden. Det blir hektisk men man MÅ finne tid til kos også. Så få kontoen leve sitt eget liv - enn så lenge.

Klem fra Marit

HHH (hils hele hurven).

Anitas hus sa...

Å her var det deilig julestemning. Jeg får rote meg opp på lofte i morgen så jeg kan få godt over julepynten. Tror det er ett sørgelig syn, men...
Du får kose deg med julesang og pinnekjøtt!
En skjønn nissejente også, hun var jo bare sååå sjarmerende:)
Ha en god helg.
Klem:O)

Anonym sa...

Hi Torun,
Oh, how much i adore your red-white curtains, fantastic !!!
Did you make them yourself ?
Greetings, Janneke.

Villa Luftslottet sa...

Skikkelig julekoselig var det her:)
Kos dere med pinnekjøtt og julestemning, tror faktisk jeg skal vurdere en slik tradisjon selv......en unneskyldning for å smake på ribba FØR julaften lar jeg ikke gå fra meg;)

Viola sa...

Vilket trevligt par man blri mött utav hemma hos er, så söta och vad fint du fått det i köket med den rödrutiga gardinen, ha en skön 1:e advent, klem VIOLA

Tone sa...

Fredag morgen klokka ni:
JEG STÅR OG STRYKER KJØKKENGARDINER!
Jeg er så stolt...
og det kan du være og, som ga meg inspirasjonen.
smask.

Tone sa...

De gærne har det godt.
Fint å høre det fra en interiørarkitekt da... :-)

Japsee sa...

Her var det virkelig begynt å bli julestemning. Kjempe koselig. Likte godt kjøkkengardinene dine.

Klem fra meg:)

Nikoline sa...

Åååå...her var det vel koseleg og julete...! Likte veldig,veldig godt julegardinene dine!! Mine skal opp i morgon,må pussa rutene først..
Me byter litt om på det ser eg,her er det nemleg svineribbe i morgon (pinnekjøtet er strengt forbudt å smaka før julaftan..)og de tek pinnekjøtet no og ribba til jul går eg ut ifrå? Det er berre oss to her i huset då,ikkje besøk. Me har som tradisjon å ha eit aldri så lite julebord for oss toan,me pyntar til advent og pyntar litt på oss sjølve også(så godt det lar seg gjera..)og riktig fråtsar i god mat og drikke.
Eg gler meg allerede.
Ha ei riktig fin adventshelg i vente og lykke til med selskapet i morgon!
Stor fredagsklem frå meg.

hvorfor ikke... sa...

Tusen takk for hjertet, jeg tar det til meg;)
For et nydelig nissepar. Ble helt glad av dem, dama til høyre, ja, det ser jeg, hehe!
Julegardiner på kjøkkenet, der sa du noe, jeg har også rødrutete; De må jeg finne frem...tror jeg må begynne så vidt, jeg også...

Ha en god helg, kos deg med venner. Veldig søt datter, forresten.
smil Torunn

Gamlå sa...

Heisann det er bare Gamlå som stikker innom på en snar visitt for å vise at det er fremdeles er liv i den gården.

Nydelige snømenn, hvem klarer å ikke like dem!! Flott datter har du også og huset er så fint pyntet.

klem fra Gamlå

Guttemamma sa...

Ler litt av innlegget ditt, kjenner meg SÅ igjen i det at jeg tror jeg skal få gjort så mye, men så er det jo ditten på mandag, datten på tirsdag osv osv. "og sånn går no dagan..." Pinnekjøtt...nam og atter nam, kos deg!! KLem

åsemor sa...

Fått opp julegardinene og du ser jeg, koselige bilder. Her skal kjøkkenet pyntest til jul i morgen, MEN slik har det slett ikke vært før. Da mine tre var på alder med dine, var ikke huset ferdig til jul før natt til julaften. Du himmelske rike hvor slitne vi var, vi drev rørleggerfirma og butikk på den tia, med åpningstider snart hele døgnet. Vi sprang i runt på avsluttninger/møter i hele desember med skuldrene langt over hodet. Skal si oss det var julefred ;)
Nå er jeg lykkelig arbeidstaker, dog noe overtid, men det kan ikke sammenlignes med dengang.
Jeg koser meg med førjulstia, med freden, roen og nattesøvn. MEN jeg er glad jeg har vært "der".

Alt til sin tid, og nå er jeg i en annen periode, med voksne juleforberedelser. Middag med gode venner i morgen kveld, koselig.

Ønsker deg en koselig kveld i morgen, det er viktig å bruke tia på det som er viktig, venner ;)

MOLLY sa...

En hilsen i natten: TAKK igjen!

Skikkelig julekjøkken, supersøt juleballerina, og knallsøte nisser:) Og hjerter, det får vi aldri nok av...

Gleder meg til mer inspirasjon i desember...GOD; GOD HELG TIL DEG OG DINE!