lørdag 23. januar 2010

Bøker

Bøker er en fin ting. Jeg elsker bøker. Bøker i alle varianter! Pene bøker, stygge bøker, tynne bøker og tjukke bøker. Bøker med liten skrift og bøker med stor skrift, kokebøker og skolebøker, reisehåndbøker og ordbøker, krim og romaner, ja nesten hva som helst! Og jeg blir bare mer og mer glad i bøker. Jeg leser noe hele tiden.
Nå om dagen blir det mye skolebøker. Hverdagen består stort sett av penn, papir, gul markeringstusj og en eller annen skolebok.
 
DSC_0351
Det går i kunst og håndverk og i norsk. Jeg føler jeg har kommet frem til en god kombinasjon av fag og stortrives i rollen som student. Bøkene er nok for spesielt interesserte og ikke noe jeg anbefaler at hvermannsen løper og kjøper :-)
 
DSC_0289 DSC_0304
Jeg trives godt på låven og sitter ofte der og leser. Da må jeg ut av huset og alle “skal bare-ting” er ikke fullt så påtrengende. Jeg bruker også byens bibliotek endel. I pausene tar jeg turen langs hyllene i biblioteket og snuser på bøker jeg kan tenke meg å låne.
 
DSC_0329
I dag kom jeg hjem med flere bøker om fransk mat og drikke. Som noen kanskje har fått med seg, skal vi tilbringe påsken i Provence i år. Gjett om jeg gleder meg!! For å få best mulig utbytte av turen, gjelder det å forberede seg godt.
 
DSC_0336 DSC_0337
Jeg ser jo nå at den halvdaue primulaen på bildet ødelegger en smule, men ellers så håper jeg dere ser hvilken stemning vi er i ferd med å bygge opp her i huset. Jeg fyller 40 (usj….det hørtes fælt ut!!) i påsken og har bevilget min kjære og meg en tur for to. Annen feiring er ikke planlagt foreløpig.
Alle bøkene anbefales forøvrig til både matglade og frankofile.
 
DSC_0338 DSC_0341
På nattbordet mitt ligger det også alltid en bok. For tiden leser jeg “Havets Katedral”.  En bok jeg hadde store forventninger til. Så store forventninger at jeg kanskje er en smule skuffet?? Det gjenstår å se. Jeg er ikke halvveis enda, men foreløpig syns jeg ikke boken er så fantastisk som “alle” skal ha det til. Visst er den god og anbefales derfor, men for meg blir ikke dette århundrets leseropplevelse, tror jeg.
 

Det eneste jeg leser mindre av nå enn før, er blogger…..desverre. Tiden flyr fra meg og jeg rekker ikke henge med i alle svingene. Så beklager til alle dere som er så flinke til å komme innom meg, og til og med legger igjen en liten hilsen.
 
Ønsker dere en deilig helg!
 
Klem Torunn

19 kommentarer:

sologbolig sa...

Mye flotte bøker du viser fram, noen kjente og andre ukjente for meg. Forstår godt at du koser deg med de franske ....... og når Provence lokker i det fjerne så er det jo enda bedre. Vi drar til Provence i mai (har et par dager avspassering fordi eg var 5 dager på leirskole i høst), gleder meg mye. Nydelig omræde der eg har vert mye, men må stadig tilbake dit. Kor skal dere bo ? Vi drar til Nice og har det som utgangspunkt. Vel, kos deg med bøkene (har Havets katedral på leselista eg og, var den ikkje bra ?) og ha ei fin helg. Klem.

Hilde S. sa...

Ser at eg har ein del av kunsthistoriebøkene dine,
og eg synes faktisk at det er veldig kjekt å lese i dei:))
Nokre har eg brukt når eg studerte, og andre har eg kjøpt berre for det er "kjekt å ha".
Havets Katedral ligger på vent på nattbordet hjå meg, medan eg leser ferdig dei eg held på med.
Det er ofte slik at dei bøkene ein har store forventningar til ikkje alltid er dei beste, men, men.
Ha ei fin helg og kos deg med bøkene.
Smil H

Jannicke sa...

...så du er 70 - modell du .. ;o)
Det er jo KLART den beste årgangen, haha. Sier ikke mer jeg... ;o)

Fikk litt flashback til min studietid med alle disse bøkene.. litt slitsom er det, men kjekt også!

..påsken i Provence, sukk så herlig!! Ikke rart du gleder deg. Vi skal også til varmere strøk, men ikke fullt så "eksotisk" :o)

God helg!
Klem J.

Monicas Hage sa...

Er ikke mye flink til å lese verken blogger eller bøker jeg for tiden... Alt for mye å gjøre... Denne helgen er det maling av bannere til ungdommens kulturmønstring. Moro, men det tar tid:)

Provence høres herlig ut, og 40 er jo bare et tall;) Kos deg i helgen:) Klem

PS! Kameraet må renses fordi jeg på et eller annet vis har fått støv på bildestabilisatoren en gang jeg skiftet linse... Får det ikke bort selv, så dermed blir det reparasjon dessverre.

Monicas Hage sa...

Mener selvfølgelig bildesensoren...;)

Torilpia sa...

Bøker må man ha .. har blitt litt mer selektiv på hva jeg kjøper og hva jeg beholder i den siste tiden.

Nydelige bilder - må være godt å ha et eget sted å trekke seg tilbake til .. :o)

Ha en flott lørdagskveld.
Klem!

PS - det var ikke så skummelt å bli førti .. :o)

Nordingården sa...

Hallå där, ja, kuddar, ljus och böcker, behöver man mera?! Ja det ska vaar ett gott glas rött vin då: ) livsnjutning att kika i såna böcker som du tipsar om här! Mysigt inlägg! Mari.

Guttemamma sa...

En deilig liten "lesesal" du har,Torunn!! Og du 40...jeg blir 41 til sommeren jeg..hjæællllp

Dagny- Heim sa...

Hei! Jammen er det lenge sidan sist eg kommenterte på ein blogg. Ja, å besøke bloggar skjer ikkje kvar veke heller... Min ligg heilt i dvale og er ikkje tilgjengeleg lenger. Men plutseleg stakk eg innom deg :-) Må berre seie meg einig i di vurdering av "Havets katedral"! Gledde meg verkeleg, spesielt fordi Barcelona er ein by i mitt hjarte, og det kunne vere artig å lese om byen på 1300-talet. Er godt over halvvegs i boka og ventar framleis på det store..... Forventningane var nok i høgste laget.

Ellers må eg seie at eg misunner studeringa din. Akkurat mine fag, som nok ville engasjert meg enno meir no enn det gjorde då eg gjekk lærarskulen i 1992.

Lykke til vidare! Og ha ei avslappande helg :-)

liven sa...

Hei torunn!
Ser ut som du har det flott her du sitter...koselig stemning!!
Og bøker ja.....liker det så godt at jeg en gang i tiden ville bli bibliotekar :o) men det ble jeg ikke da.....
Heldige deg om skal på tur...må være en fin måte å feire 40 år dagen på!!
Ha en fin lørdagskveld :o)

marits provence sa...

Hei Torunn!
Jeg er også veldig glad i bøker. Har alltid en stabbel på nattbordet, ved siden av sofaen i stua og på skrivebordet. Koselig å lese en god bok og ikke minst bla i kokebøker, kunstbøker og reisehåndbøker. Ser du har funnet fram bøker om Provence. Forberedelsene er en viktig del av reisen. Kos deg med bøkene dine! Du har mye å glede deg til!
Klem fra Marit

Ragnhild / Wallas Verden sa...

Det må nok være bøker med store inspirerende bilder for min del. Eller gammle bøker til dekorasjon eller utklipp og kreativt arbeid. Men så er jeg en håpløs dysletiker med store lesevansker:( Når jeg har god tid (er lenge siden det nå) så koser jeg meg med lydbøker;)
Superduper lørdagskveld til deg.
Klem:)

Linda sa...

Heisann.
Litt av en mengde med flotte bøker!
Så deilig med Frankrike i påsken!! Nå ble jeg nesten misunnelig:) Frankrike er herlig, og maten er nydelig, så jeg skjønner at du gleder deg!

Ha en fortsatt fin helg:)
Klem Linda

Ruths datter sa...

Ja jeg har det litt på samme måte.Må alltid ha bøker.Det er rikdom det. Kjekt at du er hjemme igjen.
Klem

Mors værelse sa...

Påsken i Provence høres helt fantastisk ut...heldige du..:)) Godt å lade opp med bøker. Har en kjøleskapsmagnet som sier: "Har man en hage og en boksamling er man aldri ensom." Så sant, så sant..:))

God søndag med faglitteratur og koselitteratur.
Hilsen Mariann

Mitt hvite hus sa...

Herlig lesesal du har... virkelig en fin stemning der inne..

planlegging er halve moroa... kjempekoselig feire den store dagen sørafor da...

Kos deg med bøkene dine..

klem Kerstin

sologbolig sa...

Hei igjen. Du kan glede deg til Arles, eg syns at det var en flott by.. Her er mye bra, det er et stort amfiteater, et antikkteater og ikkje minst spor av Vincent van Gogh. Han bodde og malte her ein periode. Maleriet hans "Le Cafe de Nuit" er malt her, og cafeen er her fremdeles (heilt lik). Det var litt stilig å sette seg ned der !!Ellers så er Les Baux en Provence ein kjempefin liten landsby . Den klamrer seg fast i fjellsida litt nordøst for Arles. Aix-en-Provence er også fin, det er ein litt større by (øst for Arles), men dette veit du sikkert.
Og ja, eg har vert i Barcelona ....flott !! ...eg må nok lese Havets Katedral. Ha ein fin søndag.

Fattigfolket sa...

Bøker er deilig som avkobling og flott som innredning. Jeg har også hylla full av kunsthistorie. Lenge siden jeg har tatt dem fram nå. Går mest i hagebøker. Vil jo være forberedt til snøen går ...

Hilsen Marie

Efwa i Provence sa...

Ser verkligen fram mot att träffa dig i verkligheten i påsk. Välkomna till Provence!