torsdag 8. mars 2012

Forvandlingen

Nei, det er ikke jeg som har gjennomgått en forvandling, selv om det kanskje hadde vært nødvendig.
Dette handler om Franz Kafkas "Forvandlingen".
Vi var på Nationaltheateret sist lørdag og så teaterstykket basert på denne romanen. Jeg må si at jeg var svært skeptisk på forhånd! Jeg har ikke lest noe av Kafka, men har gjort meg opp en inntrykk av at denne litteraturen er tung og for spesielt interessert. Nå er jeg ikke så sikker lenger.

(bildet er lånt fra googleverdenen)


Måten denne fremmedfrykten blir fremstilt på i teaterstykket er helt fantastisk. Aldri før har 90 minutter gått så fort. Ikke et sekund lurte jeg på hvor mange klokka var, eller om det snart var slutt.
Jeg ble helt bergtatt! Knallgode skuespillere gjorde et vanskelig tema til en gripende opplevelse. Da forestillingen var slutt var jeg helt utslitt, så til de grader tilstede var jeg. Tårene trilla idèt følsomme toner fra Nick Cave visket ut uhyret. Tilbake sto de som klarte å fortrenge det fremmede, svevende i en rosenrød hage hvor alt er "normalt".
Før teateret var vi på dette hyggelige stedet og spiste cuit `a la vapeur les moules med følge av en Sancerre. Dette er et stort stykke Frankrike i Norge, og nærmere Paris kommer man vel ikke uten å reise ut av landet.

Slike gode opplevelser lever man lenge på i en travel hverdag. Snart er det helg igjen, og jeg håper å få en fransk aften da også. Må nok lage den selv, men med litt inspirasjon fra kokeboken skal  det gå bra.

Ha gode dager. Klem Torunn

4 kommentarer:

naturglede/Randi Lind sa...

Så bra du fikk en opplevelse både med mat og teater. Rart det der hvordan en scene med skuespill kan fange tankene våre så tiden står stille. Lykke til med franske manerer i helgen :)

Mors værelse sa...

Hyggelig med gode teateropplevelser..:)
Jeg ble litt nysgjerrig på den restauranten, men linken virker ikke..!! Kan du være så snill å legge den til på nytt ??

Hilsen Mariann

Torunn sa...

http://www.brasseriefrance.no/

Her kan du lese mere om Brasserie France :-)

Torunn

Mors værelse sa...

Merci..:))