onsdag 24. februar 2010

Hageplaner vår/sommer 2010

Jeg har fått en utfordring av Monica som jeg tenkte jeg ville dele med dere i dag. Jeg pleier ikke være så flink til å følge opp utfordringer, men dette er hva jeg trenger nå, som vinteren ser ut til å vare evig. Normalt er jeg veldig glad i vinteren. Det har jeg vært denne vinteren også. Jeg har nytt å gå på ski og jeg har nytt å sitte inne foran peisen mens de 20 iskalde og snøen har herjet utenfor. Men nå begynner det å bli litt nok. Om få dager skriver vi 1 mars. I hagen er det kommet nok en halvmeter snø siden forrige gang jeg blogget om hagen (9 ferbruar). Jeg kjenner bare vårdepresjonen sige innover. I fjor på denne tiden hadde jeg sådd frø som en villmann og boden var fyllt opp med splitter nye dahliaknoller. I år har jeg ikke gjort en dritt.
 
Joda, bittelitt har jeg gjort. Jeg har dannet meg et bilde oppi hodet mitt på hvor hyggelig det skal bli på den nye terassen. Jeg har jo nevnt før at vi skal utvide platten vi har i dag. På bildet over ser dere hvordan det så ut i sommer. Det nye gulvet kommer parallelt med det nederste trinnet og blir over dobbelt så stort som det gulvet dere ser der. Grønnsakshagen ofres i første omgang, men med 2 mål tomt er det nok av plass til å anlegge ny, dersom jeg skulle ønske det. Inntil videre skal jeg nøye meg med store potter til å så litt salat osv i.
 
LH-40R_MED
Jeg ønsker meg veldig et rustent Land høybed fra Gro`s Hage, blant annet!
(Bildet er lånt fra http://igroshage.no)
 
sevilla_600
Jeg har også et snev av forestilling om hva slags møbler jeg ønsker meg og håper min kjære deler litt av dette snevet i allefall .-). En enkel sittegruppe som over hadde vært kjekt å ha.
malaga_dackstol_vit_600
Et par dekkstoler er nesten et must! Selvfølgelig med bord i mellom, så vi kan hvile chablisarmen litt.
 
Florence_Vit_600
Vi har et stort og godt spisebord som vi tenker å beholde (selv om jeg har sett et veeeeldig fint, nytt et…). Bordet er stødig og solid, med plass til mange mennesker rundt. Men stolene til  bordet begynner å bli modne for utskifting. Derfor drømmer jeg om disse hvite stolene til! Hva tycks?
(de tre foregående bildene er lånt fra http://mellbygarden.se)
 
Hva blomster angår, har jeg anda ikke lagt de helt store planene. Om det blir noen nye bed til sommeren gjenstår å se. Men jeg vet i allefall at jeg skal endre plassering på noe av det vi har. Man ser jo etterhvert at det ikke er alt som trives der man har satt det, eller ikke helt passer inn.
DSCN8361
Dere som fulgte meg i fjor sommer husker sikkert den berømte porten vi her i huset ikke ble helt enig om hvordan skulle brukes…. Den har jeg satt utenfor kjøkkenvinduet. Desverre ble det noe halvhjertet det som jeg trodde skulle bli frodig og fint med porten som klatrestativ. I år skal jeg grave et bed her og plante roser i stedet. Rosa roser utenfor kjøkkenvinduet er en drøm!
 
DSCN8362
I denne kroken håper jeg også både roser og lavendel som jeg satte i fjor, kommer til å bli frodige og fine. Hmm…kanskje jeg må ha 4 dekkstoler? Det hadde jo vært deilig å ligge her å lese også da??? :-)
 
DSCN8369
 DSCN8371
Jeg blir nesten dårlig av disse bildene.
Jeg vil ha sommmer NÅ!
Dere som ønsker; føl dere fri til å ta denne utfordringen videre. Jeg vil gjerne lese mere om anres hageplaner fremover :-)

Torunn11 kommentarer:

gry sa...

Tusen takk..dette var deilig å se..:) virkelig flott.:-)

Stolene så jeg på i sommer i grebbestad...de er kjempefine.:-)

Klem Gry

Ninni sa...

Mmmm..hvilke deilige planer du har for haven til sommeren :) Det høres flott ut med dobbelt så stor platting. Der kan man jo boltre seg med krukker også :) Ofte er jo sånn at når man gjør en endring i haven, dukker plutselig nye løsninger opp i hodet. Rose- og lavendelkroken er som skapt til å sitte ved, for en duft det må være der!

Jannicke sa...

...jeg bare elsker hagen din.. og huset også :o) Idyllisk!
Skjønner godt du er i gang med planlegging! Det er tungt med denne vinteren. Her i Bergen har det fallt en halv meter snø til det siste døgnet... og fortsatt laver det ned!! "jippi"

Blogger er også deprimert,
han nekter å la meg lage nye innlegg i dag. Kanskje han er ute og måker snø??

Klem J.

Tulip sa...

Åh, takk for sommertitten, det gjorde godt å drømme seg bort i vakre hagebilder!
Selv om du sier du ikke er flink å følge opp utfordringer, har jeg en ny til degpå bloggen min! Hvis du vil altså!!hehe

klem;)

anne - moseplassen sa...

Det er så kjekt å lese om hageplanene dine :) gleder meg til sommeren, og ja. Den kommer!

Monicas Hage sa...

For noen herlige bilder! Jeg vil også ha sommer, eller i alle fall vår;)

Denne vinteren har det vært så mye snø så lenge, at jeg omtrent ikke har tenkt hage enda, i alle fall i forhold til tidligere år... Derfor gjorde det godt med denne utfordringen:) Hyggelig at du tok den! Den uteplassen blir nok kjempeflott, og du er ikke den eneste som drømmer om hvite dekkstoler...;)

Nyt resten av vinterferien. Jeg skal ha en etterlengtet fridag på fredag:) Klem

liven sa...

Flotte bilder...og du har jo sånne koselige uteplasser rundtom :o)
Alltid noe vi ønsker oss ...ikke sant?? Akkurat nå ønsker jeg at jeg snart skal slenge meg i min dekkstol!!
Den fikk jeg i fjor til bursdagen og brukte den EN gang!!!
skal ta denne utfordringen jeg.....har nok av planer....de fleste skulle gjennomføres i fjor da :o)

Fru sommerfugl sa...

Så koselig med et hage og vårinnlegg. Det trengte jeg virkelig. Nydelig hage dere har:) Ha en super ukeslutt, snart er det helg:)

Karna sa...

Åhhh så herlig med litt sommerbilder, jeg gleder meg sååååå
det er jo så kjekt å lage planer, og snart kommer det blader med hagemøbler og ideer i postkassen også...kan nesten ikke vente!

Landcharm sa...

Det var deilig å se sommerbilder, men det blir nok litt å vente på det. Veldig mye fine bilder i hele bloggen din.

Anonym sa...

og du er ikke alene om det ønsket!!! jeg holder på å kveles her.. tvangssendt til tromsø mens hagen i DK lider under 1m snø i øyeblikket.. håper den klarer seg til jeg kommer ned i påsken.. har vel mange planter der som ikke tåler den vinteren som kom i år.. sukk.. tør ikke planlegge for mye.. heldigvis er Plantasjen åpnet her nord.. har noen poser frø klar og 12 drivhus utafor stuedøra som ikke brukes.. gjett hvem som flytter inn der snart!!

deilige bilder fra deg.. nok til å dra smilebåndet oppover ;o))
går det bra med skole, jobb og alt det der ???

ha en trivelig planlegging i alle fall :o)) klem fra mæ