På denne årstiden er det av og til godt med reker, loff, majones og selvfølgelig litt hvitvin.
Vi hadde dette på lørdag (lettvindt når man ikke orker lage mat!). Jeg er usedvanlig god på å lage STORE porsjoner. Ingen går sultne fra vårt hus, det er i allefall sikkert. Derfor blir det også ofte mat igjen..... Jeg vil nødig kaste noe og prøver å utnytte restene på best mulig måte.
Reker er jo best den dagen de er kjøpt, likeså loffen. Men søndag kveld laget jeg likevel noe som smakte godt, til tross for dag"gammelt" rekemåltid. Og like enkelt som dagen før!
Bon apetit
Reker, en dæsj god olivenolje, fersk hvitløk, koriander, en dæsj sweet chili, osv osv.....man tager hva man haver. Rist loffen, server rekene rørt i dressing. Gjerne en stripe majones på toppen (jeg bruker alltid ekte majones....eller lager selv. Lettprodukter forekommer ikke ofte på mitt kjøkken.....selv om det kanskje burde det :-))
Ha en fortreffelig aften! Frustrert eller ei :-)
Klem Torunn
19 kommentarer:
Hei!
Er også utrolig glad i reker. Liker sånn mat som lager seg selv, og det gjør jo rekene når de tiner :-)
Har ligget søvnløs etter at jeg så bilde av den kjempeflotte mur/bed/benken du hadde tatt på hagemessen i ditt forrige innlegg.
Vil ha en sånn, men vet bare ikke hvor, og det gjør meg søvnløs sukk Finner nok ut av det til slutt, så for å sitere gubben " hvorfor får jeg mer å gjøre bare fordi du ikke får sove om natten?"
Hilsen
Mette
PS tror det blir reker med dressing til helgen ;-)
Vi spiser også masse reker!!
spesielt sommer og høst:o)
Dette har jeg ikke prøvd før.....men så veldig godt ut da!!
Er enig med deg at det må være ekte majones....lett varianten er ikke noe god synest jeg:o)
Ha en fin tirsdagskveld:o)
Mmmm... takk for tipset!
Ser me har noko til felles når det gjeld maten.. eg lagar ALLTID for mykje mat,og eg er IKKJE glad i restemat... Men dette frista!
Ha ein fin kveld :0)
Mmm *tørker bort sikkel* dette så jo bare helt nydelig ut, kunne godt ha brukt en sånn rekemat nå jeg :)
MMM det hørtes deilig ut, skal jammen prøve det. Må vel kjøpe inn noen reke på fredag:))
Ha en fin uke.
Klem Marilyn
Oj, oj dette høres da skikkelig snadder ut. God ide for gårsdagens reker. Det skal jeg jammen prøve -om det blir noe igjen en gang.
Ha en koselig kveld Torunn.
:-)
Smart, jeg har hørt mye om det og marinere reker, og her var jo ennå et godt tips. Ha en flott kveld.
Rekerester er fint å ha. Her var det tilbehør til fiskeboller i hvit saus og bacon til middagen.Stekte reker med ris og egg er også nydelig. Nå ble jeg sulten:)
Mmmm...det såg godt ut. Kjekt å få slike tips ;-)
Det så bare utrolig godt ut!!
Ha en flott tirsdagskveld:)
åh...det fikk æ lyst på akkurat nu..rekesmørbrød.....
Nam!! Det der så utrolig godt ut!!
Server meg gjerne det, takk ;o)!!!
Klem til deg,
og natti!
Wow det så deilig ut..nå ble jeg sulten igjen.... Og så fine greengate fat du serverer på!
Klem
Akkurat hjemme fra jobb, og ble bare litt sulten...mmmmm! Dette hørtes veeeeldig godt ut:) Me love sweet chili, og med hvitvin til ...sukk og stønn!!! Håper formen din er bedre, og jeg tror jammen meg du har smittet meg...buhuu...
Ve4l nå skal jeg rase innom noen sider å stupe i seng;) nattinatt:)
Hej Torunn,
vad kul att du varit o hälsat på mig:) så hittade jag dig,,,men vilken blogg,,,,JÄTTEFIN:)
Och jag ÄLSKAR "Livsnjutare"
Länkar dig på en gång hoppas d går bra
Kram Sari
Mmmmm reke smørbrød er godt... Det må bli til helgen...
Er veldig glad i reker....Denne varianten vil jeg teste ut... hørtes veldig godt ut...
Takk for tipset..ja ekte majones må til..
Nyt onsdagen Klem Kerstin
du er som poteten du, torun, kan brukes til alt....
leier deg inn her en kveld eg, så disker du opp til meg og mine kjære....( men ta med rekeposen din...)
go klem, magny
Verri gudd aidi!!!
Men vilken fin blogg du har! Vilket fint hus och härlig trädgård! Och fint fotograferat! Hälsningar från fru Ekeby!
Legg inn en kommentar