søndag 3. januar 2010

Ny giv

Nå er ferien ubønnhørlig over. I morgen braker det løst, med nytt studiesemester, før jobben kaller på onsdag. Dette semesteret skal jeg være 100% student, 80% lærer, 110% mamma, kjæreste og husmor. Kan vel se for meg at det blir noen % husdrage også innimellom :-). Men jeg gleder meg masse til å komme i gjenge igjen. Det er ufattelig hvor lat man blir av å ha ferie! Deilig- en stund, men loppene har begynt å røre på seg her hos meg igjen.
Blir det langt mellom blogginnleggene fremover, skyldes det nok ikke at jeg har gått under torva men heller at jeg sliter med å holde hodet over vann. MEN, semesteret starter fin da. Lørdag 9 januar reiser jeg på en ukes studietur til Praha. Tjoho!
DSC_0168
Jeg sliter fortsatt med å ta gode bilder innomhus med det nye kamera. Er det noen som har noen husmortriks å komme med, så mottas de med takk. Den største utfordringen er å fange dagslyset inne. Bildene blir jo så mørke…?….. Blenderåpning og lukkertid og lukkertid og blenderåpning. Jeg stiller inn og prøver, husker ikke hva jeg gjorde forrige gang og banner og sverter. For å få 2 brukbare bilder, knipser jeg 200. Sukk…..jeg sto heller ikke først i køen når tålmodigheten ble utdelt!
 
Ha en flott ukestart alle sammen!
 
Klem Torunn

31 kommentarer:

Monicas Hage sa...

Du får nok å henge fingrene i fremover skjønner jeg... Blir nok full fart her også fremover, men da kommer jo våren fortere også;) Ser det har kommet litt vår inn til deg allerede:) Mindre blogging her også nå som det er slutt på fridagene, så god tur til Praha:) Klem

Anonym sa...

Lykke til med alle prosjektene dine i 2010 høres ikke ut som du blir arbeidsledig med det første..
MEN husk nå å legg inn ett lite livstegn fra deg her på bloggen sånn innimellom.. er jo så koselig for alle oss andre..
Ang kamera kan jeg ingenting. De fleste bildene på bloggen min tas med mobilen min eller ett super enkelt kamera.. bare å trykke på en knapp og det var det..
Håper andre kan hjelpe med det..

asbjørg sa...

Lykke til med alle dine prosjekter fremover,og det der med kameraet,ikke bare du som sliter med innendørsbildene dine i det lyset som er nå.Blir nok enklere når det blir lysere,og når du har fått mer trening.
Ha ei fin uke!

naturglede sa...

Gleder meg også til å ta fatt igjen.

Kameratesting er litt slitsomt.Forsøk å gå litt lenger unna når du tar bilder, så blitzen ikke får sånn makt. Zoom deg heller inn. Øvelse gjør mester. Noen ganger holder jeg hånda litt opp, så jeg skygger for blitzen også.Det finnes noe du kan kjøpe i fotobutikken og sette utenpå blitzen også.Så du "sprer" lyset!Lykke til med nye prosjekter!

Magny sa...

deilige blomster...
så heldig du er som skal til praha, spennende...
ha et riktig godt nytt år,-

hilsen magny

Annika Christensen sa...

Ohh primulor... måste nog skaffa det jag också.
Tack för påminelsen.
Annika

My home is my Castle - by Kari sa...

Hahaha :))
Åhh som jeg kjenner meg igjen i denne tålmodigheten, som jeg heller IKKE har :)) Det er som å høre meg dette når det er noe som jeg ikke får til hehe :))
Husk. Øvelse gjør mester ;)
Og GOOD tur til Praha.. Heldig du er :))

Klem,Kari

Britt Eva sa...

Hei på deg og godt nytt år. Ikke at jeg er noen mester i foto, men prøv å stille inn på sportsmotiv. da blir mine forsøk bra. Lykke til med utforingene i 2010.
Hilsen Britt Eva.

hobbyentusiast sa...

Det blir nok mye å gjøre for deg fremover ja..men sikkert veldig spennende og. :o) Ang Kamera: Hvordan kamera her du?? Jeg har en speilrefleks Nikon. Der stiller jeg inn på P, går inn på fotomeny,Stiller inn Optimera bild på mjukere eller normal,så går jeg inn på vitbalans og stiller inn etter forholdene, der kan du velge bl.a lysrør,glødlampa,blitz,auto osv.. Hos meg gir det gode innebilder. Så bare prøv deg frem. Lykke til :o)

Meta sa...

Hei, er redd jeg ikke kan hjelpe så mye. Men prøv med blitsen vendt opp i taket istedet for direkte mot motivet ditt. Eller så blir det å vente på lysere dager ;)
Er selv ny i faget så noe ekspertråd er dette ikke dessverre. Gleder meg til å følge deg ut i det nye året :)
Vennlig hilsen meta

Ruths datter sa...

Travelt liv for deg framover da. Grei start å reise til Praha da.Kan tenke meg det er vanskelig med nytt kamera.Det er så masse styr med nye dubbeditter og alt står med så små skrift.
God ukestart til deg i morgen

gry sa...

Bra bra..:-)) Bare ikke gjør som meg når du prøver og feiler..Jeg husker jo ikke hva som er hva, når jeg overfører til pc'n.:-) Så vi får lage system i prøve og feile.:-) Min niese har samme kamera som du har fått..og er veldig fornøyd, hun får supre bilder.:-) lykke til med fotograferingen.:.-) Klem Gry

Anitas hus sa...

Ser ut til at du får det noe hektisk fremover ja;) Men du får det sikkert spennende også og drage? ja, det er vi vel alle iblant uansett, hehe...
Nydelige primulaer du har kjøpt, skal innom plantasjen imorgen og kjøpe meg noen jeg også. Blir litt vår med engang, selv om gradestokken sier noe helt annet.
Lykke til;)
Klem, Anita:O)

Josefine sa...

Halloen...

Er enig med deg, godt å komme i gang igjen nå selv om dagene blir travle fremover.

Jeg sliter selv med bildene nå, kan ikke fordra å ta bilder i lampelys...
Prøver å ta litt bilder i helgene når lyset er der.

Lykke til med ukestart i morgen, stor klem

Guttemamma sa...

"Det sk' 'ke stå på fritidsproblemer..:)
klem klem og stå på

Anonym sa...

Hi Torunn,
Passing by to wish you and your family a fantastic New Year in good health (most important, i think) with all nice things happening :))
Greetings, Janneke.

Mitt hvite hus sa...

Heisan Torunn...
Godt Nytt år til deg også...
Så lurer jeg på hvor mange timer døgnet ditt har...jammmen får du det travelt... men så kosleig med uke i Praha..var der for noen år siden og vil gjerne ta en tur igjen...

så utrolig fin header du har fått deg... liker tunet ditt veldig godt... ''
Masse lykke til med oppstarten av studiene igjen...*klem Kerstin

yesheimen sa...

Ja i morgen er den travle hverdag igjen. Litt godt også.
Synes du tar fine bilder jeg, iallefall de du presenterer her. Men det er nok stadig noe å lære. Selv har jeg ikke noe flott kamera, interessen er ikke stort nok til at jeg synes det er verdt det. Liker og ha med kamera på alle slags turer, og da funker det best med ett lite hendig ett for meg. Men stå på, du lærer nok. God tur til Praha.
Ønsker deg en ny flott uke i det nye året.

Klem Ann<3

Tone sa...

haha jeg slår deg her, jeg tok fire hundre bilder av en pizza og rå og stekte råvarer i går kveld....

og jeg sender deg alle gode tanker for den kommende student/husmor/kone/bligal-perioden.

Klem fra Ås

Hege Evensen sa...

Viva la France;)
Provance høres like fortryllende ut!
Ja, ja Torunn... blir vel litt kallt med løpebuksene vi kjøpte i fjor nå?! Men jammen deilig med hverdag - kan jo bli spennende å se om det er mulig å bli kvitt de tre ekstra kiloene som la seg rundt magen denne jula. Kos deg med hverdagstarten, vi sees på onsdag i det minste:) Klem

ANETTESHUS.COM sa...

Oj, oj, du har jo fullt opp framover, høres det ut til!! Du er jammen flink som studerer og jobber samtidig! Beundringsverdig!! Masse lykke til videre med alt sammen!

KLEM
lærer-Anette;)

Loccitane sa...

Hei, Torunn, og godt nytt år!

Gratulerer med nytt kamera, nesten likt det jeg har. Det er helt utrolig morsomt å ta bilder når man har en skikkelig linse, jeg digger linser.
den nye headingen din er også kjempe lekker.
Ønsker deg en kjempe fin uke.
Jeg skal jobbe litt mer for å få tilbake kolonnene mine og headingen. nå er som du så innleggene på plass, men alt det andre er på tur...
Vi snakkes.

Klem Line

sylvia sa...

hei.
nydelige bilder da.
ja ikke lett å ta i det lyset vi har nå.
men du fikk det jo til.
ønsker deg en fin kveld.
klem fra sylvia

Torilpia sa...

Å så koselig å komme på besøk her igjen .. lenge siden sist :o) Nå la jeg meg til som følger i alle fall .. :o) Har jo ny blogg og jeg har på en måte begynt å bygge meg opp en "ny" bloggeverden - med en annen måte å blogge på.

Blir et travelt semester ser jeg .. men heldigvis har du en myk start med Praha-tur :o)

Kos deg masse!

Stor klem fra Toril :o)

Livs Lyst sa...

Har jeg vært her inne hos deg før tro? Kan ikke helt huske det... men så er det NOEN blogger man titter inn i av og til da... hihi.
Men uansett: For en skjønn blogg da! Og bildene av huset!!! Det lille med den skjønne inngangen. Oi! Er det der dere bor?!!

Nydelig og utrolig stemningsfullt med all snøen nå.

Herlig herlig
Hilsen Liv

Hespe sa...

Hei gode Torunn - GODT NYTTÅR til deg!!!

Hi, hi - du fikk rett - myyyye værre i dag..:o( Sleit virkelig med å få føttene ned på gulvet fra senga, og på bussen til jobb satt jeg bare og småduppet... Vel, etter et par kopper sterk kaffe går det bedre.. :o)

Lyssetting og forografering - sliter med akkurat samme problem jeg. Tester ut, og glemmer like fort! Kommer du opp med noe genialt, del det gjerne med meg!!

Ha en flott uke videre!

Klem fra Hildegunn

Hanna sa...

Gulliga ljusstakar.
kram
Hanna

Ragnhild Furulund sa...

Godt nytt år, kjære Torunn!

Tulip sa...

I alle dager, det blir jo 290% med hardt arbeidende Torunn!
Skal du klone deg!???

Stå på, men husk å tenke på deg selv midt oppi det hele!

Synes bildene blir fine jeg, så du skal ikke bekymre deg over bruksanvisningen for min skyld!
Thihi

klem, og god tur til Praha!!!

Størstepia sa...

Hehe, så fint du skriver!
Lykke til med studenttilverelsen, lærerjobben, mammarollen og ikke minst kjærsteforholdet:-) Ikke lett å strekke til bestandig!!!
God tur til Praha, der er det jo så flott:-) (Men det kan være surt & kaldt der, jeg var der i mars en gang og holdte på å fryse r.... av meg, så ta med varme klær!!!)
Klem fra størstepia

Anonym sa...

Synes bildene var herlig!! jeg stiller bare på auto og knipser.. kan ingenting om lukkeråpning eller hva det nå heter..

Høres ut som det 200% på deg fremover.. du er tøff som klarer dette!!!

Godt Nytt År forresten:o)) og riktig god tur til Praha..

klem fra mæ