søndag 1. februar 2009

Påskestemning.....

DSCN5535 DSCN5578

I dag har jeg vært skikkelig i det gule hjørnet! Søndagen starter alltid med egg til frokost. I dag riktignok i full fart, fordi minstejenta skulle spille håndballkamp og vi måtte dra 9.30 Tre hele timer tilbragte vi i Eidsberghallen i dag. En knepen seier og en uavgjort, stor kampånd og usigelig mye spenning for oss på tribunen :-)

DSCN5572

Når jeg ser på Fjesboka i dag og alle vennene der som har vært ute og gått på ski eller skøyter i dag, føler jeg meg som en lat, suggete og dårlig mor. MINST 95%  har vært sportye i dag og er det nødvendig å legge ut det til ergrelse for andre da???

Min datter har ligget i sengen og sett film etter kampene, min sønn har ligget i sengen og sett film og trøkkt i seg godis i heele dag, mens jeg har vært inne og kokt appelsinmarmelade. Eneste friske lufta jeg har fått i dag, er til og fra bilen. Så sorry, dette blir ikke noe frisk luft innlegg gitt. Men jeg kan i det minste by på noen friske farger :-)

DSCN5546 DSCN5548

Jeg har aldri laget appelsinmarmelade selv før, men fikk så lyst til å prøve. Fant en oppskrift på nettet, og den funket :-). Marmeladen er ferdig og den ble kjempegod. Man tager 2 kg appelsiner-gjerne bitre, 2 stk sitroner, 1 vaniljestang, 1 og 3/4 kg (!) sukker og 1 l vann. (Aner dere hvor mye 1 og 3/4 kg sukker er?? Fy søren.....ikke sunt dette i allefall!)

DSCN5556 DSCN5561

Frukten skjæres i tynne skiver og alt blandes i en kjele. Stenene fjernes og pakkes i gasbind. Kokes opp og kokes i 2 timer (ca). Pakken med stener legges oppi. Dette gir stivelse til marmeladen. Når marmeladen er ferdig, helles den på glass. Oppbevares tørt og kjølig. Lettvint og greit syns jeg.

DSCN5552

Jeg fikk skikkelig påskestemning når jeg holdt på og lengter bare enda mer etter våren! Når solen i tillegg tittet frem....ja, da dro jeg ned rullegardina så den dårlige samvittigeheten for ikke å få frisk luft forsvant :-)

DSCN5554

Gåsungene jeg kjøpte for 3 uker siden står like nydelige på kjøkkenbordet enda. Lurer på hvordan de har klart å drive frem så fine??? Ingen sjangs i havet for at jeg klarer det selv i allefall.

 

DSCN5565

I morgen er det ny uke og nye muligheter nok en gang. For min del blir det både travelt og innholdsrikt. Jeg skal til Møbelmessen i Stockholm sammen 12 elever og to kolleger. Dette blir 5. året på rad jeg reiser dit, og jeg gleder meg. Jeg traff jo min kjære der for 3 år siden. Han satt faktisk bare der og ventet på meg....hehe... Selv om han blir hjemme i år, antar jeg at jeg kommer hjem med litt ny insirasjon også denne gang.

DSCN5567

Tilslutt litt påskestemning fra utsiden også. Gule markiser som åpenbart trenger en vask, men litt påske blir det likevel :-)

Ha en vidunderlig søndagskveld alle sammen.

Klem Torunn

31 kommentarer:

Strikkelines sa...

Koselige bilder du viser....skulle gjerne tatt turen innom å sett hvordan du/dere hare det...ser innmari fint du...go søndag du og

christinasinteriør sa...

Så koselig bilder du viser! Den marmeladen så kjempegod ut, flink du er!!
Takk for kommentar og ja du har så rett så rett!
Klem fra meg!

Japsee sa...

Det er lov å være litt sløv noen ganger. Ikke få dårlig samvittighet av den grunn.

Dette så jo kjempe godt ut. Jeg er kjempe glad i appelsinmarmelade, så dette må jeg bare prøve. Takker for oppskriften.

Ha en fin kveld.

Anonym sa...

Godt, da er vi to med dårlig samvittighet, og forresten likte jeg innlegget ditt meget godt, masse natur(lig) der:o))

Dessuyten så det rågodt ut.. skal jammen meg prøve ut den oppskrifta..

Ble skikkelig oppstemt her av alt det gule.. takk for det!!

God tur til messa..håper vi får fyldig rapport:o))

Monica sa...

Vakre bilder:) Marmeladen ser kjempegod ut, og fargene kvikker opp en grå februardag:)

GundaM sa...

Blir helt satt ut av bildene dine jeg og må lese teksten etterpå ;0)
Nydelig!

ha en fin søndagskveld du også, skikkelig vitaminbombe dete her ;)

Hespe sa...

Hei kjære Torunn!!
Så fine bilder - litt påskete ja, og kjempekos!!

Høres ut som du får en spennende uke! Møbelmesse i Sverige blir nok bra. Må være gøy å få jobbe med det som også er hobbyen - det hadde iallfall jeg synest...

Ønsker deg fortsatt fin kveld, og en flott kommende uke!

Klemmer fra Hildegunn

Som mine dager er sa...

Faderullan så mange flotte og stemningsfulle bilder. Gul er en herlig farge, og gjør meg glad. Jeg fikk faktisk påskestemning jeg også av å lese dette. Også er det så mye varme i bildene dine!

Ikke ha dårlig samvittighet for alt vi skulle, burde, måtte ha gjort. Jeg for min del var super-egoist i går da Ivar dro til Selbu med alle kidsa fordi jentene skulle spille håndball-cup. Jeg orket ikke være med - har tilbragt min kvote ved sidelinjen da mine var små, og vi skulle være med på ALT. Så egositen meg dro til byen og sulla rundt og bare kosa meg. Gikk fra butikk til butikk og noe fikk bli med hjem. DET var kvalitetstid for meg. Været var flott og folk var i marka og ikke i byen - der var det plass nok. Vi tok en lang og frisk tur ut i dag istedet. Og nøt sola. Det gjorde godt.

Håper påskestemningen din var helt til påske. Ta den med hit opp! Gjesterommet står klart! Ett til de voksne og et eget til røkla ;-)

Klem fra Marit

Viola sa...

Vilket härligt orange/gult inslag från dig, apelsiner så vackra emot videungen, har dom oxå hos mig i vsa, älskar dem, ha det så trevlig i Stockholm , vilken härlig resa, ha en riktigt bra vecka, klem VIOLA

Josefine sa...

Så nydelig og gult det var her hos deg, helt påskestemning! Marmeladen så helt proff ut:)

Ønsker deg en flott uke, klem

Hulda sa...

Virkelig et herlig og gult innlegg! Så flotte foto! Den stolputa var skjønn, og likeså bildene av glassene og egget. Flott sammensatt innlegg som virkelig ga påskestemning!

Albertines verden sa...

Hei Torunn. Nå sitter jeg her og får helt vann i munnen. Tror jammen jeg må prøve å lage sånn marmelade jeg også. Så vakker farge som det ble. Ha en fin og gyllen uke!

Ellen - Charmerende gjenbruk sa...

Hei
Fint at du fikk kontakt med Vivvian på Gyldendal, send meg gjerne en kopi av artikklen. Koselig blogg du har jeg linker meg til deg.
Du må ha en god uke og god tur til Stokholm.
Klem...Ellen

lavendel mio sa...

Nå ble det vår igjen,nydelige bilder...masse herlig vår i bloggeland:)
Den marmeladen såg deilig ut,kjekt med oppskrift,denne må prøvest:)

Ha en nydelig uke:)

home 4us sa...

Her var det utrolig mange flotte bilder. Jeg kom også i skikkelig påskestemning her.

Den appelsinmarmeladen fikk jeg lyst til å prøve. Sukker eller ikke sukker, det er nå iallefall ingen E- stoffer i!!

Ha ei søt uke:)

Nikoline sa...

Innlegget har ialle fall ein FRISK pust over seg,om det ikkje er blitt så mykje av den friske lufta! Nydelege bilder,til og med egget vert eg sittande og "glo" på...
Mamma bruka å laga appelsinmarmelade mens ho levde,fekk lyst å prøva att etter gammalt eg også.. det er så godt på rista brød.Så hadde eg hatt veldig lyst til at du la ut oppskrifta på "hjelp-jeg-får-gjester" kaka som du hadde under her... smiske-smiske..;o)
God tur med klassen og kos deg!

Nikoline sa...

Tjohei... skal sei du er "rask på labben"...!!
Tuuusen takk snille du!

Mia sa...

Oi oi, her var det da virkelig herlig påskestemning! Herlige bilder og deilige gåsunger (så du hadde kjøpt dine ja, hadde nok mistanke om det... mine vil ikke åpne seg). Og appelsinmarmeladen så da veeeldig god og fristende ut.

Nydelig soverom dere har, kan godt skjønne at det er et deilig sted å være. Så måtte jeg faktisk le litt om dine reservasjoner om å vise bilder derfra... for jeg hadde de samme reservasjonene første gang jeg tok bilder av soverommet og viste de i bloggen min. Jeg synes det var litt vel privat. Men nå har jeg kommet over det (hihii), siden jeg fant ut, som deg, at det er ikke akkurat dampende erotikk man viser!

God tur til Stockholm!

Tone sa...

Gylt er kult vet du!
Du skal ikke ha så forbaska dårlig samvittighet for lite frisk luft Torunn!
Jeg TRENGTE frisk luft søndag, grunnet lite frisk luft og for mye av annet lørdag........ - så jeg vet ikke hvem som stilte verst/best av oss to?...
Og når vi kom hjem, spiste vi vafler og sjokolade, så vel...
Så flink du er som lager appelsinmarmelade! Jeg skal ta vare på det der og lage med meg på fjellet til påske!
Nå er vel du i Stockholm, men du koser deg vel kjenner jeg deg rett!!
Noen mulighet for en kafe-lørdag i nærmeste fremtid eller?!
Tone

liven sa...

Herlige bilder Torunn:o)
det var rene påskestemningen:o)
Og de søte gåsungene da :O)

Ha en fin kveld og en flott uke:o)

Fru Petersen sa...

Hei! :) Jegtror ikke je har vært her før jeg! Synd og skam!
Skal ta meg en skikkelig kikk i kveld.. Laget meg akkurat et bilde med noen blone detaljer på, men de var definitivt ikke for at blonder har vært "in" men fordi jeg koste mg litt der jeg satt... Og har man vist det frem en gang, lager man ikke et nesten maken for deretter å lage et innlegg nr to.
Selv synes jeg blonder og lys kan være fint jeg altså, jeg er ikke der at jeg ikke klarer det, men det er liksom det at nye innputt hadde vært veldig godt nå!!

Lyst på livet sa...

Fru Petersen;
Så hyggelig med besøk av deg .-). Joda, blonder og lys kan være fint selvfølgelig. Og det var vel heller ikke det jeg mente. Men som deg syns jeg det er greit med litt annen innputt også, så jeg sa det for å sette det litt på spissen :-). Når man har 300 interiørbloggere samlet i ett fora og 97% gjør de samme tingene, syn sjeg liksom kreativitetet forsvinner litt.
Jeg henter masse inspirasjon ved å blogge og lese andre sine blogger og ønsker ikke å sette i gang noen diskusjon som fornærmer noen. Enten man har hvitt hjem eller ikke, så har jeg blitt "kjent" med utrolig mange flotte jenter her inne og jeg velger å tro at de fleste er den de gir seg ut for å være ( jfr barneoppdargelse og nettvett, så kan man jo ikke være sikker på det heller...hehe)

Ha en fin kveld :-)

åsemor sa...

Hjemmelaget appelsinmarmelade, det var ikke verst. Tenker det lukta påske også i rundt deg jeg ;)
Nydelige bilder, og ja nå nermer det seg snart følelsen av at gult er kult ;)

Ha ei fin messe, spennende!

pepperkverna sa...

Herlig marmelade! Er sikker på at kjøkkentrim er myyye sunnere enn skitrim!! Og til større glede for mange! Som deg lengter jeg til våren, så vårbildene dine gjorde godt.Hege

Tone sa...

How was Stockholm??

marie sa...

Jeg liker ikke gult, men appelsinmarmelade høres nydelig ut. Kjenner at jeg ble sulten. Heldigvis steller mannen i stand frokost mens jeg fortsatt slanger meg i senga. *bortskjemt*

Guttemamma sa...

Takk for tankene, Torunn!! Klem

liven sa...

bare innom for å ønske deg en fin ny uke:o)

Torilpia sa...

Herlige bilder .. :o)

Kjente meg igjen i dette innlegget - kan ikke la solen få gi oss dårlig samvittighet fordi vi er inne og gjør andre fornuftige ting enn å gå på ski eller andre sånne farlige saker .. :o)

Men å lage marmelade - det har ikke jeg forsøkt før ... så dyktig du er som gjør sånt :o)

Ønsker deg ei flott uke - klemmer!

Anita sa...

Så koselig innlegg, husker mine foreldre laget mamrelade noen ganger tidligere, godt men beskt husker jeg! Litt for mye av noe sikkert;0) Ha en flott helg og vinterferie! klem!

Synnøve sa...

Oi, her var det faktisk litt påskestemning ja...! Ikke meg i mot, hihi ;) Men nam og nam, marmelade!! Jeg er så glad i marmelade på toast! Hadde faktisk tenkt tanken for en stund siden, at det går vel sikkert an å lage det selv, kanskje jeg skal prøve denne oppskriften...?? Men sunt er det ikke nei! Mon tro om det kanskje går an å redusere sukkermengden litt...? Eller bruke fruktose kanskje? Jeg får prøve :) Ha en herlig helg! Klem