søndag 19. april 2009

Loppis og hagemesse

Tusen takk for alle hyggelige og oppmuntrende hilsener på forrige innlegg. Det har så absolutt hjulpet, for nå begynner heldigvis trykket i hue å lette litt! Det er sååå kjedelig å være syk. Sååå mye jeg har lyst til å gjøre og jeg blir sååå fortvila når kroppen ikke vil like mye :-).

I går formiddag fikk jeg elsklingen til å kjøre meg en sving oppom et loppis. Vi har et bruktmatked rett oppi gata her som har åpent hver onsdag, men i går hadde de stort loppemarked. Du jedamej så mye folk. Fikk da svidd av noen kroner :-)

DSCN6675 DSCN6677

DSCN6678 DSCN6681

Gaflene øverst til venstre kjøpte jeg 6 stk, for kr 10 pr stk! Kjøpte også 6 kniver til ,for 50,- kr for 6 stk. De har jeg ikke bilde av, men de er ganske like de jeg dekket med på påskaften (noen innlegg under her). Den lille skåla betalte jeg 5 kr for og vaksebalja betalte jeg 20,- for. Hver av lysestakene i fattigmannssølv kostet kr 50,- Jeg syns dette var et realt husmorkupp!

I dag har vi vært på hagemessen på Lillestrøm. Etter å ha fråtset i godbiter fra hagemessen på Älvsjö på de svenske hagebloggene, hadde jeg  store forventninger til dette i dag (nei, ikke vært der før). Desverre, må jeg si, det mest imponerende var kaoset på parkeringsplassen.

 DSCN6702 DSCN6703

Her studeres et lysthus. Jeg har bare så innmarig lyst på et slikt i hagen og dette vi så her var utrolig lekkert. Dessuten kan det komme ganske mye morsomt ut av en diskusjon om et lysthus :-)

DSCN6697 DSCN6699

Selv om den helt store inspirasjonen ikke ble lokket frem i løpet av vandringen på messa, fant vi da noen go`biter. Appelsiner og sitroner hos BoGrønt så skikkelig fristende ut. Synd vi har så tøfft klima som det vi har her. Gleder meg til vi blir pensjonister. Da skal vi nemlig bo et sted der det går an å ha slike trær i hagen :-)

DSCN6705 DSCN6706

En pent opparbeidet sitteplass dette, men en real gasspeis til.....

DSCN6711 DSCN6714

Bryn Gartneri hadde en ganske lekker stand og her kunne jeg faktisk handlet en hel del. Vanskelig å få til gode bilder i messehallen. Dårlig lys og for mange folk i veien!

DSCN6715 

Fant mange flotte pelargonier også. Kjøpte ingen. Fikk i stedet røsket med meg noen stauder til bedet som ble gravd når vi kom hjem. Neste år skal jeg bruke hele dagen i hagen i stedet for å gå på hagemesse.....

Klem Torunn

20 kommentarer:

sologbolig sa...

Her var det mye flott å se. og fine ting du har kjøpt deg. flott å vere på hagemesse også. I morra må iallfall eg innom gartneriet for å kjøpa noen blomster. Har hatt det så innmari travelt i det siste at det eineste eg har fått kjøpt av blomster er noen stemorsblomster som eg kjøpte på torget i full fart på vei til busse. Ønsker deg ei fin veke.

liven sa...

iiiik......
Så mye fint du fant på loppis!!!
Dette må ha vært et bra et....eller du var ekstra observant:o)
Flotte bilder fra hagemessen....men mer glede å grave i hagen!!
Kjekt å høre at du er på bedringens vei:o)

Ha en fin kveld Torunn:o)

Kerstin sa...

Skjønner det er litt variasjon på loppisene når det gjeder priser... Mye flott til en bra sum... Likte bestikket ditt jeg.. Jeg holder på å samle på bestikk...

Her skal det vre hage messe neste helg... vurderer å gå... får se..

bra formen kommer seg...ha en fin uke0)

Jannicke sa...

Åhh,
du den baljen likte jeg utrolig godt!!
Så dumt messen ikke svarte til forventningene!! Jeg så akkurat i avisen i dag at det er hagemesse i Bergen neste helg..
Må ha meg en tur,
håper de er flinkere her da!!
Gøy å se bildene du tok!
Appelsin og sitrontre i hagen er kult!
Er jo heldig å ha dette i mine foreldres hus i Spania...

Klem.klem!

GundaM sa...

Du for noen loppiskupp da ;0)

Men aller helst skulle jeg ha blitt med på den hagemessa!!! Så heldig du er som var der og for en kul type du tok bilder av der borte da ;) Hihi

Ha en fin søndagskveld der ute;)

Med fingrarna i (j)orden sa...

Kul att se lite bilder från en mässa i Norge. Vilken tur att du blev frisk i tid och kunde åka. Lusthuset ser verkligen fint ut.
Eva

Guttemamma sa...

Iallefall mange fine bilder fra hagemessen...!!! oG loppisfunnene dine var rett og slett bra:-)

in my garden sa...

Ser ut som det hvar mye fint å se på den messen.Gøy å få inspirasjon,hadde man bare hatt ubegrenset med penger...Lysthus høres kjempe koselig ut.

Linda sa...

Heisann.
Ser ut som om du har fått mye ut av helgen:)
Så mye fint du fikk kjøpt på loppemarked!
Vi er også litt på utkikk etter lysthus, og det på bildet ser jo veldig stort og fint ut! Ikke så høy pris heller?!

Ha en fortsatt fin søndag.
Klem Linda

Viola sa...

Härligt att du mår bättre igen, vilka vackra fynd du kom hem med och en härlig mässa du verkar ha varit på, vem skulle inte vilja ha ett vackert lusthus att sitta och meditera i ...hoppas du har en skön söndagskväll, klem VIOLA

Japsee sa...

Hei!

Så godt å høre du er bedre. Du gjorde noen flotte kupp på loppis syns jeg. Ikke noen dårlige kjøp.

Jeg har lenge hatt lyst til ågå på hagemesse, men kanskje jeg dropper det hvis det ikke er bedre enn det du forteller.

Håper du har hatt en flott helg. Klem fra meg

Som mine dager er sa...

Loppis er og blir kjempegøy. Man kan finne noen skatter og dessverre er det mye ræl. I Trondheim har det vært 3 loppiser i nærheten her, men jeg gadd ikke dra (dårlig form??? JA).

Godt du er på bedringens vei, jeg misforsto da du skrev "smell", men tanken var god Torunn ;-) Du lodde vel godt av mine gode råd .. he he.

Været har vært helt bånn denne helga. Kaldt og regn med sludd i anstrøka. Grøss som jeg har forbannet været. Enda godt man kan ha noe å se fram til. Madrid er neste etappe for vår del og vi surfer på nett og drømmer oss bort.

Kos deg med loppisfunn og hagen. Gleder meg sykt til å se hvordan den vokser seg flott utover sommer'n.

Klem fra Marit

Min Verden Hanne sa...

Takk - det hørtes bra ut. En dag i hagen er bedre :) Noen runder på Ramme gaard kan vi unne oss - mye bedre. Da skal jeg kjøpe oliventre. Det har jeg bestemt meg for. Kjøpte du Magnolia i fjor? Hvordan har det gått? Ha en fin uke. Håper du er friskere, at det har sluppet litt taket. klem

Min Verden Hanne sa...

Hadde du vært på loppis også? Må tilbake å se, scrolla kanskje litt fort her????

Mia sa...

Gott å høre at hagemessan ikke var noen success.Hadde tenkt meg en tur dit i lørdags men det blev til shopping i Oslo i stedet.. Fant ikke noe som fristet så kanskje jeg borde brukt tiden på loppis jeg og :-)

Elins tittskåp sa...

Hejsan, vilka härliga och fina loppisfynd du gjort, det var ju verkligen kanonpriser, så jag förstår att du är nöjd. Mässor är ofta jobbiga att gå på och man blir väldigt trött, men fint är det och bilder visar mycket snyggt. Kramar Birgitta

Tone sa...

Lurt. Veldig lurt. nBruk tiden i hagen.
Men jeg syns dere skal kjøpe lysthuset, der ser jeg for meg at jeg kan nyte rosèvin når jeg kommer på besøk.......
Vi kom oss ikke på messa, men jeg svidde av noen lapper på plantesenter da. Nå ble du nok overraska.

Nikoline sa...

heeeilt store på hagemessa ser eg,men desto meir flaks på loppis då!!! Fy søren kor heldig du var som fekk så flotte ting til ein slikk og ingenting... (ja,for det var jo ikkje rare prisen det der!)
Ser på "vestlandsbloggane" at dei er misfornøyde med loppisane i år,prisane er skrudd opp så VELDIG!
--- og den som hadde hatt eit lysthus,du ----
Mildemoses som me skulle ha forlysta oss...!
Ha ein fin kveld:0)

Annika Christensen sa...

Hej!
Jag samlar på dessa gröngula baljor och tillbehör.De passar så bra i mitt lilla växthus. Fast jag har inte den där silen.
Alltid kul med mässor men dyrt för plånboken.
Ha en bra dag
annika

Anita fra hjerterommet sa...

Litt av noen funn du har fått tak i på loppis!