tirsdag 28. februar 2012

Hurra for deg....


Veslejenta til mamma har fylt 12 år i dag. Dagen er feiret med kjeks og saft på senga (og selvfølgelig pakker!), deilig middag og en kake bursdagsbarnet selv ikke syns smakte helt til forventningen. Men hun er like blid, og er svært så fornøyd med dagen sin. Jeg er verdens heldigste mamma, jeg også.
Klem Torunn

mandag 27. februar 2012

Blåmandag


En rød rose og en varm tanke til alle som syns denne mandagen ble litt vel blå. Disse rosene fikk jeg av mannen på selveste Valentindagen, og de står like fint enda. Det må minst bety ekte kjærlighet :-)
Ønsker alle en fin, ny uke.
Klem Torunn


søndag 26. februar 2012

Friske farger


Har startet på et nytt hekleprosjekt. Et av flere påbegynte. Jeg er ekspert på å la meg inspirere til å starte på noe nytt, ikke fullt så god på å avslutte det jeg har startet på.Hva dette blir til, om det i det hele tatt blir til noe, gjenstår å se. Jeg falt for fargene på garnet og måtte bare ha det!





























I dag er det søndag. Det betyr at det er mandag i morgen, og ubønnhørlig slutt på en deilig vinterferie. Men først skal denne solfylte, vakre dagen nytes fullt og helt. Og så er det godt å vite at det ikke er lenge til påske :-)

Klem Torunn

lørdag 25. februar 2012

Sesongen er i gang!


Nybakte boller og te til lunch ble byttet ut med ettermiddagsvin i solveggen i dag, Det betyr at sesongen er i gang!


Ingenting slår den aller første gangen på våren man kan sitte ute å virkelig nyte solen og den lyse tiden vi har foran oss. Hver eneste vår er det en opplevelse å se planter reise seg etter en vinter med frost og dvale. Der har vi mennesker mye å lære. Gjøre oss sterke hver eneste vår og blomstre gjennom hele sommeren uten å henge med huet. Med nok næring bør vi klare det.


























En klok venninne sa meg noe veldig vesentlig i dag: Det er viktig å ikke legge bort det man virkelig liker å gjøre, uansett hvor travel hverdagen er. DET skal jeg prøve å etterleve i tiden fremover.

Klem Torunn



Morgenstund har gull i munn


Min alenetid i løpet av et døgn er som regel tidlig på morgenen. Jeg er alltid oppe først, og før noen av de andre har vurdert å gløtte på øyelokket for snart å stå opp, så koser jeg meg i mitt eget selskap. Kaffe hører med, det samme gjør Aftenposten (papirutgaven!) og en runde rundt på nett. I alle fall når det er lørdag, fri og det er mulig å rekke alt dette. En ny deilig vårdag venter her i indre Østfold, og jeg håper det så mye sol at ettermiddagen kan tilbringes på platten der både møbler og saueskinnsfeller er på plass. Nyt lørdagen alle sammen der ute.

Klem Torunn

fredag 24. februar 2012

Norsk kulturarv


Det finnes mange mennesker i landet vårt som er flinke til å ta vare på den norske kulturarven. Noen av dem har jeg vært så heldig å få besøke. Det var en fantastisk opplevelse å ta i øyesyn de flotte bygningene og alle de vakre interiørene på gården deres. Jeg fikk tillatelse til å blogge fra stedet, heldige meg.




Det er lenge siden jeg har innsett at jeg burde vært født i et annet århundre! Vakkert, ikke sant?

God fredagskveld fra meg.

onsdag 22. februar 2012

Sommerdrøm


Ja, nå kan jeg tillate meg å drømme om sommer og sol, sene kvelder og humla som suser i buskene. Bildet er tatt i Danmark sist sommer, men jeg tillater meg å nevne at jeg har lavendel i hagen selv som er NESTEN like fine som disse :-).
Våren 2011 forsvant med både mange tunge dager og sorg i familien og en god porsjon travelhet ved siden av, og hagearbeidet ble overhodet ikke verdsatt på samme måte som tidligere år. Det bærer også hagen preg av nå, men jeg satser bokstavelig talt på en ny vår i år. Det er bare å glede seg til å se det begynner å spire og gro. 
Jeg var så heldig å få en avlegger av Hurdalsrose fra en kollega av min kjære i fjor. Den håper jeg å se blomstre i år. For alle dere som husker alle mine dahliaer: skrekk og gru. De har daua nesten hele gjengen! Jeg klarte å få de inn høsten 2010, men noe gikk galt på veien og overgangen til 2011. Under oppbevaring hadde de tydeligvis ligget for tett, så de råtnet rett og slett. Gartneren nede i gata er sikkert glad for at jeg trenger noen nye :-).


Klem Torunn

tirsdag 21. februar 2012

Fra utferdstrang til skapertrang


 Dette bølgeteppet heklet jeg for et par år siden, og har vist det i et innlegg tidligere. Jeg er så glad i det teppet, og jeg bruker det så å si daglig.

I ettertid har jeg hatt flere små produksjonsprosesser, men har vært lite flink til å ta bilder underveis. I dag har jeg startet på et teppe igjen, av restegarn. Har ryddet i alt garnet etter min mor. Hun strikket og heklet ufattelig mye, og nå har jeg en hel barneseng fylt med garnrester. Målet må være å få brukt det aller meste til noe fornuftig. Bilder kommer om bloggen overlever denne gjenfødelsen. 

Klem Torunn

mandag 20. februar 2012

Og ikke nok med det.....



Høstferien 2011 var vi på Solkysten. nærmere bestemt midt i mellom Estepona og Marbella. Vi leide en leilihghet i Hacienda del Sol, et fabtastisk boligkompleks som så absolutt kan anbefales.
Dette var ikke ferien med maraton i å oppleve mest mulig i løpet av uken. Derimot satset på å gjøre minst mulig på lengst mulig tid. Vi var utrolig heldige med været, og hadde opp mot 30 grader hele uka.

Høstferien er en perfekt tid å reise på. Fortsatt godt og varmt, og nesten ikke turister. Vi hadde god plass både når vi skulle sole, bade og spise.
Spise gjorde vi for det meste på restauranten som lå ved stranda La vela Azul.
.


Mannen som drev restauranten var en hyggelig franskmann fra Montpellier. En skikkelig businessmann som tok fri fra forretninger i Frankrike for å koble av med å drive strandbar i Spania! Han kunne sine saker til fingerspissene, og vi både åt og drakk så vi sikkert berget hele hans innkomme den uka.


Det er muligens noe ensformig å spise samme sted to ganger om dagen når man er på tur, men dette ble den ferien det var helt topp. Både voksne og barn var veldig fornøyde.
Selv om det ser ut til at vi var helt alene, så var vi ikke det altså. Men når man reiser off-season slipper man trengsel.
Når jeg ser tilbake på disse bildene, kan jeg høre de rolige jazztonene sive ut i lokalet og kjenne smaken av chevre og rose`vin fylle ganen.






Om noen skulle være interessert i å sjekke ut Hacienda del Sol, kan dere se på http://www.tangoholidaysolutions.com/ Dette er ryddige utleier som fikser og ordner det meste.
God tur :-)


 

Minner

Det er vinterferie, og ferie betyr tid til ting som ikke blir prioritert i en travel hverdag. Som for eksempel blogging. Jeg har flere ganger vært inne på tanken om å blåse liv i "Lyst På Livet igjen", men tiden strekker ikke til. Jeg er fremdeles opptatt med studier ved siden av jobb, så det er så mye som kommer langt ut i rekken av ting jeg ønsker å gjøre.




Første del av ferien tilbringes i Trøndelag hos min far. Her er det full   vinter. Gudskjelov har jeg latt skiene bli igjen hjemme, så jeg slipper å tenke på at jeg burde prøvd løypene innover Remarka. Når jeg ser ut på det tette snødrevet, er det lett å drømme seg til mere klimavennlige strøk. Lykken er stor, for vi har nettopp bestilt oss tur til Frankrike! Det er høyt opp og langt fram til vi reiser, men desto lenger tid til å forberede seg og glede seg. Vi skal til Cannes i høstferien! Denne gangen skal ungene få bli med og bli kjent med dette fantastiske landet også.


I mellomtiden kan jeg mimre fra min 40 årspresang for to år siden, som var en tur til vakre Arles. Vi leide oss et studio hos gjestfrie Efwa og Svenn og hadde en fantastisk påske i Provence.
Som så mange andre, drømmer jeg (jeg må si jeg, for min samboer lar seg ikke like lett rive med av dagdrømmer som jeg gjør) om en mere fast tilværelse i syd-Frankrike når jeg blir stor. En stor inspirasjonskilde er derfor May-liss som i disse dager er i ferd med å gjøre drøm til virkelighet.


Det er en tøff avgjørelse å ta når man velger å flytte langt fra hjemlandet, men i 2012 er ikke verden annerledes enn at det finnes en rask vei tilbake dersom ting ikke blir som forventet. Og syns det må være bedre å angre på det man gjorde, enn å angre på alt man ikke gjorde.





Skulle noen kjenne igjen huset på dette siste bildet, må jeg bare si tusen takk for lånet av motiv. Det er tatt i St-Marie de la Mer, en liten by vi forelsket oss pladask i. Jeg hadde helt klart fikset å sitte på verandaen der, nyte utsikten og roen (og et glass Sancerre for eksempel).

Ha en deilig dag alle sammen.
Torunn