søndag 3. mai 2009

Dilla?

Ja, for jeg tror jeg har fått skikkelig hagedilla..... Og til tross for at jeg var på fest i går, har jeg fått gjort en hel masse i dag!

DSCN6952 DSCN6946

Det er jo en lykke for oss litt hagegale at gartneriene er åpent på søndager nå. Da kan man på en måte få med seg mannen og la han la seg inspirere litt også. Det kan nemlig lønne seg :-). Over her ser dere en ny "english hanging basket". Gartneren nedi gata her hadde nettopp fått inn de og vi er de første i heeeele by`n som har en sånn (var i allefall det kl 12 i dag...). Han plantet for meg, flere ulike planter på hue ut av kurven og dekket med litt jord og hovedsaklig mose rundt. Med tid og stunder gror dette sammen og blir en frodig kurv (håper jeg). Har sett på hageprogram noen som har gjort det samme, men da rett og slett med en plastpose som ampel. Ikke like lekkert med det samme, men når blomstene blir store, ser man jo ikke posen .-)

DSCN6966 DSCN6964

Dere som har fulgt meg en stund husker kanskje min stooore fortvilelse over den gamle smijernsporten som sto bak låven? Som min kjære ikke ville sette opp i innkjørselen? Jau, dette er den ene delen av den. Jeg hadde egentlig en HELT ANNEN plan med den i år. Den skulle nemlig få fungere som levegg i enden av platten vår, for å skjerme mot innsyn fra veien. DET var ikke han andre enig i (kan dere skjønne det????). Nei, da ble det plutselig aktuelt å sette den opp i innkjørselen likevel (der har vi beviset; de må liksom komme på det av seg selv :-)....elsker deg kjære). Selvfølgelig var det en grunn for at porten sto bak låven og ikke allerede var montert i innkjørselen. Den var for smal! Jepp..... Og som dere ser, nå får den sin funksjon  som klatrevegg for noen sommerblomster. Det ser vel en smule stusselig ut enda, men jeg tror dette kan bli et morsomt innslag på en lang, hvit vegg.

DSCN6975 DSCN6962

Jeg lanserte en annen ide for levegg på platten. Og hurra.....den ble akseptert med en gang! (Erè mulig???). Vi har kjøpt en mobil hekk! To stk alm hekkeplanter som kan stå i urne. Disse er, i følge gartneren, lett å forme og vokser fort. De skal ikke bli høyere enn de er nå, men når de blir tettere vil dette gi litt mindre innsyn på platten fra veien og de 90 nye naboene, og ellers alle andre som holder på å kjøre av veien når de ser at vi sitter ute og drikker rødvin nå igjen!

DSCN6978

Her ser dere inn på platten. Vi har ikke mindre enn 5 sittegrupper på tomta vår. Passer jo fint til noen som er sååå flink til å sitte rolig! Men, når vi nå engang sitter rolig, særlig når vi har besøk og skal spise ute, er det her vi koser oss. Markisen er nok ikke verdens lekreste "tak", men fungerer kjempefint- både mot regndrypp og vind. Det blir skikkelig lunt under her.

DSCN6971 DSCN6972

Tilslutt et lite glimt av et søtt hjerte jeg kjøpte i vinter engang.... Det ble liggende i posen både vel og lenge og jeg glemte det litt bort (du verden som jeg trengte dette hjertet!). Nå har det fått sin plass ute med en eføy i :-). Søtt?

Vi har også laget et nytt bed ved inngangspartiet vårt i dag, hvor vi har plantet en rød Flammentanz og noe vintergrønt. Det skal dere få se en annen gang :-)

Til så lenge; NYT søndagskvelden og ha en strålende, ny uke!

Klem Torunn

31 kommentarer:

GundaM sa...

Jøsses, som du har stått på da dagen etter og greier ;)))

Blir flott å klatre på den grinda, og ellers er jo alt her ine så vakkert da! Men 90 nye naboer...? Huttitu...Da hadde nok jeg bed Mr E om en mur ejg da,)

Ha en fin søndagskveld

Guttemamma sa...

Du har det UTROLIG flott ute, utrolig hva en får til i rødvinsrus...HA. Nei,Torunn-du har sansen rett og slett. Tipper den ampelen blir knallfin og synes espaliet av jern var en knallide!! KOs deg,klem fra imponert

L'occitane sa...

så fint det blir hos deg nå. Ja, nå kommer sommeren i rekordfart. Det har blitt grønt nesten over natten, og det har vært 20 grader etpar dager her nå. Det er virkelig godt å leve :)
Den utsikten dere har på hytta tar pusten fra en stakkar.Bare nyyyydelig, smil.
Ha en fortsatt god søndag.
Klem

Maliva`s verden sa...

Wow..her var det mye vakkert,og for en deilig uteplass du har....Go`ukestart til deg fra Maliva

liven sa...

Ååh så fint hos deg!!
Nå fikk jeg lyst å gå ut i hagen etter disse bildene! Men er nettopp kommet fra konf.og har mat langt opp i halsen....så kanskje lurt å la vær:o)
Lurte litt på hva denne sammenplantingen var....spennede å følge med!!
Nydelig smijernsport :o)
Det er bare sså koselig hos deg Torunn at jeg blir helt syk:o)

Ha en fin søndagskveld:o)

sologbolig sa...

Litt av en arbeidinnsats, og det ser jo så bra ut. Den mobile hekken likte eg godt, hadde passa utmerket hos meg som stadig har omrokkeringsprosjekt på gang. Porten blei jo flott inntil den kvite veggen. Ha ein fin søndagskveld.

Linda sa...

For en drøm av en tomt for hage-entusiaster!
Du har jo virkelig vært effektiv:)
Mye nydelig!

Ha en fin søndagskveld:) Klem Linda

miss marple sa...

Du verden,så flink du er-ser meg selv sitte i den hagen utover sommeren jeg altså..:)

Med fingrarna i (j)orden sa...

Fantastiskt vacker grind du har! Hälsningar
Eva

Hulda sa...

Syns du har fått mye gjort, ser så fint ut hos deg. Jeg liker så godt uteplassen deres, veldig lurt å kunne ta ut markisen om regnet kommer.

Malin sa...

Nydelig innlegg & bilder Torunn.
Du er dyktig!

God klem Malin

Mia sa...

Den grinden var verkligen en smart idé. Så flott spaljé er det inte många som kan stråla med. Mobile hekkplanter i potte. Den var lur den. Den idéen stjeler jeg direkte.

Kerstin sa...

oj som du har stått på i hagen din da...men så flott det blir..den ampelen blir spennende å føleg med..Og smijernsporten... nydleig..litt misunnelig på deg nå...hihih...
Herlig med mange sittegrupper.. en dag du er ekstra sliten vettu....

Tusne takk for hyggelig hilsen O=)
Klemmer0)

Christinas låvebutikk sa...

Hei!¨
Dere har det bare så fint rundt dere!!
Koselige bilder!!
Ha ei god ny uke!

Fyra årstider ♥ My Lovely Four Seasons sa...

Å jösses vad fint du har..här blev jag inspirerad.
Kram Lotta

Tulip sa...

Hehe, ja er det ikke sånn menn er; de vil gjerne tro de har kommet med ideen selv!
Tror porten blir fin med klatreplanter på. lekkert.
Dere har det flott på eiendommen, er litt misunnelig!!!

Sine sa...

Å men du hadde det koselig ute!

Anonym sa...

Takk Torunn, det er godt å ha venner!!

Den ampelen tror jeg blir nydelig utover..og porten kan jo dekoreres i det uendelige med å henge andre planter og en lykt på også.. tror nok jeg bare hadde tatt den andre delen og satt ved uteplassen:o)) bruk som unnskyldning at du gjerne vil sitte naken.. akkurat der:o))
de trærne dine ser spennende ut.. gleder meg til å følge med videre...

Ha en deilig dag.. takknemlig klem fra mæ..

Meg sa...

Jeg er innom siden din innimellom og beundrer hvor flink du er med hage og interiør! Skulle ønske jeg fikk det så fint i hagen en gang:-) Og så utrolig flotte utsiktsbilder det var fra hytta deres litt lengre ned her!!!

home 4us sa...

Utrolig hvor flott du har det. Du har drømmehus/hage. Kan godt skjønne at man får dilla etterhvert.

Ha en fin uke!

naturglede sa...

Så fantastisk flink du er. Dette var masse krativt. Du ga meg en god ide også. Hvorfor ikke bruke hekkplanter av alm til krukkene på terassen? Det må jeg se om de har her på et av plantesenterene. Superflott. Takk for tipset:)

Tone sa...

Dæven...say no more!
Du er så flink!! Og så blir det så braaaaaaa!!!

Smijernsporten kommer til å bli rålekker der den står, bare vent!!

Alm hekkeplanter skal innkjøpes hos meg og, det ser jeg nå...

Ha en knall dag!
tone

Mamman din sa...

Kjempefine bilder, Torun! Vi er heldige som får nyte omgivelsenen dine engang imellom....Klem :o)

thecremehouse sa...

Hei!
Kjempefin blogg du har - har nettopp blitt blogger selv med hus og hage som tema. Besøk meg gjerne her http://thecremehouse.blogspot.com/
Ble anbefalt å titte innom deg av Mias Hageliv - en god venninne av meg.
Ha en kjempeflott dag.

Magny sa...

energifull dame...
synest dere har det vakreste tun man kan tenke seg...

nydleige bilder,- og så flott levegg!!
god maiklem~~~~

Guldkant På Livet sa...

Vilken härlig altan i rött och vitt och tygskynke på bänken, snyggt! Kul att det är ngn mer som har dille på sittplatser ute: ) Mari.

Astrid sa...

Så utrolig vakkert du har det! Og så fint at du skriver og tar bilder av det, sånn at du får inspirert oss til å lage en ordentlig hage også :)

Du fikk forresten en award av meg i dag - vel fortjent!

pepperkverna sa...

Du verden for en energi!!! Hva spiser du? Den dietten må jeg følge....

Det er så nydelig hos deg! Får bare lyst til å sette meg et glass god vin, god mat og morsomme mennesker.....Hege

Poppins sa...

Så mycket vackert att titta på här. Grinden kommer att bli perfekt för sommarblommorna att växa på. Och ditt hjärta är verkligen sött. Ampeln kommer att växa sig stor och fin. Har sett sådana härliga klot av växter men har inte vågat att testa själv.

Anita sa...

ÅÅ for en fantastisk hage du har. Veldig smart det med den grinden, tror det blir veldig fint.. synes det er fint allerede jeg altså!
Det hjerte med eføy var jo bare kjempesøtt!

Masse flotte bilder du viser, jeg må nå inn og sjekke på en nettside hvordan alm hekkeplanten ser ut.

Gleder meg allerede til ditt neste innlegg!
Anita

Japsee sa...

Her var det mye flott å se på. Likte godt de blomsten som vokser over hele:)

Gleder meg til å se mere av hagen din utover våren.

Ha enflott kveld.