lørdag 25. april 2009

Kosestund for to...

kan jo være så mangt. De av dere som forbinder det utelukkende med frekke historier og pikante bilder blir kanskje en anelse skuffet nå.

For her hos meg handler det om mat! I allefall i dag :-)

DSCN6740

Med fire unger og alle deres venner og aktiviteter, hender det mer enn en gang i løpet av uka at det ikke blir middag kl 16 (er det forresten noen lenger her i landet som spiser middag så tidlig??). Det er jammen ikke så lett lenger å samle alle til middag heller. DET var mye enklere før, når ungene var mindre. Så egentlig har jeg vel gitt opp den midt-i-uka-kampen og konsentrerer meg om helgene i stedet. Ofte blir det sånn at jeg lager noe til ungene før de skal videre, mens min kjære og jeg spiser noe når han kommer hjem, eller enda litt senere.

Her om dagen bakte jeg deilig fransk landbrød.

DSCN6743 DSCN6741

Og serverte provenceskinke fra Gilde og masse deilig asparges til. Kjempegodt! Skreller og kutter asparges, rister den i stekepanne sammen med masse god olje, hvitløk, sjalottløk, pinjekjerner, soltørket tomater og maldonsalt. Ha gjerne litt fersk spinat over på slutten også, det smaker bra. Jeg hadde bare ikke det denne gang :-).

DSCN6746

Dryss litt parmesan over før servering. Ta deg gjerne et glass med vin til. Et glass vin om dagen er godt både for sjel og hjerte! Bon Apetit

I dag er det er fantastisk vakker vær her her. Jeg fikk i posten i går, en stooor eske fra Nederland med dahlialøker. Litt tidlig kanskje å sette dem ut enda, men jeg skal i allefall sitte å se på dem i dag (skikkelig interessant å sitte å se på en hau med løk). Dessuten dere; rose`vin og "Oss megger imellom" kl 13.00 i dag. Hygg dere!

Klem Torunn

13 kommentarer:

Kerstin sa...

God morgen ...fler morgen fugler her ser jeg...
Og nå ble jeg faktisk sulten... så deiig det så ut.. dette skal jeg prøve..asparges er godt..og denne tilberedingen så god ut..med deilig landtbrød.

Ja merker det her også...å samle troppene til middag.. her prøver vi å spise kl 16. men det går ikke alle dagene..

Ønsker deg en fantastik fin helgO=)
Klem Kerstin

Lena sa...

Åh, herlighet - for noen deilige bilder! Kan simpelten kjenne duften helt hit...
Håper kosestunden ble super!
Ha en fantastisk lørdag og nyt våren!

Mia sa...

nei, det er nog inte middag til faste tider som gjelder etter at guttene begynte dra oppover i tonåren, enig der. vi har et standardsvar her i huset når det ringer, sådan mellom kl 16-21, det er " Mia mitt i maten", jeg har en veninne detta retar gallfeber på. Hon har tre små och kan ikke skjønne hvordan vi kan ha så forskjellige middagstider.

Jannicke sa...

..åhh, du - det der så herlig ut!!
Skulle vært prøvd ut!!
Å samle gjengen til middag er et stort problem her også! Og ikke for å snakke om hva vi skal ha til middag. Sukk, alle har hver sin smak, og hver sin mening...
Må si jeg er ganske matlei, ihvertfall på den typiske hverdagsmaten (spagetti & fiskekaker o.l)..

Det var dagens hjertesukk,
nå over til det positive : Nydelig vær i Bergen også!! Skal nytes..
Ha en riktig fin helg!
Ps : Skal prøve å komme meg på hagemessen! Klem.

Hespe sa...

Åhhhh, dette var fristende Torunn!!! Så lekre bilder, av mat som bare gir meg vann i munn... Dette skal prøves - helt sikkert!!

Hvilken dag å våkne opp til!!! Regner med solen skinner like godt hos deg. Denne dagen skal nytes, helt klart. Har dessverre ikke sol på balkongen min enda, så frokosten utsetter jeg litt, og tar den ute når sola kan varme mitt kinn... :O)

Ha en fantastisk flott helg kjære venn!

Stor klem fra Hildegunn

sologbolig sa...

Det her såg jo skikkelig godt ut, dette skal eg jammen meg prøve. Ønsker deg ei deilig helg !

GundaM sa...

Hmmm, nå frista du fælt her inne!!!

Kanskje jeg skal kose meg med dette til kvelds, Mr E er borte og da må jeg trøste emg med no ;)

Ha en fin dag !

Malin sa...

Hei snupp!

Dette så fantastisk delikat og fristende ut!

Dette kan du! Jeg elsker å lage mat, så dette skal prøves!!
Flink du!

Kos deg i det deilige været! Det skal jeg!
I morgen drar jeg er snartur til Nederland:)

Ps. Award til deg inne hos meg.

God klem Malin

MOLLY sa...

Si hvilken dag du kommer så er jeg deg der:))
Innlegget kommenterer jeg når det ikke renner fra øyne og nese, men jeg kan si...mmmmmmmmmmmmm;)

Guttemamma sa...

Det ser sa UTROLIG godt ut,Torunn jeg håper din kjære vet at han bor sammen med drømmekvinnen??? Hageflink og matflink...
Klemmer

Annika Christensen sa...

Ohh vad gott det ser ut.
Har bara en sparris som har tittat upp och det blir lite lite att koka.
Ha en bra dag
annika

Nikoline sa...

Gjett om du klarte å frista no...!!
Her i huset er det middag kl.15.15 (dei dagane eg giddar laga middag får eg vel legga til...)(forresten;det er faktisk ganske sjelden det ikkje er middag),men her er me berre oss toan.Min kjære er ferdig på jobb kl.15 og då er det blitt slik at me gjer unna det måltidet då. Men i helgene tek me det som det passar,og alltid på kveld..(middagen altså...)
Ha ein flott søndag:0)

Anonym sa...

徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社,徵信,徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,商標,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社,徵信,徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿