mandag 5. juli 2010

Et lite glimt fra hagen 2010

Hei på dere :-). Jeg lever…i beste velgående. Jeg har laang og god ferie, og kan ikke skylde på hverken dårlig tid eller  at jeg er sliten  for at det ikke skjer noe her på bloggen. Jeg lever rett og slett  bare godt uten blogging at jeg vet ikke om gnisten vil komme tilbake igjen.

DSC_0539

(klatrehortensiaen er i full blomst utenpå vedskjulet vårt)

Det har gått 1,5 uker av den 7 uker  lange ferien min. Den tiden har jeg tilbragt mutters alene på solsengen i hagen, med godt lesestoff. For en stakket stund er pensumbøker lagt bort (eksamen gikk kjempebra, dere!!) og nå er det kun lystbetont lesing som gjelder. Når jeg ikke sover da. Det har vært utrolig deilig å bare dubbe av, akkurat når jeg har villet. Det er jammen utrolig hvor sliten man blir av å ikke gjøre noen verdens ting!

DSC_0540  DSC_0541

Litt pusling i hagen blir det jo. For dere som fulgte hagen min i fjor, kunne dere lese om alle mine 48 vakre dahliaer. 46 av dem daua i vinter. Det er bare til å grine av! Jeg ble så forbanna at jeg ikke har orket å gå på en ny runde med samme blomst….

I stedet har jeg plantet roser! Jeg har fått helt rosedilla i år! Over kan dere se at jeg har plantet en engelsk buskrose “Abraham Darby”. Det tar nok noen år før jeg får en frodig, engelsk rosehage, men det er hva jeg drømmer om. Jeg mistet noen roser sist vinter, men har et håp om at de nye jeg har satt i år skal overleve kommende vinter. Jeg slipper i allefall å ta de opp og lagre de frostfritt, som man må med dahlia. :)

 

Hele bedet nedenfor det en vinduet på “barnehjemmet” har fått nye roser.  Og så ønsker jeg meg så veldig en Hurdalsrose! Derfor tusler jeg nå rundt omkring i hagen og prøver å finne en egnet plass for den. Egentlig har jeg lyst til å ha den ved inngangspartiet på huset vårt…… men blir ikke helt enig med meg selv.

DSC_0546

Selvfølgelig hører rosa pelargonier til i hagen i år også. Jeg har avlet alle jeg har selv! Av de som har stått på vinterlagring i kjelleren. Noen av de er i ferd med å bli så kraftige at jeg ikke har sett på maken.

DSC_0550

En ny Flammentanz er i ferd med å slynge seg oppover den hvitmalte husveggen. Den er full av knopper nå, og like før den slår ut i full blomst. Det blå kafesettet står i skyggen og har vært deilig å sette seg ned ved innimellom nå som vi har hatt varme dager her på Østlandet.

Det var et kort lite livstegn fra feriemodusen herself :-).

Klem Torunn

6 kommentarer:

sologbolig sa...

Hei. Hyggelig å "se" deg igjen. Deilig å bare slappe skikkelig av og nyte sommeren. Nydelig hage du har. Så synd med alle dahliaene som døde da, sjøl har eg gitt opp den type planter for lengst ...... glemte jo alltid å ta de inn om høsten !!!!
Her har eg bare dilla i to uker nå, vi drar på ferie om ei uke. I dag regner det, så eg kjenner at eg er litt rastlaus ..... hadde kanskje vert lurt og gjort noe husarbeid !!!
Nyt sommerdagane vidare. Klem fra Sigfrid

Besta sa...

Koselig med livstegn fra deg:) Det ser nydelig ut i hagen din. Jeg har også kjøpt en del nye roser i år, blir bare mer og mer glad i de.

Ha en fortsatt fin sommer.
klem fra marilyn

Mors værelse sa...

Hei du...
Høres ut som du har det helt suuupert..:) Lykke til med rosene; her blomstrer Hurdalsrosene. Jeg har to som en del av en hekk ut mot veien. Til glede for både meg og andre.

Kos deg videre med ferie..med eller uten blogging. Det skal være lystbetont å blogge og jeg håper du har lyst av og til, for det er alltid hyggelig med innlegg fra deg..:))

Hilsen Mariann

Marie sa...

Av og til er det herleg å gjere absolutt ingenting :) Me treng å lade batteria av og til :)

Husfruen of Hilltop House sa...

Hei! Så hyggelig at du er på bloggen igjen.
Det er mye frustrasjon med hage. Det er jeg i ferd med å lære. På den annen side så er det fantastisk deilig når det spirer og gror slik man vil.
Ha en fortsatt fin sommer med mye kos og avslapping! :-)

Essay_Writer sa...

is this your place?