Før jeg dro til Praha, fikk jeg høre at Tsjekkia ikke akkurat er gourmetmatens hjemland. Nei, kanskje er det ikke det. Men, vi hadde noen, både hyggelige og smakfulle, måltider under turen.
Som her. Her er vi på en skikkelig lokal tsjekkisk restaurant, hvor det ikke fantes en eneste turist bortsett fra oss. Vi spiste rett og slett grillet svineknoke. Knoken kom servert på spidd og vi skar selv av det kjøttet vi ville ha. Tsjekkerne spsier bare knoken, med sennep og pepperrotkrem uten annet tilbehør. Og jeg skal love dere- man blir mett av en sånn! Vi nordboere syns det var litt trist med bare knoke og øl, så vi flesket til med brokkoli gratinert i fløte og blåmuggost! Det smakte vidunderlig til!
Verdt å prøve. Bon apetite!
Klem Torunn
8 kommentarer:
Å, dette har eg spist i Praha også. Kjempegodt. Ha ei deilig helg.
Mmmm...hørtes deilig ut..:))
God weekend.
Hilsen Mariann
Oi,
dette er det jeg vil kalle manne-mat ;o)!!
God helg til deg og.
Klem J.
Du er ikke elendig,og uansett glatt tilgitt!!
God helg og klemmer
Det hørtes i alle fall godt ut .. :o) Kos deg i helga!!
Jeg likte også maten der. Det var robust bondekost for det meste, men det er godt!
Javisst så det godt ut. Skikkelig høst- og vintermat.
Synes både polsk og tsjekkisk mat minner om det gamle norske kjøkken - når man hopper over Macer'n.
Det lukter liksom kraft og kokte grønnsaker.
Og kakene er slett ikke å forakte...
Det er i det hele tatt deilig å lufte seg litt!
Fremment,men sikkert godt.
Kos deg videre
Legg inn en kommentar