tirsdag 5. mai 2009

Når dilla blir en besettelse....

I forrige innlegg prøvde jeg meg på å si at jeg har hagedilla.... I dag skal jeg være ærlig og si at jeg er besatt av hagearbeide!

Det eneste jeg klarer å holde 100% fokus på om dagen, er blomster og hage(skulle mine kolleger, venner og kjære familie lese dette, så ha meg unnskyldt. Jeg kommer sterkere tilbake!). Jeg er daglig innom den lokale Narvesen (som forøvrig har det beste bladutvalget ever!) for å se om det er noen nye blader jeg kan kjøpe. Og jeg dreper snegler på natta (ja, enten er det et forvarsel på hva jeg har i vente, eller så er det nok et bevis på at jeg begynner å bli gal). Bladene jeg kjøper sluker jeg fra perm til perm og pulsen øker fra side til side. Når bladet nærmer seg slutten er jeg døden nær av åndenød...... Det er selvfølgelig sådd et dusin nye ideer i mitt lille hode om hva som skal skje videre i min egen hage.

Nå er det jo sånn, at jo, jeg registrerer at de som har en så frodig, flott og feiende hage som jeg ønsker meg, er en del år eldre enn meg. Betyr det at min hage ikke blir sånn som jeg vil ha den før det har gått noen år? Betyr det at Flammentanzen jeg plantet ved inngangspartiet på søndag ikke vil slynge seg utover halve huset vårt denne sommeren? Sannsynligvis......

DSCN6979

Tålmodighet har aldri vært min store styrke. Tvert om! Men, mens jeg venter på den optimale hagen, får jeg kose meg på veien dit. I går sådde jeg i grønnsakshagen. Forhåpentligvis kan vi denne sommeren nyte både egenproduserte sukkererter, dill, reddiker, gulrøtter, rødbeter, purreløk, ruccola mm. Det skal bli spennende å se hva som blir vellykket og ikke. Mens jeg sådde, klippet min kjære plena. Vi har litt plen å gå over og det tar ca 1,5 med intens jobbing før alt er tatt. Fin trim! Og jeg burde kanskje strengt tatt gjort det selv...Nyklippet plen er det vakreste jeg vet. Hagen fremstår som ny den dagen gresset er nyklippet.

DSCN6985

Det var litt oppdatering fra mitt lille ego igjen. Hva får meg til å tro at noen har så innmari interesse av å lese om meg og mitt? Blir dere ikke lei? Noen ganger når jeg blogger, sitter jeg med følelsen av å være ego og skikkelig kiin på å vise frem både hus og heim. Faren er jo at man virker både pr-sjuk, materialistisk og selvopptatt.... MEN, det jeg liker med andres blogger, er deres personlige snert og all den isnpirasjon dere gir meg. Jeg prøver å blogge om ting jeg selv liker å lese om. Og det er nå bare sånn at den største inspirasjonen finner jeg hos dere som viser egne bilder og byr på dere selv i den grad det er forsvarlig i et nettsamfunn. Håper jeg kan bidra til litt inspirasjon for dere også!

I skrivende stund spiller Arsenal mot Man U. Min kjære er i ferd med å få hjerteinfarkt og jeg tar halen mellom bena og finner veien til soverommet for å se på det jeg vil på tv denne kvelden. Kommer snart tilbake med mere vissvass :-)

Klem Torunn

35 kommentarer:

Tulip sa...

Kjenner meg veldig igjen i det du skriver her...måtte smile litt innimellom!
Ja mulig hagene våre bugner over når vi engang er sa gamle at vi ikke klarer å nyte et glass rødvin uten å søle...inntil videre får vi kose oss i de hagene vi har!

Og du; jeg blir IKKE lei av å lese om det som opptar deg, for det er jo nettop de samme tingene som opptar oss alle her inne.
De som ikke liker det, får heller finne seg andre blogger å lese!
Eller?

hverdagsgodteri sa...

Så spennende med grønnsakshage! Du er ikke den eneste med hagedille for tia;) Koselig å holde på nå som våren endelig er her!

liven sa...

å nei du....her blir vi ikke lei!!
er temmelig besatt for tiden selv jeg......men det dabber nok litt av utover når sommervarmen kommer her!! Men ikke helt.....
ser så fint ut hos deg...og jeg skulle gjerne kommet innom!
Flammentanzen er en takknemlig rosesort....litt stell og gjødsel og den gir deg en flott blomstring tilbake!! og vokser fort :o)
Kos deg du Torunn og bare stikk innom til likesinnede:o)

Japsee sa...

Koselig innelgg. Hage blir lett en besettelse ja. Og jeg tror ikke du er alene i dette store blogg-landet.

Ler også litt av dete siste du skrev ang. mannen din og fotballkamp:)

GundaM sa...

Det er da bra vi blogger om det som gir oss noe, det som interesserer oss!!! Hadde da vært noe om vi skulle ha sittet på byen hver kveld og, hihi

Tenker innimellom på hva dere andre syns om meg om mine sprø påfunn og. Jeg klarer jo aldri sitte iro, selv etter en travel dag på jobb bare MÅ jeg gjøre noe kreativt etterpå;) Er ejg hyper eller gal..? Vel, det viktigste er at jeg har det gøy og du har det gøy de som ikke liker dette får da bare finne seg noen andre sider på kikke på;)

Klem til deg Torunn

home 4us sa...

Åh, kjenner meg så igjen:)

Laila sa...

Hei
Jeg tror vi alle kjenner oss igjen her.
For min del er hagesentre en veldig farlig plass for min sedlebok.
Ha en flott uke

Monica sa...

Velkommen i klubben;D Slik har jeg det også. Hage er moro, og det er terapi både for hode og kropp:D

Og bloggen din, den blir ikke jeg lei av i alle fall! Klem fra meg;)

hagedilla sa...

Har sittet og beundret de fine bildene dine og de fantastiske arrangemangen i snart to timer.
Tipset din "käre" at jeg har en
veldig stor samling hageböker, (engelske og svenske), om du vil låne ( og har tid?)

Elin sa...

Kjenner meg igjen jeg òg.
Min blogg heter; Hus og Hagegleder , men jeg må innrømme at på denne tiden av året er det mest hagegleder.
Men er ikke av de som kjenner navnene på alt som gror der ute...koser meg med hagen for det !

Og du, kan skjønne vi ikke blir lei...får jo tips og inspirasjon i bøtter og spann.
...og masse likheter...her òg var det visst fotballen som sto i fokus.
Klem

Kerstin sa...

Så herlig du skriver... Blir selvfølgelig ikke lei... det er jo dg og ditt vi liker å lese om og se bilder fra...

All inspirasjon vi får...

tålmodigheten er jeg veldig enig med...tenk å måtte vente i noen år i beste fall til neste år før det har vokst opp slik at en kan nyte det....


fortsett i samme bane...digger hagen din Torunn...
klemmer O=)

My home is my Castle - by Kari sa...

Hagen din er jo bare såå flott atte :)
Jeg vil og ha en hage som bugner og jeg er ikke så veldig ung lenger haha :))
Skulle ønske jeg kunne kjøpe stoore voksne planter, men de koster vel skjorta. Her er hagen opparbeidet ganske bra ( ikke vår fortjeneste ) men jeg vil ha vårt ( mitt ) preg på den, så vil får bare plante i vei :))

Klem,Kari

Jannicke sa...

Jeg elsker bloggen din og alle besettelsene... Så for all del : Fortsett å skrive om litt av hvert, eller ingenting!!!
Hagen din blir jo bare mer og mer fantastisk! Flinke Torunn ;o).
Natta! J.

Mia sa...

Lykke til med grønnsakene, og love å ikke slutte skrive innlegg!! "Dilla" i blogg blir man fort, så ikke tenk på det. Takk og pris har jeg også en man som tilbragt kvelden foran TV,n. Det er en besettelse det :-)

Anita sa...

Herlig innlegg, ser deg for meg mens du leser hagebladene dine! Kan jo faktisk bli ganske sliten av å lese slike blader.. he he

Mannen min forlot stua da jeg klarte å si at jeg skulle se på frustrerte FLUER... han trodde vel det var et eller annet dyreprogram og ikke jeg som ikke kan snakke skikkelig he he..

Mia sa...

Heheh Torunn, jeg elsker å lese og se "vissvasset" ditt! Og jeg deler så absolutt hagedillaen din (som også for mitt vedkommende er iferd med å gå over i en besettelse...) Men det er jo sååååå herlig med våren, alle planene, og all inspirasjon man får fra blader og bøker, at man kan nesten forgå... Jeg ser stadig, i diverse publikasjoner, bilder av de nydeligste hager, som gir meg slik lyst til å skape en vakker og frodig hage.... For øyeblikket blir mesteparten av fritiden brukt i hagen, mest for å rette på alle gamle "feil"... i håp om at jeg får det "riktig" denne gang. Og du som allerede har sådd i kjøkkenhagen din! Jeg gleder meg til å ta fatt på det også (frøene ble handlet inn allerede i februar!) Fortsatt god hageuke til deg!

Dagny- Heim sa...

Måtte innom og smugkikke litt, sjølv om eg er på jobb...(hysj!) Og blir no alvorleg bekymra!! Ikkje fordi du trur du er i ferd med å bli gal ;-) men fordi du trur at det er uinteressant å lese det du skriv! Kosar meg verre når eg er innom deg og blir aldri lei. MEN eg skjønar tankegangen din, for slik tenker eg også. Men DU må i alle fall slutte å tenke slik :-D

Med snø ned til 3-400 m, surt og kaldt regn hos oss menneske nede på jorda, er det lite fristande å vere ute. Dessuten ville folk tru eg var gal om eg var ute i hagen i slikt vér. Så eg får gjere som deg, lese i bøker og blad og planlegge AAAALT eg har lyst å gjere i hagen.

Den ideen med smijernsporten har eg hermed adoptert. Tenkte ut noko liknande, faktisk, men har ikkje fått gjort noko med det. Eg har to, men mine er nok ikkje så elegante som dine. Heimelaga på 40/50 talet :-)

Ha ein hageleg dag!

Anne sa...

Du er bare helt HÆRLIG du Torunn
:-) hagegal eller ikke :-)))

Hilsen Anne som synger "...love you just the way you are" ...for full hals her...

Vivi sa...

Du er ikke alene om å bli hektet i perioder - jeg har ingen hage, men blir hektet på alt mulig annet, som for eksempel bloggen - og da lider familien i dagevis :-O

Ellers tror jeg de fleste bloggere liker å skrive om det vi kjenner til best, nemlig oss selv og våre egne liv - og da får det bare være at vi er litt PRkåte, for det er det personlige preget som setter sitt preg på hver enkelt blogg, og som gjør de morsomme å lese.

Fortsett som du gjør - din blogg får meg til å glede meg som besatt til jeg selv får et hus med hage :-)

Vivi sa...

...forresten: Piip tilbake ;-)

Guttemamma sa...

Ikke snev av vissvass i mine ører!! Digger alt sammen,veit du:-)
Og hagen din ser jo ut som en pensjonists allerede,spør du meg!!
Klem

Anonym sa...

Isn't wonderful.. every day now the garden gets more beautiful !!!
Love this time of year :)
Groetjes, Janneke.

hvorfor ikke... sa...

JAAAAAAA!!!JAAAAA!!!!JAAAAA!
Du inspirerer!!!
Men jeg satt faktisk og tenkte akkurat det samme, da jeg laget et innlegg her, nå
...skulle "fremmende" mennesker være interessert i om jeg har fått høner i hagen??? Men, om ikke - hva så? De kommer de som er interessert;)

...og selv med bloggpause og begrenset nett-tid, MÅ jeg innom deg. Du gir litt "Lyst på livet!"

Morsomt og inspirerende innlegg som alltid, Torunn!

Klem fra navnsøstera;)

Ellen - Charmerende gjenbruk sa...

Hei Torunn
Blir du selvopptatt av blogging, jeg kan også kjenne meg igjen, men bloggign handler jo både om å gi og få.Jeg er like opptatt av å kose meg med andres blogger som å vise fram mitt eget.....særlig liker jeg din hvor du viser så stor entusiasmen for hagen din.
Klem...Ellen

sologbolig sa...

Det er ein gang ei klok dame som har sagt: " En hage er den beste av alle alternative terapier" Det tror eg på. Å holde på i hagen er iallefall balsam for både kropp og sjel for meg. Og eg blir iallfall ikkje lei av å lese bloggen din. ha ein fin kveld.

Min Verden Hanne sa...

You go girl. Du er smitta, sånn er det. Bare kjør på - god trim er det ja også så gøy. Flammentanzen kan du stole på - den blir fin i år. God helg. H.

i et lite rødt hus sa...

Herlig! Selv så kan jeg heller ikke vente med å få min egen hage å plante å ordne i, når den dagen kommer tror jeg at jeg blir like gal som deg:)
Ha en fin dag, og kos deg i hagen, det er deilig!

Lyst på livet sa...

Gerd!
Ja takk! Jeg vil veldig gjerne låne noen bøker av deg :-). Du får lage deg en blogg du også, så jeg kan følge med hagen din og lære litt av deg :-)

Ha en fin kveld :-)
Torunn

Hespe sa...

Hei kjære Torunn!!
Du kan føle deg helt trygg på at du er til stoooor insirasjon, du og din herlig blogg :o) Smilte godt her jeg sitter, når jeg leste innlegget ditt - du skriver så befriende godt!!! Hagen din skulle jeg gjerne hatt en liten bit av - den er bare så flott!

Da må du vennen ha en herlig uke videre!

Goklem ffra Hildegunn

Viola sa...

Jag sådde i helgen, morötter, rödbetor, rädisor, sallad, spenat, ärtorna får vänta tills mitten av maj och nui hoppas jag allt regn har skyndat på det hela så det gror, klem VIOLA

Karna sa...

Klart vi ikke blir lei, dere har det så flott, at det er til stor inspirasjon!

Hadde i mange år en grønnsakehage, og det er faktisk noe jeg savner. Hadde ikke den store biten, men nok jodbær hele sesongen, sukkererter og ikke minst de gode små gulerøttene....Du kan glede deg til å høste senere i sommer...

Kos deg i hagen din du!

Grip dagen sa...

Så gøy å lese her da! En sjelsfrende! Jeg har også 110 % hagedilla!
Jeg har gått 2 mnd med brukket arm. Den vil ikke gro. Nå må jeg sitte mer stille og la armen hvile.
-Og da finner jeg stabler med hagebøker og -blad.
Tror du jeg klarer sitte stille?!? Idèene må jo prøves ut! Jeg kan ikke vente til høsten!

Vi har en diger fjellhage som en kan si er nesten ferdig laget. Men det er stadig nye ting som må prøves og planter som blir flyttet på. Nå ønsker jeg flere stier rundt i hagen - og flere krukker - og gjerne en allè med klematis...

Et tips forresten! Kjøpte klatrerosen Lykkefund (hvit). Den dekket rosebuen første sommeren! En god rose for oss som er født uten tålmodighet!

Må linke deg for å se hva mer du finner på... Sees!
Klem Marit

naturglede sa...

Hagearbeid tar litt av nå om dagen. Jeg holdt på i hele går, plantet, byttet jord, pottet om og delte stauder. Så da det regnet idag, passet det utmerket. Herlig å se det spirer og gror. Tror nok vi inspirerer hverandre her inne. Kjempekoselig å lese ditt innlegg. Nyt dagen videre i våren:)

Tone sa...

Selvsagt er du smitta og du er besatt av hagedilla. Men helt ærlig - kan det være så ille å ha den diagnosen?? Jeg har klart meg i årevis nå, og medisin trengs heller ikke for å bøte på symptomene!! - det eneste som topper gleden ved å styre sånn, er kveldene med rosèvin i hagen og duften av det DU har produsert i samarbeid med hagegudene...hehe.
Stå på, bli verre - og nyt livet.

Hege sa...

Den besetelsen er ikke den verste. Driver å forandrer i hagen. Når jeg er på jobb tenker jeg ikke på annet.
Blader er innkjøpt å leses på sengen om kveldene. Du har en fin blogg som er morsom å følge.
Ha en fin dag
Klem Hege