fredag 22. januar 2010

Tsjekkisk mat…

Før jeg dro til Praha, fikk jeg høre at Tsjekkia ikke akkurat er gourmetmatens hjemland. Nei, kanskje er det ikke det. Men, vi hadde noen, både hyggelige og smakfulle, måltider under turen.
Som her. Her er vi på en skikkelig lokal tsjekkisk restaurant, hvor det ikke fantes en eneste turist bortsett fra oss. Vi spiste rett og slett grillet svineknoke. Knoken kom servert på spidd og vi skar selv av det kjøttet vi ville ha. Tsjekkerne spsier bare knoken, med sennep og pepperrotkrem uten annet tilbehør. Og jeg skal love dere- man blir mett av en sånn! Vi nordboere syns det var litt trist med bare knoke og øl, så vi flesket til med brokkoli gratinert i fløte og blåmuggost! Det smakte vidunderlig til!
Verdt å prøve. Bon apetite!
 
Klem Torunn

8 kommentarer:

sologbolig sa...

Å, dette har eg spist i Praha også. Kjempegodt. Ha ei deilig helg.

Mors værelse sa...

Mmmm...hørtes deilig ut..:))

God weekend.
Hilsen Mariann

Jannicke sa...

Oi,
dette er det jeg vil kalle manne-mat ;o)!!
God helg til deg og.
Klem J.

Guttemamma sa...

Du er ikke elendig,og uansett glatt tilgitt!!
God helg og klemmer

Torilpia sa...

Det hørtes i alle fall godt ut .. :o) Kos deg i helga!!

BROCANTE sa...

Jeg likte også maten der. Det var robust bondekost for det meste, men det er godt!

Blått til lyst sa...

Javisst så det godt ut. Skikkelig høst- og vintermat.
Synes både polsk og tsjekkisk mat minner om det gamle norske kjøkken - når man hopper over Macer'n.
Det lukter liksom kraft og kokte grønnsaker.
Og kakene er slett ikke å forakte...
Det er i det hele tatt deilig å lufte seg litt!

Ruths datter sa...

Fremment,men sikkert godt.
Kos deg videre